Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ön 2 dişimde boşluklar vardı onun yanındaki diş ön dişimin üstündeydi. bi köpek dişim gerideydi. altlarda da önde görünen 6 dişim çok yamuk.altlara geçmedik daha. tabi bunların haricinde bizim görmediğimiz milimlik yamuklar da var.
fiyat tedavinin süresine göre de değişiyor. benimkinin 3 yıl süreceğini söylemişti doktorum. 1 yıl bitti sayılır

çekim olur mu olmaz mı bilmiyorum

Taktiran arkadaşlar nasıl yaptırdıklarını ve fiyatlarını yazabilirler mi
canım ben bursada özel bir hastanede taktırdım.
4200e. taksitli olarak ödeme yapıyorum ilk ay 500 verdim. her ay kontrole gittiğimde 250 lira ödeme yapıyorum. 15 ay sürücek tedavim.
ilk gittiğimde sadece üst dişlerime tel takıldı. alt dişlere 3.ayımda teller yerleştirildi:) tabiki ilk 1 hafta ağzımda sanki birşey varmış gibi hissettim yani aslında var tabi:)) ama bambaşka bi duygu. öyle bazı kişilerin dediği gibi çok büyük bi ağrım olmadı. ara ara sızlamalar sadece. bişey ısıramıyosun çiğneyemiyosun sadece çorba içmek zorunda kaldığın anlarda oluyo tabi. ama tellerin çıkacağı anın geldiğini ve inci gibi dişlere kavuşacağını düşündükçe mutlu oluyosun ve o günlerinde geçiceğini düşünüyosun. biraz sabır gerektiren bir süreç anlayacağın çünkü 2-3 aylık dava değil en az 12 ay ki o da dişlerine çok iyi bakarsan diye düşünüyorum. neyse ben fazla yazdım sanırım:) yardımcı olabileceğim başka sorun varsa eğer onlarıda cevaplayabilirim. ama maddi durumunda sıkıntı yoksa kesinlikle erteletme bence. en kısa sürede iyi bir doktor araştırıp tedavine başlamalısın. :))

arkadaşlar benim tellerim sadece üstte arkadan köpek dişlerime kadar şimdilik bugün dişimde ağrı var 5 hafta geçti diğer randevumn üzerinden nasıl bir ağrı anlamadım köpek dişlerim yerinden oynadığı için mi yoksa azılarımda bi sorun falan mı oluştu diye korkuyorum böyle bi ağrı yaşayan oluyor mu hiç

bazen ağrı randevudan hemen sonra olmuyor birkaç hafta sonra olabiliyor. dişlerin tepki göstermesiyle ilgili. dişlerin oturmaya başlıyodur korkulacak bi şey yok. benim de 1 ay sonra agrıdıgı oluyor

Doktorunun adı ne acaba merak ettim ben de bursadayım :)

Merhabalar diş telini hiç tavsiye etmem onu taktırmakta zorunlu değilsen hic taktırma carmin çünkü ben kullandım 2 sene boyunca hiçte bi faydası olmadı benim dişlerim kücükken gecirdigim bir rahatsizliktan dolayi cürüdü ön disim suan cok kotu derecede cürük dislerime dolgu yaptilar kanal tedavi yaptilar tel tedavisi sonucunda ama gene eski haline geldi dolgularim dustu tavsiyem hic taktirma cok agrisi oluyor onun agri kesiciler bile fayda etmiyor ben sabaha kadar uyuyamadigim sabahlari biliyorum cok zor ben dislerime tel taktirdigim icin cok pismanim hemde cok

Benim de dolgum var ama hiçbir sorun yaşamadım. 20lik dişleriniz cıktıysa ya da çürüme olduysa tekrar yamulmuş olabilir

Benim dolgularim teller ciktiği an düştü doktorun dedigine gore dislerim cok hassas oldugu icin kaplama onerdi ama oda sanrim disleri cürutuyormus belli bir sure sonra

Verdiğim o kadar paradan ve çektiğim zahmetten sonra başıma böyle bir şey gelse büyük konuşmayayım depresyona girer doktoru aspiratör kablosu ile boğarım

Dogrusunu soylemek gerekirse hakkimi helal etmiyorum ona obur dunyada versin cevabini bize tel tedavisimden once demisti tel tedavisinden sonra paranin yarisini geri vericekler size sigortadan demisti ama havamizi aldik

Benim de dolgum var ama hiçbir sorun yaşamadım. 20lik dişleriniz cıktıysa ya da çürüme olduysa tekrar yamulmuş olabilir
20lik dişler ağızda tel varken çekilir mi? benim birtane 20lik dişim baya çıkmış durumda ve normal dururken bile beni rahatsız ediyo bi bilginiz varmı bu konuda

20lik dişler ağızda tel varken çekilir mi? benim birtane 20lik dişim baya çıkmış durumda ve normal dururken bile beni rahatsız ediyo bi bilginiz varmı bu konuda
Benim çekim, diş taşı temizliği ve dolgu işlemlerimin hepsi tel takılmadan önce yapıldı. Tel takılıyken işlem yapılmıyor diye biliyorum ama sormak lazım..

Benim de şuan 20lik dişim baya çıkmış durumda. Ben sorduğumda teller varken alınmaz diye bir şey söylemedi fakat ben söyledim teller çıkınca alınsa olur mu diye duruma göre bakarız o zaman dedi :)

Benim çekim, diş taşı temizliği ve dolgu işlemlerimin hepsi tel takılmadan önce yapıldı. Tel takılıyken işlem yapılmıyor diye biliyorum ama sormak lazım..
Valla benim tel tedavisi sırası kanal tedavimi ve dolgumu yaptı sürekli düştü ve dislerimi daha berbat yaptilar ön dislerim suan resmen cürük ve yanları hep oyulmuş bir şekilde

Valla benim tel tedavisi sırası kanal tedavimi ve dolgumu yaptı sürekli düştü ve dislerimi daha berbat yaptilar ön dislerim suan resmen cürük ve yanları hep oyulmuş bir şekilde
Belki de tedavi sırasında yapılmaması gerekiyordur. Senin yaşadığın sıkıntılar bundan olabilir mi? İlgisi var mı bilmiyorum ama..

doktorum 20lik dişlerimin çekileceğini söyledi ilerde sorun yaratır diye ama zamanını sormak aklıma gelmemiş o zaman :) birdahaki randevumda ayrıntılı bi şekilde konuşayım doktorumla en iyisi :) cevabın için sağol canım..

Benim de şuan 20lik dişim baya çıkmış durumda. Ben sorduğumda teller varken alınmaz diye bir şey söylemedi fakat ben söyledim teller çıkınca alınsa olur mu diye duruma göre bakarız o zaman dedi :)

benimki rahatsız etmese ne zaman çekileceği sorun değil de neyse artık doktorumla konuşucam:) cevabın için teşekkürler tatlımmm :)

Belki de tedavi sırasında yapılmaması gerekiyordur. Senin yaşadığın sıkıntılar bundan olabilir mi? İlgisi var mı bilmiyorum ama..
Olabilir ama doktorunda hatası olabilir eger tel tedavisinde boyle bisey yapilmiyosa dislerimi mahvetti ya ;-(

Olabilir ama doktorunda hatası olabilir eger tel tedavisinde boyle bisey yapilmiyosa dislerimi mahvetti ya ;(
Evet yapmaması gerekiyorsa zaten doktorun hatasıdır
Diş teli süreci uzun bir süreç oldugu için doktoru çok iyi araştırmak lazım malesef..

Evet yapmaması gerekiyorsa zaten doktorun hatasıdır
Diş teli süreci uzun bir süreç oldugu için doktoru çok iyi araştırmak lazım malesef..
Özelde yaptırdım bide devllette değil bizim burda birtane ortodonti var oda mahvetti dislerimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…