ön 2 dişimde boşluklar vardı onun yanındaki diş ön dişimin üstündeydi. bi köpek dişim gerideydi. altlarda da önde görünen 6 dişim çok yamuk.altlara geçmedik daha. tabi bunların haricinde bizim görmediğimiz milimlik yamuklar da var.çok sorun var derken ne sorunu vardı mesela? 5000 TL yaptırdım demişsin altta birisi 3000 yaptırtım demiş neye göre değişiyor bu kadar fark? benim bi arkadaş 4.500 TL ye yaptırmış ama çok sorun vardı ağzımda diyor aynı yerde yaptıracam bende gerçekten çok yüksek fiyat. Ve en arkada 20lik dişim var çekilmesi gerekir mi acaba?
canım ben bursada özel bir hastanede taktırdım.Taktiran arkadaşlar nasıl yaptırdıklarını ve fiyatlarını yazabilirler mi
bazen ağrı randevudan hemen sonra olmuyor birkaç hafta sonra olabiliyor. dişlerin tepki göstermesiyle ilgili. dişlerin oturmaya başlıyodur korkulacak bi şey yok. benim de 1 ay sonra agrıdıgı oluyorarkadaşlar benim tellerim sadece üstte arkadan köpek dişlerime kadar şimdilik bugün dişimde ağrı var 5 hafta geçti diğer randevumn üzerinden nasıl bir ağrı anlamadım köpek dişlerim yerinden oynadığı için mi yoksa azılarımda bi sorun falan mı oluştu diye korkuyorum böyle bi ağrı yaşayan oluyor mu hiç
Doktorunun adı ne acaba merak ettim ben de bursadayım :)canım ben bursada özel bir hastanede taktırdım.
4200e. taksitli olarak ödeme yapıyorum ilk ay 500 verdim. her ay kontrole gittiğimde 250 lira ödeme yapıyorum. 15 ay sürücek tedavim.
ilk gittiğimde sadece üst dişlerime tel takıldı. alt dişlere 3.ayımda teller yerleştirildi:) tabiki ilk 1 hafta ağzımda sanki birşey varmış gibi hissettim yani aslında var tabi:)) ama bambaşka bi duygu. öyle bazı kişilerin dediği gibi çok büyük bi ağrım olmadı. ara ara sızlamalar sadece. bişey ısıramıyosun çiğneyemiyosun sadece çorba içmek zorunda kaldığın anlarda oluyo tabi. ama tellerin çıkacağı anın geldiğini ve inci gibi dişlere kavuşacağını düşündükçe mutlu oluyosun ve o günlerinde geçiceğini düşünüyosun. biraz sabır gerektiren bir süreç anlayacağın çünkü 2-3 aylık dava değil en az 12 ay ki o da dişlerine çok iyi bakarsan diye düşünüyorum. neyse ben fazla yazdım sanırım:) yardımcı olabileceğim başka sorun varsa eğer onlarıda cevaplayabilirim. ama maddi durumunda sıkıntı yoksa kesinlikle erteletme bence. en kısa sürede iyi bir doktor araştırıp tedavine başlamalısın. :))
Benim de dolgum var ama hiçbir sorun yaşamadım. 20lik dişleriniz cıktıysa ya da çürüme olduysa tekrar yamulmuş olabilirMerhabalar diş telini hiç tavsiye etmem onu taktırmakta zorunlu değilsen hic taktırma carmin çünkü ben kullandım 2 sene boyunca hiçte bi faydası olmadı benim dişlerim kücükken gecirdigim bir rahatsizliktan dolayi cürüdü ön disim suan cok kotu derecede cürük dislerime dolgu yaptilar kanal tedavi yaptilar tel tedavisi sonucunda ama gene eski haline geldi dolgularim dustu tavsiyem hic taktirma cok agrisi oluyor onun agri kesiciler bile fayda etmiyor ben sabaha kadar uyuyamadigim sabahlari biliyorum cok zor ben dislerime tel taktirdigim icin cok pismanim hemde cok
Merhabalar diş telini hiç tavsiye etmem onu taktırmakta zorunlu değilsen hic taktırma carmin çünkü ben kullandım 2 sene boyunca hiçte bi faydası olmadı benim dişlerim kücükken gecirdigim bir rahatsizliktan dolayi cürüdü ön disim suan cok kotu derecede cürük dislerime dolgu yaptilar kanal tedavi yaptilar tel tedavisi sonucunda ama gene eski haline geldi dolgularim dustu tavsiyem hic taktirma cok agrisi oluyor onun agri kesiciler bile fayda etmiyor ben sabaha kadar uyuyamadigim sabahlari biliyorum cok zor ben dislerime tel taktirdigim icin cok pismanim hemde cok
özlem bilgili :)Doktorunun adı ne acaba merak ettim ben de bursadayım :)
20lik dişler ağızda tel varken çekilir mi? benim birtane 20lik dişim baya çıkmış durumda ve normal dururken bile beni rahatsız ediyo bi bilginiz varmı bu konudaBenim de dolgum var ama hiçbir sorun yaşamadım. 20lik dişleriniz cıktıysa ya da çürüme olduysa tekrar yamulmuş olabilir
Benim çekim, diş taşı temizliği ve dolgu işlemlerimin hepsi tel takılmadan önce yapıldı. Tel takılıyken işlem yapılmıyor diye biliyorum ama sormak lazım..20lik dişler ağızda tel varken çekilir mi? benim birtane 20lik dişim baya çıkmış durumda ve normal dururken bile beni rahatsız ediyo bi bilginiz varmı bu konuda
Benim de şuan 20lik dişim baya çıkmış durumda. Ben sorduğumda teller varken alınmaz diye bir şey söylemedi fakat ben söyledim teller çıkınca alınsa olur mu diye duruma göre bakarız o zaman dedi :)20lik dişler ağızda tel varken çekilir mi? benim birtane 20lik dişim baya çıkmış durumda ve normal dururken bile beni rahatsız ediyo bi bilginiz varmı bu konuda
Valla benim tel tedavisi sırası kanal tedavimi ve dolgumu yaptı sürekli düştü ve dislerimi daha berbat yaptilar ön dislerim suan resmen cürük ve yanları hep oyulmuş bir şekildeBenim çekim, diş taşı temizliği ve dolgu işlemlerimin hepsi tel takılmadan önce yapıldı. Tel takılıyken işlem yapılmıyor diye biliyorum ama sormak lazım..
Belki de tedavi sırasında yapılmaması gerekiyordur. Senin yaşadığın sıkıntılar bundan olabilir mi? İlgisi var mı bilmiyorum ama..Valla benim tel tedavisi sırası kanal tedavimi ve dolgumu yaptı sürekli düştü ve dislerimi daha berbat yaptilar ön dislerim suan resmen cürük ve yanları hep oyulmuş bir şekilde
Benim çekim, diş taşı temizliği ve dolgu işlemlerimin hepsi tel takılmadan önce yapıldı. Tel takılıyken işlem yapılmıyor diye biliyorum ama sormak lazım..
Benim de şuan 20lik dişim baya çıkmış durumda. Ben sorduğumda teller varken alınmaz diye bir şey söylemedi fakat ben söyledim teller çıkınca alınsa olur mu diye duruma göre bakarız o zaman dedi :)
Olabilir ama doktorunda hatası olabilir eger tel tedavisinde boyle bisey yapilmiyosa dislerimi mahvetti ya ;-(Belki de tedavi sırasında yapılmaması gerekiyordur. Senin yaşadığın sıkıntılar bundan olabilir mi? İlgisi var mı bilmiyorum ama..
Evet yapmaması gerekiyorsa zaten doktorun hatasıdırOlabilir ama doktorunda hatası olabilir eger tel tedavisinde boyle bisey yapilmiyosa dislerimi mahvetti ya ;(
Özelde yaptırdım bide devllette değil bizim burda birtane ortodonti var oda mahvetti dislerimiEvet yapmaması gerekiyorsa zaten doktorun hatasıdır
Diş teli süreci uzun bir süreç oldugu için doktoru çok iyi araştırmak lazım malesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?