- 22 Mayıs 2007
- 939
- 153
- 658
- 43
ewet ewet ınınce canım orda gülluoğlu baklavacısının ust katı :)metroda yenisahrada iniyosun dimi.peki orda yaninda bilindik nereler var.binayi bulabilmem icin?
merhaba ;mrb, ağzımı kapattığımda dişlerim tam olarak üst üste geliyor, alt çenem hafif önce kalıyor ve dişlerimde çarpıklık var. 3 ayrı doktora gittim biri kesinlikle ameliyat ve tel tedavisi dedi. diğer ikisi rahatsız değilsen sadece tel tedavisi olabilir dedi. ameliyat olmak istemiyorum. çenemin hafif önde olmasını dert etmiyorum.
bir doktor hiç diş çekimi yapmadan üst dişlerimi biraz öne alarak bu sorunu düzeltebiliriz dedi. diğer doktor toplamda 4 diş çekmemiz gerektiğini söyledi. hepsi birbirinden farklı yöntemler öyledi. bu da benım kafamı karıştırdı. diş çekimi istemiyorum ama tedaviden sonra dişlek bir görüntü olur mu? bundan korkuyorum. nasıl bir yol izlemem gerek acaba ?
Evet dolguyla eşitliyorlartedavimin son aşamalarındayım acaba diş uzatma yapıyolarmı en azından ön iki dişim biraz daha uzun olsa diğer dişlere göre
telle uzatma yapılamamı yani ne bilim ön iki dişimdeki teli söküp bir kaç ml yukarı taksa diş baskıdan aşağı iner yoksa kaplama felan olmaz dişimi kazıtmak istemiyorumEvet dolguyla eşitliyorlar
harıkaa denırr süprr guşe guşe gulumseeee :)Meraba arkadaslar bende tam 2 yildir dis teli kullaniyorum.Sukurler olsun tedavimizin son aylarindaymisiz.Ama artik bir butun olmustuk dis tellerimle.Biran once ciksin dedigim teller simdi dursada olur dedigim kivamda Ilk takildigi gun ile son aylarda cekindigim fotograflari yukledim.Sizce nasil olmuslar...Doya doya gülmek hep bizimle olsun
harıkaa denırr süprr guşe guşe gulumseeee :)
Bilmiyorum ki doktor nasıl uygun görürse öyle yapar sormak lazım :)telle uzatma yapılamamı yani ne bilim ön iki dişimdeki teli söküp bir kaç ml yukarı taksa diş baskıdan aşağı iner yoksa kaplama felan olmaz dişimi kazıtmak istemiyorum
sorucam zaten bi yerden kulağıma geçmişti dişin yapısı müsaitse tel sayesinde uzatma yapılıyo diye eğer yapılırsa bilgilendiririm öncesi sonrası fotosuda atarımBilmiyorum ki doktor nasıl uygun görürse öyle yapar sormak lazım :)
Tamam canım bilgilendirirsen sevinirimsorucam zaten bi yerden kulağıma geçmişti dişin yapısı müsaitse tel sayesinde uzatma yapılıyo diye eğer yapılırsa bilgilendiririm öncesi sonrası fotosuda atarım
canım kesmıorlar dişi şöle düşün nasıl tırnagını törpüleyıp kısaltırsın ya öle dişini törpülüyolar.. dr cok ıstemıor zaten dişin o kısmı incedir dikkatli bak yaşlandıkca onlar bız farkjetmeden ince ince gider.. ama senın diş mesafen cok gözle fark edilir gıbiyse bence törpüler ve sende eşitlemiş olursun.. zaten netıcede estetık görüntu için ortodontısler beklemıyormu aylarca senelerce hasta ile beraber yanı o senı öle zate gezdırmez :) ama sen yınede kafandakıleri ıyıce söle fıkır alışverısı yap bızden duyduklarınıda sölee ve en azından cıkana kadar kafan rahat etsın :)Tamam canım bilgilendirirsen sevinirim
Ben de eşitlenmesini istiyorum ama dişlerim zaten büyük daha da uzamasını istemiyorum. Kestirmek zor bi işlem mi acaba?
Daha tedavi bitimine çok var bunları düşünmek için erken zaten :)canım kesmıorlar dişi şöle düşün nasıl tırnagını törpüleyıp kısaltırsın ya öle dişini törpülüyolar.. dr cok ıstemıor zaten dişin o kısmı incedir dikkatli bak yaşlandıkca onlar bız farkjetmeden ince ince gider.. ama senın diş mesafen cok gözle fark edilir gıbiyse bence törpüler ve sende eşitlemiş olursun.. zaten netıcede estetık görüntu için ortodontısler beklemıyormu aylarca senelerce hasta ile beraber yanı o senı öle zate gezdırmez :) ama sen yınede kafandakıleri ıyıce söle fıkır alışverısı yap bızden duyduklarınıda sölee ve en azından cıkana kadar kafan rahat etsın :)
gercekten o dişler böyle inci gibi sıralandımı harikaaa olmus ne kadar durdu diş teliMeraba arkadaslar bende tam 2 yildir dis teli kullaniyorum.Sukurler olsun tedavimizin son aylarindaymisiz.Ama artik bir butun olmustuk dis tellerimle.Biran once ciksin dedigim teller simdi dursada olur dedigim kivamda Ilk takildigi gun ile son aylarda cekindigim fotograflari yukledim.Sizce nasil olmuslar...Doya doya gülmek hep bizimle olsun
Eğer tahmin ettiğim gibiyse bana da çok oluyor, korkulacak bir şey yok :) Hatta dilimle oynuyordum ben canım sıkılıncaDiş telleri yanağımda bir et parçası kaldırdı ve yanağımdan kopuk bir parça var ağzımın içinde ne yapıcam ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?