Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

tedavimin son aşamalarındayım acaba diş uzatma yapıyolarmı en azından ön iki dişim biraz daha uzun olsa diğer dişlere göre

mrb, ağzımı kapattığımda dişlerim tam olarak üst üste geliyor, alt çenem hafif önce kalıyor ve dişlerimde çarpıklık var. 3 ayrı doktora gittim biri kesinlikle ameliyat ve tel tedavisi dedi. diğer ikisi rahatsız değilsen sadece tel tedavisi olabilir dedi. ameliyat olmak istemiyorum. çenemin hafif önde olmasını dert etmiyorum.
bir doktor hiç diş çekimi yapmadan üst dişlerimi biraz öne alarak bu sorunu düzeltebiliriz dedi. diğer doktor toplamda 4 diş çekmemiz gerektiğini söyledi. hepsi birbirinden farklı yöntemler öyledi. bu da benım kafamı karıştırdı. diş çekimi istemiyorum ama tedaviden sonra dişlek bir görüntü olur mu? bundan korkuyorum. nasıl bir yol izlemem gerek acaba ?

merhaba ;
banada dr ya amelıyat yada uzun süren bır tel tedavısı demıstı. bende uuznda olsa teliş sectim.. ilk diş cekmeyleım dedım oda boşuna bir ay daha beklıceksın ama sen nasıl ıstersen dedı ama ön dişler daha fırtlak olmaya başladı 2 ayda ben dedım tamam cekelım dıe.. dişe yer açmassan diş sağa gidior sola gidiyor ama yer olmadığı için sadece önde toplanıor dedi ve ne kadar haklıymıs..cünkü dişleri cektık bir ay sonra dişler diş boşluguna doğru kaymaya başladı ve o fırtlaklık gitti..
bende inandığın güvnediğin dr sölediklerini uygula.. dişler ağızda fazlakı önlerden cıkık öle düşün :)

arkadaşlar merhaba aranızda diş kestirme işlemi yaptıran var mı? bugün kontrolüm vardı diş etlerim eşitlenince ön dişlerimden biri diğerinden uzun oldu onu kısaltacak kesmezsek diş köklerin erir böyle olmaması gerek etlerde diş boyu da eşit olmalı dedi 1 mm falan kesilecek bir sonraki randevumda 1 yıl oldu sayılır teller takılalı düzene girdi ama hala olmayan noktalar var onlarla uğraşıyoruz 2 yılı bulmayacak ama daha var dedi

Meraba arkadaslar bende tam 2 yildir dis teli kullaniyorum.Sukurler olsun tedavimizin son aylarindaymisiz.Ama artik bir butun olmustuk dis tellerimle.Biran once ciksin dedigim teller simdi dursada olur dedigim kivamda Ilk takildigi gun ile son aylarda cekindigim fotograflari yukledim.Sizce nasil olmuslar...Doya doya gülmek hep bizimle olsun

Eklentiler

• PicsArt_11-18-02.15.04.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 260
  • ilk gün.jpg
    45,3 KB · Görüntüleme: 239
harıkaa denırr süprr guşe guşe gulumseeee :)

telle uzatma yapılamamı yani ne bilim ön iki dişimdeki teli söküp bir kaç ml yukarı taksa diş baskıdan aşağı iner yoksa kaplama felan olmaz dişimi kazıtmak istemiyorum
Bilmiyorum ki doktor nasıl uygun görürse öyle yapar sormak lazım :)

Bilmiyorum ki doktor nasıl uygun görürse öyle yapar sormak lazım :)
sorucam zaten bi yerden kulağıma geçmişti dişin yapısı müsaitse tel sayesinde uzatma yapılıyo diye eğer yapılırsa bilgilendiririm öncesi sonrası fotosuda atarım

Beşyol da Aydın üniversitesi diş hastanesi var üniversitenin ilerisinde taktırmıştım onur beyi tavsiye ederim istanbul da olupta tel düşünenlere yakışıklı doktorumu

sorucam zaten bi yerden kulağıma geçmişti dişin yapısı müsaitse tel sayesinde uzatma yapılıyo diye eğer yapılırsa bilgilendiririm öncesi sonrası fotosuda atarım
Tamam canım bilgilendirirsen sevinirim
Ben de eşitlenmesini istiyorum ama dişlerim zaten büyük daha da uzamasını istemiyorum. Kestirmek zor bi işlem mi acaba?

Tamam canım bilgilendirirsen sevinirim
Ben de eşitlenmesini istiyorum ama dişlerim zaten büyük daha da uzamasını istemiyorum. Kestirmek zor bi işlem mi acaba?
canım kesmıorlar dişi şöle düşün nasıl tırnagını törpüleyıp kısaltırsın ya öle dişini törpülüyolar.. dr cok ıstemıor zaten dişin o kısmı incedir dikkatli bak yaşlandıkca onlar bız farkjetmeden ince ince gider.. ama senın diş mesafen cok gözle fark edilir gıbiyse bence törpüler ve sende eşitlemiş olursun.. zaten netıcede estetık görüntu için ortodontısler beklemıyormu aylarca senelerce hasta ile beraber yanı o senı öle zate gezdırmez :) ama sen yınede kafandakıleri ıyıce söle fıkır alışverısı yap bızden duyduklarınıda sölee ve en azından cıkana kadar kafan rahat etsın :)

Daha tedavi bitimine çok var bunları düşünmek için erken zaten :)
Teşekkür ederim canım

gercekten o dişler böyle inci gibi sıralandımı harikaaa olmus ne kadar durdu diş teli

Diş telleri yanağımda bir et parçası kaldırdı ve yanağımdan kopuk bir parça var ağzımın içinde ne yapıcam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…