Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar bugün ilk randevma gttim doktorum ön 6 dişimdeki lastikleri ckarp beyz incecik tel gbi bişyle braketn etrafnı sıkp kopardı aranzda bu şeklde bi işlem gören oldmu be ne işe yarıo .bazı arkadslr lastikler değişp yenisi takılyo die yzms aklm karstı ?

kızlar birde doktorum birdahaki rANDEVuda 16 lık tel taklck dedi kalnlasckms tel erkn deilmi ya daha bi ayım btti

merhaba kızlar,

2 buçuk ayıma yaklaşıyorum tellerle, 2. kontrolümde tellerim değişti, baya düzelme var. Sabah kalktığımda teller yanağıma geçmiş oluyor mum kullanmazsam. geçen kontrolde almayı unutmuşum mumu iki günü zor geçirdim, kargoya verdiler geldi.Mum kullanmayanlar napıyor merak ediyorum

Tellerini değiştirmiş belli ki kalınlaştırmış
Her randevuda yapılıyor lastikleri de değişiyor bazen
Braketin etrafında kısa tel kalmışsa onları da kesmiştir dudağının içi yara olmasın diye

Merakını giderecek kişi sanırım benim.. Acıdan ölüyorum başka şekilde tarif edemeyeceğim. Sofradan kalkıp gidesim geliyor yemek yemek istemiyorum. Artık mazoşist olmayı öğreniyorum.

düzelme nezaman basladı sende canm bende hala bi düzelme yok =/ bir ayımın bitmesne 3 gün kaldı ..telim son tüpten uzamaya baslamstı doktor bu ii bişey dedi dişlern harekt ettgi içn uzams dedi .dedideeeeee hani harekt varrsa düzelme nedn hiçç yok

arkadaşlar benm dişçme ilk gittigmde üst çenm dar gensltmk istiorm demstm bna gensletrz birz dedi yasm 23 oldgu içn çok açlma olmaz ama biraz genslemesni sağlarm demsti ..yalnz nette nerdd okursam okuym herks tel taktrmadan once bu damaklk dnen apareyi taktrmıs ..ben 1 ay oldu diş teli taktıralı nedennnn benm doktorm bu apareyi taktrmadı yaaaa ..diş teli takldktan snra aparey tAKTRAN fln oldumu acaba ?? lütfen acil yardm edn ona göre doktormu arayp hmenn bu durumu hatrltmak istiyorum ..

Merakını giderecek kişi sanırım benim.. Acıdan ölüyorum başka şekilde tarif edemeyeceğim. Sofradan kalkıp gidesim geliyor yemek yemek istemiyorum. Artık mazoşist olmayı öğreniyorum.
Neden kullanmiyorsun peki mum? Çok etkili gerçekten. Şekersiz sakız bile kullanabilirsin

Benim 1 ayda değişmeye başladı yarin resim atarım cnm. Ilk tel takildigi gun resim cektin mi? Son halinle kolaj yap aradaki farki görürsün

Ben 3 yil kullandim cikardim duzeldi cok sukur.Cikarali 1 yil olmasina ragmen bozulmamasi icin sefaf damaklik takiyorum 1 hafta ustuste takmasam kaydigini hissediyorum hala baska biri anlamaz ama ben anliyorum genetikse eger dis sorunu tekrar ufakta olsa bozulma olabiliyor

Neden kullanmiyorsun peki mum? Çok etkili gerçekten. Şekersiz sakız bile kullanabilirsin
Çünkü doktoruma teli iyice kestiriyorum söylüyorum yara olduğunu. Kesmesine rağmen yara olmaya devam ediyor tahmin etmiyorum olacağını. Her gün de bulunmuyor doktor..

Kızlar hepinize geçmiş olsun :) tam 20 aydan sonra dün tellerim çıktı ben telli olan dönemini hafif atlatmışlardanım. Bu tamamen kişiyle alakalı. Benimde dönem dönem braketlerim batma yaptı ama hepsi değil 1-2si en fazla mum kullanıyordum bi sonraki randevuda düzeliyordu zaten. Plak verdi doktorum ağzımda plaklar var. Bence tel sürecinden daha kötü. İlk taktığın gün mide bulantısı yaşıyorsun eğer sürekli plağı düşünürsen falan neyse sonuç olarak güzel dişlere kavuşuyorsunuz

benımde üst cenem dar oldugu ıcın aparey takıldı kı 32 yasındaydım.. senınkı acar ya cok gencsın kesinlikle acar .. ama benımde önce damagıma takmıstı sonra tellerimi .. ama sor bence neden takmadıgını .. cunku bende suankı dr gelmeden once gıtıgım bazı ortodontısler acma yapmaz hatta telle bıle bu tavsanlık gıtmez damak sorunun var dedı hatta kaplama yapalım dedı .. gayet actı cenemı dişleri düz dizdii hersey yolunda .. herkes ortodontıs adıaltında iş yapıyorrr..bence dr sıkıştır ve bizede haber ver lütfennn

tamam cnm haber verrm tabi bakalm ne diycek doktorum umarm mantıklı bi açklaması vardr ..

merhaba arkadaşlar ben dün diş teli taktırdım ama sadece üst kısma onu da arka dişlerimden köpek dişlerime kadar taktı doktorum önlerden 4 dişimde de yok alta 3 ay sonra takacak ama köpek dişlerimdeki teli kesip kıvırdığı yerler dudağımın iç kısmına batıyo konuşamıyorm bile ayrıca bana mum vermedi doktor eczanede de yokmuş ne yapmam lazım yorumun birinde sakız koyun yazmıştı bi arkadas bi sorun olur mu acemi oldugum için korkuyorm

hayırlı olsun canım benım ama dr neden vermıyor mumları anlamıyorum.
şekersiz sakız koyabilirisin ama oda gecıcı olarak ama muhakkak dr sor ayda ara yerını sor belkıde isteyene verıolar.. benım dr bana istemeden verdı ve ewde hıc kullanmadığım bır paket var .. keşke yakın olsan verirdim sana

Kliniğe tekrar git bana da aynısı olmuştu. Kıvırdığı yerleri keser kendi doktorun kesmese bile başka doktor da halledebiliyor.

Telleriniz şeffaf sanırım. Benim de üst ön 6 dişimde porselen braket var. O braketlerin etrafında bahsettiğiniz beyaz tellerden var şu an. İlk önce şeffaf lastik takmıştı, baktı onlar çok sararıyor, sararmayacak şekilde yapalım dedi ve o ince tellerden taktı. Braketlerin etrafına dolayıp uçlarını bükmüş. 1 ayı geçti ve sararmadılar gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…