• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben benden başka uygulanan görmedim pilot hasta mıyım neyim :confused:
yan yatan dişleri dikleştirmek, Gömülü diş için yer açmak için hızlandırıyor kayması için dişleri:)
Geçmiş olsun ya çok kötüymüş.. İnşallah benim öyle zorlu bi tedavim olmaz geri kalan süreçte..

Ben Malatya'dayım burda özel bi klinikte tedavi görüyorum adını vermeyeyim canım. Çünkü sitedeki kimliğim gizli pek bilgi vermek istemiyorum
Benim ağzımın içi kalıcı yara oldu resmen 2 aydır geçmek bilmiyor. Artık alıştım bu yaralarla yaşamaya. Canımı eskisi kadar yakmıyor. Mide bulantının kaynağı braket yapışkanı olabilir. Yapışkanın tadı biraz geliyor ilk takıldığında. Ya da başka bi şeyin tadıysa bilmiyorum ama galiba ben de yaşamıştım.
Tedavim başlayalı 6 ay oldu daha uzun bi zaman kalıcak..
Bu arada mumu nerden buldun? Ben eczanelerde bulamadım..
Vallahi bilmiyorum canım ya, söküp atmak istiyorum iki, üç yıl kalacağını düşündükçe gözüm korkuyor açıkçası... Şuan dilimi oynatamıyorum, canım tatlı değildir ama Şuan ölüyorum resmen, yutkunamıyorum bile. Mumu doktorumdan aldım bittikçe benden alın dedi.

Vallahi bilmiyorum canım ya, söküp atmak istiyorum iki, üç yıl kalacağını düşündükçe gözüm korkuyor açıkçası... Şuan dilimi oynatamıyorum, canım tatlı değildir ama Şuan ölüyorum resmen, yutkunamıyorum bile. Mumu doktorumdan aldım bittikçe benden alın dedi.
Canım üstüne bi sürü şey ye meyve falan tatlı şeyler ye ağzının tadı gelsin :KK48:
Merak etme ben şu an çıkmasını istemiyorum bile hoşuma gidiyor tabi çıkınca daha güzel dişlerim olucak falan ama insan alışınca bırakası gelmiyo:)
Mumu yemek yerken cıkarıyo musun nasıl oluyo ne zamanlar takıyosun? Ne sıklıkla değişiyosun bi de

Canım üstüne bi sürü şey ye meyve falan tatlı şeyler ye ağzının tadı gelsin :KK48:
Merak etme ben şu an çıkmasını istemiyorum bile hoşuma gidiyor tabi çıkınca daha güzel dişlerim olucak falan ama insan alışınca bırakası gelmiyo:)
Mumu yemek yerken cıkarıyo musun nasıl oluyo ne zamanlar takıyosun? Ne sıklıkla değişiyosun bi de
Canım tavsiyen için teşekkürler ama dilimin altı okadar acıyorki bırak birşey yemeyi, su bile içemiyorum. Benim diş telim daha dün takıldı ve şimdiden beni yıktı resmen. Ilk zamanlar seninde böyle sıkıntın varmıydı ve bu ağrılar, yaralar nekadar sürede geçiyor? Teller dün takıldığı için mumu bu sabah taktım.birşeyler yerken içerken çıkarmıyorum. Sanırım uyumadan tekrar takacağım çünki belli bir süre sonra kendiliğinden eriyor.

Canım tavsiyen için teşekkürler ama dilimin altı okadar acıyorki bırak birşey yemeyi, su bile içemiyorum. Benim diş telim daha dün takıldı ve şimdiden beni yıktı resmen. Ilk zamanlar seninde böyle sıkıntın varmıydı ve bu ağrılar, yaralar nekadar sürede geçiyor? Teller dün takıldığı için mumu bu sabah taktım.birşeyler yerken içerken çıkarmıyorum. Sanırım uyumadan tekrar takacağım çünki belli bir süre sonra kendiliğinden eriyor.
Yaralar 1-2 haftaya geçiyor. İlk takıldığındaki ağrılar baskıdan dolayı oluyor o da 3-4 güne geçer. Ama ara ara ağrıların olacak dişlerin tam oturana kadar. Hatta dilini dişine değdirdiğinde yerinden oynadığını kendin hissedeceksin. Ama o ağrıları hissetmek istiyor insan çünkü ağrı demek yerleşmesi demek :)

Yaralar 1-2 haftaya geçiyor. İlk takıldığındaki ağrılar baskıdan dolayı oluyor o da 3-4 güne geçer. Ama ara ara ağrıların olacak dişlerin tam oturana kadar. Hatta dilini dişine değdirdiğinde yerinden oynadığını kendin hissedeceksin. Ama o ağrıları hissetmek istiyor insan çünkü ağrı demek yerleşmesi demek :)
Hadi bakalım inşallah. Zaten tek tesellim bu tel sadece benim ağzımda olmadığını ve acılarıda bir tek benim çekmediğim oluyor. Teşekkürler canım bilgin için.

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Benim doktorum Cem Baykan, çene konusunda çok iddialı olduğu için onu tercih etim. 4 aylık hastalarının filmlerini gösterdi bana, sakıp sabancı çenesinden neredeyse düzelme aşamasına gelmiş 4 ayda. Benim yaşım 31 olduğu için öyle senelerce tellerle gezmek istemiyorum, o yüzden diğer doktorların neredeyse 2 katı ücret ödeyerek Cem Bey'e tedavi oluyorum. Ankara ortodontide Serhat Beyle ve Ufuk Hanımla da görüştüm. Onlar da yaklaşık 5500 tl fiyat ve 18 ay tedavi süresi öngördüler. Onları da beğenmiştim aslında fiyatları da daha makuldü ama böyle giderken pek ilgilenmediler ne onlar ne de çalışanları, kendi kendime çıktım gittim muayenehaneden, böyle şeylere takılmak da saçma ama işte hasta kendini değerli hissetmek istiyor. Doktor aynı zamanda iyi bir halkla ilişkilerci olmalı bence. İşte ankara ortodontiyi eleme sebebim buydu:) Bir de Enver Akın Özkan var, bu doktora sadece filmleri gönderdim e-postayla ve telefonda görüştüm. O da çok ilgili ve bilgili bir insan. Bir takım aksilikler oldu fiziki muayeneye gidemedim eğer gitmiş olsaydım Cem Beyle Akın Bey arasında ciddi tereddüt yaşardım. Akın Bey GATA'nın doktorlarından. Özel muayenehanesi var Ümitköyde.

Çene ameliyatı asla düşünmedim. Siz de düşünmeyin. Alt çenede sağ ve soldan küçük azı dişi çekilerek alt çene ileriliği mükemmel tedavi ediliyor. Bence siz Cem Baykan, Enver Akın Özkan , ankara ortodonti ve başka doktorlarla da görüşün. Zaten ortodontistlerde ilk muayene ücretsizdir genelde (Cem Bey ücretli 50 tl, tedaviye başlanırsa muayene ücretini iade ediyor) İçinize en çok sinen ve bütçenize uygun olanı tercih edin. Kolay gelsin şimdiden, doktor seçimi stresli bir süreç, İnşallah en iyi tedaviyi en kısa sürede yapacak doktoru bulursunuz:KK66:
Canim cem baykana tedavi olmayı düşünüyorum ben de ne kadar sürede düzeldi çenen her herhangi bi sıkıntı çıktı mı bi de rica etsem önceki sonraki halini görebilir miyim.. ☺☺

Ben Malatya'dayım burda özel bi klinikte tedavi görüyorum adını vermeyeyim canım. Çünkü sitedeki kimliğim gizli pek bilgi vermek istemiyorum
Benim ağzımın içi kalıcı yara oldu resmen 2 aydır geçmek bilmiyor. Artık alıştım bu yaralarla yaşamaya. Canımı eskisi kadar yakmıyor. Mide bulantının kaynağı braket yapışkanı olabilir. Yapışkanın tadı biraz geliyor ilk takıldığında. Ya da başka bi şeyin tadıysa bilmiyorum ama galiba ben de yaşamıştım.
Tedavim başlayalı 6 ay oldu daha uzun bi zaman kalıcak..
Bu arada mumu nerden buldun? Ben eczanelerde bulamadım..
mumu dişci verior zaten ücretsiz :)

benim tellerim takılalı yaklaşık 2,5 hafta oldu sayılır. ilk 1 hafta ön dişlerimle hiç bir şey ısıramıyordum hatta ağzımı toplayıp adam akıllı yemek bile yiyemiyodum ama şimdi istediğim herşeyi rahatlıkla yiyip içebiliyorum hiç sıkıntı yaratmıyo bu yüzden de acaba düzelmiyo mu diye aklıma sorular takıldı kızlar ya bi yardımcı olabilir misiniz bana:)) hiç ağrı sızı olmaması normal mi sizcee

benim tellerim takılalı yaklaşık 2,5 hafta oldu sayılır. ilk 1 hafta ön dişlerimle hiç bir şey ısıramıyordum hatta ağzımı toplayıp adam akıllı yemek bile yiyemiyodum ama şimdi istediğim herşeyi rahatlıkla yiyip içebiliyorum hiç sıkıntı yaratmıyo bu yüzden de acaba düzelmiyo mu diye aklıma sorular takıldı kızlar ya bi yardımcı olabilir misiniz bana:)) hiç ağrı sızı olmaması normal mi sizcee
Ağrı sızı nadiren olur benim de bu aralar ağrıyor 1 aydır ilk kez ağrıdı mesela

Tekrar merhaba arkadaşlar, diş teli için hala karar vermiş değilim, tel öncesi yaptırmam gereken kanal tadavisi ve bi kaç dolgu var, özel bi klinikte tedvi oluyorum... bana biraz pahalı gelse de memnunum ilgilerinden, üç kuruş fazla olsun temiz olsun dedim ( kuruş lafın gelişi tabi:p)

Bana tel tedavisi için verdikleri fiyat da piyasanın üstünde olduğu için başka yerlerde de yaptırabilirim, ama çekindiğim bi şey var. Metal tel için daha iyi sonuç alındığı yazılıp çiziliyor ama ben şeffaf tel veya lingual dedikleri dişlerin iç cephesine takılan telleri ciddi biçimde düşünmeye başladım.. Sebebi de henüz yaşına yeni girmiş bi oğluşum var, acaba taktığımda o alışır mı bu halime diye düşünüyorum, aranızda tel taktırmış yeni anneler var mıdır acep :110:

Son olarak bi kaç sayfa geride sadece alt çeneye tel takıldığı yazılmış, böyle bi seçenek varsa ben de bunu tercih ederim, bana diş hekimi öyle olmadığını söyledi, sadece alt çenemdeki dişler sorunlu benim...

Son düzenleme:
Tekrar merhaba arkadaşlar, diş teli için hala karar vermiş değilim, tel öncesi yaptırmam gereken kanal tadavisi ve bi kaç dolgu var, özel bi klinikte tedvi oluyorum... bana biraz pahalı gelse de memnunum ilgilerinden, üç kuruş fazla olsun temiz olsun dedim ( kuruş lafın gelişi tabi:p)

Bana tel tedavisi için verdikleri fiyat da piyasanın üstünde olduğu için başka yerlerde de yaptırabilirim, ama çekindiğim bi şey var. Metal tel için daha iyi sonuç alındığı yazılıp çiziliyor ama ben şeffaf tel veya lingual dedikleri dişlerin iç cephesine takılan telleri ciddi biçimde düşünmeye başladım.. Sebebi de henüz yaşına yeni girmiş bi oğluşum var, acaba taktığımda o alışır mı bu halime diye düşünüyorum, aranızda tel taktırmış yeni anneler var mıdır acep :110:

Son olarak bi kaç sayfa geride sadece alt çeneye tel takıldığı yazılmış, böyle bi seçenek varsa ben de bunu tercih ederim, bana diş hekimi öyle olmadığını söyledi, sadece alt çenemdeki dişler sorunlu benim...
valla benım yiğenlerımde doğdular telleydım 1 yasına gıordıler yıne telelytım ve butun gun beraberız aynı bınada oldugumzu ıcın .. hıc yabancılık cekmıolar kucukken anlamoolardı ama sımdıde tepkı vermıoalr oyuzden cocukla alakalı sorun yok arkadasım ..benım teller metal :) seffaf tel daha hassas oldugu ıcın ve cok cabuk sararıor arkadasımda vardı ben dişinı neden fırcalamıorsun dıordum duusn :) dişci arkadasım bana taktırırsan metal taktır demsıtı bende ortodonstislede konusunca metal ıstedım :) oda metalı önerdi :)

Ben 7 yıl önce ortodonti tedavisi gördüm.Üstte 1 dişim ve altta genetik olarak hafif darlık vardı.Alta takmayıp üste takmayı düşündü doktor ama ben alta da üste de istedim.Yani sadece alta yada üste takılabiliyor diye biliyorum.Ayrıca sadece alta taktıracaksınız içten tedaviyle yapılabileceğini öngörüyorsa doktorunuz takabilir.Şahsen benim şuan sadece altta tedbir amaçlı duran,dişlerimin içcephesinde telim var

Back