Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Yardimlarin icin cok tesekkur ederim . Bir sorum olucak . Bulent baydas ve murat selek in ismini cok duydum sizce nasıl. Annem kadin hekime gitmekten yana degil ama onu da yazd7m giderim bn

Evet onlarida duydum iyi drlar sanirim. Benil kadin erkek dr diye hic dusunmedim. Bu dr a tedaviyi tereddutsuz baslamamin sebebi hastasi cookk. Yani klinik gibi bir yer. Herkes memnun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Haklisin oyle yapayim diger yirmiligimi aldirdiktan sonra tel taktirmak istiyorum ya eylule kadar bi doktor bulabilirim umarim icime sinen :)

20 liklere dokunmuyor dr cunku okdar ondekı dişiarkaya cekmek acayıp zaman ısteyen bir durum .. ve 20 lik diş cekılınce onun yerıne damagn cıkması nerdeyuse bır sene .. bence dr onay vermez bende sölemıstım asla dedı o bolume ıhtıyacımız varmıs :)

merhabalar, yaklaşık 6 aydır tedavim devam ediyor, alt çenem üst çeneme göre geride ve örtülü kapanış vardı. normalde dişlerim genel olarak düzgündü, geçen sene bi dişim çekildi ve yeri boşluk kaldığı için birkaç ortodontiste gittim. Tel takmaya bi türlü ikna olamamıştım şu anki doktorum beni ikna edebildi ve sonunda tel taktırdım. fakat bu kadar süre geçmesine rağmen pek bi değişiklik olmadı.18 ay sürede kesin bitecek demişti ki bende buna göre planlar yapıyorum, değişiklik olamaması beni çok rahatsız ediyor boşuna takıyormuşum gibi hissediyorum, doktorumda pek ilgilenmiyor sanki, yapıcam düzelticem diyo ama inanmıyorum bi türlü. Belki daha erken düzelmesini görmem ama çene ile ilgili bozukluğu bir an önce düzeltmesi gerek diye düşünüyorum yanlış mıyım? uzun bir süreç olmasından korkuyorum, eğer benim gibi bi durumu olan varsa bana akıl verebilir mi?

Ciddi misin ya ben hep yirmilikler falan halledilip oyle tel taktirilir diye dusunmustum...
Bir de benim cenemde yer yokmus ikisi de alinmali dedi doktorum, tabi ona tel gibi bir dusuncem oldugunu soylememistim henuz,
birini aldirdim digeri icin de tatile girmeyi bekliyorum iste aldiricam yakin zamanda

Ust cene onde benimde. Ustt3n 2 dis cekildi. Yaklasik 5 ay bitmek uzere. Cene bozukluguda var. Lastik kullaniyorum ben.on disim ve yan kesi disim yamuktu baya. Onlar ilk ayda duzeldi. Dislerimin bosluklarida baya kapanmaya basladi. Senin dislerin normalde siraliydi sanirim yamukluk yoktu belki ondan yavas ilerliyordur. Ama doktoruna soyle sikayetini zaman kaybetme bence. Cene bozuklugu lastikle duzeliyor lastik kullaniyormusun.

Lastikli arkidisler :) kac cesit lastik kullandiniz? Ben suan ucgen 8 mm lik kullaniyorum. Ucgen takiyorum cene duzelsin diye. Baska ne cesit takicaz nekadar takicaz tecrubeliler anlatabilirmi?

kızlar bende tel tedavisine başlamış bulunuyorum 2 gün oldu daha. bende çok fazla ağrı olmadı ama gece yatarken falan böyle elimde çıkarıp atasım geliyor :) yemek konusunda ısırarak yemiyorum küçük küçük lokmaları direk yutuyorum öyle de yemeğin zevki çıkmıyor yahu bana doktor ortalama 8 aya çıkar dedi benim sadece üstlere takıldı. şimdi okuyorum 1,5 2 sene yazmışsınız bana 8 ay deyince sevinmiştim 1,5 seneye uzarsa kötü olur ya. neye göre uzar bu durum. ve bi ay sonra randevum var randevuya kadar bu dişler aynı mı kalacakkk

Umarim bir an once cikar ve guzel dislere sahip olursunuz :)
İstanbulda mi taktirdiniz acaba??

selam kızlar
1 sene sonra ancak apareylerden kurtlulabildim oh rahatladım diyemeden doktorum lastik verdi
üçgen şeklinde takmaya başladım iki gündür beni baya zorladı ağrılar.
benim merak ettiğm bu lastikler tedavinin son aşamasında mı takılıyor
doktorum birşey demedi ama heyecanlandım bir an tellerin çıkması yakın olabilir mi diye
kullananlar varsa yorumlarınızı bekliyorum

diş teli aksam uzeri taktırmıştım.sabah tırnağımla çıkarmaya çalışırken uyandım Çocuk olsam ilk günler ağlardım cıkarttırmak için
doktorun 8 ay dedi fakat dişlerinin duzelmesıne bağlı bu durum kendını bence 8 aya odaklama :) sonra 8.ay offf daha ne kadar kalıcak diyorsun.tellerını sevmeye calıs.cıktıgını hayal et duzgun dişlerinın olduğu falan psikolojik olarak da kendını destekle
2.ay randevuma dun gittim.tellerı bıraz daha sıkıştırdı.ben koltuğa otururken ya ilk günkü sızı cabuk geçti hissetmiyorum baskı falan diye cok rahat konuştum :) lastıklerı değiştirdi bırde yay taktı.sonrada baskıyı hıssetmeye baslamıssındır dedi.sankı dişlerin ıkı yandan çekiliyor arkaya doğru bırde sızısı aman Allahım ilk gun bu kadar zorlamadı Yemek konusuna gelince bende yutuyordum sonra baktım tat yok yuz yok.kucuk lokma al arka azı dişlerinle çiğne kuruyemıs bile yıyordum ben 2 gun once

İLk ay düzelmesi çok güzel bi gelişme ah ah benım dısde bı düzelse

Doktorunuzla konustunuz mu altlar icin
Herkesin dis yapisi farklidir.bir arkadasimin disleri 1 senede duzeldi doktor en az 2 sene diye dusunuyordu.doktorda sasirdi.o yuzden kesin su kadar zaman kalacak denmesine pek aldiris etmeyin.bana 7 ay kalicak diyen doktorda oldu suan ki 12 ay diyor ama 6 aya duzelir dedi.ama belli olmaz tabi dislerimin hareketi hızlı olursa 1-2 aya düzelir.fakat duzelmesiyle bitmiyormus bunun pekiştirme sureci var :)duzelsede disler eski yerlerine kaymasin diye tedavinin 2.asamasi basliyor:)

Son düzenleme:

son aşamasında değil canım lastiklerde tedavinin bi parçası,mutlaka düzenli kullan yoksa tedavin uzar ben ettim sen etme....

benim de bi iki yamıukluk var onları düzeltmeye çalışıyor doktor birazcık ilerleme var. 3 ay önce bir ay takmam için lastik verdi köpek dişimden alt azı dişime taktım da etkisini görmedim ben. aslında kafalık takıcaktım ama lastik takmaya karar verdi. şu an ne yapıcak o konuda bilmiyorum 2 hafta sonraki randevumda belirticem artık beklemekten sıkıldım. Sen o lastikleri kaç aylığına takıyorsun?

Ben 3 aydir takiyorum. Ucgen sekilde takiyorum ama. Alt azidan ust kopek disime ordan dolayip alt kopek disime seklinde. Ucgen oluyor yani. 4 temmuzda benimde randevum bakalim daha ne kadar devam edicem.

Lastigim koptu yaa bu saatte. Cok sinir oldum kopek disimden azi disime dogru uzun bir lastik takiliydi. Bosluk kapansin diye heralde. Surekli takili hani bu gunluk takilan lastikler degil. Yarin gidip degistirtmem lazim. Yoksa tedavim aksayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…