Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar alt telleride bugün taktırdım ön alt dişlerim sızlıyor şuan

Son düzenleme:

Ay hic de bilmiyorum o taraflari atasehirden gidecegim gidecek olursam, peki boyle atiyorum ust alt 2ser dis veya 4er dis gibi uygulanabiliyor mu dis teli tamamen uygulama sart mi??

Merhaba teldaslarim ve tel taktirmayi dusunen arkadaslarim... telleri taktirinca ilk gunler zor ama sonra alisiyor insan. Benim 5 ay nasil gecti anlamadim. Ama lastik kullanmak telden beter. Hergun agzinizdan gergin lastikler. Alt ust cene agrisi. Lastik varken yemek yiyememe. Konusamama. Ne kadar surecek bu lastik takmalar bilemiyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ucgen lastik kullananlar kac ay kullandi acaba? Sonra takmak sekli degisiyormu?

Ay hic de bilmiyorum o taraflari atasehirden gidecegim gidecek olursam, peki boyle atiyorum ust alt 2ser dis veya 4er dis gibi uygulanabiliyor mu dis teli tamamen uygulama sart mi??

canım oyle bı yöntem olduğunu sanmıyorum cunku dıslere yer açmak ıcın diğer dıslerın gerıye kayması gerek.onu gıttıgın doktora sorup danışırsan daha detaylı bilgi verebilir.

canım oyle bı yöntem olduğunu sanmıyorum cunku dıslere yer açmak ıcın diğer dıslerın gerıye kayması gerek.onu gıttıgın doktora sorup danışırsan daha detaylı bilgi verebilir.

Haklisin oyle yapayim diger yirmiligimi aldirdiktan sonra tel taktirmak istiyorum ya eylule kadar bi doktor bulabilirim umarim icime sinen :)

arkadaşlar merhaba , dün üst dişlerime porselen tel taktırdım. ust dıslerım oyle cok yamuk degıl hatta ne gerek var dıyenler de oldu ama bn yıne de rahatsız oluyordum. bır de ıkı tane dısımı cektı doktor. yanı ust cenede ıkı diş boslugu var parmagımın ucu sıgacak kadar genıs. ve gulunce de gözüküyor. psikolojık olarak da rahatsız oluyorum.gulunce agzımı kapatıyorm.dudak ıclerım de acıyor.diş teli porselen oldugu ıcın cok kotu durmuyor ama o bosluklar canımı cok sıkıyor.ne zaman kapanacak dıye kara kara dusunuyorum

Zamanla kapanacak. Kendini rahat birak. Benimde iki disim cekildi. 5.ayimdayim. sag taraf nerdeyse kapandi cok minik bi bosluk var. Sol tarafta daha aciklik var ama hic umrumda degil. Bu bir tedavi degilmi sonucta. O da kapanacak zamanla. Agiz ici yaralari ilk haftalarda normal. Zamanla azalacak bitecek.arada tekrar olacak. Ama alisacaksin. Dr mum vermis olmasi lazim. Onu koy aciyan yerlere iyi gelir.

mum verdi doktor onları takıyorum şimdi. ah ne güzel benim de şu 5 ayım bir geçse de kapansa şu boşluklar.doktora gore 2 yıl tellı dolasacagm.dediğin gibi bu bir tedavi ve sabır gerektiriyor.alt dişlerime de bir ay sonra takılacak.kontrolde doktor napıyor tam olarak mesela onu bilmiyorum.

Hangi sehirdesin? Benim dr sadece muayene ediyor ve ne yapacagimi soyluyor. Klinik zaten. Bir suru teknisyen ve yardimcisi var. Once teknisyen dr lar aylik braketlerdeki lastikleri degistiriyor uzayan telleri kesiyor sonra dr a muayene oluyorum. Bakiyor iste ne yapacagimi soyluyor. Mesela ben 2. Aydan sonra lastiklere basladim. Cene bozuklugu icin. Onu soyluyor kac mm lik lastik takacagimi soyluyor vs. Ben soru soruyorum cevapliyor. Boyle yani :)

ankaradayım. ben de burda bir klinikte tedavi oluyorum. üsten ıkı alttan iki toplam dörtt dişimi çekti doktor. film çektikten sonra dişlerin çok önde duruyor dedi o yüzden cekmemiz lazım ağzında yer yok, dişlerinin geriye itilmesi lazım dedi. işte o yüzden bayağı bir boşluk oldu. bu arada biraz gec basladım tedaviye 26 yaşındayım. senin dişlerini neden çektiler peki canım ? bir de bende lastik falan yok.sadece tel ve braketler var. bu lastik olayı nedir bilmiyorum.

Bende 26 yasindayim :)
Benimde ust disler ondeydi. Kapanis bozukluguda vardi cenede. Telle braketi sabit tutan minik lastik gibi bisey var. Mutlaka sendede var. Her ay degisiyor zaten onlar. Her braketi ustunde. Aynada yakindan bak belki farkedersin. Bende 2.ayda farketmistim

valla o zaman vardır canım ben de bir bakıyım yakından lastiklere.daha 2 gün oldugu ıcın yemek yerken falan zorlanıyorum.hafif sızlıyor dişim.inşallah güzel olur ya, şu iki yıl bi an gecse de bir dümdüz görsem dişlerimi.aynı yaşta olmamız da güzel bir tesadüfmüş canım. birbirimizi daha iyi anlarız :)

Merhaba kizlar . Size bir kac sorum olucak . Ben tel taktirmak istiyorum. Yalniz benim cenem yani alt cenem ust cenemin onunde . Bunun bir tedavisi var mi , varsa nasil ? Bunu acil ogrenmek istiyorum . Ayrica kop3k disim dislerimin üzerinde facladan cikti . Dislrim sikisik hep birbirine girmis durmda . Sizce ne kadar tutar artik estetiginde de degilim . Disl erimle saglikli bir sekilde gulmekten baska bir sey istemiyorum . Sizce ne kad ar bir fiyat tutar . Lutfen yorumlarinizi bekliyorum ....

Ayrica bursa da onerebileceginiz yer var mi cok acil

Ben bursadayim. Fomarada kervensarayin arkasinda Aydan Vatansevere tedavi oluyorum.memnunum. fiyati sabit. Metal alt ust 3800. Porselen yani seffaf alt ust 4100. Bursadaki dr lar arasinda en cok hastasi olan bu. Fiyatta iyi. Senin muhtemelen dis cekimi olack alttan ve disler cene geri cekilecek.tabi ben duydugum okudugum kadariyla konusuyorum. Dr dogrusuny soyler. Ilk muywnelwr ucretsiz zaten. Ama cene filmi istiyor her dr. Ona gore karar veriyorlar. Ortodonti cok gelisti. Mutlaka sana uygun bi tedavi vardir.

Yardimlarin icin cok tesekkur ederim . Bir sorum olucak . Bulent baydas ve murat selek in ismini cok duydum sizce nasıl. Annem kadin hekime gitmekten yana degil ama onu da yazd7m giderim bn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…