Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

İstanbul icin oneride bulunacak kimse yok muu? :)

Teller icin araştırma yapmadan baslama derim hem doktor hemde ucret konusunda.doktorlarla gorus dentistanbul impladent vs.. yerlerle gorus.ben cok yer gezmistim.arkadas tavsiyesi birinde yaptirdim bakalimm hayırlısı ayların cabuk gecmesini bekliyorum:)
mayis 16 taktirmistim 2randevum meger 12 haziran degilmis 1ay snrasi 17 haziranmis 2.kontrol:) taktirdikdan sonra zaman gecmek bilmiyor:)

Ilk esprimi dun aldim avm guvenliklerinde otmuyor mu :)
Birde sanirim kizlar ben biraz sansliyim ust dudagim teli konusurken orttugu icin kimse farketmiyor bi tek gulerken:)

Master yapmis arkadaslarimizin burda olmalari cesaret verdi :)

Evet ben de bi kac fikir duysam hepsine gidip bakacagim ama sadece dentistanbul onerildi henuz, bi gitmeyi dusunuyorum ama dedigim gibi keske biraz makul fiyatli ama ozenli de bir yer bulabilsem :) onde ust ve alt 2ser disim biraz caprasik digerleri gayet duzgun aslinda hatta invisalign dusunmustum yirmiligim icin muayene oldugum doktor ne gerek var ya falan demisti ama ben o 4 disten memnun degilim acikcasi.. İyi temizlemedim diye de tedirgin oluyorum falan yaptirmaya kararliyim ama nerde nasil olacak henuz onu bilemiyorum :)
Onerilerinizi bekliyorumm ^.^

Merhabalar Bu ayın 23 ünde tellerimden kurtuluyorum 1.5 yıl süren bir tedavinin ardından metal tellerim çıkacak dişlerim dümdüz ve elmacık kemiklerimde üstlere kaymış olarak yaşamaya başlayacağım..Bu arada üst çenemde 8 ay aparat ile yaşadım çenem genişletildi ve hiç çekimsiz bir tedaviydi benimki .hatırlamayanlar için 36 yaşımda başladım bu tedaviye Tellerden bir ay sonra diş taşlarım için küretaj 2-3 seans ve sağ üst çenemdeki tek 20 lik dişim çekilecek ..

Bende teli taktıralı iki gün oluyor 24 yaşındayım sadece alt dişlere takıldı 25 Haziran'da üst dişlerime takılacak doktorum hiçbirşey söylemedi şunu yapma bunu yap diye tamamen çevremde diş teli takanlardan öğreniyorum ayrıca bı brakette dişimden ayrıldı bu aksam tel duruyor dişimde ama dilimle biraz baskı yapsam sanki düşecek gibi ayrıca dudağımın iç kısmı sürtünmeden sanırım yara oldu şimdiden açıkcası sadece dişlerim sızlıyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil konuşurkende çok zorlanıyorum elimle sürekli ağzımı kapatıyorum alışamadım sanırım ve doktor bana gargara yap dıslerini fırçalama dedi ama ben fırçalamadan duramıyorum off off inş bu kadar eziyete deyecek ve hepımız istediğimiz dişlere kavuşuruz canlar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ilk esprimi dun aldim avm guvenliklerinde otmuyor mu :)
Birde sanirim kizlar ben biraz sansliyim ust dudagim teli konusurken orttugu icin kimse farketmiyor bi tek gulerken:)

Senin yine insaflı davranmışlar, bana hangi tel örgüden yaptırdın doğan tel örgü mü diyen mi ararsın yoksa hapşururken dikkat et tellerin fırlar diyen mi, yağmurda dışarı çıkma tellerin yıldırım çeker diyen mi, arada bi yağla paslanmasın diyen mi ohooo :)

Görümcem abim cimri davranmış altın tel taktırmamış demişti ona çok gülmüştüm

ya nasıl fırcalama dedi .. öle sey olurmu ee tellerıne bussürü yemek takılıyor ve fırcalamdan olurmu zaten asıl amac cok ıyi temizleme .. çok şaşkınım .. bende gecen hafta taktırdım ve 15 dakıka birde eğitım vardı slaytla beraber ..

şimdiden hayırlı olsun lütfen biizmle fotolarını paylaş.. eskısı ve yenısı :)

Canım su an dişçideyim sorucam tekrar hani fırçalama çünkü braketleri düşürürsün demişti ki fırçaladım ve düştü ben lastiklere başladığım da falan braketler hep elimde mi kalıcak sonuçta bu kadar kolay düşebilen birşey mi ki bu ayrıca cidden fırçalamazsam dişlerim çürümez mi neyse sorayım bakayım

ya olmaz ole sey ole kopması ımkansız ..fırca ile dusecekse zate uhu ıle yapıstırdı gıbı olur.. oyle sacmalık olurmu okdar lastık germseı var teli sıkması var .. yanı ne dıyeceğimi bilemıyorum.. ya senın aklın alıyormu dişi fırcalamayınca dişin cürümeyeceğini. tel yokken cürüyen diş tel cıkınca ne hale ğelir düşünebiliyormusun .. ya dişinı fırcalamayınca cıkan tellerden sonrakı görüntuyuı görmedin sanırım .. ayy arkadaşım ne olurr az cemkır yaa olanıda kaybediceksın bu sefer adamı biz telleicez :)

Canım cok haklısın bende farkındayım ama yeni taktığı için filan diyor diye düşündüm üzerine yine De fırçaladım ben düşüncede korktum açıkcası sıra bana gelsin sorucam artık hepsını vallahi ki normalde De çemkiremem ki anacım ben bu moral bozuluguyla da cok zor off off bunu yazarken sıra bana geldi üst tellerim gelmiş onları takıyor su anda

Ben de yirmiligimi orada aldirmistim memnun kaldim biraz pahaliydi sadece digerlerine kiyasla, siz ne kadara yaptirdiniz? Cabuk sonuc almaniza sevindim bu arada :)

Ben 5 bin liraya yaptırdım. Üst tellerim şeffaf, altlar metal.
Pahalı olabilir bilmiyorum, ancak 24 saat açık olduğu için acil birşeyde koşup gidebiliyorsun o konuda rahat :)

bende 2 yıl boyunca diş teli taktım.şuan damaklık takıyorum sadece geceleri.bir sorunuz olursa ya da doktor önerisi isterseniz her türlü yardımcı olurum

ilk gittiğim yer çapa ortodontı ozel hastane capanın karsı sokağında 4000 tl fıyat verdi.kartal da ıncı diş diye bı yer 5000tl dedi.maltepede ozel bı ortodontı vardı ısmı sanırım ımplant gibi bıseydı 3250 fiyat verdi.bı ozel muayene yere daha gittim tavsıye uzerıne 2800 verdı fakat o 1000 tl nakıt istedi yaptırmadım.En son arkadaşa denk geldim bı gun konuştuk nerde taktırdın dıye sansıma burayı bulmuş oldum.2000 tl nakıte taksıt nakıt vereceğin ucreti konustukdan sonra anlaşıyorsun ben bayağı pazarlık yaptım ağladım burda fiyat vermem doğru olmaz 2000 tlyı daha uygun sekilde oduyorum ıste :) Anlasman sart değil ben konustukdan 15 gun sonra gidip karar verdim yaptırdım.(maasımıda almış oldum bu surede )

cevizli kartalda
nerden geleceğin önemli tarif edebilmem için :) kısaca cevizliyi biliyorsan tamirhaneye yakın mınubus yolu uzerınde gülen tıp merkezi(vera hastanesi yanı)murat doktorun ismi.derdini anlattıktan sonra ödemede yardımcı da oluyor.

Alıntı alarak yazdım eski mesajlarımdan :)

Son düzenleme:

Belki diş etlerin ıcın demıstır. sert fırçalama diye yanlış anlamış olabilirsin.Diş doktorum bana günde 2 kez fırçalıyorsan 4 kere fırcalıyacaksın.bısey yedıkden sonra fırçala demıstı.sadece su ıcınce fırçalamıyorum.

Yenı sıralı dişleriniz Hayırlı olsun :)

hapşırırken dişlerin bırbırıne çarpması sıkıntı olur diye düşünüyorum sahsi fikrim.ne kadar hapsurmamaya calıssanda aksılık oluyor bi şekilde :)

Birisi diş etleri hakkında bır şikayeti vardı gülerken diş etlerım cok gözüküyor diye geçmiş bır kac sayfaya baktım bulamadım umarım bu mesajı görür.

Pembe Estetik

Özellikle üst çene bölgesindeki diş etlerinizin görüntüsü gülüşünüze ve dolayısıyla da güzelliğinize gölge düşürebilir. Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında yer alan pembe estetik sayesinde, artık diş etleriniz gülüşünüze gölge düşüremeyecek.

Diş etlerine botoks ile uygulanan pembe estetik hakkında merak edilenler
“Pembe estetik nedir?"
Diş etlerinin, gülüş esnasında en önemli kriterlerden biri olduğunu söyleyen uzmanımız estetik bir gülümsemenin yalnız beyaz, muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkün olduğuna dikkat çekerek, estetik diş eti uygulamalarının pembe estetik olarak tanımlanabilir.
“Diş etlerinin sağlığı, rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar” göze hoş gelen, uyumlu ve temiz bir gülüş sağlamanın ilk adımının diş ve diş eti uyumunu sağlamaktır.

Pembe Estetik Nasıl Uygulanır?
Yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya “botoks” uygulaması yapılabilir. “Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudağın bir miktar düşüyor ve diş etleri görünmüyor” . Elbette bura da önemli olanın, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmak olduğudur.

bir doktorun sayfasında gördüm tesadüf merakdan okudum.Umarım işine yarar bu bilgi en azından tedavının adını bilmiş olur.:18:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…