• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Diş teli çıkarıldıktan bir süre sonra diş yine bozuluyomuş doğru mu bende ona göre taktıracam

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUHaziran sonuna doğru diş tellerinm çıkacak ve dişlerimde tekrardan eğiklik ve yamukluk oluşmaması için üst ve alt ön dişlerimin arkasına sabitleyici yapıştırılacak ...Benim doktorum bu şekilde yapıyor .Bazı doktorlar şeffaf kalıp veriyoorlar onu sürekli kullanıyorsunuz sadece yemek yerken çıkarıyorsunuz ..

Bugün altlara da tel takıldı. Alt üste nazaran daha rahatsız etti. Ve en çok bozukluk da altta. Tez zamanda değişiklikleri gözlemlemek istiyorum. 1 yılda biteydi iyiydi:))))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bugün altlara da tel takıldı. Alt üste nazaran daha rahatsız etti. Ve en çok bozukluk da altta. Tez zamanda değişiklikleri gözlemlemek istiyorum. 1 yılda biteydi iyiydi:))))

Iste simdi sende tam anlamiyla telli oldun :D hosgeldin aramiza :) ins… hepimizinki tez zamnda biter :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Iste simdi sende tam anlamiyla telli oldun :D hosgeldin aramiza :) ins… hepimizinki tez zamnda biter :)

:))))). Evet ya. Tek taraflı olunca çok anlamıyordum. Bide çarpmasın diye yükseltti dişi. Çiğneyemiyorum bile:))). Ama olsun insan heyecanlanıyo. Değişimi izlemek heyecanlı:))

Merhaba acaba dişlerinize tel taktırmak için ne kadar süre sıra beklediniz? Yardımcı olur musunuz

Tel taktırmak derken. Altlar için mi ne kadar bekledim soru? Altlara 2. Ayda takıldı

Merhaba acaba dişlerinize tel taktırmak için ne kadar süre sıra beklediniz? Yardımcı olur musunuz

Soruyu yanlış anladım galiba. Sıra derken neyi kastettiniz. Özelde taktırdım. Sıra falan beklemedim

Soruyu yanlış anladım galiba. Sıra derken neyi kastettiniz. Özelde taktırdım. Sıra falan beklemedim

Özelde de bayağı bir sıra beklediğini söyleyenler olmuştu da aklıma takıldı. Teşekkür ederim cevabınız için :)

:))))). Evet ya. Tek taraflı olunca çok anlamıyordum. Bide çarpmasın diye yükseltti dişi. Çiğneyemiyorum bile:))). Ama olsun insan heyecanlanıyo. Değişimi izlemek heyecanlı:))

Ben en buyuk sorunu gulmeden sonra agzimi toparlamakla yasadim:D hep telin ustunde kaliyodu dudagim:). Zamnla alisirsin sende cignemeye herseye :)

Ben en buyuk sorunu gulmeden sonra agzimi toparlamakla yasadim:D hep telin ustunde kaliyodu dudagim:). Zamnla alisirsin sende cignemeye herseye :)
:)))). Çok güldüm. Hakkaten toparlamak zor oluyo:))).

Oyle ama :))) bu arada gecen gittigimde cikacakti ya sozde. Gittim yine 4hafta dedi. Bakalim kismet ne zamn cikacak:D

Son düzenleme:
Diş teli Anadolu yakasında 2000tl ye taktırdım ben yenıyım daha :) ayın 11 de 2.randevum var.yanlız gittiğim yer ozel kampanya devam ediyordu gittiğimde çok yer araştırdım en son buraya yaptırdım arkadaş tavsiyesı uzerıne nakıte taksıtte yapılıyor.Yaptırmak isteyen olursa yer bilgisi veiririm gider konuşursunuz. :)

arkadaşlar birkaç sorum olacak cevap verirseniz sevinirim :)
benim alt öndeki iki dişim çarpışık yeni yeni yamulmaya başladı çenem çok küçük olduğu için gömülü azı dişim sıkıştırıyormus öyle dedi doktor, kananişta falan bir problem yok dedi ve bir yılda biter tedavi dedi, şimdi burda 2 sene kullananları falan görünce tedirgin oldum 1 sene az mı acaba diye?
ikinci sorum bu telleri taktıktan sonra konuşmanızda herhngi bir tuhaflık oldu mu mesela bazı harfleri tam söyleyememe gibi bundan cok korkuyorum:(
ve son soruma gelince, bu lastik mevzusu falan varmıs neden lastik kullanılıyor,yani her tel takanın kullanması gereken bir şey mi?

Son düzenleme:
Oyle ama :))) bu arada gecen gittigimde cikacakti ya sozde. Gittim yine 4hafta dedi. Bakalim kismet ne zamn cikacak:D

Hadi yafff. 4 hafta da az değil yaw. Eğer sonsa katlanılır tabi de. İnşallah daha fazla uzamaz. Neyse mutlak mutluluk varsa sonunda, çekilen çile kutsaldır:)))))

arkadaşlar birkaç sorum olacak cevap verirseniz sevinirim :)
benim alt öndeki iki dişim çarpışık yeni yeni yamulmaya başladı çenem çok küçük olduğu için gömülü azı dişim sıkıştırıyormus öyle dedi doktor, kananişta falan bir problem yok dedi ve bir yılda biter tedavi dedi, şimdi burda 2 sene kullananları falan görünce tedirgin oldum 1 sene az mı acaba diye?
ikinci sorum bu telleri taktıktan sonra konuşmanızda herhngi bir tuhaflık oldu mu mesela bazı harfleri tam söyleyememe gibi bundan cok korkuyorum:(
ve son soruma gelince, bu lastik mevzusu falan varmıs neden lastik kullanılıyor,yani her tel takanın kullanması gereken bir şey mi?

Ben 3. Ayıma girdim. Benim kapanış sorunu ve aralıklar var. 1.5 yıl dedi dr. Doğru orantı yaparsak şu durumda:))). Seninki 1 yılda bitebilir:))). Tabi benimki fazla düz mantık oldu:))))). Lastik olayına geçemedim henüz o yüzden faydalı olamıcam size. Ha niye yazdın o zaman derseniz. Cvp sız bırakmak istemedim. :)))))

Doktorum bana tedavinde lastik kullancak durumun yok dedi nasil mutlu oldumm 😍😍😍

lastikler çene duruşunu düzeltmek için kullanılan bir tedavi sistemidir. Yada dişleri kendi içinde hizaya getirmeye de yarayabilir.:34:

lastikler çene duruşunu düzeltmek için kullanılan bir tedavi sistemidir. Yada dişleri kendi içinde hizaya getirmeye de yarayabilir.:34:

Doktorum bana suan gerek gorunmedigini soyledi isterse kendi sabit lastik takio gerekli yerlere mesela suan ön iki disimde var 😄

Sevindim senin adına ;)
Tel kesinlikle acısız takılıyor sadece baskı hissediliyor. Ben şanslı insanlardanim sanirim cok sukur hic agri cekmedim.tek sorun dudak içi yaraları cekilmez bi acı ama jel sayesinde atlattim arada yine olsada.Ben çok gec kaldim taktirmada nakite taksit oldugu hakkinda fikrim yoktu ki cok sukur taktirdim artik. tel taktircak arkadaslara sesleniyorum sakin daha fazla beklemeyin vakit nakit :p :)

Back