Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlarr artık bende telliyimmm:) ağrım biraz var ama olacak tabii o kadarda. çok güzeldi herşey artık tedaviye başladığımdan çok mutlyum. kimse geç kalmasın yaptırmaktaa:lepi:
Hadi hayırlısı olsun canım.

Biraz ağrın olur tabi hatta o baskıyı ağrı olarak nitelendirebilirsin ilk zamanlar.

Zamanla alışırsın merak etme.

arkadaşlar taktığınız kalıcı diş telini çıkardıktan sonra
doktorlar damaklıklı veriyor bir de
sadece gece yatarken takın diye
onu sakın ihmal etmeyin :1no2:
tekrar kayıyor dişler kullanmazsanız ...
kendimden biliyorum, telden sonra dümdüzdü, pek kullanmadım damaklıklı olan teli, şimdi eskisi kadar kötü olmasa da dümdüz değil ve çok moralimi bozuyor
şimdiki aklım olsaydı :mymeka:

İlgin için teşekkürler canım.

İşin en zor kısmı da teller çıktıktan sonra başlıyor değil mi ?

İhmale gelmiyor haklısın,tel kullanılan dönemdeki özeni pekiştirici döneminde de göstermek gerekiyor.

bende teller ciktiktan sonra uzun bir süre kullandim
ya iskence gibi birsey onunla uyumak.
gece yatarken takiyordum ama uyku arasinda mutlaka cikariyordum
zaten son zamanlardada hic takmiyorum.
Doktor da onu ihmal etme demisti:1no2:

canım tel kullanırken alışıyorsun böyle, teli çıkardıktan sonra bi acayip oluyorsun, dudağın boşluktaymış gibi bir his oluyor =) çıktıktan sonra yapacağın şey zor değil aslında, sadece yatarken takcaksın teli, acıtan birşey değil o damaklıklı tel, kullanması çok rahat hatta, hele normal tele alıştıktan sonra cennete düşmüş gibi oluyorsun :lepi: ama ben üşendim hergece yıkıcanda takcanda, uykulu da oluyordum direk yatıyordum. kaymaya başladığını anlamıyorsun zaten, ben ortaokul 2 de taktım tel, 3ün başlangıcında çıkardım, şuan üniversite1 deyim. yani yavaş yavaş kayıyor sana değişen birşey yok gibi geliyor :1no2: o yüzden kesinlikle doktorun dediği kadar kullanın canım onu, sen anlamadan kayıyor dişlerin valla, o kalıcı telde çektiğin zahmete yazık :teselli:

bende teller ciktiktan sonra uzun bir süre kullandim
ya iskence gibi birsey onunla uyumak.
gece yatarken takiyordum ama uyku arasinda mutlaka cikariyordum
zaten son zamanlardada hic takmiyorum.
Doktor da onu ihmal etme demisti:1no2:

acıtıyor mu canım yaa benim dediğim gibi çok zaman oldu hatırlayamıyorum da kolay birşey gibiydi sanki CADIARZU bence tak canım şuan sana dümdüz kaymaz gibi geliyor ama pişman olabilirsin ilerde, ben oldum yani :1hug:

yok canim acitmiyor aslinda ama benim ki yinede uykuda cok rahatsiz ediyor...

Anlıyorum canım.

Bende üniversite öğrencisiyim o yüzden ilk başta çok tereddüt etmiştim görüntü olarak metal kullanıyorum birde ben. :bbo:

Allahtan 5 ay oldu bile,zaten hiç umursamıyorum görüntüdür şudur budur. sengözlerimebaksanab

Haklısın pekiştiriciyi ihmal etmemek için elimden geleni yapıcam. yerimseniben

O kadar sıkıntı çekiyoruz sonuçta. benneyaptımki

ben de metal kullanıyordum ama o yaşta görüntüye çok önem vermediğimden pek umrumda değildi zaten. :teytey:
ama çıkardıktan sonra okula geldiğim günü hatırlıyorum da 1 arkadaşımla konuşuyorum, yan sıradan 1 arkadaşım bana bakıp duruyor, noldu demiştim, dişlerin süper olmuş yaa ne kadar değişmişsin demişti :dance:
diş insanı çok değiştiriyor yani emin ol çıkardığında kendini çokk iyi hissedeceksin, değcek yaşadığın herşeye Şeniz

Kızlar benim ağrılar fena azdı..doktorum minoset plus yazdı al diye ama ben ağrı kesici almak istemiorum, gerçi bu diş hareketini durdurmuyormuş ama, bilmiorum kullanan var mı apı kesici ilk günlerde?

Birde benim arka dişlerime yükseltme yaptılar.. bunu yaparlar mı böyle? ayyy çok sinir bişii:1ninca:

Bilmiyorum canım bana yükseltme yapmamışlardı.

Eğer ağrıya dayanamıcaksan ağrı kesici al.

Mesela ben en ufak bir ağrı bile hissetmemiştim ilk takılıdığı zaman. :sm_confused:

Ortodontistim ağrı kesicinin dişlerin hareketini engellediğini söylemişti ama dayanamıcak kadar ağrın olursa içebilirsin demişti bana hap önermişti.

Eğer sende dayanamıcak kadar ağrın varsa içebilirsin canım.

Ama dayanırım diyosan sen bilirisin.

öncelikle gecmis olsun canim.
Bana Doktor özellikle aksam agriya dayanamazsan agri kesici alabilirsin ,bir sorun olmaz demisti.
agri olmamisti bende ama teller dudak ic kisimlarini hemen yara yapmaya basladigi icin kötü olmustu.

Kızlar benim ağrılar fena azdı..doktorum minoset plus yazdı al diye ama ben ağrı kesici almak istemiorum, gerçi bu diş hareketini durdurmuyormuş ama, bilmiorum kullanan var mı apı kesici ilk günlerde?
ağrı kesiciden korkma bence,yani dayanılmaz ağrılar çekmektense.. ben bir yan etkisini görmedim,zaten doktor kendi demişti ağrı kesici alırsın diye.. ben apranax fortla ancak geçiriyorum.. kahretsin ki bünyem diğer ağrı kesicilere karşı bağışıklık kazanmış hiç bi işe yaramıyorlar.. :bbo:

geçmiş olsun canım,ben cumartesi gidicem doktora bakalım ne olcak ne biticek a.s.

Kızlar bugn daha iyiyim..ama şu yükseltme işini merak ediyorum yaptıran var mı? çünkü ağzımı kapatınca arka dişlerim acıyoo:bbo: pufff..

Kislar yarin sökedeki dişçiye gidip dişlerimin arkasini temizleticem sonra da 5 agustosta izmire ortodentiste. Dişlerimin arkasionin ölçüsünü alacagini söylemişti. Bakalim kislar insallh sona yaklasiyordurum. çünkü 26 aydir kullaniyorum ya birde kendi dişlerimi görmek istiyorum artik bir ciksin bir gülerim bir gülerim ama hayal gibi gelio ci8kmalari

bu yükseltme işi nedir ben çok merak ettim açıkçası ?

Söliyim canım. Şimdi benim bir dişim yamuk yani olması gerekenin arkasında. ona braket takılacak ama dişlerimi kapadığımda o arkada olduğu için braket dişlere çarpıcaktı ve kırılabilirmiş. Bu yüzden ara dişlerime bi dolgu maddesi sürdü doktor. dişlerim olması gerektiğinden açık kapanıyo böylece üst ve alt dişler birbirine deymiyo.:1ninca:

ımmm anladım,ya benimde o tarz bi dişceğizim vardı ama önce çene açıp öndekini yana kaydırdılar,sonra braketini taktılar. şimdilerde aynı hizada..

tedaviden tedaviye fark ediyo demek ki :)

cumartesi gidince neler gelcek başıma kim bilir :)

ben 16 yaşındayım ben de tel taktırmak istiyorum doktora gittiğimde mayıstı bi daha ki mayıs ayın da çıkarırız demişti ama daha taktırmadım İnşallah yakında taktırıcam . TAKTIRDIKTAN NE ZAMAN SONRA DİŞLER DÜZELMEYE BAŞLIYO?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…