bu kadar takma kafana lutfen bnde senn gıbıydim lisedeyken o zamn taktırmadım telleri sımdi cok pismanım we simdi universiteye gidiyorum 1 ay önce taktırdım telleri o kadar cabuk alısıyosun ki bnde dusundum seffafları bana doktor sen seç dedi ama seffafların olumsuz yanlarını soyledi en azından benım tedawımı uzatacaktı bnde gırdım bu ise guseli cirkını yok dedim we metal taktırdım simdide hic pismn deılım zamn cok hızlı geciyooo bı de bakacaksın ki teller cıkmıs gusel dişlerın we gülüşün var bu kadar büyütme olayları bnce ayrıca merak etme cevrenn bi etkısı yok ilk hafta bn cok kötu olmustum konusmak istemıyodum bana arkadaslarım morel verdi
sabit telleri 3 sene kullandım. her hafta gidip biraz daha sıktırıyordum yanlardan. sonra lastik verdiler geceleri takılacak. birkaç ay da onları kullandım. ama şuan ki sonucu görünce iyiki yaptırmışım diyorum. malesef sabır istiyor biraz:1rolleyes:
Ben cevap vereyim istersen sana.öndeki dişlerin çekilince üsttekilerinin yerine gelmesi ne kadar sürdü peki bnmde 1 tane çekilck önden merak ettim
Becevap vereyim istersen sana.
Benimde çekimli bir dişim vardı ve 4.ay'da yerine oturdu.
Yani bir dişin yerine oturma süreci 4-5 ay'ı buluyor.
Ayyy evet o uyuşma çok sinir bir durum, gülerken dudakların aşağıya falan kayıyosırnaşık şeyUzun zaman sonra tekrar merhaba. En son bu mesajı yazmıştım.Ortodontiste gittik, önce 2 dolgu yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca süt dişlerinden birinin kökü kalmış onu da çektirmemiz gerekti. Tabii bizim burada zamanımız kısıtlı tatile gidicez o yüzden acele ettik biraz:1ninca: Çekim+Dolgu ve tel takma aynı gün oldu klava: Dolgular acıtmadı ama dudağım fena şişti uyuşturmadan dolayı:roflol: Aynı gün üst dişlerime teller de takıldıı, hadi bakalım artık ben de 2 yıl boyunca telliyim:hooray: Yalnız yemek çok sorun oluyor herşeyi 1000 parçaya ayırıp direk yutuyorum:roflol:
Hadi bakalım bir kişi daha geliyo :lepi:kızlarr buarada benim tellerimde yarın takılıyooooooooooo:lepi:
Ayyy evet o uyuşma çok sinir bir durum, gülerken dudakların aşağıya falan kayıyosırnaşık şey
kızlarr buarada benim tellerimde yarın takılıyooooooooooo:lepi:
Evet cnm, zorlu günler başlıyor..ama bugün bir ajans çekimindeydim ve bana gül! dediler. Dişimi çektirdim gülemem kem kum yaptım ve anladım ki; çektiğim acılara değer çünkü bir ömür boyu gülememektense 1 hafta 32 diş ağrısına razıyım, amaneen ne biçim cümleler bunlar kitap yaziyim bensırnaşık şey bir de yanakların yara olmaması için mum veriolarmış sanırım ama ne kadar etkili olur bilemem! ben bi de yarın sinemaya gidicem o haldekafamçokkarıştıdesene senin icin zorlu günler yarin basliyor:)
takilirken agrimiyor ama daha sonra dudagin ic kisimlari yara oluyor
ben ilk bir kac gün cok zorluk cekmistim.
umarim sen kolay atlatirsin bu alisma süresini simdiden hayirli olsun..
Ha şöyle arkadaşım ya,hiç şüphen olmasın.ben de pek emin olamıordum ne yalan söyliyim,düzgün dişlere sahip olacağımdan,çünkü dişimin birinde ,biraz çarpıklık vardı ve 20lik dişler de çıkınca ve ağızda yer kalmayınca iyice ters döndü gülmeye çekiniyorum valla
böyle demeniz cesaret verdi hele 40 yaşındaki bayanın tel takması daha bi cesaretlendirdi: :) maliyeti ne olursa olsun yaptırıcam
Kızlar, gidiyorum..vallahi gidiyorum! haydi bana şans dileyin ve dua edin hemen atlatayım diye:) gelince yazıcam buraya.
Herkese sağlıklı gülüşler
Arkadaşlarr artık bende telliyimmm:) ağrım biraz var ama olacak tabii o kadarda. çok güzeldi herşey artık tedaviye başladığımdan çok mutlyum. kimse geç kalmasın yaptırmaktaa:lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?