Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bnde diş teli taktırıcm galiba şeffaf tel her durumda takılmıo demiş galiba birisi arka sayfalarda bn şeffaf tel takarım nede olsa çok kötü olmaz diodum ama ya bna şeffaf tel takılmazsa şimdi ya moralim bozuldu:çok üzgünüm::çok üzgünüm: hangi durumlarda şeffaf tel takılmıo ki????

bnde diş teli taktırıcm galiba şeffaf tel her durumda takılmıo demiş galiba birisi arka sayfalarda bn şeffaf tel takarım nede olsa çok kötü olmaz diodum ama ya bna şeffaf tel takılmazsa şimdi ya moralim bozuldu:çok üzgünüm::çok üzgünüm: hangi durumlarda şeffaf tel takılmıo ki????

Canım bunu ortodontis dişlerine baktığı zaman anlar uzmanlık alanı o. Şeffaf teller çabuk kırılma riskine sahip bir onu biliyorum ancak benim ortodontik sorunum ciddi, bana isteğim doğrustusunda şeffaf takacaklar. Tabii bunun cevabı için gecikmeden bir ortodontiste git derim.

Kizlar yienim 9 yaşinda ailesi her ne kadar doğal desede alt dişleri biri önde 2 si arkada hiç yan yana yok ve uçlari testere gibi tirtikli. şilede yaşiyorlar ben istanbuldayim.sizce aldirip burda tedavi ettirsemmi.yoksa bu durum normalmi.erkek çocuğu boşver diyolar.sorunu yokmuş ben abartiyormuşum.lütfen cevap yazin ikna edebilirsem abimi yardiminiza ihtiyacim var.yanildiğimi sanmiyorum.

Canım bak sana ne dicem..
Ortodonti tedavi gerektiğine göre yamuk dişlerin olmalı..
Bence metal tel de olsa onları düzeltecek olduğu için yamuk dişlerden daha iyidir..:1closedeyes:
Ben de metal kullanıyorum başlarda senin gibiydim ama şimdi memnunum, hiçde takmıyorum.. Nasılsa geçiçi birşey ve sonucu çok daha güzel olucak..
Bunları düşün derim.. :1hug:

Ama görüntüye çok takarım dersen şeffaf taktır doktoruna söyle, uygunsa tedavin için takar.. Bazı tedavilerde şeffaf tel uzatıyormuş doktorların dediğine göre böyle birşey senin tedavinde söz konusu değilse şeffaf taktır a.s

Şimdiden sabırlar diliyorum sana, sabırla olucak birşey çünkü bunu çok iyi anladımgamyoncuiremsu

Dişlerin biri önde ikisi arkadaysa bir ortodontistin görmesinde fayda var tabiki.

Erkek çocuğu boşver demekle olmaz ki,güzel dişlere sahip olmak sadece erkeğe ya da sadece bayana özgü birşey değildir.

Bence abinizle konuşup oğlunu bir uzmana göstermesini ya da sizin yardımcı olabileceğinizi uygun bir dille anlatmalısınız.

Evet geçmiş sayfalarda her tedaviye şeffaf tel uygulanmadığını ben yazmıştım :1closedeyes:

Bunun kararınıda ortodontist verebilir.

Arkadasim seffaf teli napicaksin, taktir normal tel,
doktorumdan duydugum kadariyla seffaf telde tedavi sureci daha da
uzuyormus !!!

Bencede bir an önce doktora götürmelisiniz, erken teshis (9-10-11-12 yaslardaki ) ortodontik tedaviyi daha kolaylastiriyor ve ilerki yaslara göre daha iyi sonuc alinabiliniyormus.

şeffaf tel en azından daha az görünür bnm bi de önden dişim çekilicek üstten çıkmış onu düzeltmek için bide metal tel olursa iice kötü olcak ztn yeterince çirkinim bide o tellerle iice iğrnç olcm moralim bozuldu yaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm:: nese doktora gidince bakalım ne dick seffaf olur inş.

merhaba arkadaşlar. bende yaklaşık 12 senedir diş teli kullanıyorum. benim sorunum 2 köpek dişimin üstten çıkmasıydı. azılar çekilerek sabit tel takıldı. üst-alt ve damak olarak takıldı. zamanla damak kendim çıkarıp takabileceğim hale geldi. sonra üstteki teller çıktı. alt ön taraftaki teller çıktı. şimdi sadece arkadaki teller var hayatımda. sanırım biraz daha durucaklar. ama artık doktorumuz çıkarsa bile ben çıkarmicam onlar benim parçam :):):)

Dişlerin şu an çok mu güzel görünüyoda metal tel takınca çirkin olucak.

Yapma arkadaşım daha şimdiden böyle olumsuz düşünürsen olmaz.

Bende metal kullanıyorum ayrıca ünv. öğrencisiyim hiç te kötü durduğunu düşünmüyorum :1closedeyes:

Sende söylersin şeffaf kullanırsın.

Boşu boşuna büyütüyosun bu kadar gözünde benneyaptımki

ne kadar güzel benimsemişsiniz artık iyice.

İnsan alışınca öyle oluyordur eminim.

Peki siz sabit telleri ne kadar süre kullandınız ?

bnm 1 tane azı dişim üstten çıkmış senin aşağı inmesi ne kadar sürdü ? dişin çekilince ne kadar süre öle kaldn 12 sene çok uzun ya bnm de o kadar kalmaz inş:1shok:

sabit telleri 3 sene kullandım. her hafta gidip biraz daha sıktırıyordum yanlardan. sonra lastik verdiler geceleri takılacak. birkaç ay da onları kullandım. ama şuan ki sonucu görünce iyiki yaptırmışım diyorum. malesef sabır istiyor biraz:1rolleyes:

yok merak etmeyin herkeste o kadar uzun kalmıyor benim arkadaşım da taktı sadece 2 sene kaldı. sanırım tedavinin zorluğuna ve dişin yapısına göre değişiyor süre.

flora bnce hemen göturmelisiniz bende o yaslardayken ortodanrtiste deil diş doktoruna gıttım bana senn dislerin kendılıgnden gelcek öne takma kafana dedi bnde guvendım ona uzerine olmadım ama simdi ardan kac sene gecti düzelmedi we su an tel tedavısısne basladım sorunu ne kadar önce cözersen o kadar karın wardr bnce abınızı ikna edin

bu kadar takma kafana lutfen bnde senn gıbıydim lisedeyken o zamn taktırmadım telleri sımdi cok pismanım we simdi universiteye gidiyorum 1 ay önce taktırdım telleri o kadar cabuk alısıyosun ki bnde dusundum seffafları bana doktor sen seç dedi ama seffafların olumsuz yanlarını soyledi en azından benım tedawımı uzatacaktı bnde gırdım bu ise guseli cirkını yok dedim we metal taktırdım simdide hic pismn deılım zamn cok hızlı geciyooo bı de bakacaksın ki teller cıkmıs gusel dişlerın we gülüşün var bu kadar büyütme olayları bnce ayrıca merak etme cevrenn bi etkısı yok ilk hafta bn cok kötu olmustum konusmak istemıyodum bana arkadaslarım morel verdi

Çok haklısınız bu tedavi sabır işi gerçekten.

Ama sonucu görmek tüm sıkıntılara değer,umarım yakın zamanda bende görürüm güzel sonucu :1rolleyes: :icecream:

Hoşgeldin aramıza :icecream:

Yemek yerken ilk zamanlar zorluk çekiliyor elbet ama geçici merak etme.

Koparark yemeye alışmalısın bir süreliğine,ben birşey ısırmaya kalktığımda braketlerim çıkacak diye aklım giderdi,zaten koparmaya üşendiğim için bazı zamanlar ekmek yemediğim oluyodu.

Şimdi herşeyi hem yiyebiliyorum hem de ısırabiliyorum sert olanları bile :1rolleyes:

Neyse arkadaşım hayırlısı olsun,hoşgeldin tekrardan :içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…