Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

evet gymlova randevusu olan zat-ı muhterem ben oluyorum :icecream:

keyfim yerinde köpek dişim yerine oturdu artıkın,daha ne isterim ben şakkıdı

diğer gelişmeleride randevudan gelince anlatırım nasıl olsa,bu arada senin randevun benden hep 1 gün sonra oluyodu bu sefer denk gelmedi CADIARZU

İnnocent cnm yok yaw benımde metal iyiki metal diyorum metal oldugu halde kırıldı seffaf olsaydı bilmiyorum artık :sm_confused:bana doktor yeme demedi sadece dikkat et yerken dedi bnde yemekte boş bulundum anlamadım zaten nasıl oldu bugun doktora gittim yaptı yeniden senn teller yeni oldugu icinde daha yeni yeni alısıyorlar o da etkili olmustur artık biseyler yerken daha dikkatli ol dedi bu arada saolun bnde yeni yeni ögreniyorum bazı şeyleri artık yemek yerken daha çok dikkatli olcam

mesajını yeni gördüm canım
doktordan sonraki gelişmeleri aktarmanı bekliyoruzz..
yaa ne güzell dişin oturmuşş benim hala ve hala hiç tık yok
sadece çok çok az onuda kimse farketmiyo zatensenağlama
23 ünde gidicem bana ne dicek bakalım beklicem artık napim..
ama sanırım herkes benim gibi ilk aylarda sabırsız oluyor sonra düzeldikçe
bu sabırsızlık geçiyorrlaelaelaelaelae

Hmm nasıl kırılmış o ya alla alla sırnaşık şey
Genelde hep şeffafların kırıldığını duyuyordum.
Neyse bundan sonra daha dikkatli olursun sende canım :1hug:

Evet ya bende de son zamanlarda bi sabırsızlık var gidiyor bakalım hemen düzelsin istiyorum ama olmuyor sırnaşık şey
Cuma'yı bekliyorum büyük bi sabırsızlıkla, ortodontiste gitmeyi seviyorum iyi birşeyler söyler umuduyla sırnaşık şey
3 ay çabuk geçti bir 3 ay daha geçer çabucak inş. :icecream:

şeffaf braketli olanlara estetik diyolar, benimkide yarı şeffaf yarı metal, bu diğerlerine göre daha küçük.

selam herkese;
bugün randevum vardı full moral depolayıp geldim :içelim:
ortodontistim baktığı gibi mükemmel ya diş yerine oturmuş herşey çok güzel dedi :teytey:
alt dişlerimdeki teli değiştirdi yine her zaman olduğu gibi ve benim şeffaf ip diye tabir ettiğim şeylerden yine taktı,gerçi bunları takarken de bastırdığı için acayip acıyo benneyaptımki

neyse ki ben acımasını falan geçtim artık,bugün de söyledi üstler tamamen düzeldi ama sorun alt dişlerdeydi zaten köpek dişimde yerine oturunca,sadece geride olan tek dişim kaldı yani şu an alt dişlerin üsttekiler gibi tamamen düzelip aynı sırada olmasını beklicez.

tedavimin çok güzel ilerlediğini 1 sene sonra inci gibi dişlerimin olacağını söyledi :sm_cool:

bu arada bidahaki randevum da 5 ağustos'ta a.s.

canım o diş oturmaları kısa sürede olmuyo ne yazık ki :teselli:
benim dişim 4 ay 1 hafta gibi bi sürede oturdu işte,bende ilk zamanlar hiç değişiklik olmuyo diye devamlı ayna karşısındaydım,ama baktım ki zamanla hareket etmeye başladı ki bu 3.ay da başlamıştı.
düzelmeye başlayınca böyle olmuyo inan yerimseniben

Canım inşAllah daha iyi hissederim o zamansenağlama
çünkü hiç fark yok diye aynaya bile bakmak istemiyor canım senağlama
benimde takılalı 3 ay bitti ama hala yer açılmasını bekliyoruz umarım
daha uzun aylar sadece yer için beklemem.artık düzelmicekmiş
gibi bir psikolojiye girdim:1no2:
23 temmuzda bakalım ne yapacak doktorum...:mymeka:

Çok sevindim senin adına canım ya :1hug:
Ne güzel tedavinin sonuçlarını görmek...
Ben unuttum yine, sana başta doktor ne kadar süre vermişti?

Şu Cuma bi gelse, acaba benim doktorum ne diyecek merak ediyorum fisfisfis

Biz çok sabırsızız :teselli:
Düzelmez olur mu hiç canım, düzelir merak etme sen...
Bakalım bir kaç ay daha sabredelim...
Zamanla görücez inş bizde daha büyük gelişmeleri :1hug:

ya yer açılması uzun sürüyor maaleseff ben bilee düzelmicekk psikolijisine girmiştim ben bide ünide okurken kendi harç kredisi paramla taktırdım tellerimi iyice dedimki paramda gitti umutlarımdaa şimdi üni bu sene bitti ve dümdüz dişlerim var emin ol düzelcek ve bunlarıı tıpkı benim gibi gülerek ve vay bee neler cekmişima am değdi diyerek hatırlıcaksın

Yaa nilimm86 inşAllah söylediğin gibi olur
çünkü kendimi berbat hissediyorumsenağlama
birde erkek arkadaşım destek olacağı yerde
ne zaman düzelcek,ne zaman düzelcekdeyip duruyo, boşuna para vermişim
gibi konuşuyo onu o an parçalamak istiyorumKötü Kazen
inşş bundan 6-7 ay sonra dişlerim düzeldi diye yazarım çünkü o günleri
zor bekliyorumsenağlama

Yaw kızlar tellerinizin resimlerini koysanıza düzelmiş arkadaşlarda koysun lütfen önce-sonra gibi mesela hem bizede moral olur...:teselli:

ben düzelmiş halini koyayım foto koymayı bilmiyorum ama ögrenırım hemen ama eski hali doktorumda var onudaa doktorumdan alır koyarımm en kısa zamandaa koyucamm ayrıca erkek arkadasının destek olmasıı lazımm olmuyosada boşverr dişlerin düzelincee cok daha güzel olcaksın diye kıskanıyo bence seniiyerimseniben inan takma cnm benim halam 52 yaşında taktırdı onun bile düzeldi teyzem 36 yasında taktırdı düzeldi ben 22 yasındayım benimde düzeldii düzelmemesi gibi bişe söz konusu olamazz sen sadece sabırlı ve umutlu ol

canım bana ilk başta 1 sene demişti,şu anda da süreyle ilgili pek bişey söylemiyo zaten,daha mı uzar ya da daha kısa sürede çıkabilir mi diye ama yinede 1 sene sonra inci gibi dişlerimin olacağını söylüyo...

artık eskisi gibi takmıyorum bu zaman olayını,ilk aylarda çok büyütmüştüm ama,şu an da düzelmeyi gördükçe sanki onlar dişimdeyken bi güven geliyo bana sengözlerimebaksanab

Hmm =((
Benim tek derdim şu yana kayması gereken dişim o kaysa bii klava:
Arkadaki diş peki öne çabuk gelir mi? fisfisfis
Öyle birşey duymuştum galiba arkadaki dişler öne daha çabuk geliyorlarmış...
İnş doğrudur bari o beni uğraştırmasın böyle senağlama

Yaw kızlar tellerinizin resimlerini koysanıza düzelmiş arkadaşlarda koysun lütfen önce-sonra gibi mesela hem bizede moral olur...

Koyucam canım ben de en kısa zamanda :teselli:
Aslında düzelmiş hallerini koymak isterim en çok...
Ama oda olucak bigün inş. coksekeriremsu
Erkek arkadaşına gelince boşver salla gitsin :teytey:
Benim ki hiç sormuyor :mymeka: ama neyse hakkını yemiyim randevumu biliyorsa soruyor tatlicadiarzu (Ona söylemek için ne kadar uğraşmıştım şimdi diyorum boşuna uğraşmışım :1closedeyes:)

Banada 1,5 sene demişti... Şimdi 1 sene diyor ama bakalım...
Ben kendimi daha uzun bir süreye ayarlıyorum ertelenirse üzülmiyim diye...sırnaşık şey

Banada 1,5 sene demişti... Şimdi 1 sene diyor ama bakalım...
Ben kendimi daha uzun bir süreye ayarlıyorum ertelenirse üzülmiyim diye...sırnaşık şey
bencede öyle süreyi hiç problem etme kendine,hele kendin gördüğün zaman o değişimleri aklına bile gelmiyo emin ol yerimseniben
benimde geride olan bi dişim vardı,dünkü randevuma kadar baya bi yerine gelmeye başlamıştı o,ama dün telleri öyle bi sıkıştırdı ki iyice gerip sıktığı için diğer dişler gibi o sıraya gelmiş :1shok: sadece düzene girmesi gerekiyo şimdilik...
yani randevularda o telleri sıkıştırdığı için baya bi kayma farkediliyo zamanla gamyoncuiremsu

Cuma gelsiiin benim de tellerimi sıkıştırır inş sırnaşık şey
Bişi sorucam ben gerekli yer açılınca hemen arkadaki dişi öne çekmeye başlıyor mu?
Yoksa diğer dişin iyice oturmasını mı bekliyor fisfisfis

diğer dişin tam olarak yerine oturmasına gerek kalmıyo,benim mesela geçen ay köpek dişim tam olarak yerine oturmamıştı ama diğer geride olan diş yerine gelmeye başlamıştı yavaş yavaş...
dediğim gibi dün öyle bi sıktı ki telleri o geride olan dişim yerine geldi,sadece düzene oturması gerekiyo dişlerimin işte şu anda,üst dişler gibi hepsinin aynı sırada olması için coksekeriremsu
benim 2 randevudur şeffaf ip dediğim şeylerden geçirip iyice sıkıyo,asıl onlar sayesinde köpek dişim yerine oturdu sanırım,çünkü diğer randevularda sadece teli değiştiriyodu onlarda baskı yapıyo tabi ilk zamanda ama bunlar kadar değil
zaten şu şeffaf şeyleri geçirirken de baya bi acıyo,özelliklede geçen ki şeffaf ipi kesip yerine yenisini takarken benneyaptımki
ortodontistim onu takarken bastırdıkça dişlerim yerinden çıkacak gibi oluyo bi an :bbo:

Bu şeffaf ip dediğin ne ki?
Lastik diyorlar o mu?
Ne dendiğini tam olarak bilmiyorum sırnaşık şey
Benim ağzımda da var ondan bi tane. O dişimi yana kaydırmak için takmıştı, geçen randevuya gittiğimde onu değiştirdi çok sıkı olarak taktı acaba o yüzden mi ki bu hafta böyle dişimde değişiklik oldu fisfisfis
İnş Cuma günü yine değiştirir onu...a.s
Demek ki doğruymuş yani geride ki dişler çabuk öne geliyorlar? :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…