- 7 Kasım 2011
- 188
- 1
- 96
ya kızlar bir haftadır beyaz yay gelsin diye bekliyoruz ortodontistimle! of çok sıkıldım bir an önce yay takılsın istiyorum. şeffaf tel ne zormuş. bu halim üniversiteye de gitmek zorunda olmasam kesin metal taktırırdım kahvemi de sigaramı da içer çikolatamı da yerdim rahat rahat. hayatta sevdiğim her şeyi yasakladı doktor braketler sararmasın diye. meyve çayı iç dedi tam böğürtlenliyle yaban mersinliyi sevmeye başlamıştım ki kırmızı renklileri içme sarıları iç dedi. artık benimki nasıl bir ızdırap bilmiyorum :'( neyse sigarayı bıraktığım iyi oldu en azından.
beim dişlerim çok aralıklı şefaf istedima ma doktorum olmaz geç iyileşir falan dedi alakası varmı ya
bilmiyorum ki canım ben belli olmasın diye şeffaf taktırdım ama metal daha çabuk düzeltiyo demişti doktorum 1.5 yıla çıkcak benimki.bi de şu var metali bilmem ama şeffafın bakımı insanı çıldırtır bişi ye iç hemen fırçalaman gerekiyo benimkiler takıldıktan 10 gün sonra sarardı günde 7-8 kez fırçalamama rağmen ilk kontorülüme gittim geçen gün lastikleri değiştirdi sararan lastiklermiş.bende şu anda salladım gitti sabahtan öğlene kadar içtiğim çayın hesabı yok amannn
Eki Görüntüle 290760 Eki Görüntüle 290759
kızlarr ilk kontorülüme gittim dün daha 1 ay 4 gün oldu ama minnacık değişiklik var gibi ya da bana öyle geliyo :))
Merhabalar,ben ilkay
benim şöyle bir sorunum var fotoğrafı ekliyorum sizler daha iyi görürsünüz
ben de diş teli taktırmak istiyorum 21 yaşın içindeyim
fakat iki doktora gittim birisi 4 yıl muhakkak kalmalı dedi ama bence ihtiyacın yok bir tek diş için değmez dedi
diğeri de en fazla 1 yıl kalır dedi
kafamı çok karıştırdılar
çevreme soruyorum hiç gereği yok bence taktırma diyorlar
ve sorunlu sadece 1 diş .s
sizlerinde görüşünü almak istedim
arkadaşlar braketin çıkması değilmiş de asıl sorun onun yerine takılmasıymış meğerse. yaklaşık 5 dakika doktor o çıkan braketi tekrar yapıştırmaya uğraştı. neyseki çıkan braketin sırasındaki teli çıkarmadı. teli yukarı doğru çekiştirip braketi yapıştırmaya çalıştı. bu bana ders oldu ama, artık daha dikkatli olacağım yiyeyeceklerim konusunda.
nisandan beri zayıflamak için yediklerime dikkat ediyordum. 63' den aşağısını göremiyordm. 3 ağustostan beri diş teli takıyorum, tartıda bugün 61,8 ' i gördüm :)
güzel braketler.
ama değişiklik için bu kadar acele etme.. sabırlı ol biraz
Büyük gün geldi yarın telleniyorum kızlar ilk başlarda çok heyecanlı va istekliydim ama okuduklarım vs nedense heves falan bırakmadı bende bi tek korku kaldı geriye umarım ilerde pişmanlığa dönüşmez:44::44::44: dualarınızı bekliyorum buna ihtiyacım var:18::18::18:
Merhaba, ben 16 yaşındayım. Tel taktırmak istiyorum bu dişler ne kadar sürede ve ne kadar maliyete düzelir sizce?
arkadaşım seninkide benimkine benziyor çok yamuk değil, doktorum bana 7 ay verdi, hiç vakit kaybetme derim çünkü taktırmadan önce bir sürü zaman alıcak işlem gerekebiliyor örneğin benim dolgularımı yaptırmamı ve 20lik dişimin çekilmedini istedi ortodontistim. bu yüzden 1 ay attı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?