• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım 5bin 250 lira olan alt ve üst dişlere takıcak diğeri ise sadece üst bana göre altta bi problem yok ama bugün ortodontist alt dişlerinde tedavi görmesi gerektiğini söyledi bilmiyorum kafam çok karıştı canım sen ne kadara taktırdın??

bence baska doktorlardanda fiyat al benm doktorum aracılıgıyla gönderdigi için indirim yaptı 3.300e yaptırıyorum eger daha fazla olsaydı yaptıramazdım ama şu an öyle gelişme katetti ki taktırdıktan sonra hiiç pişman olmayacaksn canım emin ol kac yasındasın ?

ha haaaa çok tatlısın yaaa konuşamayıp şekerlik yapmuş bi de indirim almış seni gidi seniiiiii:1::1::1:
bu arada uzalaşmanıza da sevindim bundan sonraki randevularınız hep bu şekilde olur inşşş:16::16:
ben de 26 kasımda telleniyorum sanırım az kaldı yaaa şaka gibi:18::18::18:

hihi teşekkür ederim canım ama bu sabah baya yamulttu dişçiden geldigimden beri sadece akşam yemegi için çıkartmıstım lastigi gece boyu kaldı ben bide artistlik olsun diye önlerimde tam düzelmesi için ön dişlerimede lastik geçirdim dişlerimin hepsi oynadı sanırım öyle canım acıyorki anlatamam :43:
inşallah zaten bende ona göre davrandım soguktum baktım kadın ortamı yumusatıyo dişimi yaparken espiriler yaptı asistanlarıyla beni agızlık takılı halde güldürdüler :1: o ne biçim alet ya sanki agzı sökülüyo insanın mübarekk :35: tellenmek isteyen herkeze acil tavsiye ediyorum dış göruntu umrumda degil 2 yıl sonunda muhteşem bi görüntü olcak insallah gelinligimin içinde 32 diş gülecem :1:

bu arada kadın akşam saatlerinde böyle oluyoruz dedi bende bundan sonra hep akşam saatlerine alacam randevumu her zaman bir olmaz ama olsun :23: bu arada pugum inşallah diyorum bende 2 yıl suratsız aksi biri hiç çekilmez

tellerimle 1. günümü doldurmuş bulunuyorum :) sırf üstten çıkan hain köpek dişim yüzünden taktırmaya karar vermiştim gittim bi baktım ki benim ağzım komple bozukmuş! openbite'ım varmış çenem darmış dişlerim çürükmüş aman yarabbim bi tane diş dedim sorun iyice büyüdü. 2 aydır hazırlanıyodum dolguydu diş taşıydı çekimiydi derken, cuma günü sonunda takıldı teller. şimdiden dişlerim acayip sızlıyo hiçbişeyi ısırarak yiyemiyorum ağzımın içi de hemen yara oldu valla tuzlu su gargarası yapıp duruyorum, bi de gülüşüm değişti ya aysun kayacı'ya benzedim galiba :D sonucu düşünüp kendimi gaza getirmeye çalışıyorum da 2 yıl çemçük çemçük gülücem ona yanıyorum bi yandan da :'( allah hepimize sabır versin hakkaten hiç dışardan göründüğü kadar kolay değilmiş bu

tellerimle 1. günümü doldurmuş bulunuyorum :) sırf üstten çıkan hain köpek dişim yüzünden taktırmaya karar vermiştim gittim bi baktım ki benim ağzım komple bozukmuş! openbite'ım varmış çenem darmış dişlerim çürükmüş aman yarabbim bi tane diş dedim sorun iyice büyüdü. 2 aydır hazırlanıyodum dolguydu diş taşıydı çekimiydi derken, cuma günü sonunda takıldı teller. şimdiden dişlerim acayip sızlıyo hiçbişeyi ısırarak yiyemiyorum ağzımın içi de hemen yara oldu valla tuzlu su gargarası yapıp duruyorum, bi de gülüşüm değişti ya aysun kayacı'ya benzedim galiba :D sonucu düşünüp kendimi gaza getirmeye çalışıyorum da 2 yıl çemçük çemçük gülücem ona yanıyorum bi yandan da :'( allah hepimize sabır versin hakkaten hiç dışardan göründüğü kadar kolay değilmiş bu

[COLOR="#800080] ahh teldaşımm senle aynı kaderi paylaşıyorz galibaaa :1:
benimde openbite hastalıgım vardı cooook şükür hızla düzeliyor darısı senin başına inşallah. herşeyde bir hayır vardır bak benimde çürüklerim varmış 3 tane ve 2si üst 1i altta üsttekilerden doktor söyleyene kadar farketmedım ortodontiste tedavi ile ilgili bilgi almaya gittigimde ögrendim 1 ay sürdü 20lik dişleri tamamen çektirdim dolgu diş taşı derken bir ay gitti :18:
tel taktırmasaydımda yaptırmam gerekiyomuş dikkat etmeli ya agız önemli çürükler ilerleyince zor olurdu apse agrısını iyi bilirim :34:
[/COLOR]

benim ön iki dişin ortası açıldı :50: ama kapatacakmış doktor, birde o boşlukları kapatmak için çekilen dişlerin daha gerisinde olan dişlerinde öne doğru çekilmesi gerekiyo sanırım ??:44:

secil_65 kullanıcısından alıntı .!.:
çekilen dişlerin boşluklarının tamamen kapanması uzun sürüyo benim kapandı ama bu sefer üst ön dişlerimin arasıları açıldı ama zaman geçtikçe düzeliyo yanlarda olduğu için çok fark edilmemeye başlıyo tam bi zaman veremiyorum o yüzden:

kızlar benımde sızler gibi 4 dişim çekilde ve bana da 1,5 2 yıl dedı ama hala telliyim :( alt dişlerim kapandı ama ustler hala boşluk var dişleri geri çekiyo ön dişler arası boşalıyor diğer hafta ön dişlei birleştiriyor arka taraf açılıyo offff bitsede kurtulsak modunda yasıyorum yaniii.. bende bırak boş kalsın dşlerimin arası diyip cıkarmayı cok istiyorum ama her defasında az kaldı dıyooo bide erken cıkarırsan butun dışler harekete gecıyo ve hepsı ayrık ayrık oluyo bunuda görünce beklemekten baska caremiz yok :((

kızlar iki gün önce ilk kontrolüme gittim..yani 1 ay oldu teller takılalı.şöyle ağzını aç dedi baktı..bi tane lastik düşmüş dedi onu taktı doktor,başka da bişi yapmadı.toplam 2 dk falan sürdü galiba :) bu mudur yani kontrol ben bir şey anlamadım :S ayrıca telleri sıkması falan gerekmez mi? hiç ağrı falan da olmadı....

bu arada 20lik dişle ilgili kafası karışık bi arkadaş vardı.benimde gömülü 20likler ve teller çıktıktan sonra alıncak.dişlerde bozulma olur mu diye korkuyordu.ben doktora sordum.teller çıktıktan sonra tekrar kontrol olcakmış ve alınması gerekn dişler ameliyatla alıncakmış.yani o dişleri bozulanların doktoru,tedavi sonrası kontrol etmeden hadi by diyenler..umarım bunu okursun ve rahatlarsın szq...duy sesimi :)))

kızlar benımde sızler gibi 4 dişim çekilde ve bana da 1,5 2 yıl dedı ama hala telliyim :( alt dişlerim kapandı ama ustler hala boşluk var dişleri geri çekiyo ön dişler arası boşalıyor diğer hafta ön dişlei birleştiriyor arka taraf açılıyo offff bitsede kurtulsak modunda yasıyorum yaniii.. bende bırak boş kalsın dşlerimin arası diyip cıkarmayı cok istiyorum ama her defasında az kaldı dıyooo bide erken cıkarırsan butun dışler harekete gecıyo ve hepsı ayrık ayrık oluyo bunuda görünce beklemekten baska caremiz yok :((

evet benimde dişleri geri çekti bu tedavide bu seferde ön dişlerimin arası açıldı :43: o koca boşluklar nasıl dolacak hiç bilmiyorum sanırım çekilen dişlerin gerisinde olan dişleride öne doğru çekecek:26:

kızlar iki gün önce ilk kontrolüme gittim..yani 1 ay oldu teller takılalı.şöyle ağzını aç dedi baktı..bi tane lastik düşmüş dedi onu taktı doktor,başka da bişi yapmadı.toplam 2 dk falan sürdü galiba :) bu mudur yani kontrol ben bir şey anlamadım :S ayrıca telleri sıkması falan gerekmez mi? hiç ağrı falan da olmadı....

bu arada 20lik dişle ilgili kafası karışık bi arkadaş vardı.benimde gömülü 20likler ve teller çıktıktan sonra alıncak.dişlerde bozulma olur mu diye korkuyordu.ben doktora sordum.teller çıktıktan sonra tekrar kontrol olcakmış ve alınması gerekn dişler ameliyatla alıncakmış.yani o dişleri bozulanların doktoru,tedavi sonrası kontrol etmeden hadi by diyenler..umarım bunu okursun ve rahatlarsın szq...duy sesimi :)))

ah canım çok sevindim bende gittim kontrole ilgisiz doktorum bu defa çok sevimliydi :) güzel güzel anlattı herşeyi 20liklerimi sordum daha sonra ameliyatla alıcam şuan dursun bir sorun olmaz korkma dedi. dişlerime beyazlatmada yapıcaktık biz onu tellerin çıkınca yapmamız lazım yani beklicez biraz dedi.. benimde lastiklerimi değiştirdi ama hepsini çıkarıp başka bir lastik taktı ilk lastiğimde siyahı dikkat çekmez herhalde diye taktırmıştım ama çok pişman oldum bu defa açık bir pembe yaptık daha hoş durdu en azından siyah kadar dikkat çekmiyor. telimi de değiştirdi aynı zamanda, sıktı mı sıkmadı mı anlamadım bende biraz baskı var sol tarafımda gece de ağrıdı. 1 ay olmasına rağmen çok hızlı ilerliyorsun dedi doktorum ay inşallah hemen düzelirler.

evet dün tellerimden şok ve pişmanlık sevinç ve gözyaşı eşliğinde ayrıldım..Şok ağzımda diş yokmuş hissi ve aynaya bakamama ile gerçekleşti.Doktor bak dedikçe utandım 1 yıldır bekledim ama bakamadım ellerimi yavaş çeke çeke baktım.İlk görüşte çok büyük görünüyolar braketlerden dolayı dişleri unutuyor insan.Sonra uzaktan bakınca takma dişmiş gibi gözüküyor, akşama kada da alışıyor insan.Şuan hafif sızlamalar var,damaklık almadım retainer'ımı kullanıcam bilenler bilir eylül ayında takılmıştı..
Sızlamaları doktora bugün sorduğumda verdiğim örnek çok sevimliydi aynen şöyle dedi: "Hani markete alışverişe gidersinde ağır poşetlerle eve gelirsin ya,poşetleri bıraktığında parmakların sızlar aynı o şekilde dişlerinde maksimum 1 hafta sızlıcak kuvvetten ayrıldığı için"dedi.Akşam direk fotoğraf çekme çalışmaları başladı,megolamanlık algılamayın ama hakkaten çok güzelim hepiniz de öyle olucaksınız yanlışlıkla fotoğrafınız çekilse bile o dişler her şeyi kurtarıyo olucak.Tellerin hissi hala üst dudağımdan ayrılmış değil o da geçicek.Ama ilk gözyaşımı asla unutmucam ilk çıktı ve dilimi dişlerimin üstünde gezdirdiğim an..İşte o an dünyaya bedel..
Fotoğrafı bugün yarın eklicem..Sizi de yanlız bırakmıcam burda..Tel kardeşleriyiz biz..Dertleştik acılar çektik, hepinize sabır ve şans diliyorum..Telli turnalıktan davşanlığa geçişte mutluluklar..:54:

evet dün tellerimden şok ve pişmanlık sevinç ve gözyaşı eşliğinde ayrıldım..şok ağzımda diş yokmuş hissi ve aynaya bakamama ile gerçekleşti.doktor bak dedikçe utandım 1 yıldır bekledim ama bakamadım ellerimi yavaş çeke çeke baktım.ilk görüşte çok büyük görünüyolar braketlerden dolayı dişleri unutuyor insan.sonra uzaktan bakınca takma dişmiş gibi gözüküyor, akşama kada da alışıyor insan.şuan hafif sızlamalar var,damaklık almadım retainer'ımı kullanıcam bilenler bilir eylül ayında takılmıştı..
Sızlamaları doktora bugün sorduğumda verdiğim örnek çok sevimliydi aynen şöyle dedi: "hani markete alışverişe gidersinde ağır poşetlerle eve gelirsin ya,poşetleri bıraktığında parmakların sızlar aynı o şekilde dişlerinde maksimum 1 hafta sızlıcak kuvvetten ayrıldığı için"dedi.akşam direk fotoğraf çekme çalışmaları başladı,megolamanlık algılamayın ama hakkaten çok güzelim hepiniz de öyle olucaksınız yanlışlıkla fotoğrafınız çekilse bile o dişler her şeyi kurtarıyo olucak.tellerin hissi hala üst dudağımdan ayrılmış değil o da geçicek.ama ilk gözyaşımı asla unutmucam ilk çıktı ve dilimi dişlerimin üstünde gezdirdiğim an..işte o an dünyaya bedel..
Fotoğrafı bugün yarın eklicem..sizi de yanlız bırakmıcam burda..tel kardeşleriyiz biz..dertleştik acılar çektik, hepinize sabır ve şans diliyorum..telli turnalıktan davşanlığa geçişte mutluluklar..:54:

canım çok sevindim varya sanki benim telelrim çıkmış gibi oldum ne mutlu sana allah bizede nasip etsin inşallah sabırla bekliyorum resmini bekliyorum bi güzellik yap ve tam resmini koy :) dua et bizimkilerde çabuk bitsin

canım çok sevindim varya sanki benim telelrim çıkmış gibi oldum ne mutlu sana allah bizede nasip etsin inşallah sabırla bekliyorum resmini bekliyorum bi güzellik yap ve tam resmini koy :) dua et bizimkilerde çabuk bitsin

Etmem mi bitanem su gibi geçsin zaman kurtul bi an önce.. Koyarım tabi ki sansürlü pek hoş olmuyo zaten :D nasıl gidiyor senin ilerlemeler istediğin gibi mi kapanmalar tamamlandı mı?

evet dün tellerimden şok ve pişmanlık sevinç ve gözyaşı eşliğinde ayrıldım..Şok ağzımda diş yokmuş hissi ve aynaya bakamama ile gerçekleşti.Doktor bak dedikçe utandım 1 yıldır bekledim ama bakamadım ellerimi yavaş çeke çeke baktım.İlk görüşte çok büyük görünüyolar braketlerden dolayı dişleri unutuyor insan.Sonra uzaktan bakınca takma dişmiş gibi gözüküyor, akşama kada da alışıyor insan.Şuan hafif sızlamalar var,damaklık almadım retainer'ımı kullanıcam bilenler bilir eylül ayında takılmıştı..
Sızlamaları doktora bugün sorduğumda verdiğim örnek çok sevimliydi aynen şöyle dedi: "Hani markete alışverişe gidersinde ağır poşetlerle eve gelirsin ya,poşetleri bıraktığında parmakların sızlar aynı o şekilde dişlerinde maksimum 1 hafta sızlıcak kuvvetten ayrıldığı için"dedi.Akşam direk fotoğraf çekme çalışmaları başladı,megolamanlık algılamayın ama hakkaten çok güzelim hepiniz de öyle olucaksınız yanlışlıkla fotoğrafınız çekilse bile o dişler her şeyi kurtarıyo olucak.Tellerin hissi hala üst dudağımdan ayrılmış değil o da geçicek.Ama ilk gözyaşımı asla unutmucam ilk çıktı ve dilimi dişlerimin üstünde gezdirdiğim an..İşte o an dünyaya bedel..
Fotoğrafı bugün yarın eklicem..Sizi de yanlız bırakmıcam burda..Tel kardeşleriyiz biz..Dertleştik acılar çektik, hepinize sabır ve şans diliyorum..Telli turnalıktan davşanlığa geçişte mutluluklar..:54:
ayy ne güzel anlatmışsın hissettiklerini, sanki benim tellerim çıkmış gibi hissettim :1: mutlu oldum :))
darısı başımıza :10:

Ağlamak istiyorum...Tellerim bugün takıldı.Kendimi botoxlular gibi hissediyorum.Sürekli,öpücük yapar gibi hareketler yapmaya başladım.Yollan geçen erkekler ''agaa kız bize öpücük mü attı,ben mi yanlış gördüm''diyecekler diye fena korkuyorum.Sorun bu değil,bayramdan sonra vizelerim başlayacak ve bu sene oldukça ağır dersler var.Tellerimi erteletmek istemediğim için şimdi taktırdım ama pişman oldum ya.Sınavlardan sonra taktırsaydım keşke.Yaa hiç sınavlara çalışamazsam...

Burada çok fazla tel taktıran arkadaş var.Onlara bir sorum olacak?Ağrılar ne kadar devam eder?Ders çalışmamı engeller mi?:(

Sanırım şu anda ağrım yok ama psikolojik olarak ağrım varmış gibi hissediyorum kendinii:(Çok zor durumdayım ama ben ya!..

canım inan bende çok sevindim senin adına :) hadi hayırlı olsun inci dişlerin, darısı bizlerin başına. resimlerini ise sabırsızlıkla bekliyorum. :70::71:

Ne kadar güzel yazmışsın.Ben de çok sevindim senin adına.Keşke ben de parayı denkleştirip biran önce başlayabilsem.Tabi benim ondan önce 10 tane dolgu yapılması gerekiyor.Ve 4 tane de kanal tedavisi yenilenecek.Geriye ne kaldı ki zaten ya of çok mutsuzum.Dişlerim hem çarpık hem de sağlıksız birsürü çürük var :( Şuan bu işlemleri uygun fiyata yapacak bir yer arıyorum.Her şey paraya bakıyor işte..

Ağlamak istiyorum...Tellerim bugün takıldı.Kendimi botoxlular gibi hissediyorum.Sürekli,öpücük yapar gibi hareketler yapmaya başladım.Yollan geçen erkekler ''agaa kız bize öpücük mü attı,ben mi yanlış gördüm''diyecekler diye fena korkuyorum.Sorun bu değil,bayramdan sonra vizelerim başlayacak ve bu sene oldukça ağır dersler var.Tellerimi erteletmek istemediğim için şimdi taktırdım ama pişman oldum ya.Sınavlardan sonra taktırsaydım keşke.Yaa hiç sınavlara çalışamazsam...

Burada çok fazla tel taktıran arkadaş var.Onlara bir sorum olacak?Ağrılar ne kadar devam eder?Ders çalışmamı engeller mi?:(

Sanırım şu anda ağrım yok ama psikolojik olarak ağrım varmış gibi hissediyorum kendinii:(Çok zor durumdayım ama ben ya!..

canım hiç korkma bende taktıralı 1 ay oluyor ilk 2-3 gün biraz baskı oldu hatta çıkarıp ağzımdan atmak istedim. fakat inan bana geçiyor 1 hafta içinde alışıyorsun zaten ağrında kalmıyor. bende olmadı yara felan çok şükür ağrımda çok fazla olmadı ilk gün ağrı kesici alıp uyudum sadece. bende bu hep böyle mi sürücek ya diyip endişe ettim ama hiç endişe etme. :) geçicek en kısa zamanda sabret biraz.

Sarı ampullerden sarımsı gibi duruyor,maksat yenilere ve tedavisi devam edenlere moral olsun..Hepinizin ki umarım daha iyi olur benim en baştaki halimi düşününce inci gibi olsun düşüncem olmadı doğal durması yeterliydi..İkincisinin ne olduğunu söylemeyim şuan iğrendim..:/:(
$Adsız.webp$11112010.webp

Sarı ampullerden sarımsı gibi duruyor,maksat yenilere ve tedavisi devam edenlere moral olsun..Hepinizin ki umarım daha iyi olur benim en baştaki halimi düşününce inci gibi olsun düşüncem olmadı doğal durması yeterliydi..İkincisinin ne olduğunu söylemeyim şuan iğrendim..:/:(
Eki Görüntüle 284321 Eki Görüntüle 284322

Çok güzel olmuş maşallah,hep sağlıkla gülümse..Ne kadar durdu acaba?

Back
X