• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

10 kasım 2010da takıldı 2 kasım 2011 de çıktı..Çok sağol güzel dileklerin için sende fazla uzatmadan arayı mutlaka başla..Taksit olanakları var dolguların çok çok hayati değilse tedavi bitiminde yaptır çünkü braketlerin yakınında olduğunda kuvvete maruz kalırsa kırılabilir bende vardı öyle bir durum çünkü.

Sarı ampullerden sarımsı gibi duruyor,maksat yenilere ve tedavisi devam edenlere moral olsun..Hepinizin ki umarım daha iyi olur benim en baştaki halimi düşününce inci gibi olsun düşüncem olmadı doğal durması yeterliydi..İkincisinin ne olduğunu söylemeyim şuan iğrendim..:/:(
Eki Görüntüle 284321 Eki Görüntüle 284322

cnm yeni dişlerin hayırlı olsun çok güzel gözüküyorlar:16:güle güle kullan:21: inşallah birgün bizimkilerde böyle güzel olucak:13:

Sarı ampullerden sarımsı gibi duruyor,maksat yenilere ve tedavisi devam edenlere moral olsun..Hepinizin ki umarım daha iyi olur benim en baştaki halimi düşününce inci gibi olsun düşüncem olmadı doğal durması yeterliydi..İkincisinin ne olduğunu söylemeyim şuan iğrendim..:/:(

hayırlı olsun dişlerin süper olmuş. Çekim var mıydı sende? kaç tane çekilmişti

cnm yeni dişlerin hayırlı olsun çok güzel gözüküyorlar:16:güle güle kullan:21: inşallah birgün bizimkilerde böyle güzel olucak:13:

Çok teşekkürler inşallah boy boy resimler paylaşıcaz fotoğraf koyuldukça burası çekici geliyor..Bekliyoruz:27:

hayırlı olsun dişlerin süper olmuş. Çekim var mıydı sende? kaç tane çekilmişti

Hayır canım çekimsiz oldu benim tedavim sol köpek dişimin 2 arkasında çekili diş vardı onu değerlendirdik..senin nasıl gidiyor şuan kaçıncı ayındasın?

Hayır canım çekimsiz oldu benim tedavim sol köpek dişimin 2 arkasında çekili diş vardı onu değerlendirdik..senin nasıl gidiyor şuan kaçıncı ayındasın?[/QUOTE]

1 kasım da 5.ay oldu benım iki tane üstten küçük azı dillerim çekıldıde. çekımlı tedavide boşluk oldugundan en az 2 yıl sürer diyorlar oyuzden sen de boşluk var mıydı merak ettım. 1 yılda bitmiş cok güzel inşallah benımde 1 yılda biter

canım hiç korkma bende taktıralı 1 ay oluyor ilk 2-3 gün biraz baskı oldu hatta çıkarıp ağzımdan atmak istedim. fakat inan bana geçiyor 1 hafta içinde alışıyorsun zaten ağrında kalmıyor. bende olmadı yara felan çok şükür ağrımda çok fazla olmadı ilk gün ağrı kesici alıp uyudum sadece. bende bu hep böyle mi sürücek ya diyip endişe ettim ama hiç endişe etme. :) geçicek en kısa zamanda sabret biraz.

Canım benim yazımı dikkate alıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.Umarım dediğin gibi olur canım,sabırla geçmesini beklicem.Allah hepimize istediğimiz gibi dişlere kavuşmayı nasip etsin:)

Son düzenleme:
sarı ampullerden sarımsı gibi duruyor,maksat yenilere ve tedavisi devam edenlere moral olsun..hepinizin ki umarım daha iyi olur benim en baştaki halimi düşününce inci gibi olsun düşüncem olmadı doğal durması yeterliydi..ikincisinin ne olduğunu söylemeyim şuan iğrendim..:/:(

nena harikasın çok güzel olmuş yanaklar bile değişiyor dimi dişten maşallah güle güle kullan birşey sorcam resme baktığımda sağ üst tarafta altta olan azı dişin önündeki yan kesici dişin kaç ayda yerine oturdu aynı durum bendede varda yukarı çıkıcak ya kaç ayda çıkar acaba ??

Ağlamak istiyorum...Tellerim bugün takıldı.Kendimi botoxlular gibi hissediyorum.Sürekli,öpücük yapar gibi hareketler yapmaya başladım.Yollan geçen erkekler ''agaa kız bize öpücük mü attı,ben mi yanlış gördüm''diyecekler diye fena korkuyorum.Sorun bu değil,bayramdan sonra vizelerim başlayacak ve bu sene oldukça ağır dersler var.Tellerimi erteletmek istemediğim için şimdi taktırdım ama pişman oldum ya.Sınavlardan sonra taktırsaydım keşke.Yaa hiç sınavlara çalışamazsam...

Burada çok fazla tel taktıran arkadaş var.Onlara bir sorum olacak?Ağrılar ne kadar devam eder?Ders çalışmamı engeller mi?:(

Sanırım şu anda ağrım yok ama psikolojik olarak ağrım varmış gibi hissediyorum kendinii:(Çok zor durumdayım ama ben ya!..
bugün bile hafiflemiştir ağrın, 2-3 güne geçiyor zaten :)) ders çalışmana ağrı değil de, diş tellerini çok düşünür çok takarsan o engel olur sadece :))

harika olmuuuş :)) :nazar:

ah canım çok sevindim bende gittim kontrole ilgisiz doktorum bu defa çok sevimliydi :) güzel güzel anlattı herşeyi 20liklerimi sordum daha sonra ameliyatla alıcam şuan dursun bir sorun olmaz korkma dedi. dişlerime beyazlatmada yapıcaktık biz onu tellerin çıkınca yapmamız lazım yani beklicez biraz dedi.. benimde lastiklerimi değiştirdi ama hepsini çıkarıp başka bir lastik taktı ilk lastiğimde siyahı dikkat çekmez herhalde diye taktırmıştım ama çok pişman oldum bu defa açık bir pembe yaptık daha hoş durdu en azından siyah kadar dikkat çekmiyor. telimi de değiştirdi aynı zamanda, sıktı mı sıkmadı mı anlamadım bende biraz baskı var sol tarafımda gece de ağrıdı. 1 ay olmasına rağmen çok hızlı ilerliyorsun dedi doktorum ay inşallah hemen düzelirler.

aynen canım benim doktorumda iyi düzelme var bir erişkin hastaya göre dedi,çok sevindim =) ama hala üstten çekilme ihtimali olan iki dişim var,umarım gerek kalmaz onları çekmeye :S şuan da tek korkum bu..inşallah umduğumuzdan kısa sürer dediğin gibi..

çok güzel olmuş dişlerin darısı başımıza:nazar:

inci gibi dişler böyle olsa gerek :) nena tek kelimeyle mükemmel olmuş dişlerin..foto için de ayrıca teşekkrler,sonucu düşünüp moral oluyor bize..tedavin de çok kısa sürmüş..darısı başımıza inşallah =)

nenaa sanki kendi tellerim çıkmış gibi oldum anlatınca resmide görünce dua ediyorum en kısa zamanda benimde dişlerim düzelsinde tellerden kurtulayım diye ..güle güle kullan canım baştan yaratılmıs gibi olmus :9::nazar::nazar:

kızlar benımde sızler gibi 4 dişim çekilde ve bana da 1,5 2 yıl dedı ama hala telliyim :( alt dişlerim kapandı ama ustler hala boşluk var dişleri geri çekiyo ön dişler arası boşalıyor diğer hafta ön dişlei birleştiriyor arka taraf açılıyo offff bitsede kurtulsak modunda yasıyorum yaniii.. bende bırak boş kalsın dşlerimin arası diyip cıkarmayı cok istiyorum ama her defasında az kaldı dıyooo bide erken cıkarırsan butun dışler harekete gecıyo ve hepsı ayrık ayrık oluyo bunuda görünce beklemekten baska caremiz yok :((

cevap verdiğin için teşekkürler ben dişçiye bi daha gittim 2-3 randevu sonra boşlukların tamamen kapanacak dedi 6-9 hafta sonra yani ben çok sıkıldım gerçekten çıksın istiyorum artık :43: erken çıkarırsam boşluklar kapanınca tekrar açılır dedi ben öyle tahmin etmemistim biraz şekli bozulur o da çok önemli değil diye düşünmüştüm öyleyse erken de çıkaramam daha beter olur ondan erken çıkaran var mı diye sordum ama bi cevap alamadım :44:
sen ne kadar zamandır tel takıyosun ?

evet dün tellerimden şok ve pişmanlık sevinç ve gözyaşı eşliğinde ayrıldım..Şok ağzımda diş yokmuş hissi ve aynaya bakamama ile gerçekleşti.Doktor bak dedikçe utandım 1 yıldır bekledim ama bakamadım ellerimi yavaş çeke çeke baktım.İlk görüşte çok büyük görünüyolar braketlerden dolayı dişleri unutuyor insan.Sonra uzaktan bakınca takma dişmiş gibi gözüküyor, akşama kada da alışıyor insan.Şuan hafif sızlamalar var,damaklık almadım retainer'ımı kullanıcam bilenler bilir eylül ayında takılmıştı..
Sızlamaları doktora bugün sorduğumda verdiğim örnek çok sevimliydi aynen şöyle dedi: "Hani markete alışverişe gidersinde ağır poşetlerle eve gelirsin ya,poşetleri bıraktığında parmakların sızlar aynı o şekilde dişlerinde maksimum 1 hafta sızlıcak kuvvetten ayrıldığı için"dedi.Akşam direk fotoğraf çekme çalışmaları başladı,megolamanlık algılamayın ama hakkaten çok güzelim hepiniz de öyle olucaksınız yanlışlıkla fotoğrafınız çekilse bile o dişler her şeyi kurtarıyo olucak.Tellerin hissi hala üst dudağımdan ayrılmış değil o da geçicek.Ama ilk gözyaşımı asla unutmucam ilk çıktı ve dilimi dişlerimin üstünde gezdirdiğim an..İşte o an dünyaya bedel..
Fotoğrafı bugün yarın eklicem..Sizi de yanlız bırakmıcam burda..Tel kardeşleriyiz biz..Dertleştik acılar çektik, hepinize sabır ve şans diliyorum..Telli turnalıktan davşanlığa geçişte mutluluklar..:54:

:46::46::46::46::46::46::46: Tebrik ederim canım teller sonrasında böyle hissedeceğimi düşünüp mutlu oldum ben de .ben ve benim gibi tellenmekten korkanlara örnek temsil edip yüreklendirdiğin için tekrar tekarar teşekkür ederim:54:
Bu arada yeni incilerin hayırlı olsun darısı başımıza inş:21::21::21:

nena harikasın çok güzel olmuş yanaklar bile değişiyor dimi dişten maşallah güle güle kullan birşey sorcam resme baktığımda sağ üst tarafta altta olan azı dişin önündeki yan kesici dişin kaç ayda yerine oturdu aynı durum bendede varda yukarı çıkıcak ya kaç ayda çıkar acaba ??

Kesinlikle çok etkileniyor yanaklar tabi hafif dudak düşmesi oldu telin dolgunluğu gitti ama elmacık kemiklerimi böylesine görmemiştim..Bırak dişlerini göstererek gülmeyi gülümseme bile adama döndü. 3. ayda kesiciyle köpek dişin arasına yay taktı aman allahım o resmen beynime takılmış gibiydi açıldı epey araya kürdan gircek kadar 2.5 ayda falan düzeldi.. yani totalde 3 ayda oturur diye umuyorum sende ya bi de diş yapısıyla çok alakalı benimkiler şükür çekimsiz olduğu halde hızlı sürdü yaş 24 bi de:D ya böyle gördükçe tepkileri acayip duygulandım şimdi :43:

bugün bile hafiflemiştir ağrın, 2-3 güne geçiyor zaten :)) ders çalışmana ağrı değil de, diş tellerini çok düşünür çok takarsan o engel olur sadece :))

harika olmuuuş :)) :nazar:

Çok teşekkür ederim :54: Sizlerden de bekliyoruz efenim..:52:

çok güzel olmuş dişlerin darısı başımıza:nazar:
Aminn inşallah hep beraber sevincez..:54:

inci gibi dişler böyle olsa gerek :) nena tek kelimeyle mükemmel olmuş dişlerin..foto için de ayrıca teşekkrler,sonucu düşünüp moral oluyor bize..tedavin de çok kısa sürmüş..darısı başımıza inşallah =)
Kısa denilebilir.. 1 senede ki duygularımıza az çok şahitsin :) işin içinde sevgili de olunca aman o bir sene ara ara özgüven kırılmasına sebebiyet veriyor..Photoshoptan aanlıyorsan ilerleyen zamanlarda bi kaç kısayolla tellerini dişlerinden silip nasıl göründüğüne bakabilirsin yada ben senin için ve isteyenler için yapabilirim..Kafayı biraz sıyırdım da:D

nenaa sanki kendi tellerim çıkmış gibi oldum anlatınca resmide görünce dua ediyorum en kısa zamanda benimde dişlerim düzelsinde tellerden kurtulayım diye ..güle güle kullan canım baştan yaratılmıs gibi olmus :9::nazar::nazar:

Nazarları gördükçe yenidoğmuş gibi hissettim çok sağol canımmm..Yanlış hatırlamıyosam yeni taktırdın sende..

:46::46::46::46::46::46::46: Tebrik ederim canım teller sonrasında böyle hissedeceğimi düşünüp mutlu oldum ben de .ben ve benim gibi tellenmekten korkanlara örnek temsil edip yüreklendirdiğin için tekrar tekarar teşekkür ederim:54:
Bu arada yeni incilerin hayırlı olsun darısı başımıza inş:21::21::21:

Hiii korkma bak ne halden ne hale giriyor insan ve 1 sene 1.5 sene nasıl saçma sapan güvensiz mutsuz geçiyorda bi o kadar da telli kalsan ömür boyu neler hissetceksin..En başında da sağlık(!) kalbin, sindirim sistemin tel olduğunda bile düzene giriyor benim boyum 1.72 kilom 49du tel takıldığında bildiğin çirozdum telim çıktığında tam 52 kiloydum ilk zamanlar kilo verdirici etkisi olsada emin ol bir süre sonra yediğin yemek öyle kıymetli oluyor ki hem iyi çiğniyorsun hemde keyfini ala ala..Sabırı öğreniyorsun bence bu kişilik için harika bir artı..

Cümlelerimin sonuna gelirken eklemek istiyorum..çok kola içtim günde 1 litreye varana kadar..Pipetli içtim leke falanda olmadı..Heves tavan yapmasın tiryakiler için aman gözünüzü seviyim temizliğinizi iyi yapın dişlerin arkası görünmez çürük yapabiliyormuş..

arkadaşlar çekim yaptırırken dikkat edin iyi araştırın doktorunuzu.şimdiye kadar gittiğim dr.lar hem 4 dişimi çekeceklerdi ve 2yıldan aşağı düzelmez diyorlardı.3-4 dr. gittim karar veremedim hem dişlerime kıyamadım hemde 2yıl çok uzundu. şuan 27 yaşındayım ve 3,5aydır tel takıyorum.diş çekimi yapılmadı. ve şuan çekim yapılmadan alt dişlerim düzeldi.sadece 1tane dönecek dişim kaldı.onada yer açıldı.üst dişlerimindede yer bulamayan dişlere yer açıldı.bu ay tellerim değişiyo.galiba 2yıl dedikleri dişler 7-8ayda düzelecek.değişimi gördükçe tellerimi sevyorum....

merhaba
diş teli ile ilgili yazını okudum
ben de 28 yaşındyaım diş teli istiyorum ya şeffaf olanlardan ya da arkadan takılanlardan ama eşim hiç destek olmuyor.bir sürü ağrı çekiceksin diyor.ama ben çok kararlıyım.faydası olur mu bu yaşta bilmiyorum.2 seneden fazla da dayanamam herhalde.yardımcı ol bana

Ağlamak istiyorum...Tellerim bugün takıldı.Kendimi botoxlular gibi hissediyorum.Sürekli,öpücük yapar gibi hareketler yapmaya başladım.Yollan geçen erkekler ''agaa kız bize öpücük mü attı,ben mi yanlış gördüm''diyecekler diye fena korkuyorum.Sorun bu değil,bayramdan sonra vizelerim başlayacak ve bu sene oldukça ağır dersler var.Tellerimi erteletmek istemediğim için şimdi taktırdım ama pişman oldum ya.Sınavlardan sonra taktırsaydım keşke.Yaa hiç sınavlara çalışamazsam...

Burada çok fazla tel taktıran arkadaş var.Onlara bir sorum olacak?Ağrılar ne kadar devam eder?Ders çalışmamı engeller mi?:(

Sanırım şu anda ağrım yok ama psikolojik olarak ağrım varmış gibi hissediyorum kendinii:(Çok zor durumdayım ama ben ya!..

sakın vazgeçme bence. ben 28 yaşındayım ve keşke taktırsaydım diyorum daha önce.kendimi sıkar katlanırdım o sıkıntıya.sonunu düşünsene.harika bir ağız yapısı

merhaba
diş teli ile ilgili yazını okudum
ben de 28 yaşındyaım diş teli istiyorum ya şeffaf olanlardan ya da arkadan takılanlardan ama eşim hiç destek olmuyor.bir sürü ağrı çekiceksin diyor.ama ben çok kararlıyım.faydası olur mu bu yaşta bilmiyorum.2 seneden fazla da dayanamam herhalde.yardımcı ol bana

ben 32 yasındayım.. benden daha buyuk arkadaslarımda bile var tel. ve düzeldi dişleri. benim 3 ay kadar oldu henuz. ama yavas yavas duzelmeler oldu.arkadan takılan telleri dr da tavsiye etmemişti burda da okudum tavsiye etmiyorlardı pek. telleri taktıdıktan sonra içeriden taktırmanın ne kadar zor olacagını daha iyi anladım. mumkun deil onlarla konusmak filan. ben seffaf tel taktırdım. yakınımda oturmayan birisi normal halimde asla anlamıyor tel oldugunu. kesinlikle seffaf teli oneririm.

benda ilk taktırdgımda cok feci agrılar yuzunden yazmıstım ilk mesajımı:)
herkesin dedigi gibi kesinlikle geciyor. ilk 1 hafta zor. sonrasında yaralarda yavas yavas iyileşiyor. 15-20 gun içinde alışmıs oluyorsun. şu an agzımda var mı yokmu onu bile hissetmiyorum ben. düzelicektir mutlaka calışırsın sende rahat rahat vizelerine..

Telleri çıkanları gördükçe teller daha bir katlanılır hal alıyor :)
Benimki çekimli oldu bosluklar basımın belası.. Ön dişimin üstüne gelenlerin gittiğini hissediyorum.. Ama sanki on dişlerimin yanındaki dişlerle arası açılıyor gibi :S
Fakat çekilen yerler dolmadı.. Hoş bu 2. ayım :) üst iki dişim çekileli ise 2 hafta oldu :D
Boşluklar ne kadar sürede kapanır kızlar ? Ön dişlerimin arkasına lastik taktı şöyle peltekleştiren :S İlk baharda çıkacak falan diyor.. Benimle aynı tür tedavi gören veya bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim :) Başıma neler gelecek hiç bir fikrim yok..

Son düzenleme:
Back
X