• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben de dolgusuz ağzıma ilk dolgumu teller yüzünden yaptırmış oldum. hem de günde 3 kez 3'er dakika fırçalamama ve doktorun yasak dediği şeyleri yemememe rağmen :/ doktor iyi bakamamışsın dedi.

bir de 2. ayım benim daha dişlerimde özellikle azılarda soğuk şeylere karşı büyük bir hassasiyet var. telin baskısından mı kaynaklanıyor yoksa yine bir tane daha çürük mü? sizde de böyle mi ya tek dişim çürüdü diye 1 hafta dert yaptım kendime bi tane daha yolda heralde:43:

bende daha tedaviye başlamadan önce bir sürü dolgu vardı. eğer seninki gibi bir çürümeye maruz kalırsam korkarm tedavi bitince sağlam dişim kalmaz. bazen kalsiyum eksikliği gibi şeyler de çürümeyi hızlandırabiliyor. geçmiş olsun canım. umarım dişlerimiz tedavi sonuna kadar çürümez :(

kızlarr!!! bir şey soracağım, lütfen bana cevap verin olur mu?
bundan önce hiç dikkatimi çekmemişti, güldüğüm zaman dişetlerimin göründüğü. dişlerim çapraşıkken güldüğümde sadece dişlerim görünürdü dişetim görünmezdi. şimdi 1yıldır tel var dişlerimde ve dişlerim şuan düzeldi, sabitleme aşamasındayım. bayağıdır oldu birşey farkettim. güldüğüm zaman dişetlerim ön plana çıkıyor. acaba diyorum tellerden dolayı rahat gülemediğim için mi böyledir. çünkü tel taktırmadan önce yoktu böyle bişey şimdi dikkatimi çekti. bir kaç kişiye sordum anatomik yapın bozuktur ondan dedi. iyi de tel taktırdıktan sonra mı bozuldu anatomik yapım. ne yani tel taktırdım diye dişlerimin boyutu mu küçüldü de dişetim görünüyor. offf bıktım ya, bir yerini düzeltelim derken başka bir yerinden bişey çıkıyor. bu nasıl iştir nasıl bir şeydir. lütfen böyle bir durumla karşılaşan varsa bişiler söylesin.

teşekkür ediyorum =))

belki daha önce dişlerin çok çarpık diye rahat gülemiyordun bu yüzden diş etlerin gözükeceği yerde gözükmüyordu
ya da dediğin gibi şu an tel rahatsız ediyor, gülerken dudağın tellere takılmasın diye çok sırıtıyorsun :66:
ay bu teller varken her şey çileydi zaten ya :)

heh işte benim de bahsettiğim olay o. gülünce işte dişetlerim görünüyo ön dişlerim değil sadece köpek dişlerimin orası o şekilde. braketim dediğin gibi dişetimden dişim görünmüyor. inşallah düzelebilen bi durumdur. teşekkür ediyorum cevap verdiğin için :)

Kafana taktığın sürece kendine zarar benim eylül sonu çıkması planlanıyor gerçi öyle kalsada çaresi var artık acısız bi şekilde diş etini kesiyorlar lazerle dişlerin biraz daha görünür hale geliyor herşeyin çaresi var şimdilik hepimiz telleri korumalıyız :)

belki daha önce dişlerin çok çarpık diye rahat gülemiyordun bu yüzden diş etlerin gözükeceği yerde gözükmüyordu
ya da dediğin gibi şu an tel rahatsız ediyor, gülerken dudağın tellere takılmasın diye çok sırıtıyorsun :66:
ay bu teller varken her şey çileydi zaten ya :)

aynen ben de o şekilde düşünüp kendimi avutuyorum, çevremdekiler de o şekilde olduğunu düşünüyorlar ya da onlar da beni avutuyor. inşallah avutmuyoruzdur harbiden öyledir :)

Kafana taktığın sürece kendine zarar benim eylül sonu çıkması planlanıyor gerçi öyle kalsada çaresi var artık acısız bi şekilde diş etini kesiyorlar lazerle dişlerin biraz daha görünür hale geliyor herşeyin çaresi var şimdilik hepimiz telleri korumalıyız :)

aynen araştırdım bu söylediğini de..eğer durum tellerden dolayı benim rahat gülemeyişimse, aynen devam edicem ama öyle değil de benim anatomik yapımdan veya üst dudakla alakalı bişeyse bu bahsettiğin operasyonu yaptırmayı düşünüyorum. biz güzel ve rahat gülüşler için tel taktırıyoruz yetmiyo bi de diş eti sorunu çıktı hey allahım ya. aslında takmıyorum ama hani düşünmüyo da değilim bu tür şeyleri. sonuçta teli hem diş sağlığımız için hem de güzelce gülebilmek için taktırmıyor muyuz? ee haliyle böyle şeyler çıkınca da takıyor insan, ama kendime zarar yapmadan takıyorum :1:

teşekkür ederim arkadşlar cevap verdiğiniz için beni rahatlattığınız için :71:

bana 2. söylediğim doğru gibi geldi. umarım öyledir :) sıkma canını :54:

arkadaşlar bende tel taktırmadan dişetlerim çok az görünüyordu, diş çektirerek tedaviye başladım, şu anda tellerim çıkarıldı 4 aydır sabitleme tedavisi görüyorum.çekimli tedavi olduğu için dişetlerinde aşağı doğru inme oluyor. benimkiler şimdi aşırı derecede görünüyor, ayrıca sabitleme için sadece çıkarılıp takılabilen şeffaf plak verdi, üst dişlerim çok hafif aralanmaya başladı ne yapacağımı bilmiyorum bu durumlardan dolayı psikolojim okadar bozuldu, lanet ediyorum keşke taktırmasaydım diye, doktorumla konuştum bana sabitleme bittikten sonra gülüş tasarımı yaptırırsın yani dişetlerini kestirip aralıklar için de laminant yaptırırsın diyor.sanki parasını o verecek.

arkadaşlar bende tel taktırmadan dişetlerim çok az görünüyordu, diş çektirerek tedaviye başladım, şu anda tellerim çıkarıldı 4 aydır sabitleme tedavisi görüyorum.çekimli tedavi olduğu için dişetlerinde aşağı doğru inme oluyor. benimkiler şimdi aşırı derecede görünüyor, ayrıca sabitleme için sadece çıkarılıp takılabilen şeffaf plak verdi, üst dişlerim çok hafif aralanmaya başladı ne yapacağımı bilmiyorum bu durumlardan dolayı psikolojim okadar bozuldu, lanet ediyorum keşke taktırmasaydım diye, doktorumla konuştum bana sabitleme bittikten sonra gülüş tasarımı yaptırırsın yani dişetlerini kestirip aralıklar için de laminant yaptırırsın diyor.sanki parasını o verecek.

öncelikle geçmiş olsun canımm.. bende tel kullanıorum daha çok var tedavimin bitmesine senn durumundan anladığım kadarıyla teller çıktıktan sonra tekrar hafif açılmaya başladı dişlerin demekki sabitleme yetersiz kalmış bu da senn deil doktorunun ilgilenmesi gerekenbi sorun sanki çünkü artık sabitlemeninde daha ii yapıldığı yollar var örneğin belki biliosndur dişerin arkasından takılan ince tel.. bu sabitleme işleminde tel hiç çıkartılmadığı için dişlerinin yerinden oynaması gibi bişey söz konusu olmuyormuş ..istersen bi doktoruna sor tekrar..umarım olmlu cevaplar alırsın..şansın bol olsun...:)

merhaba arkadaşlar, daha diş teli takılalı 11 gün olmuştu ki braketlerimden birinin çıkmasına sebep oldum :( şimdi sallanıyor telin üzerinde. dişime yapışık değil. bunun sorumlusu benim tabi, çünkü doktor bana cips yeme demişti, ben 10 gündür yemek isteyip de yiyemediğim şeylerin acısını bu pazar evde aylaklık yaparken çıkardım. önüme ne gelirse yedim, yasak masak dinlemedim, ama ardından dişimi fırçalamak koşuluyla... fırçalarsam bir şey olmaz diye düşündüm. ama şimdi bunun acısını çekiyorum. salı günü randevum vardı ama eğer doktorum müsaitse yarın uğramayı planlıyorum. zaten bu muayenede vidaları sıkma eylemi gerçekleşeceğinden acı çekecektim, bir de üstüne braket takılma işlemi eklendi.
arkadaşalr içinizde braketi kırılan ve tekrar takılmak zorunda olan var mı? böyle bir durumda tel komple çıkarılıp tekrar mı takılıyor yoksa telin çıkarılmasına gerek kalmıyor mu? ilk takıldığı günlerde korkunç ağrılar çektim, yine çekecek miyim ?
ağzın içine uçlarında mandalımsı bir şey olan, ağzın sürekli açık kalmasını sağlayan bir şey takmıştı doktor, teli ve braketleri takarken, yine ondan takar mı :( o korkunç bir şey ya...
benzer durumla karşılaşan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa sevinirim...

Kızlar bu telin tedavi süreci ne kadar oluyor?

Benim sadece ön dişimde bir açılma başladı .Sizce bunun tedavisi ne kadar olur?

dişetlerinin görünmesi de neydi ya hiç böyle bişey daha önce duymamıştım inanın niyetim vardı ama artık çok tereddüt ediyorum herhalde bu halim daha mı iyi ne .

merhaba...sonunda dişçiye kontrole gitim. bütün detayları soruverdim şu ameliyatı da sordum gerekli flan mı die o da dişlerini yerine oturtabilmek için destek almaya ihtiyacımız var dedi o yüzden üst çeneye zigoma ankrajı diye ameliyat yapılıcakmış velhasıl ne kadr erken yaptırırsam okadar ii olur dedi bende bakalım önümüzdeki hafta bu ameliyatı olucam galiba....veeee güzel haber bu ameliyat sonrası 3 4 ayda dişlerim tamamen yerine oturabilirmiş ve implant tedavisine geçilebilrmiş:D:Dbenm hesaplarıma göre bu dört ayla beraber 10 ayda dişler yerine oturmuş olucak yani sennkiyle aynı bak sen tesadüfe:66::66ama yinede gönül bağlamak istemiorum zaten implantı ozamna yaptırabilir miyim oda meçhul bakalımm..benden havadisler bu kadar tatlımm sen de ne var ne yok??bişe sorucam ya senn tedavi 1 yıl tam bitti üst dişler için demiştin ya acaba istesen implant tedavisini de şimdi yaparlar mı yani kapanş bozukluğun buna engel olur mu acaba hım???.............mesajım sanaydı RENGARENK senn yazının altına yazıorum sanmışım bende idare et artık tatlımm umarım msjımı görürüsün:61:

Son düzenleme:
arkadaşlar braketin çıkması değilmiş de asıl sorun onun yerine takılmasıymış meğerse. yaklaşık 5 dakika doktor o çıkan braketi tekrar yapıştırmaya uğraştı. neyseki çıkan braketin sırasındaki teli çıkarmadı. teli yukarı doğru çekiştirip braketi yapıştırmaya çalıştı. bu bana ders oldu ama, artık daha dikkatli olacağım yiyeyeceklerim konusunda.

nisandan beri zayıflamak için yediklerime dikkat ediyordum. 63' den aşağısını göremiyordm. 3 ağustostan beri diş teli takıyorum, tartıda bugün 61,8 ' i gördüm :)

çok geçmiş olsun =)) herşey iyi güzel de doktorlar bu tür şeyleri neden görmezden geliyorlar, baştan bu tür şeylerin de olabileceğini, olursa nasıl tedavi edileceğini falan söyleseler ya. hiç yön gösterici değiller, hepsi ben bu işten kendime ne kdr koparırsam diye bakıyor. valla şuan şu dişlerimin mükemmel derecede düzeldiğine deli gibi sevineyim mi yoksa güldüğümde dişetlerimin göründüğüne üzüleyim mi bilemedim. diş teli taktıktan sonra herşey düzelicek diye düşünürken bu çıktı, bi de kalk buna bi dünya para bayıl..Allah yardımcımız olsun ne diyeyim :59:

arkadaşlar braketin çıkması değilmiş de asıl sorun onun yerine takılmasıymış meğerse. yaklaşık 5 dakika doktor o çıkan braketi tekrar yapıştırmaya uğraştı. neyseki çıkan braketin sırasındaki teli çıkarmadı. teli yukarı doğru çekiştirip braketi yapıştırmaya çalıştı. bu bana ders oldu ama, artık daha dikkatli olacağım yiyeyeceklerim konusunda.

nisandan beri zayıflamak için yediklerime dikkat ediyordum. 63' den aşağısını göremiyordm. 3 ağustostan beri diş teli takıyorum, tartıda bugün 61,8 ' i gördüm :)

geçmiş olsun =)) braketlerini bir daha koparmamaya bak canım, geri takmasının zor olduğu kadar bir de tedavi süresini uzattığını da duymuştum. yediklerine dikkat et, dişlerim acımıyor diye hunharca saldırma herşeye. ben de bir kez koparmıştım ondan böyle söyledim. :1: dişlerimin ağrısı geçti artık özgürce yiyebilirim yiyecekleri ısırabilirim diye düşündüm ama öyle olmuyormuş, braketimi kopardım nasıl suçlu hissettim kendimi, aha dedim tamam uzadı tedavim. (sanki bi seferden hemen uzayacaktı :1:) ama olsun yine de dikkat etmek gerekiyor. evet dediğin gibi felaket zayıflatıyor. daha da zayıflarsın emin ol. ben 50 kiloyla başlamıştım tedaviye, ilerleyen zamanlarda 41 kiloyu gördüm tartıda. yeni yeni kilo almaya başladım şuan 47 kiloyum şükür :61:

Son düzenleme:
Az önce doktordan geliyorum sağ köpek dişim yerine oturdular şimdi sola lastik taktık sol tarafa doğru çekmeye başladık bakalım kaç ayda gidicek yerine bütün dişleri sola doğru kaydırcakmış alttaki dişimi kurtarmadığı için sola kaymaları bekliyorum o hale yerinde bekliyo altta yukarda yer yok çıkması için haydi dişler sola doğru çuf çuflayın bakalım

gelecek ay ki kontrolumde doktor daha kalın bir tel takıp tellerimi kalınlaştıracağını söyledi? bu işlem ne işe yarar?? daha lastiklerden söz etmedı tedavimin bitmesine cccoookk uzun zaman var galiba:43:

Az önce doktordan geliyorum sağ köpek dişim yerine oturdular şimdi sola lastik taktık sol tarafa doğru çekmeye başladık bakalım kaç ayda gidicek yerine bütün dişleri sola doğru kaydırcakmış alttaki dişimi kurtarmadığı için sola kaymaları bekliyorum o hale yerinde bekliyo altta yukarda yer yok çıkması için haydi dişler sola doğru çuf çuflayın bakalım

merhaba baby21, geçmiş olun öncelikle. benim bir tane köpek dişim dışarı doğruydu. her iki taraftaki köpek dişlerimin yanındaki azı dişleri çekilerek boş bırakıldı ki köpek dişleri arkaya doğru kaysın. dışarı doğrıu olan köpek dişim daha yerine oturmadan arka dişler köpek dişleri kendine yaklaştırsın diye lastik takıldı. ama her ikisine birden takıldı. anladığım kadarıyla senin sadece sol tarafa lastik takılmış. umarım sonuç alırız. ben de çufçuflanmlarını bekliyorum :( şu anda sanki bu lastiklerin kuvvetleri onları çekmeye yetmeyecekmiş gibime geliyor... gerçi doktor lastikleri takarken dikkat ettim de 'power chains' diye bir lastik türü kullandı. power chains hakkında türkçe kaynak bulamadım internette ama ingilizce var açıklamaları.

geçmiş olsun =)) braketlerini bir daha koparmamaya bak canım, geri takmasının zor olduğu kadar bir de tedavi süresini uzattığını da duymuştum. yediklerine dikkat et, dişlerim acımıyor diye hunharca saldırma herşeye. ben de bir kez koparmıştım ondan böyle söyledim. :1: dişlerimin ağrısı geçti artık özgürce yiyebilirim yiyecekleri ısırabilirim diye düşündüm ama öyle olmuyormuş, braketimi kopardım nasıl suçlu hissettim kendimi, aha dedim tamam uzadı tedavim. (sanki bi seferden hemen uzayacaktı :1:) ama olsun yine de dikkat etmek gerekiyor. evet dediğin gibi felaket zayıflatıyor. daha da zayıflarsın emin ol. ben 50 kiloyla başlamıştım tedaviye, ilerleyen zamanlarda 41 kiloyu gördüm tartıda. yeni yeni kilo almaya başladım şuan 47 kiloyum şükür :61:

sevgili ankh0feys, dediğin gibi diş ağrılarım yatışınca ve 10 gün boyunca açlık sınırında gezmekten bıkıp, karşımda herkesin istediğini yiyip de benim yiyemediğim bu durum bana eziyet gelmeye başlayınca, artık nefsime hakim olamayacağımı anladım, dayanamadım; kendimi yemeye verdim, sonra da cezamı çektim :) bence de bir kere kopmasıyla tedavi uazamaz, ama alışkanlık haline getirirsem kötü tabii, bir de koptuktan 1 gün sonra doktorda randevum vardı, hemen takılmış oldu.
sen isteyerek tekrar istediğin kiloya ulaşmışsın galiba :) ama ben tedavi bitince kilo almak istemeyeceğim muhtemelen. ideal kilom 58 idi, ama son senelerde tüm uğraşlarıma rağmen 60' ın altını göremiyordum tartıda. galiba diş teli iyi bir vasıta olacak benim için ama diş teli çıkınca kilomu nasıl koruyacağım bilmiyorum :)

Back
X