• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim dişlerimde aralıklı. şeffaf telin belli olmasını bırak biz tel taktırdığımız zaman ön iki dişin yanına köpek dişler hizalanacağı için hiç hoş bi görüntü olmayacak zaten .... Keşke dişlerim yamuk olsaydıda eksik olmasaydı.

e canım düzelecekse yamuk ya da eksik ne farkederki :82:

Hayatımda yapmaktan ilk 2 ay ağrılarına rağmen asla (!) pişman olmadığım bikaç şeyden biri diyebilirim. Kilo vermek isteyenlere de birebir , 2 ay pek bişey yediğim söylenemez, bebek mamalarıyla beslendim:) 16 ay kaldı dişlerim inanamayacağınız kadar yamuktu. Şimdi inci gibiler bakmaya kıyamıyorum:) )Sürenin uzamasının yaşla pek ilgisi olduğunu sanmıyorum , kemik yapısıyla alakalı. Ben de 19 yaşında taktırdım geç kalmışsın 2 yıl kalır falan dediler ama 16 ay kaldı. Şeffaf telin 500 lira farkı oluyor genelde , benimki öyleydi yani. 19 yaşındaysan şeffaf tercih et, diğer türlü genç bir kız için hoş bir görüntü olmaz.. 2 metre uzaktan bile farkedilmiyordu tellerim. Aklıma gelen ilk paylaşımlarım bunlar. Başka birşey merak eden olursa her türlü fikir verebilirim. Ben çok araştırmama rağmen benim gibi birini bulamadım,şanslısınızz. . :)):): Mesaj kutum açık hepinizee:)

kızlar slm ben de tel tedavisi oldum yaklaşık 4 yıldır da dişlerim inci gibi geziyorum ama bi sorunum var o da şu dişlerim tekrar eğilmeye mi başladı ne:53::53: yada benim kuruntum mu bilmiorum şu an iç tarafta kalıcı tel var şeffaf taktıktan sonra bunu taktık ömür boyu kalacakmış 20likler de alındı ama neden dişlerimin simetrisi bozuldu anlamadım var mı benim gibi olan acaba ne yapmam lazım doktoruma söylüyorum alttan bakıyor bişey yok diyor acaba üşengeçlik mi yapıyor iş bitti tedavi bitti diye:50::50: napsam bilemedim yaa:26:

arkadaşlar merhaba. ben diş teli taktırmıştım 4ay oluyor. ön dişlerden biri öndeydi. o şuan diğerleriyle bitişik fakat hala tam diğerleriyle aynı hizada değil. bu arada diş beyazlatma işlemi yapacaktım. bugün doktora gittim. kalıp aldı. ! daha dişlerim sıralı değilken bu abes değil mi ? sonuçta sabaha kadar şeffaf kılıf dişimde olcak. tel etkisini yitirecek ???? pazartesi soracam ama sizce ne olabilir ?

Bende şeffaf tel kullanıyorum 11 ay oldu ama tellerin çıkma süresi gerçekten kemik yapısına bağlı normalde 2 sene 1.5 sene kalması gerekiyor ama benim 3 ay sonra çıkıcakmış çok hızlı düzeldi bide gerçekten iyi bakmanız gerekiyor yani iyi bakmanız derken aslında bende çok iyi bakmıyorum hatta günde 1 kere fırçaladığım günler bile oldu ama hiç braket kırmadım buda iyi bir şey çünkü braket kırdığınız an 1 ayda daha sarkıyo diye biliyorum gecikme oluyormuş tel hakkında sorularınız varsa cevaplayabilirim :86:

kızlar bişey sorcam sadece alt dişlerime tel takılması gerekiyor fiyatı tahminen ne kadardır?

Son düzenleme:
benım arkadaşımın dişi üst üste idi çarpıktı. tel taktırdı. dr.en az 6 ay kalcak dedi.sonra çıkarmak için giitiğinde 1 sene olcak dedi.derken 2 sene kaldı teller. dr.gene kalcak dedi.artık arkadaşım adaynamadı çıkardı ama şimdi tekrar çarpıklaşıyor.

korkunç.....:18:

kızlar bişey sorcam sadece alt dişlerime tel takılması gerekiyor fiyatı tahminen ne kadardır?
ya aslında gidiceğin yere bağlı ama tahminen 1-2 arası olabilir walla güzelim hastahaneler farklı özel yerlerde bu fiyattan aşağı yapmaz diye düşünüyorum iyi bir yer düşünüyorsan ben alt üst 2.5 - 3 e taktırmıştım
:34:

Son düzenleme:
herkese merhaba kızlar gaziantep de bana ortodontist önerecek biri var mı içinizde?? cok acill lütfen üye oldum oyüzden l:1:ütfen cevaplarınızı beklıyorum dişlerimin durumu cok kötü tedavi uzun sürebilir oyuzden bir an önce başlamam gerekiyor?? teşekkürler

Hayatımda yapmaktan ilk 2 ay ağrılarına rağmen asla (!) pişman olmadığım bikaç şeyden biri diyebilirim. Kilo vermek isteyenlere de birebir , 2 ay pek bişey yediğim söylenemez, bebek mamalarıyla beslendim:) 16 ay kaldı dişlerim inanamayacağınız kadar yamuktu. Şimdi inci gibiler bakmaya kıyamıyorum:) )Sürenin uzamasının yaşla pek ilgisi olduğunu sanmıyorum , kemik yapısıyla alakalı. Ben de 19 yaşında taktırdım geç kalmışsın 2 yıl kalır falan dediler ama 16 ay kaldı. Şeffaf telin 500 lira farkı oluyor genelde , benimki öyleydi yani. 19 yaşındaysan şeffaf tercih et, diğer türlü genç bir kız için hoş bir görüntü olmaz.. 2 metre uzaktan bile farkedilmiyordu tellerim. Aklıma gelen ilk paylaşımlarım bunlar. Başka birşey merak eden olursa her türlü fikir verebilirim. Ben çok araştırmama rağmen benim gibi birini bulamadım,şanslısınızz. . :)):): Mesaj kutum açık hepinizee:)

asena90 bende şeffaf tel taktırmak istıyorum ama gittiğim doktorda biraz kafam karıştı doktor ''şeffaf tel biraz problem ''dedi neden diye sordum ondada düzelir ama metal gibi sonuç alamam dedi sen tecrübelisin bu konuda sence dogru mu:1: bi de canım doktor bende panoramik ağız filmi istemedi ben dile getırınce ''zaten herşey ortada görünüyor ama yinede çektrmek istersen bir film çektir bakarım ''dedi biraz kıllandım açıkcası bu doktordan. yani panoramik film istemeden de tedavi başlar mı yoksa bu doktor işi bilmeyip önemsemiyor mu??? teşekkürler canım

slm asena90 msj sayım yeterli olmadığı için burdan yazabaliyorum. mahsuru yoksa doktorun ismi adresi öğreneblirmym??

benim dişlerim çok aralıklı 19 yaşındayım tel dediler ne yapıcam bilmiorum şeffaf tel nasıl oluyo çok belli olmuormu

bende şeffaf var. taktıralı 1 hafta oluyor. tel taktıracağımı bilenler dışında kimse fark etmedi. sadece dudaklar silikonlu gibi şişik duruo :17: tek sıkıntım o. onun dışında görünümle ilgili bir sorunum olmadı.

bende şeffaf var. taktıralı 1 hafta oluyor. tel taktıracağımı bilenler dışında kimse fark etmedi. sadece dudaklar silikonlu gibi şişik duruo :17: tek sıkıntım o. onun dışında görünümle ilgili bir sorunum olmadı.
canım tedaviye başalamdan önce doktor senden agız içi filmini istedi mi??
özele yazamıyorum eğer buraya uğrarasan yazarmısn takip edeceğim ben

Doktorun film istememesi kötüye delalet değil arkadaşlar. çoğu istemiyor. Hatta istenmesi halinde daha iyi doktor gibi algılandıkları için sanırım, onalr da bunun farkında sanırım, sırf görüntü olsun diye bile filmler isteyenler olabilir :)

ben taktıralı 13 ay oldu.
şeffaf takılı.

film istemedi, ben de önceden çekilen filmimi göstermiştim, iyi bakalım bi madem getirdin dedi...

ama, size aralıklarla fotograf çektirmenizi tavsiye ederim..

doktorlar, hasta geldiginde hangi aşamada oldugunu anlıyorlar evet, ama sizin de daha iyi takip edebilmeniz açısından fotograf ii olur...

ya aslında gidiceğin yere bağlı ama tahminen 1-2 arası olabilir walla güzelim hastahaneler farklı özel yerlerde bu fiyattan aşağı yapmaz diye düşünüyorum iyi bir yer düşünüyorsan ben alt üst 2.5 - 3 e taktırmıştım
:34:

canım cevabın için teşekkürler

canım tedaviye başalamdan önce doktor senden agız içi filmini istedi mi??
özele yazamıyorum eğer buraya uğrarasan yazarmısn takip edeceğim ben

canım, ben ilk önce implant niyetiyle gittiğim için panaromik filmimi çektiler. sonradan ortodontik tedaviye karar verdiğimiz için implant yapacak doktor beni ortodontist ortağına yönlendirdi. sonra da ağız filmimi beraber inceleyip değerlendirdirler.
ben dişlerde dolgu, kanal tedavisi vb gibi ortodontik tedavi öncesi halledilmesi gereken problemlerin olup olmadığını anlamak için panaromik film çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.

arkadaşın dediği gibi değişimi izleyebilmek için fotograf çekimi de önemli. bayağı detaylı resimler çektiler. bi ara dişçide miyim, fotografçıda mıyım şaşırdım

canım, ben ilk önce implant niyetiyle gittiğim için panaromik filmimi çektiler. sonradan ortodontik tedaviye karar verdiğimiz için implant yapacak doktor beni ortodontist ortağına yönlendirdi. sonra da ağız filmimi beraber inceleyip değerlendirdirler.
ben dişlerde dolgu, kanal tedavisi vb gibi ortodontik tedavi öncesi halledilmesi gereken problemlerin olup olmadığını anlamak için panaromik film çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.

arkadaşın dediği gibi değişimi izleyebilmek için fotograf çekimi de önemli. bayağı detaylı resimler çektiler. bi ara dişçide miyim, fotografçıda mıyım şaşırdım
cevap için teşekkürler canım:3:

GAZİANTEP ORTODONTİST? GAZİANTEP ORTODONTİST? hiç mi aranızda önerebilecek birileri yok lütfen iyi bir doktor tavsiyesine ihtiyaçım var:59:

18 yasındayım ve 4 senedir diş tellerim var :)
artık bütünleştim onlrla doktor cıkarmak istesede bn cıkarırmıyım bilemiyorum :)
benm problemim dişlermde alakalı değildi cenemde sorun vardı doktora gitmiştim hemn tel taktı tedavm basladı dişlermde cok bozukluk yoktu ama yine de küçüklükten kalma egrilikler vardı :) dişlerm 15 gün içinde düzeldi :) suan harika görünüyolr metal tel takıyorum bn bildiginz telli bi kızm:)
sorun çenem oldugu için tellerimi cıkarmıyo doktor.. bence hiç problem edilecek bi sorun deil teller:) trabzonda yasıyorum burda olup tel düşünenlere doktorumu önerebilirm cok iyi :) 2700 dolara tuttu tedavim.. yardımcı olabileceğim bi konu olursa mesaj kutum herkese açık :51::51:
:78:

Back