• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım çekim yapıldımı senin.içime su serptin.bende taktırmadan önce çok dolaştım.banada genelde 2yıl dediler. şuan taktırdığım dr.8 ayla 1.5senede değişir dedi. inş.bende bunlardan biran önce kurtulmak istiyorum.geçmiş olsun darısı bize inş.

Evet bir zoru başardım ve braketimi kırdım :46: Alkışladım kendimi bu sabah. İşin kötüsü Bursaya dönmeme 2 hafta var.Başına bu tarz birşey gelen?

ya arkadaşlar tedavisinden memnun olanlar, tedavisi kısa sürede bitmiş doktorundan çok memnun olanlar lütfen doktorunuzn ismini yazın hepimiz belirli bir yaşın üzerindeyiz kötü doktorların yanlış tedavileriyle vakit kaybetmeyelim.. birbirimize yardımcı olalım lütfen doktor tavsiyeleri....???

Ben 1.5 sene boyunca taktım 15 yaşımdayken başladım tel takmaya.Çokta yararını gördüm benim doktorum çok iyi bi doktordu zaten.Tel çıktıktan sonra öndeki 6 dişimin arkasına tel taktılar oynama olmasın diye sanırım onuda yakında çıkarıcaklar.Çok önemli diş ve ağız görüntüsü bence..

3 gün önce takıldı :) yemek yerken üstüne bastırınca acıyo biraz ama onun yanında bi ağrı yok çok şükür :) doktorum bana balmumu verdi batan yerlere onu koyuyorum :)

bugün üstten 4.lerimi çektirdim.çooook mutluyum benim için işin en zor kısmı buydu ve bitti.haftaya gelsin teller!!dişlerin arasına lastik (boncukmu ne diyorlar)takacakmış bu ne için acaba?

Ben 16 yaşımda taktırmıştım. 1 sene durdu. Ama şuan 25 yaşındayım ve ön dişlerim tekrar geri gitmeye başladı. Eski haline dönücek diye çok korkuyorum. Eğer öyle olursa bi daha taktırcam sanırım ya üff:84:

Ben 16 yaşımda taktırmıştım. 1 sene durdu. Ama şuan 25 yaşındayım ve ön dişlerim tekrar geri gitmeye başladı. Eski haline dönücek diye çok korkuyorum. Eğer öyle olursa bi daha taktırcam sanırım ya üff:84:

Canım Senin dişlerin geriye doğrumu enimde ön 2 dişim geriye doğru bende taktırıcam ama tekrar eskiye dönme ihtimali varmış galiba o nedenle sürekli taktırsammı acaba diye düşünmekteyim :25:

Canım Senin dişlerin geriye doğrumu enimde ön 2 dişim geriye doğru bende taktırıcam ama tekrar eskiye dönme ihtimali varmış galiba o nedenle sürekli taktırsammı acaba diye düşünmekteyim :25:

Herkesinki de bizimki gibi olmuyo cnm yani bozulmayanlarda var.. benim doktorum yüzünden böle oldu.. 1 yıl takıcaksın demişti bana ama demek ki daha fazla durması gerekiyomuş, erken çıkardı salak kadın:19:
Ömür boyu da tellerle yaşanmazki cnm, rahatsız olur insan ya :S Belki 2. takışta geriye dönmez, denicem ben genede:44:

pardon senin hangi ön iki dişin geriye doğru köpek dişinle ön dişlerin arasındaki dişlermi??

dislerimin arkasinda incecik tel var ilk zaman biraz rahatsiz etti ama simdi alistim dislerimdeki geri donmeyi onluyormus.senin dislerinde var miydi boyle birsey?

Merhaba kızlar,

10 yıl önce falan birkaç dişimi çektirmek zorunda kalmıştım, beceriksiz bi doktora denk geldim herhalde, dişleri kurtarmayı başaramadı. Yıllarca köprü implant vs gibi şeyleri yaptırmaktan korktuğum için de dişin çekildiği yerlere doğru kaymalar oldu. Bi cesaret implant yaptırmaya karar verdim. Sonra da olmuşken hepsi olsun dedim. Önce ortodontik tedaviye sonra da implant yaptırmaya karar verdik.
Sadece 1 tane dişimde çapraşıklık var, dişlerimin kayması dışında bir sorunum yok. Doktorum 1.5 senede düzelteceğini söyledi. Ben gözlerimi belertip "1.5 seneee miiiii" diye sorunca "elimden geleni yapacağım, 1 seneye düşüreceğim" dedi :52:
Neyse, öncelikle üst dişlerime tel takıldı. 4 gün oluyor. Sanırım 1 ay sonra da alt dişlere takacak. 30 yaşındayım, yeni yetmeler gibi gözükmemek için şeffaf tel taktırdım :) Ama sanırım şeffaf tellerin bakımı daha zor oluyormuş. Şeffaf tel kullanan arkadaşlardan (günde 3 kere fırçalama ve arayüz fırçası kullanımı dışında) temizlik için neler yaptıklarını öğrenebilir miyim? mesela ağız garagarası ya da ağız duşu kullanan var mı?:44:

cuma günü takılıyor artık benim de.. 2 aylık ön hazırlıklar sonunda bitti:)
dr'um ısrarla tedavi uzar,braket kırılır vs vs dediği için metalde karar kıldık
yaklaşık 6 ay sürecek tedavim bakalım nasıl olcak:)

tellerim takılalı 2.5 ay oldu herşey çok güzel giidyo köpek dişlerim aşağıya indi ama sağ köpek dişin kökü çok belirgin sanki ordan fırlayacakcakmış gibi duruyo diğer kökler normal daha önce böyle bi sorun yaşayan var mı bide doktorum bana gece yatarken takmam gerektğini söylediği lastikler verdi onları sürekli takan da var mı

Son düzenleme:
6 ayla kurtaracak beni diye metali kabul ettim ama hala kararsızım:S
bu cuma takılacak
metal kullananlar arkadaşlar görünümle ilgili şikayet yaşıyor musunuz??
yoksa çok mu rahatsız edici buluyosunuz?
şeffaf/seramik braket kullanmak için tedaviyi 1 seneye uzatmaya değer mi?

meraba arkadaşlar..13 gün sonra tellerim çıkıcak..metal braket kullanıorum ama breketimin içinden geçen ince bi tel kırıldı,ama beni hiç rahatsız etmio..yaa sorun çıkarır mı acaba doktorum,7 yıldan beri kullanıorum 13 gün kala olana bak..uzatmaz umarım tedaviyi..:59::43:

önümüzdeki cuma takılıyor braketlerim.sol köpek dişim damağımın içinde!!tedavi ortalama 2,5 yıl sürecekmiş ama hiiiç umursamıyorum sonucu düşününce.bu arada eylülldede düğünüm var.taktırmayı düşünenler bence hiç düşünmesin hemen harekete geçsinnn:62::62:

önümüzdeki cuma takılıyor braketlerim.sol köpek dişim damağımın içinde!!tedavi ortalama 2,5 yıl sürecekmiş ama hiiiç umursamıyorum sonucu düşününce.bu arada eylülldede düğünüm var.taktırmayı düşünenler bence hiç düşünmesin hemen harekete geçsinnn:62::62:

şeffaf mı taktırıyorsun metal mi?
benim de bu cuma takılıyor:)

Back