Ne kadara taktırdın acaba?
Sadece üst çene şeffaf 2,200 lira
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne kadara taktırdın acaba?
Ahh kıyamammm :) ilk teli taktığında bu kadar mı acıyacak sadece diye artislik yapmıştım :90: ama gece anladım ne kadar acıyacağını:)) Acıdan çok ağrıı, hem de ne ağrıı.. 2 ay sürdü benimki :26: beraberinde 4 kilo vermek beni mutlu etti tabiiihayır canım ölçü almadı sadece dolgularımı aşındırdı. öncesinde dişlerimin resmini cekti ve takmaya başladı. takarken hiç acı hissetmiyorsun ancak şuan acıyor![]()
Benim de 4 numaralar gitti :) Ama onları çekmeden önce kalıp aldı işte ona göre karar verdi. Yine sen bilrsin ama onun doktor olduğundan emin ol bence:)cevabın için teşekkurler asena 90 yalnız benım doktor alcı gibi şeyden uygulayacak mı hiç bahsetmedi. sağ sol üst4/4 numaralı iki dişim çekilecek bunları çektir hafta içi bir gün gel tellerini takayım dedi.hiç ölçü alacağını söylemedi??
Ahh kıyamammm :) ilk teli taktığında bu kadar mı acıyacak sadece diye artislik yapmıştım :90: ama gece anladım ne kadar acıyacağını:)) Acıdan çok ağrıı, hem de ne ağrıı.. 2 ay sürdü benimki :26: beraberinde 4 kilo vermek beni mutlu etti tabiiiama Dişlerin düzeldikten sonraa elinde aynalarla gezeceksin sürekli fotoğraf çektirmek isteyeceksin sırıtarak
Geçmiş olsun canım, şimdiden hayırlı olsunnn:)
yaa benim hiç öyle dayanamayacağım bir ağrı olmadı. tel kullanan kiminle konuşsam herkes ilk günler çok ağrı çekeceğimden hatta uyuyamayacağımdan falan bahsetmişti. doktorum bile akşama ağrı kesici al dedi. ağrı kesiciler gastritimi tetiklediği için almadım. sadece tel takılan günün akşamına doğru ve ertesi gün biraz ağrı hissettim. ama öyle dayanılamayacak bi ağrı değil, hafif bi sızı gibi bi şey. yemek yiyemeyecek duruma ise hiç gelmedim, domuz gibi yedim ayıptır sölemesibu telleri ben boşuna mı takıorum, yoksa bende mi bi anormallik var?
![]()
Sağlam çıkmışsın şükret işte:) Ama şöyle bir ihtimal de var , acaba tellerini iyi sıkamadı mı ? :97: Yani hiç ağrı hissetmemen mümkün değil sanırım. Yani düşün benim o kadar ağrıdı ki 4. gün sonunda makarna bile yiyemeyecek hale gelmiştim:S pürelerle bebek mamalarıyla idare ettim hep. :S Kontrole gidersin zaten kısa zamanda sorarsın o zaman canım doktoruna.
Benim de 4 numaralar gitti :) Ama onları çekmeden önce kalıp aldı işte ona göre karar verdi. Yine sen bilrsin ama onun doktor olduğundan emin ol bence:)
ben de ondan şüpheleniyorum işte. acaba iyi sıkamadı mı, boşuna mı vakit kaybediyorum. hiç ağrı olmadı diyemem, bööle hassasiyet şeklinde hafif sızılar hissettim. acaba takılan telin ince ya da kalın oluşuyla alakası var mıdır? çünkü doktorum "bu seferlik biraz ince bi tel takıcam" dedi. eğer telle alakası varsa bi dahaki randevuma "elini korkak alıştırma doktor beeey, tak en baba telini" dicem![]()
Ahh kıyamammm :) ilk teli taktığında bu kadar mı acıyacak sadece diye artislik yapmıştım :90: ama gece anladım ne kadar acıyacağını:)) Acıdan çok ağrıı, hem de ne ağrıı.. 2 ay sürdü benimki :26: beraberinde 4 kilo vermek beni mutlu etti tabiiiama Dişlerin düzeldikten sonraa elinde aynalarla gezeceksin sürekli fotoğraf çektirmek isteyeceksin sırıtarak
Geçmiş olsun canım, şimdiden hayırlı olsunnn:)
rica ederim lavinya88 lafı olmaz :) asena cım. suan 2. günüm hiçbirşey yiyemıyorum dişlerimi birbirine vurdugum an agrıdan ölüyorum o yuzden asla birbirine degdiremıyorum bu yuzdende yiyecekleri resmen yutuyorumbu arada benimki metal tel kızlar aranızda metal tel kullanan var mı? alısmam zaman alacak. birde çok özel bir soru soracağım umarım erkek yoktur sitede tel öpüşmeye engel mi yani evleneceğim tel çıkmadan? ne olur beni yanlış anlamayın ama bunu bılmem şart
![]()
ağrı eşiğinle alakalı olabilir benimde 4 saat sürmüştü sadece..halada yumuşak şeyleri dişleyerek yiyebiliyorum. kesinlikle ince telin etkisi ve ağrı eşiğindir. önümüzdeki aylarda sıkıştırma işlemleri lastik yay takmalar başlasın o zaman ağrının ne olduğunu anlıyosun..3. ayından sonra artık ağrıyıda acıyıda tanıdığın için hiç problem olmuyor..En baba telini dişlerinin hepsi hizaya girdiğinde takıcak mesela benim 2 mayısta geliyorsana nasıl bir his olduğunu anlatırım
yaşasınnn demek ki normal bi insanmışımvalla uzun süredir kendimden şüphe ediodum :))
ay inşallah bundan sonraki süreçler de acısız, ağrısız geçer (hepimiz için). senin dişler hizaya girdiğine göre tedavinin sonuna yaklaşmışsın demek ki, ne güzel. darısı başımıza. benim de 6 mayısta alt dişlerime tel takacak. alt dişler üstlerden daha çok acı yapıomuş galiba.
işte son 5.5 ayım kaldı önümüzdeki aydan sonraki süreç tamamen diş köklerinin sağlamlaşması için bilmelisin ki dişler düzelirken kökler yerinden oynatılıp kuvvet uygulanan yöne kayıyor ve dişler bu süreçte sallanıyor.(o yüzden sert şeyler yemeyin diyorlar hem braket kırılmasın hem diş dokusu zedelenmesin diye) kaldı ki doktoruna sorabilirsin son 6 aylar genelde dokular yerine otursun kayma devam etmesin diye verilir.alt konusunda fikrim yok alt çene oynayan bir yapı olduğu için acıma olabilir ha bi de benim sol tarafımda kapanış bozukluğum vardı köpek diş yukarıda diye sanıyodum biraz aralık kaldı meğerse alt çenemde simetri bozukluğu varmış ama taktırmıcam gayet düzgünler öyle iğreti falanda durmuyor kolay gelsin diyorum hiç ıkıntı yapma 2 ay sonra ağzında durduklarının farkına bile varmıcaksın çekirdek yediğim zamanları biliyorum yandan yandan![]()
bende de metal var bi de cici sevgili var ben valla kendimden dolayı 1 ay öpemedim batar sıkıntı yapar diye her defasında geri kaçtım ama çok sıkıntı yok daha doğrusu o durumdan memnuniyetsiz değil soruyorum rahatsı ediyormu diye hayır farkında değilim pek diyor utandım bi an![]()