Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım bende yeni taktırdım üst dişlerimeköpek dişim yukardan gelmişti bende çok takılmıyodum ama düzeltmek için başka bir yol ararken doktorumun ısrarlarına dayanamadım banada 6ay gibi bir süre verdi ve sol tarafımda simetri bozukluğu olduğu için dişler birbirini itmiş ve yer kalmamış bu yüzden köpek dişim yukardan gelmiş yer açmak için 1dişimi çekti tellerim ne ağrı ne sızı yaptı sadece yemek yerken biraz canım yanıyo bu arada yaşım 24yani bir yaş sınırlaması yok denemeye değer bence

hımmm neydi sorunda 4 5 yıl dedi??bende sorun büyük yaş 21 iki sene uğraşıam dedi ama sen kendini dört seneye hazırla dedi.hatta sonra düzelticemama beni süreyle flan kısıtlama ded(benim üst dişlerde sol tarafta iki diş eksik ondan dişler sola kaymış tamamen, çene de dar ve .sağda köpek dişin eti çekilmiş durumda..alt dişlerde bi gömülü diş var ve hafif sağa kayık...flanda filan filan da flan anlıcağın(nese başladık ama:)onun için sormuştum sana başta kaç yıl demişti die insan korkuo süreden sorma dedi ama benm her an sorasım var:))öle buarada teşekkürler cevaplar için..:))

kızlar bişi sorucam sizlere benim ameliyat olmam gerekiyo ve doktor diş tellerini çıkar dedi. dişçime sordum çıkarılması tekrar takılması için 200 tl istedi.. mesela özel gün olur istege bağlı olarak çıkarmak en doğal hakkımız. sizin böyle bir durumunuz oldumu yada baştan söyledimi doktorunuz özel günlerde ücretsiz çıkartırız diye.

merhaba ben de bugün artık diş doktorumdan hazırlık aşamasını tamamladık artık haftaya hazır ol tellere geçiyoruz sözünü duydum:)))
ama şeffaf mı metal mi hala kararsızım..
doktorum metalde 6-7 ayda tedaviyi tamamlarız, şeffaflar tedaviyi 5-6 ay uzatabilir diyor.
metal kullananlar görünümde sıkıntı yaşadınız mı hiç?? problem yapanınız oldu mu?
porselen ya da şeffaf için tedaviyi neredeyse 2 katı süreye çıkarmak mantıklı mı?
kafamdaki soru işaretleri için yardımcı olursanız çok sevinicemm çünkü bu hafta içinde kararımı vermem gerekiyor artıkkkkk:)))

ben de 3 aydır tel kullanıyorum,tellerim şeffaf,tedavım zaten uzun sürcekti 1,5 yada 2 yıl.bi de calısıyorum o yüzdn şeffaf olmasını ıstedım cokta memnunum,cok farkedılmıyor.ama ben sızın yerınızde olsam metal taktırırdım madem 6-7 ay sürcek,tedavıyı uzatmanın anlamı yok.eger tedavın uzun olsaydı şeffaf derdimm.gercekten şeffate olsa metalde olsa dişlerınde senı süreklı rahatsız eden ( her istedıgını yıyememek anlamında diyorum) braketlerın olacak..kısa süreli olsun metal olsun zaten 6-7 ay ne kii..

en az yıl demıstı 2,5 yıl oldu nefret ettım artık tellerden,düğünümde telliydim,şimdi doğum yapıcam telli olucam,bıktım artık dişlerimi özledimm,
hevesınız kırılmasın bu arada,benım telle 2 tane boşluk açmaya çalışıyorlar ımplant ıcın önde 2 koca boşlugum var,ve kök yeri açılamadı gitti,bigün sinirden sökücem hepsinii
benım metal braketlerim,bi an önce başla ve 6-7 ay ise kıymetını bıl bence canım

çıkınca ücret alması bence normal. braketleri yenilemek gerekiyor çünkü. yapıştırıcıyla yapıştırılıyor çünkü, ikinci kez yapıştırılması sağlam olmaz. yeni bi set kullanacaktır muhtemelen..

tamamamen şeffaf olanlar var.. bi de telin geçtigi yuva metalden yapılmış olanlar var.

şeffafların tedaviyi uzatmasının sebebi, telle braket arasındaki sürtünmenin metal brakettekine oranla daha fazla olması. benim braketlerimin yuvaları metalden yaılmış, böylece sürtünme aynı metal braketteki gibi oluyor. doktoruna bu braketleri danış bence..

Eklentiler

• $CLEAR BRACES.webp
    13 KB · Görüntüleme: 83
  • $10_3.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 73
  • $roth-translucent-bracket-760.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 68

teşekkür ederim canımmm :)))
eğer aynı süre olursa tabiki de bunu tercih ederim ben de:))

baya olmuş senin de canım yaaa:S
o kadar problemli miydi? benim de 6 ay diye başlayıp uzamasın sonra

sağol canım valla sürekli fikir değiştirip duruyorum bir arkadaşın resmini koydugu süre uzatmayan şeffaf braketleri de doktoruma sorucam bakalım..
peki memnun musun şeffaftan öyle söylentilerde dendiği gibi kırılma riski yüksek mi?
bir de sararma falan yapıyo mu kahve falan tükettiğinde?

canım sımdılık hıcbır sıkıntım yok özgürce gülebiliyorm en önemlisi.kırılma olayını yasamadım su ana kadar.sararmalar oluyor ama braketler degıl kenarına takılan lastıkler.doktor her ay onu degıstırıyor o zaman beyaz göruntu yenıden olusuyor.

slm arkadaşlar.27 yaşındayım,evliyim.bende tel. taktıralı 2 ay oldu. diş çekimi yapılmadı.3-4 ay çekim yapılmadan devam edilecek. ihtiyaç olursa çekim yapılacak dedi dr.ama üst dişlerimde köpek dişimin inmesi dışında bi değişim yok.alta gözle görülür değişiklik var.ban 8 ayla 1,5 yıl arasında tedavinin tamamlanacağını söyledi.bu süre daha uzar mı?benimki gibi çekimsiz tedavi yapılan varmı?bu dişler nasıl yer bulacak anlamıyorum..LÜTFEN CEVAP..........................

kırılma olmadı bende bir yıldır takılı. sararma da olmadı. günde iki üç kez fırçalıyorum. üşenmezsem de çay kahveden sonra fırçalıyorum. sararmaz dikkat edersen. ki ben çok dikkat etmiyorum bile.. önceden çayı kahveyi pipetle içerdim hemen fırçalardım... ama sıkıyo bi yerden sonra...

üstten 4. alttan 6. larım çekilecek çekimden sonra şişlik ağrı oluyormu?işe gitmeyi engelleyecek bi durum oluyormu diye sorayım

Herkese selam :) Bende tel takalı 2 sene oldu daha takmadan buraya yazıyordum çok şey öğrendim buradan :) Tellerimizin en kısa zamanda çıkması dileğiyle

tel takmadan oncesi 4 ortodontist dolastim ucu dis cekerim dedi sonuncu gittigim ortodontist cekimsiz yaparim dedi inanmadim.1. ortodontist 3 sene surer iki dis cekerim demisti,ikinci ortodontist dort dis cekerim demisti 2.5 sene surermis,ucuncu ortodontist iki dis cekerim 2 sene surer dedi...veee...11 ayda tedavim bitti....kesinlikle bekleme odasinda hastalarla konusun tedavi surelerini sorun hastalara..cok uzuun suren tedavileri olan ortodontistler kalabalik gorunuyor hastalarla konusunca anliyorsun..birazda kafayi isletince yigilmayi kesfediyorsun...cok dolasmamin sonucunda saglam dislerimi kaybetmeden tedavim bitti....tedaviye baslamadan gorus alin..hatta tedavi olurken bile..

seninn doktorun kimdi...hangi şehirin hangi semti??merak ettim..buarada herkesin diş veçene yapsı bir değil..sen şanslıymışım ki kolayca dişlerin yerine geldi...allh hepimize sennki gibi şans versinn inşallah..AMİN:))

evet ya bende merak ettim dişçini yerini?? bi de ne kadar sorunluydu dişlerin 11 ay gerçekten çok iyi bir süre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…