Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yaklaşık 3 aydır şeffaf kullanıyorum sararma olmadı çünkü dikkat ediyorum ve aslında sararan etrafındaki lastikler ki onlarda ayda bir yada 2 ayda bir
hala başlayamadım.sana bişey sormak istiyordum.arka dişlere yüzük gibi geçen damağa enine yerleşen kalın tel ne içinmiş?gittiğm diğer doktor gerek görmedi.o da erol bey kadar iyi.ne yapayım sence?çok moralim bozuk.
yaklaşık 3 aydır şeffaf kullanıyorum sararma olmadı çünkü dikkat ediyorum ve aslında sararan etrafındaki lastikler ki onlarda ayda bir yada 2 ayda bir
hala başlayamadım.sana bişey sormak istiyordum.arka dişlere yüzük gibi geçen damağa enine yerleşen kalın tel ne içinmiş?gittiğm diğer doktor gerek görmedi.o da erol bey kadar iyi.ne yapayım sence?çok moralim bozuk.
arka dişlere yüzük gibi geçen bantlar her tedavide kullanılıyor. Kimi zaman o olmazsa da tüp ler takılıyor son azı dişe. böylece telin sabitliği sağlanmış oluyor. sadece braket olmuyor yani tüm dişlerde. benim üst azılarda bant, altlarda tüp var. tüp hasta açısından daha rahat. hem de temizlik açısından. ama ne yazık ki herşeyi bizim rahatımıza göre ayarlayamıyor doktorlar, bazen " işin nasıl yapılması gerektiği" konusunda söyleyecek tek kelimemiz bile olmuyor... damağa enine geçen tel de damağı yine enine genişletmek için kullanılıyor bildigim kadarıyla. üst dişlerde yer açmak, ya da kapanış bozukluğunu düzletmek alt azılarla tam kapanmayı sağlamak gibi nedenler de olabilir tahminimce... bir yerde de azı dişlerin öne kaymasını engellemek amacıyla kullanıldıgını okumuştum. doktor seçimi konusunda kararsızlığını anlıyorum. umarım senin için en iyi olanı bulursun.
Benim de sorunum seninkiyle aynı sanırım. 24 yaşındayım ve iki köpek dişim yukardan çıktı ama ben liseye giderken çektirmiştim yanındaki dişleri..onun dışında gömük yirmilik dişlerim var alt çenede ama doktor onlara dokunmayalım çünkü bi süre sonra onlara da yer açılabilir operasyonla almaya gerek kalmaz daha rahat olur dedi. Üsttekiler zaten çıkmışlardı birini daha çıkarken çektirmek zorunda kalmıştım çünkü baya ağrı ve iltihap yapmıştı. Bu arada ben de 24 yaşındayım. Belki sen daha önce de bir aparat kullandığından gerek bile kalmaz çekime çene yapın uygun olabilir. Doktorunla konuşmalısın bence bunu.. Bunun dışında ben Şişli'deki ortonorma gidiyorum ve çok memnunum. Henüz 2 ay yeni bitti ve bir köpek dişim baya bi yola girdi. Ödemelerde de taksit yapılıyor. İlk kontrolden sonra 3 hafta içinde takıldı benim tellerim. Tavsiye ederim.
valla doktora sormak lazımm zoru neydi die..gerçi son 2 yıl artık çok zorlandım.her kontrolde de soramıodum ne zaman çıkıcak die..bilmiorum ama her doktorun uygulama şekli farklı..doktorumun da hakkını yememek lazım çok uğraştı..özelde yaptırmadım ben,devlet hastanesinde yaptırdım..ve o kadar da paralarda bayılmadım...çok ama çok az bi para ödemiştim takılırken..kontrollerdede hiç ücret ödemedim..nişanlanırken dedim nişanlanıorum çıkartalım "nie çekiniosun seni telli tanımadılar mı "dedi..ben tabii ağzımı açamadım ölle söyleyince doktorum..hiçte zorlanmadım açıkçası..bi de şeffaf telde değil di benimkisi..ama artık çıkıo nisanı sabırsızlıkla bekliorum...
çok teşekkür ederim.ne yapmalıyım bilmiyorum.neden kullanmayı düşünmediğini sorsam garip olurmu acaba?galiba bir ortodontiste daha gidicem.her fikre açığım yardımlarınızı bekliyorumarka dişlere yüzük gibi geçen bantlar her tedavide kullanılıyor. Kimi zaman o olmazsa da tüp ler takılıyor son azı dişe. böylece telin sabitliği sağlanmış oluyor. sadece braket olmuyor yani tüm dişlerde. benim üst azılarda bant, altlarda tüp var. tüp hasta açısından daha rahat. hem de temizlik açısından. ama ne yazık ki herşeyi bizim rahatımıza göre ayarlayamıyor doktorlar, bazen " işin nasıl yapılması gerektiği" konusunda söyleyecek tek kelimemiz bile olmuyor... damağa enine geçen tel de damağı yine enine genişletmek için kullanılıyor bildigim kadarıyla. üst dişlerde yer açmak, ya da kapanış bozukluğunu düzletmek alt azılarla tam kapanmayı sağlamak gibi nedenler de olabilir tahminimce... bir yerde de azı dişlerin öne kaymasını engellemek amacıyla kullanıldıgını okumuştum. doktor seçimi konusunda kararsızlığını anlıyorum. umarım senin için en iyi olanı bulursun.
çok teşekkür ederim.ne yapmalıyım bilmiyorum.neden kullanmayı düşünmediğini sorsam garip olurmu acaba?galiba bir ortodontiste daha gidicem.her fikre açığım yardımlarınızı bekliyorum
kesin bi sebebi vardır. mesela şöyle sorabilirsin: ben bantları temiz tutamayacağımdan ve dişlerimin çürümesinden korkuyorum, başka bi yöntem var mı?
haklısın yarın hemen arıcam.aslında şimdi yazarken hatırladım.şöyle demişti"Dişlerini çektir 2-3 gün sonra gel lastiklerini takalım" bende braketleri takmadan lastikleri nereye takacak diye düşünmüştüm.acaba senin bahsettiğin gibi bişi olabilrmi?kesin bi sebebi vardır. mesela şöyle sorabilirsin: ben bantları temiz tutamayacağımdan ve dişlerimin çürümesinden korkuyorum, başka bi yöntem var mı?
haklısın yarın hemen arıcam.aslında şimdi yazarken hatırladım.şöyle demişti"Dişlerini çektir 2-3 gün sonra gel lastiklerini takalım" bende braketleri takmadan lastikleri nereye takacak diye düşünmüştüm.acaba senin bahsettiğin gibi bişi olabilrmi?
benim bahsettiğim tüpler bildigim metalden braket gibi yapıştırılıyo dişe. lastik farklı bişeydir...
arkadaşım ortonorm da hangi doktora gitmiştin?? ne kadara mal oldu ve ne kadar sürede tedavin sona erdi ?? metal mi yoksa şeffaf telmi kullandın??? yardımların iiçin çok saol...
Ortonorm Şişli'ye gidiyorum ben. Cem Caniklioğlu doktorum. Memnunum da. Henüz tedavim yeni başladı aslında 2 ay oldu tellerim takılalı ama şimdiden baya fark etti köpek dişlerim indi inecek gibi yani.. Yukarıdaydı epeyce ilk takıldığında konuşurken dudaklarımı kapamakta zorluk çekiyordumBraketlerim şeffaf ama ortadan geçen tel metal. Yine de estetik duruyor metal tellere göre tabi ki. Benim 2200 $ tuttu. Ama ödeme kolaylığı var. Taksit taksit ödeniyor.
Sorun neydi yazıcağıma Zorun neydi yazmışımmDkusura bakma...2 sene 4 sene 7 sene derken...bitiyo yani önemli olan bu işte sabırrr aslında... bi şeyi merak ettim tele başlarkenn kaç sene dediler yada bi şey dediler mi? uzun sürceğini falan biliomuydun yani???????
arkadaşım çok saol walla ya teşekkür ederim cevapların için inşallah en kısa zamanda tedavin biter, burda mutlu, gülerken fotoğraflarını paylaşırsın bizimle
yok canım önemli değil..oluo bazen ölle hatalar..biliodum biliodum 4 yada 5 yıl demişti..ama uzadı işte biraz..4 yılın sonunda biraz boşluk kaldı yanlarda,istersen çıkartalım dedi ama boşluklar ölle kalır kapanmaz ve görünür dedi..o yüzden uzadı tedavim..ben de kabul ettim..bakalım nasıl olcak...senin nnasıl tedavin?
aslında tellerıden sıkıldıysan eger genel anlamı ile tedavın bıttıyse kompositle seyreklikler kurtulabılırsın, bı fikir sadece benımkı...
Teşekkür ederim..Ama daha çok var tabiki ortalama 1,5 yıl demişti doktordokuların yerine oturması falan zaman alıyormuş
![]()