• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kimse yokmu gelişmleri yazın lütfen destek olmaya devam edelim kızlar randevusu gelenler dişleri oynayanları telleri çıkanlar huhu komşular:1:

ben doktorumdan çok memnunum çok güler yüzlü konuşkan medicana da erol akın tavsiye ederim

Hangi şehirde bu hastane? Eşim bulunduğu şehirden ayrılamıyor malesef görev icabı. :50:
Telden başka yöntemler de varmış. Bilgin var mı canım?

1. benim salı günü üst dişlerime tel takılacak çok ağrıyor mu kaç gün sürer agrı ve agrı kesici fayda ediyor mu?

2.Yarın da gömük olan 20ıik dişim cerrahi operasyonla alınacak doktor yüzde şişlik olabilir dedi çok agrısı olduğunu duydum bunun agrısı kaç günde geçer hangi ağrı kesiciyi kullanmamı önerirsiniz çok korkuyorumm..... :(

1. Benim salı günü üst dişlerime tel takılacak çok ağrıyor mu kaç gün sürer agrı ve agrı kesici fayda ediyor mu?

2.yarın da gömük olan 20ıik dişim cerrahi operasyonla alınacak doktor yüzde şişlik olabilir dedi çok agrısı olduğunu duydum bunun agrısı kaç günde geçer hangi ağrı kesiciyi kullanmamı önerirsiniz çok korkuyorumm..... :(

canım 20 lik 1 gün çekeceksin yapacak bişey yok doktor sana yazacak hatırlamıyorum şimdi adını tel taktığındada ağrın olacak ama geçici bi durum sakın dert etme kendine mutlu olki dişlerin düzelicek diye ben gelişmeleri görüyorum ve mutlu oluyorum rahat gülebicem diye

Mrb kızlar. Bi sorum olucak size.

Yaklaşık 6-7 yıl oldu diş telimi çıkaralı. Doktor şeffaf bişi verdi (Retansiyon aparey deniyormuş galiba) onu son 2 yıldır nerdeyse hiç takmadım. Ön dişim gözle görülür biçimde bozuldu :((( Şimdi onu tekrar taksam işe yarar mı acaba diyorum... Bu konuda bilgisi olan var mı :5:

Yaklaşık 6-7 yıl oldu diş telimi çıkaralı. Doktor şeffaf bişi verdi (Retansiyon aparey deniyormuş galiba) onu son 2 yıldır nerdeyse hiç takmadım. Ön dişim gözle görülür biçimde bozuldu :((( Şimdi onu tekrar taksam işe yarar mı acaba diyorum... Bu konuda bilgisi olan var mı :5:

cnm diş doktoruma gttiğimde bi kız gelmişti o da dediğin şeyi sadece 1haftadır takmıyomus ve onda da bozulma olmus doktor ona takması gerektiğini takarsa düzeliceğini söylemişti ama kısa bi süre sonucta senin bayadır keske taksaydın

cnm diş doktoruma gttiğimde bi kız gelmişti o da dediğin şeyi sadece 1haftadır takmıyomus ve onda da bozulma olmus doktor ona takması gerektiğini takarsa düzeliceğini söylemişti ama kısa bi süre sonucta senin bayadır keske taksaydın

Bu siteden bir diş hekimine özel msj attım canım sadece geceleri bile taksam işe yarayacağını söyledi çok sevindim iyiki kaybetmemişim :21:

1. benim salı günü üst dişlerime tel takılacak çok ağrıyor mu kaç gün sürer agrı ve agrı kesici fayda ediyor mu?

2.Yarın da gömük olan 20ıik dişim cerrahi operasyonla alınacak doktor yüzde şişlik olabilir dedi çok agrısı olduğunu duydum bunun agrısı kaç günde geçer hangi ağrı kesiciyi kullanmamı önerirsiniz çok korkuyorumm..... :(

Benimki ilk 3 gün çok ağrıdı ağrı kesici kullandım faydası oldu ama ağrı kesiciler asprin dışında hepsi olabilir..

istanbulda önereceğiniz ortodontist varmı?bir an önce tedaviye başlamak istiyorum ama kime gideceğimi bilemiyorum.yardımlarınızı bekliyorum

4 yıl mı kullandın onu??????

Kızlar,

10 ay önce üstten iki azı dişim çekildi, dişler düzeltilip arkaya doğru çekilmeye başlandı. bir ay önce de alt teller takıldı, diş çekilmeden. arada bi boşluk ve bir de hafif eğik dişim var. onlar düzelecek.

4-5 ay sonra tel tedavim bitecek inşallah.

arkasından yapılacak sabitleyici tedavisini düşünüyorum.
tedavi planı benimkine benzeyenler neler yapıyor?

benim doktorum şeffaf kalıp kullanmak istiyor. arkadan tel kırılır, çıkar, diş eti hastalıklarına yol açar diyor. ama kalıplar da çok güvenilir ve kullanışlı gelmiyor bana doğrusu...

ne yapmalı?

ben arkadan tel (sabitleyici)kullanıyorum.bana da şeffaf kalıbı doktorum önermedi çünkü dişleri eski haline döndürebiliyormuş.

zaten arkadan tel olunca takıp çıkarma derdi yok.şeffaf kalıbı hergün belli bir süre takman gerekecek yok yemek yerken çıkartayım,yok şimdi takmayayım sonra diye diye onu da aksatma ihtimali çok yüksek.

Şeffaf kalıp kullanan arkadaşlarımın dişlerinde bozulmalar oldu.Ben tellerden çok memnunum şu anda hem gözükmüyor,hem unutuyorum ağzımda birşey olduğunu,hem de dişlerim sabit kalıyor.kırılma konusunda ise zaten her türlü dikkat etmemiz gerekiyor.demir ısıracak halimiz yok ya sonuçta..

ben arkadan tel (sabitleyici)kullanıyorum.bana da şeffaf kalıbı doktorum önermedi çünkü dişleri eski haline döndürebiliyormuş.

zaten arkadan tel olunca takıp çıkarma derdi yok.şeffaf kalıbı hergün belli bir süre takman gerekecek yok yemek yerken çıkartayım,yok şimdi takmayayım sonra diye diye onu da aksatma ihtimali çok yüksek.

Şeffaf kalıp kullanan arkadaşlarımın dişlerinde bozulmalar oldu.Ben tellerden çok memnunum şu anda hem gözükmüyor,hem unutuyorum ağzımda birşey olduğunu,hem de dişlerim sabit kalıyor.kırılma konusunda ise zaten her türlü dikkat etmemiz gerekiyor.demir ısıracak halimiz yok ya sonuçta..

doktorum neden ısrar ediyor anlamıyorum. ben de istemiyorum. kullanışı zor...
nasıl ikna edebilirim acaba?

:27:

nasıl ikna edebilirim diye düşünmene gerek yok ki. ben bunu daha rahat kullanabilirim diğerini kullananabileceğimi düşünmüyorum dersin olur biter.tamam doktor tedavide daha çok söz sahibi ama hasta da gerektiği yerlerde fikrini söylemeli..şeffaf düşünme bence de..

nasıl ikna edebilirim diye düşünmene gerek yok ki. ben bunu daha rahat kullanabilirim diğerini kullananabileceğimi düşünmüyorum dersin olur biter.tamam doktor tedavide daha çok söz sahibi ama hasta da gerektiği yerlerde fikrini söylemeli..şeffaf düşünme bence de..

ama sürekli bahane buluyor tel için.. onu ikna etmeden bu işe başlarsam, hiçbir sorunu kabul etmicektir ilerde.. ben demiştim dicektir..

Son düzenleme:

Dişlerinizi nerede yaptırıyorsunuz ve maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz?

ben de tel taktıracağım ama görüntü açısından kararsızım arkadan taktırırım da bilmiyorum ya bi de yaza abimin düğünü var annem de düğünden sonra başla tedaviye diyor ama artık beklemek istemiyorum 2 yıl sürecek tedavim çünkü offf .s

Dişlerinizi nerede yaptırıyorsunuz ve maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ben Büyükçekmece'de bir klinikte yaptırdım dişlerimi.Ancak doktorumun muayenehanesi Fenerbahçe'de ayda bir kere B.Çekmece'deki kliniğe uğruyordu.Tüm tedavilerini tamamladı ve artık sadece kendi muayenehanesinde hizmet veriyor.

Benim tedavim 4000 liraya mal oldu.22 ay sürdü.Şu anda gayet memnunum..

Bu arada estetik kaygılardan veya ağrı oluşturmasından dolayı tel taktırmayı erteleyenler bence hiç düşünmeden bu tedaviyi olsunlar.Çünkü herşeyden önce diş sağlığı için çok önemli.Çarpık dişler zor temizleniyor,temizlenmezler ise çürükler ve ağızda koku gibi şeyler ortaya çıkıyor.Ben 23 yaşındayım ve nasıl görünürüm diye hiç tereddüt etmeden tellerimi taktırdım.Hem de şeffaf bile değillerdi.

Şimdi hem dişlerim daha güzel gözüküyor, hem de daha rahat temizliğini yapabiliyorum.Ağrı konusuna gelince ise elbette biraz ağrı oluyor ama sonuç herşeye değer.. :51:

Back