• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

:48:

merhabalar benimde tellerim takılalı bugün 1 hafta oluyo ama hala yemek yerken çok sızlıyorlar sorunum köpek dişlerimdi çok fazla yukarıda değillerdi ama beni rahatsız ediyorlardı yanlardaki dişlerim çekildi ama boşluklar çok fazla nasıl kapanacak bilmiyorum dişlerim küçük özelllikle köpek dişleirn yanındaki dişler ve çekilen dişerin arkadasındakiler çok ağrıyo ne zaman geçicek bilmiyorum ama bi an önce geçsinler istiyorum

Merhaba, aynen ben de aynı durumdayım ve hala yumuşak yiyeceklerle besleniyorum.. İş ortamında da baya zor oluyo :( benim yan taraftaki dişlerim çok önceden çekilmişti o yüzden direkt olarak yerlerine inecekler yani inşallah :) çekim olduğu için senin ağrın çok olabilir belki benimki daha bi sızı şeklinde o da bir şey ısırmaya kalkışırsam bi de fırçalarken.. zaten çarpıklıktan zor fırçaladığım dişlerim artık sızı ile daha bi zor oluyo. Ama en fazla bi hafta daha böyle ağrır diye tahmin ediyorum.

:48:

merhabalar benimde tellerim takılalı bugün 1 hafta oluyo ama hala yemek yerken çok sızlıyorlar sorunum köpek dişlerimdi çok fazla yukarıda değillerdi ama beni rahatsız ediyorlardı yanlardaki dişlerim çekildi ama boşluklar çok fazla nasıl kapanacak bilmiyorum dişlerim küçük özelllikle köpek dişleirn yanındaki dişler ve çekilen dişerin arkadasındakiler çok ağrıyo ne zaman geçicek bilmiyorum ama bi an önce geçsinler istiyorum

Merhaba, aynen ben de aynı durumdayım ve hala yumuşak yiyeceklerle besleniyorum.. İş ortamında da baya zor oluyo :( benim yan taraftaki dişlerim çok önceden çekilmişti o yüzden direkt olarak yerlerine inecekler yani inşallah :) çekim olduğu için senin ağrın çok olabilir belki benimki daha bi sızı şeklinde o da bir şey ısırmaya kalkışırsam bi de fırçalarken.. zaten çarpıklıktan zor fırçaladığım dişlerim artık sızı ile daha bi zor oluyo. Ama en fazla bi hafta daha böyle ağrır diye tahmin ediyorum.

Arkadaşlar ,

Şu ben de 27 yaşındayım.Ve fiyat araştırma içersindeyim.Diş teli fiyatları gerçekten çok uçuk.En son bir yer 5.000 usd fiyat aldım.Yapı Kredi özel sigortam olmasına rağmen diş telini özel sigortalarda karşılamıyormuş.Acaba kendisi ya da çevresinde yakın zamanda uygun rakamlarda diş teli takan var mı ? Varsa iletişim bilgilerini ve rakamı bana söyleyebilirler mi ?

valla yanlış olmasın ama metal braketlerde fiyat 2000i geçmez diye düşünüyorum o dediklerin seramik içeriden olabilir istanbulda özellerde en kötü 2000dir ben 1500$ a yaptırdım keza taksitle yapıolar zaten ilk bi peşinat veriyosun sonrası aydan ayda 2 ayda 1

sanırım sorunumz aynı benimde köpek dillerim yukardaydı yanındaki 2 diş çekildi aşağaı inmesi için damağına (tel) Eki Görüntüle 133647 Eki Görüntüle 133648 Eki Görüntüle 133649 aparat taktımı ben 31/12/2010 taktırdım ??

hımm..

cnm sende bayağı yamukluk varmış,benim üstte tek bir dişim içeri doğru,alttaki 2 dişimde öne doğru çıkık ama fazla belli olmuyor genede taktıralım dedik.Benim şu anda yalnızca üst dişlerimde tel var alta takılmadı bir daha ki ayın 25'inde gel dedi gidicem galiba o zaman takıcak yada tedaviye başlayacak.Bu arada senin tellerin düm düz herhalde ben öyle gördüm benimkilerde her bir telin üzerinde bişey var ne deniyor ona bilemiyorum ama estetik duruyor..

hımm..

Cnm sende bayağı yamukluk varmış,benim üstte tek bir dişim içeri doğru,alttaki 2 dişimde öne doğru çıkık ama fazla belli olmuyor genede taktıralım dedik.benim şu anda yalnızca üst dişlerimde tel var alta takılmadı bir daha ki ayın 25'inde gel dedi gidicem galiba o zaman takıcak yada tedaviye başlayacak.bu arada senin tellerin düm düz herhalde ben öyle gördüm benimkilerde her bir telin üzerinde bişey var ne deniyor ona bilemiyorum ama estetik duruyor..

ne olduğunu anlamadım canım resim çekersen bakmak isterim ben baya çarpışık dişlerim ama düzelmeleri görüyorum çok mutlu oluyorum

kızlar ben alıştım bile tellerimeee...
Bi arkadaşım tam 3.5 yıla yakın taktı, damaklık tel ayıraç bir sürü ıvır zıvır:90:
bir de üstüne kaza gecirdi yogun bakım falan o da baya zorladı onu...Şimdi bakıorum da inci gibi dişleri oldu :nazar:
Tellerimi özledim diyor kendimi kötü hissediyorum telsiz diyo ,bizdemi öyle olacagız acaba:7:

doktor ortamala bana 6-8 ay süre verdi...sonra kurtulacagım ve subat 28de randevum var..ayy cok heyecanlıyımm ben şımdıdennn:1:

Benimde 19 şubatta randevum var kalın tele geçicez dedi yine bir baskı uygulanıcak kızlar resim koyun gelişmelere bakalım

Benimde 19 şubatta randevum var kalın tele geçicez dedi yine bir baskı uygulanıcak kızlar resim koyun gelişmelere bakalım
koyacagım canım 2 randevudan sonra.zaten bende gözle gorunen cok cıddı bırsey yoktu karsıdan bakan kımse ınci gibi derdi ama bi dişim yandan bakında ileri cıkık:1:

Benim ön dişlerimden bir tanesi birazcık geride, ama ağzımı çook fazla açınca belli oluyor.Ben yine de rahatsız oluyorum tabii.Sadece ön dişime taktırmak istiyorum, sizce ne kadar tutar bu tel?

27 yaşında diş teli takılabilir mi? Verim alabilmek için kaç yıl kalması gerekir?

27 yaşında diş teli takılabilir mi? Verim alabilmek için kaç yıl kalması gerekir?

takılabilir canım... ben de 26 yaşımda taktım 3 sene oldu inşallah 1-2aya çıkacak... 40 yaşında bile taktıranlar var hatta benim yabancı bir müşterim 50yaşında filandı ve o da kullanıyordu :)

sadece belli bir yaştan sonra dişleri hareket ettirmek zor olduğu tedavi biraz yavaş ilerliyor... sorunun tam olarak ne bilmiyorum ama 2seneyi bulabilir bence... ama eğer aklında varsa bence hiç düşünmeden araştırmaya başla ; inan kendini çok daha iyi hissediyorsun gelişmeleri gördükçe...

ben hep derdim 30 yaşımda güzel bir hatun olacağım diye hakkaten öyle oldu :) hani kimi insanlar güzel doğar kimileri de sonradan güzelleşir ; kendine yakışanı tarzını bulur ya ben onlardanım... 30uma girmeye de 2 ay kaldı :37:

Umutlandıran cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.
canım her yaşta takılabiliyor yaşı yok bende 24 yaşımdayım takıyorum çokta memnunum
Peki ne kadar sürecek tedavin ve tahminen ne kadara mal oluyor?

takılabilir canım... ben de 26 yaşımda taktım 3 sene oldu inşallah 1-2aya çıkacak... 40 yaşında bile taktıranlar var hatta benim yabancı bir müşterim 50yaşında filandı ve o da kullanıyordu :)

sadece belli bir yaştan sonra dişleri hareket ettirmek zor olduğu tedavi biraz yavaş ilerliyor... sorunun tam olarak ne bilmiyorum ama 2seneyi bulabilir bence... ama eğer aklında varsa bence hiç düşünmeden araştırmaya başla ; inan kendini çok daha iyi hissediyorsun gelişmeleri gördükçe...

ben hep derdim 30 yaşımda güzel bir hatun olacağım diye hakkaten öyle oldu :) hani kimi insanlar güzel doğar kimileri de sonradan güzelleşir ; kendine yakışanı tarzını bulur ya ben onlardanım... 30uma girmeye de 2 ay kaldı :37:
Maşallah :12:
Ben eşim için soruyorum benim dişlerimde sorunum yok. Eşimin altı ve üstü hayli sorunlu. ilerde olan ve geride olan dişleri var. Sosyal hayatını çok etkiliyor. İsteiği gibi gülemiyor.Tedavi uzun sürecek diye çekiniyor başlamaya.

ben 27 yaşında taktırdım. 10 ay oldu. memnunum. şeffafı öneririm..
Tedavin ne kadar sürecek canım?

umutlandıran cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.

peki ne kadar sürecek tedavin ve tahminen ne kadara mal oluyor?

maşallah :12:
Ben eşim için soruyorum benim dişlerimde sorunum yok. Eşimin altı ve üstü hayli sorunlu. Ilerde olan ve geride olan dişleri var. Sosyal hayatını çok etkiliyor. Isteiği gibi gülemiyor.tedavi uzun sürecek diye çekiniyor başlamaya.

tedavin ne kadar sürecek canım?

tedavi genelde 2 sene sürüyor 3900 yaptırdım ben ama onun öncesinde dolgu diş çekimi gömülü 20 lik diş aldırdım 1400 tl de bunlara verdim 5300 toplam bana maliyeti oldu

Eşimin o tip sorunları da var:50: Doğru doktoru bulduktan sonra para mühim değil aslında. Sonuç güzel olacaksa, verdiğin paraya değecekse.Peki doktorundan memnun musun? Diş hekimi seçmek çok önemli. Sonuçte bu da bir nevi ağız estetiği.

Eşimin o tip sorunları da var:50: Doğru doktoru bulduktan sonra para mühim değil aslında. Sonuç güzel olacaksa, verdiğin paraya değecekse.Peki doktorundan memnun musun? Diş hekimi seçmek çok önemli. Sonuçte bu da bir nevi ağız estetiği.

benim 2 sene diye başlamıştık.
şu an 4-5 ayım kaldı. yani bir buçuk seneden önce bitecek gibi ...

Arkadaşlar herkesin diş tel takma nedeni çarpaz kapanışmı? Eksik dişi olupta tel kullanan yok mu ? =(
Merhaba. Benim dişlerde de seninle bire bir aynı problem var, yan kesiciler doğuştan çıkmamış. benim de 2 seçeneğim vardı, ben implant istedim. 19 yaşımda tedaviye başladım, 2 yıldır telliyim. tedaviye başladın mı bilmiyorum ama başlamadıysan biran önce başlamanı tavsiye ederim.

yaa aRkadaşlaR ? ben 5 ay önce ortodonti tedavisine başladım..ilk olarak üst arka dişlerme taktılar ve damaklık taktılar damaklıga bir türlü alışamadım dilimi acayip acıtıyor ve konşmamı bozuyor.ve yavaş yavaş ön dişlerimde bozulma oluyor Dr. da bu konuda bir bilgi vermiyor cok endişeliyim damaklık tedavinin sonuna kadar takılımı kalcak ? ve ön dişlerim bidaha düzelmicek mi ? xs

ben doktorumdan çok memnunum çok güler yüzlü konuşkan medicana da erol akın tavsiye ederim

Son düzenleme:
Back