• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Onewayticket Öncelikle ilgi ve alakan için çok teşekkür ediyorum. Yasım 19. Farklı iki doktorla görüştüm ama örnek verdigim doktor yanlızca bir tanesi. İmplantı kabul etmezsem ön iki dişimin yanında köpek diş olacağını, estetik açıdan çok gelişim kat edemeyeceğimi, implantın şart oldugunu söyledi. Diğer doktor ise; köpek diş törpüleme ve dolgu tedavisiyle 2 numaralı diş halıne getirilebilir, implanta gerek yok dedi. Ama benim kafam karısıyor ve bana implant yapılması mantıklı köpek diş ne kadar estetik tedavi görsede güzel bir görüntü oluşturmaz gibi gelıyor. Yanlız bunun icin cesaret gerekir tabi.

bence köpek dişinin yapısına bağlı, çok sivriyse mesela, dişi çeneden aşağı indirir bikaç mm, sivri kısmın tamamını törpüleyebilir, böylece 2 nolu dişe benzeyebilir. ama dişlerin geri çekilicek bu durumda, içeri doğru yani.. çok fazla içeri girmesine gerek yoktur sanırım, mesela benim iki azı dişim çekildi üstten, 3-4 mm geri gidiyor üst dişler. seninki de olsa olsa 1-2 mm geri alınır. alttaki dişlerin de büyük ihtimalle içeri alınması gerekicektir...
dişçinle iyice konuşun, olmazsa sana bi çizim göstersin, dişi ne hale getirebilecegiyle ilgili. eğer ki ikna olursan dişin son haline, o zaman en mantıklı yol o bence, hem daha kısa sürede,hem daha az rahatszı edecek şekilde olmuş olur..

Canım evet mantıklı sanırım. ön iki disinin yanına implant düşünmüyorum. hiç olmadı telden sonra köpek dişime porselen kaplama yaptırım 2 numaralı diş olur artık napalım. Bir konuşalımda tekrar.

AAaaaaa!

Kalıptan sonra mı yapılıyormuş estetik müdahaleler?????

Damak dediğin, şeffaf kalıp mı? Peki memnun musun? Dişlerinde herhangi bir bozulma olmadı değil mi?

Kalıp nasıl oluşturuldu? Kullanım zorlukları nedir?

Soru yağmuru ;)

Damak dediğim şeffaf kalıp evet. İlk başta 6 ay sürekli taktım o zaman kullanması zordu. Hatta alt damağımı kırdım :1: Şimdi sadece yatarken kullanıyorum rahat o yüzden.

Dişlerde problem yok. Doktorum gidişattan memnun :62:

Kalıbı alırken macun gibi bişeyle dişlere bastırıyor ve kalıbını çıkarıyor. Sürekli takarken yemek yerken çıkarmak gerektiği için sadece yemek yiyordum fazla atıştırma ve ara öğün yiyemiyordum. Çünkü tak-çıkar sıkıntı oluyor. Bİr de bi yere gidince birşeyler ikram ediyorlardı sürekli reddetmek ya da paket yapmak zorunda kalıyordum :43:

Estetik müdahalelerim de kalıp tamamen çıkınca yapılacak. Sadece gece takıcam diye ışın dolgu ile istenmeyen bir açıklığı küçültmüştük. Akşam damağı taktım sabah çıkarırken dolgu da düştü :43:

Kızlar selam. Ben de dün akşam dişlerime tel taktırdım. Braketlerim şeffaf ama ortadan geçen tel metal. Benim köpek dişlerim üstteydi ve alttaki dişlerimde de çarpıklık var. Şimdilik alışmaya çalışıyorum. Ağrım sızım yok ama tabi bir hassasiyet var. Ağzımda bir kat daha diş varmış gibi hissediyorum ve gülerken konuşurken zorlanıyorum. Ağzımı kapattığım zaman braketleri ısırdığım için üstteki dişlerime dolgu gibi bir madde koydular o yüzden ısırarak yemek yiyemiyorum ve sıvı şeylerle beslenebiliyorum şimdilik. Diş bakımı daha zor tabi. Alışma süreci bitince geçeceğini umuyorum tabi bunların :18: Benim yaşım 24. Daha küçük yaşta yapması gereken ve erteleyenler varsa ertelemeyin derim kesinlikle. Çalışırken daha zor oluyor. Bundan sonraki randevum Şubat 25'te. Sabırlı olunması gereken uzun bir yol.. Taktıran herkese çürüksüz bir tel dönemi diliyorum :)

bakalım yarın 4.kontrol köpek dişlerde indi inatçı bi cadı var köpeğin önünde yerleştiremedi kendini:61: bakalın yarın napıcak teller gerilince.. herşey yolunda güzel son 8 ay ağız uyuşturan derecede fırçalamalara devam.. birazda yaramazlık yapınca daha güzel oldu :D ve bütün teldaşlara sabır güzellik diliyorum zira şu hastalıklarda en bilinçli en kültürlü en bilgili yarı doktor olan ortodonti hastalarıdır..Hepimize tebrikler..:46:

slm kızlar bende düşünüyorum 22 yasındayım hep korka korka bu yasıma geldi ama artık düzelsin istiyorum..
pazartesi ilk defa gidicem bakalım ne dicekler..

cok ağrı ceken oldumu aranızda.. bu alısma süreci ortalama ne kadar sürüyo..

kızlar selam. Ben de dün akşam dişlerime tel taktırdım. Braketlerim şeffaf ama ortadan geçen tel metal. Benim köpek dişlerim üstteydi ve alttaki dişlerimde de çarpıklık var. şimdilik alışmaya çalışıyorum. Ağrım sızım yok ama tabi bir hassasiyet var. Ağzımda bir kat daha diş varmış gibi hissediyorum ve gülerken konuşurken zorlanıyorum. Ağzımı kapattığım zaman braketleri ısırdığım için üstteki dişlerime dolgu gibi bir madde koydular o yüzden ısırarak yemek yiyemiyorum ve sıvı şeylerle beslenebiliyorum şimdilik. Diş bakımı daha zor tabi. Alışma süreci bitince geçeceğini umuyorum tabi bunların :18: Benim yaşım 24. Daha küçük yaşta yapması gereken ve erteleyenler varsa ertelemeyin derim kesinlikle. çalışırken daha zor oluyor. Bundan sonraki randevum şubat 25'te. Sabırlı olunması gereken uzun bir yol.. Taktıran herkese çürüksüz bir tel dönemi diliyorum :)

sanırım sorunumz aynı benimde köpek dillerim yukardaydı yanındaki 2 diş çekildi aşağaı inmesi için damağına (tel) $100_2324.webp$100_2326.webp$100_2325.webpaparat taktımı ben 31/12/2010 taktırdım ??

slm kızlar bende düşünüyorum 22 yasındayım hep korka korka bu yasıma geldi ama artık düzelsin istiyorum..

çok ağrı dediğin göreceli bişey ha bi de diş yapısına neyin düzeltildiğine bağlı olarak değişir ama maksimum 1 haftanın ilk 2 günü ağrıdan ziyade sızı ve diş köklerinde nadir bi sancıdır. sonraki günler alışma evrendir kesinlikle taktırdıktan sonra keşke daha önce taktırsaydım diye dövünürsün ama inan gelişime şahit olmak hiçbişeye değişilmez.. sonraki rutin kontrollerde aynı bu şekilde devam eder 1 2 saat sıkıntı verir ama acı artık tanıdığın bir acı olduğu için aldırmazsın.. şimdiden hayırlısı olsun..

Selam,,oğlumun dişlerinde problem var ,tel takması gerekiyor.Devlet diş teli masraflarının ne kadarını karşılıyor acaba??

sanırım sorunumz aynı benimde köpek dillerim yukardaydı yanındaki 2 diş çekildi aşağaı inmesi için damağına (tel) Eki Görüntüle 133647 Eki Görüntüle 133648 Eki Görüntüle 133649 aparat taktımı ben 31/12/2010 taktırdım ??

Evet sorunumuz benziyor Baby21. Damağıma bir aparat kullanmadı. Takılan braketler dışında başka bir şey kullanmayacağını söyledi. Aynı şikayetle gelen hastalara ve tel taktıran arkadaşlarıma da sormuştum daha önce. Malum ilk kez yaptıracağı bir şey olduğu için insan merak ediyor. Braket dışında aparat kullanılmamış. Acaba senin çene yapınla ilgili bir durum olabilir mi? Genişletmek için kullanmış olabilir belki.. Ama tahmin edebiliyorum ne kadar zor bir şey olduğunu.. Umarım yakın zamanda çıkar.. Benim köpek dişlerim seninkine göre çok çok üstteydi ama lise çağında onun altındaki dişleri çektirmiştim. O dönem tel taktıracaktım aslında ama ergenlik işte çekinip gitmedim ortodontiste..Onlar yerine iner belki diye tabi biraz indi ama yerine yerleşmedi yine de ve hala yukarıda kaldı öyle. Şimdilik çekim de yapılmadı bana ama çürük dişlerim var. Bu şekilde tedavi edilmezse benimkiler de çekilecek. Ayrıca altta gömülü yirmilik dişlerim de var :( Yok yok anlıyacağın. Seninki benim dişlere göre daha ferah duruyor. Kıza zamanda sonuç alırsın inşallah. Alışabildi mi peki ağzın? Yaklaşık bir ay olmuş senin yemek falan yerken zorlanıyor musun hala merak ettim?

Meyvenull, ben de dün taktırdım. Ne takılırken ne de sonrasında herhangi bir ağrım olmadı çok şükür. Çok korkuyordum ama sadece çok ufak bir hassaslık var dişlerimde. Sanırım kişinin ağrı eşiği ve diş yapısıyla da alakalı. Şimdilik fazlalık dışında pek bir şey hissetmiyorum ağzımda :) Ama korkma derim ben. 22 yaşımda taktırmış olsaydım şimdi çıkmış olurdu benimki de çok pişmanım o yüzden. Ben ilk randevudan sonra 3. gidişimde taktılar braketlerimi. Güzel gülüşü düşünüp biraz cesur olmak gerek sanırım :) Bol şans :)

evet sorunumuz benziyor baby21. Damağıma bir aparat kullanmadı. Takılan braketler dışında başka bir şey kullanmayacağını söyledi. Aynı şikayetle gelen hastalara ve tel taktıran arkadaşlarıma da sormuştum daha önce. Malum ilk kez yaptıracağı bir şey olduğu için insan merak ediyor. Braket dışında aparat kullanılmamış. Acaba senin çene yapınla ilgili bir durum olabilir mi? Genişletmek için kullanmış olabilir belki.. Ama tahmin edebiliyorum ne kadar zor bir şey olduğunu.. Umarım yakın zamanda çıkar.. Benim köpek dişlerim seninkine göre çok çok üstteydi ama lise çağında onun altındaki dişleri çektirmiştim. O dönem tel taktıracaktım aslında ama ergenlik işte çekinip gitmedim ortodontiste..onlar yerine iner belki diye tabi biraz indi ama yerine yerleşmedi yine de ve hala yukarıda kaldı öyle. şimdilik çekim de yapılmadı bana ama çürük dişlerim var. Bu şekilde tedavi edilmezse benimkiler de çekilecek. Ayrıca altta gömülü yirmilik dişlerim de var :( yok yok anlıyacağın. Seninki benim dişlere göre daha ferah duruyor. Kıza zamanda sonuç alırsın inşallah. Alışabildi mi peki ağzın? Yaklaşık bir ay olmuş senin yemek falan yerken zorlanıyor musun hala merak ettim?

çok alıştım inan o damağımdakine bile alıştım ama ilk on gün kabuz gibiydi çok pişman olmuştum anlamadığım bana takıyo sana neden takmıyo bu çene genişletme aparatı değil köpek dişin inmesi için taktı kurtulsam keşke yemek falan şuan herşeyi yiyorum ara ara ağrı yapıyo kaşınıyo o zamanlar diş yerinden oynuyomuş ilki takmışım ama ya baksana bir ay gitti bile alıştımda tek sorunum damağımdaki ondanda kurtulcam inş senin tedavin ne şekilde gidiyo ??? Acaba köpek diş kaç ayda aşağı iniyo ve boşluklar ne kadar sürede doluyor en merak ettiklerim bunlar

Kızlar selam. Ben de dün akşam dişlerime tel taktırdım. Braketlerim şeffaf ama ortadan geçen tel metal. Benim köpek dişlerim üstteydi ve alttaki dişlerimde de çarpıklık var. Şimdilik alışmaya çalışıyorum. Ağrım sızım yok ama tabi bir hassasiyet var. Ağzımda bir kat daha diş varmış gibi hissediyorum ve gülerken konuşurken zorlanıyorum. Ağzımı kapattığım zaman braketleri ısırdığım için üstteki dişlerime dolgu gibi bir madde koydular o yüzden ısırarak yemek yiyemiyorum ve sıvı şeylerle beslenebiliyorum şimdilik. Diş bakımı daha zor tabi. Alışma süreci bitince geçeceğini umuyorum tabi bunların :18: Benim yaşım 24. Daha küçük yaşta yapması gereken ve erteleyenler varsa ertelemeyin derim kesinlikle. Çalışırken daha zor oluyor. Bundan sonraki randevum Şubat 25'te. Sabırlı olunması gereken uzun bir yol.. Taktıran herkese çürüksüz bir tel dönemi diliyorum :)
arkadaşım aynı şekılde bende seffaf braket taktırdım..
1 hafta olacak benimde...
Memleketimde uzman yok o yüzden başka ilden geliyor ama daha 1 hafta olmasına ragmen agrım sızım kalmadı...
zaten en bastada çok oldu denemez...

Benim sadece ön dişlerimden sadece birinde cok hafıf ileri cıkıklık vardı ama yinede yaptırmak istedim...

çok alıştım inan o damağımdakine bile alıştım ama ilk on gün kabuz gibiydi çok pişman olmuştum anlamadığım bana takıyo sana neden takmıyo bu çene genişletme aparatı değil köpek dişin inmesi için taktı kurtulsam keşke yemek falan şuan herşeyi yiyorum ara ara ağrı yapıyo kaşınıyo o zamanlar diş yerinden oynuyomuş ilki takmışım ama ya baksana bir ay gitti bile alıştımda tek sorunum damağımdaki ondanda kurtulcam inş senin tedavin ne şekilde gidiyo ??? Acaba köpek diş kaç ayda aşağı iniyo ve boşluklar ne kadar sürede doluyor en merak ettiklerim bunlar

geçmiş olsun gerçekten.. ben de alışıcam inşallah yavaş yavaş dudaklarımı daha iyi kontrol edebiliyorum :) Çok ilginç sadece köpek dişin inmesi için takması ben de anlamadım gerçekten. Doktorum en fazla 6 ayda yerine yerleşeceğini söyledi. Benzer sorunla gelen hastalarla da tanışmıştım çoğunun 4. ayda yerine inmiş. 4 aydan sonra istediğin görüntüye ulaşırsın dediler. Hiç geçemeyecekmiş geliyor tabi şimdilik bakalım.. Boşluklar çekim olduğu için daha uzun sürede kapanıyor diye biliyorum ama :(

arkadaşım aynı şekılde bende seffaf braket taktırdım..
1 hafta olacak benimde...
Memleketimde uzman yok o yüzden başka ilden geliyor ama daha 1 hafta olmasına ragmen agrım sızım kalmadı...
zaten en bastada çok oldu denemez...

Benim sadece ön dişlerimden sadece birinde cok hafıf ileri cıkıklık vardı ama yinede yaptırmak istedim...

Çekim falan olmadıysa senin tedavin daha kısa olur o zaman :) şanslıymışsın. Önemli olan insanın kendini nasıl iyi hissettiği.. istediğin sonucu alırsın kısa zamanda inşallah :)

Çekim falan olmadıysa senin tedavin daha kısa olur o zaman :) şanslıymışsın. Önemli olan insanın kendini nasıl iyi hissettiği.. istediğin sonucu alırsın kısa zamanda inşallah :)

amin canım diş cekımı falan olmadı..doktor gerek bile yok dedi tele aslında ama benim en hayran oldugum şey ip gibi dizilmiş dişler...
Oyüzdenn dedim 'takk gitsin'
senin seffaf kaca mal oldu bu arada arkadasım...
porselen mi seninkide??

dünkü kontrolümde dişçim beni şaşırttı... :37:
baktı baktı sonra dedi ki evet söyle bakalım seni rahatsız eden ne var artık dedi...

şu an alt en orta 2 dişimin arası 1mm kadar açık... onu kapatıcaz zaten ; onun dışında sorun yok bence dedi... bence oldu dedi ... ben de ama altlar biraz daha içeri girse daha güzel olur dedim; çünkü şu an dişlerim kapandığında alt ve üstler aynı hizada belki birazcık da içerde ama ben biraz daha içerde olmalarını istiyorum...

dişçim sen çok şey istiyorsun ama düşünücem dedi nasıl yapabiliriz diye...
sonra simetriyi sağlamak için köpek dişlerime biraz törpü ve birine de dolgu yapacağını söylediğini hatırlattım ; tabii yapacağım onu dedi... ayrıca bir ara opennbite denilen bir sorun olmuştu ; onu çözmek için üst dişlerimi köşeli del taktı ve üst dişlerim aşağı indi... ve bence çok hoş oldu... konuştuğum zaman üst dişlerimin görünüşü çok hoşuma gidiyor... şanslıyım ki ben konuşurken braketlerim de görünmüyor sadece güldüğümde görünüyor...

haftaya cumaya randevü verdi ; umarım değiştirmez ve umarım son adım için birşeyler yaparız...
off umarım 1 ay sonra bitmiş olur 3yıllık hikaye... :75:

Back