• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

amin canım diş cekımı falan olmadı..doktor gerek bile yok dedi tele aslında ama benim en hayran oldugum şey ip gibi dizilmiş dişler...
Oyüzdenn dedim 'takk gitsin'
senin seffaf kaca mal oldu bu arada arkadasım...
porselen mi seninkide??

Seramik demişlerdi porselenle aynı şey olmuyor herhalde ama sadece yakından farkediliyor :)) Ben 2200 $'a yaptırıyorum. Seninki ne kadara mal oldu?

dünkü kontrolümde dişçim beni şaşırttı... :37:
baktı baktı sonra dedi ki evet söyle bakalım seni rahatsız eden ne var artık dedi...

şu an alt en orta 2 dişimin arası 1mm kadar açık... onu kapatıcaz zaten ; onun dışında sorun yok bence dedi... bence oldu dedi ... ben de ama altlar biraz daha içeri girse daha güzel olur dedim; çünkü şu an dişlerim kapandığında alt ve üstler aynı hizada belki birazcık da içerde ama ben biraz daha içerde olmalarını istiyorum...

dişçim sen çok şey istiyorsun ama düşünücem dedi nasıl yapabiliriz diye...
sonra simetriyi sağlamak için köpek dişlerime biraz törpü ve birine de dolgu yapacağını söylediğini hatırlattım ; tabii yapacağım onu dedi... ayrıca bir ara opennbite denilen bir sorun olmuştu ; onu çözmek için üst dişlerimi köşeli del taktı ve üst dişlerim aşağı indi... ve bence çok hoş oldu... konuştuğum zaman üst dişlerimin görünüşü çok hoşuma gidiyor... şanslıyım ki ben konuşurken braketlerim de görünmüyor sadece güldüğümde görünüyor...

haftaya cumaya randevü verdi ; umarım değiştirmez ve umarım son adım için birşeyler yaparız...
off umarım 1 ay sonra bitmiş olur 3yıllık hikaye... :75:

Gözün aydın böcükçüm ;)

Kızlar yarın randevum var gelişmeleri yazıcam il randevum çok heyecanlıyım acaba neelr yapıcak neler diycek diye ah köpek diş in aşağıyaaa lütfennnn

Kızlar yarın randevum var gelişmeleri yazıcam il randevum çok heyecanlıyım acaba neelr yapıcak neler diycek diye ah köpek diş in aşağıyaaa lütfennnn

canım bu tedavide en önemli şey sabırlı olmak... daha çok başındasın ; dilerim sorunsuz istediğin sonuca çabucak kavuşursun... ama bazen sabırsız olduğumuz için kendi canımızı boşuboşuna sıkıyoruz... :34:

canım bu tedavide en önemli şey sabırlı olmak... Daha çok başındasın ; dilerim sorunsuz istediğin sonuca çabucak kavuşursun... Ama bazen sabırsız olduğumuz için kendi canımızı boşuboşuna sıkıyoruz... :34:

evet çok doğru acayip sabır gerektiren bi süreç allah yardımcımız olsun en kısa zaman düzelsin inşallahhhh

dünkü kontrolümde dişçim beni şaşırttı... :37:
baktı baktı sonra dedi ki evet söyle bakalım seni rahatsız eden ne var artık dedi...

şu an alt en orta 2 dişimin arası 1mm kadar açık... onu kapatıcaz zaten ; onun dışında sorun yok bence dedi... bence oldu dedi ... ben de ama altlar biraz daha içeri girse daha güzel olur dedim; çünkü şu an dişlerim kapandığında alt ve üstler aynı hizada belki birazcık da içerde ama ben biraz daha içerde olmalarını istiyorum...

dişçim sen çok şey istiyorsun ama düşünücem dedi nasıl yapabiliriz diye...
sonra simetriyi sağlamak için köpek dişlerime biraz törpü ve birine de dolgu yapacağını söylediğini hatırlattım ; tabii yapacağım onu dedi... ayrıca bir ara opennbite denilen bir sorun olmuştu ; onu çözmek için üst dişlerimi köşeli del taktı ve üst dişlerim aşağı indi... ve bence çok hoş oldu... konuştuğum zaman üst dişlerimin görünüşü çok hoşuma gidiyor... şanslıyım ki ben konuşurken braketlerim de görünmüyor sadece güldüğümde görünüyor...

haftaya cumaya randevü verdi ; umarım değiştirmez ve umarım son adım için birşeyler yaparız...
off umarım 1 ay sonra bitmiş olur 3yıllık hikaye... :75:

canım bu openbite nasıl birsey anlatırmısın??

Seramik demişlerdi porselenle aynı şey olmuyor herhalde ama sadece yakından farkediliyor :)) Ben 2200 $'a yaptırıyorum. Seninki ne kadara mal oldu?

aynı aynı tatlım hepsi seffafın türlü türlü halleri:1:
seramik,porselen,safir.....

benimde 5 bin tl ye mal oldu...

evet çok doğru acayip sabır gerektiren bi süreç allah yardımcımız olsun en kısa zaman düzelsin inşallahhhh

gün itibari ile tedavim milimetrik farkla bitmiş bulunuyor takılış tarihi kasım 2010 sorun sadece köpekler ve köpeğin önündeki bir dişin geride kalışı idi. artık kalan 8 ayım sabitleşmesiyle geçicek emin ol 2 ay içinde farka inanamıcaksın önümüzdeki hafta şuan şiddetle reddettiğim eski dişlerimle şuanki halimi paylaşıcam:23:

canım bu openbite nasıl birsey anlatırmısın??

dişlerini kapattığın zaman alt ve üst dişlerin arasının açık kalması... istersen google da aratabilirsin ; görsel olarak daha iyi anlarsın... benim tedavi öncesi böyle bir sorunum yoktu ama tedavim sırasında alt dişlerimin konumu çok değiştiği için böyle bir sorun oldu... ama neyseki düzelmiş durumda...

Nasıl geçti ilk randevun bakalım?? Oynama olmuş mu? Ağrın sızın var mı anlatır mısın? Benim de ilk randevum Şubat 25. Bu takılalı 5. akşam alıştım fazlalıklara ama hala yemek yerken sızlıyor dişler :( Çabucak insinler inşallah :)

aynı aynı tatlım hepsi seffafın türlü türlü halleri:1:
seramik,porselen,safir.....

benimde 5 bin tl ye mal oldu...

Seninki daha pahalıya geliyor.. Belki kullanılan materyal farklıdır.. Seninki gibi benim erkek arkadaşım da 337.kısa dönem asker :) o gelmeden insin istiyorum şu köpek dişlerim :))

Seninki daha pahalıya geliyor.. Belki kullanılan materyal farklıdır.. Seninki gibi benim erkek arkadaşım da 337.kısa dönem asker :) o gelmeden insin istiyorum şu köpek dişlerim :))

allah ıkımızede kazasız kavustursun :72:
walla benım memlekette alternatif yok o yüzden kazık atabildigine kazık:1::1:

gün itibari ile tedavim milimetrik farkla bitmiş bulunuyor takılış tarihi kasım 2010 sorun sadece köpekler ve köpeğin önündeki bir dişin geride kalışı idi. Artık kalan 8 ayım sabitleşmesiyle geçicek emin ol 2 ay içinde farka inanamıcaksın önümüzdeki hafta şuan şiddetle reddettiğim eski dişlerimle şuanki halimi paylaşıcam:23:

sabırsızlıkla resimlerini bekliyoruz canım resimler az çok bize moral oluyor duyrulur herkese resim ekleyin lütfen

nasıl geçti ilk randevun bakalım?? Oynama olmuş mu? Ağrın sızın var mı anlatır mısın? Benim de ilk randevum şubat 25. Bu takılalı 5. Akşam alıştım fazlalıklara ama hala yemek yerken sızlıyor dişler :( çabucak insinler inşallah :)

evet cumartesi o kadar yol gittim ve hiç bir işlem görmeden vee geri döndüm diler oynuyo zaten bende görüyorum ama 3 hafta sonra telim kalınlaşak ve ağrım olacakmış tekrardan köpek dişimin biri indi ama biri en sert olan kemikteymiş o yüzden çok zor incek dedi ayrıyetten damağımdaki o telde arka dişelr öne gelmesin diye takılmış baya bi benimle kalacak yapacak bişey yok ya sabırrr eskisine düşünüp mutlu oluyorum

evet cumartesi o kadar yol gittim ve hiç bir işlem görmeden vee geri döndüm diler oynuyo zaten bende görüyorum ama 3 hafta sonra telim kalınlaşak ve ağrım olacakmış tekrardan köpek dişimin biri indi ama biri en sert olan kemikteymiş o yüzden çok zor incek dedi ayrıyetten damağımdaki o telde arka dişelr öne gelmesin diye takılmış baya bi benimle kalacak yapacak bişey yok ya sabırrr eskisine düşünüp mutlu oluyorum

Birinin bir ay içinde inmesi süper bi gelişme yanlız :) ne kadar çabuk olmuş öyle maşallah diyeyim:))şimdilik kendimizi motive etmekten başka bir çare yok.. tel kalınlaşınca da ilk takıldığından daha fazla ağrımaz herhalde dayanılmıcak bi ağrı olmaz diye umuyorum.

Birinin bir ay içinde inmesi süper bi gelişme yanlız :) ne kadar çabuk olmuş öyle maşallah diyeyim:))şimdilik kendimizi motive etmekten başka bir çare yok.. tel kalınlaşınca da ilk takıldığından daha fazla ağrımaz herhalde dayanılmıcak bi ağrı olmaz diye umuyorum.

bitanesi zaten çok yukarda değildi ama baya yukarda hatta en yukarda ve altında onu engelleyen diş var aşağı inmesini o yüzden o dişim sağ tarafa gidip aşağı inecek o boşluğa gitmesi lazım bu nerden baksan 10 ayı bulur gibime geliyor çünkü o dişim oynamıyo bişe öle sert bütün dişlerin dans ediyo ama onda tık yok bu beni hem üzdü hemde artık takmıycam ilgilenmiycem incekmi diye çünkü çok zor hakketten o koca telle yaşamaya devam :(

:48:
Nasıl geçti ilk randevun bakalım?? Oynama olmuş mu? Ağrın sızın var mı anlatır mısın? Benim de ilk randevum Şubat 25. Bu takılalı 5. akşam alıştım fazlalıklara ama hala yemek yerken sızlıyor dişler :( Çabucak insinler inşallah :)

merhabalar benimde tellerim takılalı bugün 1 hafta oluyo ama hala yemek yerken çok sızlıyorlar sorunum köpek dişlerimdi çok fazla yukarıda değillerdi ama beni rahatsız ediyorlardı yanlardaki dişlerim çekildi ama boşluklar çok fazla nasıl kapanacak bilmiyorum dişlerim küçük özelllikle köpek dişleirn yanındaki dişler ve çekilen dişerin arkadasındakiler çok ağrıyo ne zaman geçicek bilmiyorum ama bi an önce geçsinler istiyorum

Arkadaşlar ,

Şu ben de 27 yaşındayım.Ve fiyat araştırma içersindeyim.Diş teli fiyatları gerçekten çok uçuk.En son bir yer 5.000 usd fiyat aldım.Yapı Kredi özel sigortam olmasına rağmen diş telini özel sigortalarda karşılamıyormuş.Acaba kendisi ya da çevresinde yakın zamanda uygun rakamlarda diş teli takan var mı ? Varsa iletişim bilgilerini ve rakamı bana söyleyebilirler mi ?

Back