Merhaba arkadaslar. Benim Önden iki dişimin yanındaki dişler doguştan yok. yani ön iki dişimden sonra köpek diş gelıyor. hemde bariz bir ayrıklıkla. EKSİK DİŞİM VAR. doktorla görüsştüm. ön iki dişe tel. köpek diş ve diğerlerinede arkaya doğru sıkıştrılcak şekilde tel takılması gerektiğini ön iki dişin yanına boşluk açılması gerektigini söyledi. yani teli taktırcam ve hem telli hemde ön iki dişimin yanında kocaman bi boşlukla dolaşcam sonra oraya implant yapılcakmış. yaaa bn 1 yıl boyunca önde o boşlukla nasıl dolaşıyım. kızlar bana akıl verin taktırmasammı

yada ön bütün dişlerimi söktürüp implantmı yaptırsam

çok moralim bozuk. nolur yardım
şeymacım;
Bence kendi dişlerini tamamen çektirme fikrinden vazgeçmelisin. Gerçek dişlerine kıyma.
Şimdi, dediğinde haklısın. Ön iki dişinin iki yanında boşluk olacak olması iyi değil. Bu durum seni gerçekten rahatszı edecektir. Ama şöyle düşün, şu an rahatça gülemiyormuşsun zaten, elinle kapatıryomuşsun, konuşmanı değiştiriyormuşsun... Tel tedavisinde ne kadar arada boşluk da kalsa tedavi aşamasında, bi şekilde tolere edebilirsin bi süreliğine bence... yaşın kaç bilmiyorum ama çok geç kalmadıgını düşünüyorum...
farklı iki doktorla mı görüştün? Biri ön dişlerinde köpekler arasında boşluk açıp, araya tedavi bitiminde implant yapmayı düşünmüş, diğeri de ön dişinin yanına köpek dişi gelir demiş sanırım.. doğru mu anlıyorum?
eğer öyleyse, bence implantlı tedaviyi uygulattır. bunu söylemedeki amacım, hem ön dişinin yanında köpek dişi olmaması (hoş, o dişleri estetik müdahalelerle normal diş gibi de gösterebilirler belki... ?? ) hem de üst çenenin yan profilinden bakıldıgında bikaç milim içeri girmesini istemezsin sanırım...
benim dişlerime 10 ay önce şeffaf braket takıldı. iki azı diş çekildi, boşluklar kapanmak üzere... o iki sağlam dişimi çektirdigimde bile içim acımıştı.. dişlerimize sahip çıkalım
şeffafları kesinlikle öneriyorum.. gayet estetik görünüyorlar. metal yuvalı olanları tavsiye ederim, böylelikle sürtünmeden kaynaklanacak tedavi yavaşlatan olumsuz durumu elimine etmiş olursun

dikkatli kullandıgın sürece kırılma da olmayacaktır. benim herhangi bir sorunum olmadı şimdiye kadar.
umarım yardımcı olabilmişimdir...
kolay gelsin...
geç kalma