• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benımde 3 haftam bitti ve dişlerımın bırının arası acılmıs bıraz,bu bıle cok mutlu ettı beni.bı tane köpek dişim üstte onun inmesının büyük bır sabırsızlıkla beklıyorum,ılk randevuma10 gün kaldı,alt dişlerıme de tel takılabılır belkı:)

benımde 3 haftam bitti ve dişlerımın bırının arası acılmıs bıraz,bu bıle cok mutlu ettı beni.bı tane köpek dişim üstte onun inmesının büyük bır sabırsızlıkla beklıyorum,ılk randevuma10 gün kaldı,alt dişlerıme de tel takılabılır belkı:)

aynı yolda ilerliyoruz bende 29 ocak cumartesi günü gidicem bakalım ne diycek ne yapıcak çok merak ediyorum gelişmeleri paylaşıcam

kızlar bana sans dileyin ben lingual blaket ettirecegimm.yani içerden yapılan estetik blaket...
Baya zor takım aşaması diyorlar ama onden bakınca hıc bırsey bellı olmuyormus:nazar::18:

canım ne kadar dediler içeriden takılan tele çok merak ettim. Bende ondan istiyorum.:1:

lingual blaket diye geciyor benım sadece ust dişlerde sorun var 2500- 3500 arası bı rakam dedi doktorum ama uzman doktor ıcın bu hafta sonu kesın ve net cvp alacagız

aynı yolda ilerliyoruz bende 29 ocak cumartesi günü gidicem bakalım ne diycek ne yapıcak çok merak ediyorum gelişmeleri paylaşıcam

sanırım takılma günümüz de yakındı.25 aralıkta telimi taktırdım.29nda randevum.ıkı yıla yakın kalack dedı doktor.ama gelısımını gördukce zamanı hıc umursamıyorum sonuc önemlı benım için..tellerımı sevıyorumm

sanırım takılma günümüz de yakındı.25 aralıkta telimi taktırdım.29nda randevum.ıkı yıla yakın kalack dedı doktor.ama gelısımını gördukce zamanı hıc umursamıyorum sonuc önemlı benım için..tellerımı sevıyorumm

aynen canım benimde 31/12/2010 da takıldı 29/12/2010 randevum var benim tek sorunum damağımdaki tel konuşmamı engelliyo onun dışında ilki taktırmışım diyorum o teldende inş en kısa zamanda kurtulcam köpek dişim insin diye takıldı

aynen canım benimde 31/12/2010 da takıldı 29/122010 randevum var benim tek sorunum damağımdaki tel konuşmamı engelliyo onun dışında ilki taktırmışım diyorum o teldende inş en kısa zamanda kurtulcam köpek dişim insin diye takıldı

benımde sol köpek dişim üstte.en kısa zamnda iner inş.buarada son braketın ucundakı tel sol yanagımı mahvetmiş,sabah ınanılmaz agrıyla uyandm hala devam edıyr.aynayla baktım beyaz gıbı olmuş,dısardan baskı yapınca elımle tutunca cok agrıyor.suan sakızı yumusatıp oraya koydum batmasın diye..başka neyapabılırımmm :(
:5:

kızlar size birşey sormak istiyorum. doktorum tellerimi taktıktan sonra ağrı yapar ağrı kesici falan kullanma dedi. ilerlemesini durduruyomuş dişlerin..size de böyle birşey söyledimi dişçiniz çok merak ediyorum.

kızlar size birşey sormak istiyorum. doktorum tellerimi taktıktan sonra ağrı yapar ağrı kesici falan kullanma dedi. ilerlemesini durduruyomuş dişlerin..size de böyle birşey söyledimi dişçiniz çok merak ediyorum.

ben taktırlı 3 hafta bitti.doktorum başlarda agrın olur onun ıcın herhangı bı agrı kesıcı alabılırsın dedi.3 gun kötuydu benım ıcın ara ara aldım.suan agrım yok ama yanak ıcı yaram olusmus dun gece.sondakı tel sıkılastıgı içinmı battı acepp?..bı dısımın arası acılmıs bıraz.

benımde sol köpek dişim üstte.en kısa zamnda iner inş.buarada son braketın ucundakı tel sol yanagımı mahvetmiş,sabah ınanılmaz agrıyla uyandm hala devam edıyr.aynayla baktım beyaz gıbı olmuş,dısardan baskı yapınca elımle tutunca cok agrıyor.suan sakızı yumusatıp oraya koydum batmasın diye..başka neyapabılırımmm :(

geçmiş olsun cnm diş mumu koyabilirsin doktorun vermiş olması lazım bende öle bi sorun olmadı senin sol köpek dişin aşağı inmesi için damağına aparat taktımı

geçmiş olsun cnm diş mumu koyabilirsin doktorun vermiş olması lazım bende öle bi sorun olmadı senin sol köpek dişin aşağı inmesi için damağına aparat taktımı

canım doktorum bana mum vermedi,pamuk sakız falan koydum.köpek dişim içinde damagıma aparat takmadı canım.senın ıkı köpek dısın mı yukarda.belkı sonrakı aşamalarda takar bılmıyorum canımm..

canım doktorum bana mum vermedi,pamuk sakız falan koydum.köpek dişim içinde damagıma aparat takmadı canım.senın ıkı köpek dısın mı yukarda.belkı sonrakı aşamalarda takar bılmıyorum canımm..

vermesi lazımdı unutmuştur belki çünkü zaman zaman teller canımızı acıtıyo diş mumu koyuyoruz oralara randevunda iste bence çok işimize yarıyo diş mumu inş takmaz o aparatı çünkü çok kötü biran önce çıksın diye can atıyorum ben

öyle bişey duymadım ben hiç. kendim de kullandım ağrıdıgında..

evet canım dogru dişlerin kaymasını yavaşlatıyormuş benım doktorumda sadece burofen verdi....tabı ben onu bulamadım etkın maddesi ibuprofen olan başka bir ilaç (artril) aldım...
bu arada o arkadan takılan teller için istanbuldan özel doktor gelmişti memleketime..kesıinlikle önermedi dilde ciddi yaralara sebep oluyormuş ayrıca 12.000 tl ye yakın fiyat tutuyormuş:57:
bende seramik(porselen)telleden taktırdım bugun ilk günüm...agri sancı yok 4 de dolgu yenileme yapıldı tüm tedavi 5.000tlye olacak:1::1:

evet canım dogru dişlerin kaymasını yavaşlatıyormuş benım doktorumda sadece burofen verdi....tabı ben onu bulamadım etkın maddesi ibuprofen olan başka bir ilaç (artril) aldım...
bu arada o arkadan takılan teller için istanbuldan özel doktor gelmişti memleketime..kesıinlikle önermedi dilde ciddi yaralara sebep oluyormuş ayrıca 12.000 tl ye yakın fiyat tutuyormuş:57:
bende seramik(porselen)telleden taktırdım bugun ilk günüm...agri sancı yok 4 de dolgu yenileme yapıldı tüm tedavi 5.000tlye olacak:1::1:

kime sorsam alakası yok dediler ama diş doktorum kesinlikle kullanma dedi..biara çok hastalandım boğazlarım falan çok ağrıyodu mecburen bi ağrı kesici şurup içtim çok etkisi olmuşmudur acaba :( .......

ben metal telleri 3.500 tl ye yaptırıyorum seninki pahalı geldi bana porselen olduğu için belki o kadar pahalıdır bilemiyorumda yine geçmiş olsun..

kime sorsam alakası yok dediler ama diş doktorum kesinlikle kullanma dedi..biara çok hastalandım boğazlarım falan çok ağrıyodu mecburen bi ağrı kesici şurup içtim çok etkisi olmuşmudur acaba :( .......

ben metal telleri 3.500 tl ye yaptırıyorum seninki pahalı geldi bana porselen olduğu için belki o kadar pahalıdır bilemiyorumda yine geçmiş olsun..

evet canım porselen oldugu ıcın ..
Her ne kadar paslanmaz celık deselerde benım altın dısında her turlu metale allerjım var mecburen porselen yaptırdım..
etkisi olmamıştır 1 defadan neden olsun ki...
Ama ilacların etkın madde olayı ile etkili bi durummuş.Zaten ilk günler kullanmayın diyorlar(Dişlerin en yogun hareket kabiliyeti kazandıgı dönemmiş)..
O arada içebilirsin bence bi etkisi olmaz..
Ama eczacı tanıdıgıma da sordum iburofen etkın madesi olan agrı kesıcı kullanın tel donemınde dedi

dün braketlerim takıldı yarında telleri sıkıştıracak yalnız birşey öğrenmek istiyorum ben güldüğümde üst köpek dişlerimin sadece sivri kısımları gözüküyodu teller çıkıtıktan sora gülümsediğimde bütün düşlerim gözükürmü iki arkadaşımda daha önceden tel takmışlar maşallah onlarınkiler çok güzel duruyo bende öyle olmasını istiyorumm

Back