buuğurda ne kadar para vermek gerekiyorsa kabulümdür.çünkü bıktım artık bu dişlerden..
merhabalar yeni üyeyim ayın 24 ünde bi aksilik çıkmazsa benimde tellerim takılacak 16 yaşındayım yalnız bi sorum olacak telleri takıktan sonra herhangi bir dolgu işlemi felan olabiliyo mu bide braketler ilk takıldığında çok baskı yapıyolar mı?
çok sevindim adına. çok doğru bi karar vermişsin. hem de 16 yaşında, çabucak kurtulutsun umarım.
yalnız 20lik dişlerini bi kontrol ettir, gerçi doktorun bakmıştır ama, emin ol. sonra 20 lik dişler çıkarken tüm tedaviyi başa alabilir..
dolgu işlemini bilmiyorum, sanırım braketler takılmadan önce hallediliyodur..
ağrılara sızılara hazırlıklı ol. insanı deli edercesine ağrımıyor genelde. senin ağrı eşiğine de bağlı. benim ağrı eşiğim baya yüksek sanırım ki fazla sıkıntı çekmedim.. ama kimileri de dişlerimi değdiremiyodum birbirine diyebiliyor.
kesin bişey var ki, doktor telini sıkarken, lastik takareken falan yıldızları sayıyosun.. doktorun elini tutuyosun, yalvarıyosun :))))
ama hepsi geçiyor.. herşey yoluna giriyor
bir sorum daha olucak şimdi benim dişlerim
çekilince ne kadar sürede kapanacak köpek
dişlerimin hemen yanındaki dişler çekilecek
Köpek dişlerin aşağı inmesi kaç ay gömülü değil ?
bu işlemlerin sabit bi katalog süresi yok ki... Tahmini olur ancak
tahmini olarak zaten doktorda kesin bi süre vermiyor tahmini konuşuyorum bende ve bu şekilde olanlar tecrübelerinden faydalanmak için sordum
tabi ağıza göre değişir ama benim kasımdan bu yana takılı köpek dişlerim üstte(ydi) di diyorum çünkü şuan ocak ve ikiside mm farkla diğerlerinin yanındalar zaten bu gibi şeylerde doktorlar söyler en kötü dş bile 6 aya düzelir kalan süreç yeni dokuya alışmasıdır diye..sende ne zamandır takılı bilmiyorum ama dişler indikten sonraki doktor telleri gerdiğinde biraz fazla acıyor malum ordaki doku yıkımı muhteşem bişeydir :/
benim 31/12/2010 da takıldı tellerim damaklıkla beraber köpek dişimin inmesi için sanada damaklık takıldımı bu kısa zamanda inmesi çok iyi
yok bana damaklık vermedi damak genişliğinde sorun yoktu lakin soldaki köpek dişimin önündeki diş içerdeydi biraz ona yay takıp köpek dişini sola kaydırdı o da kayarken inmiş oldu yavaş yavaş aralıkta yay çıkıp braket takıldı sonraki süreç kısa ama başarılı.. Umarım en yakın zamanda düzelmelere şahit olursn :) sabır diliyorum teldaşım :97:
sabah bi kalktım aynaya baktım ve öndeki üst üste binmiş olan dişimin arası ayrılmış ve 3 haftada oldu bu dişlerim hareketlendi demekki tek dileğim üsteki köpek dişimin aşağı inmesi oda çabucak insede damağımdaki koca telden kurtulsam :86:
slm kızlar bende biraz önce ortodontisten geliyorum bana 3.500 tl fiyat verdi ilk 500 tl peşinat istedi malzemeler için şubat ayında maddi açıdan müsait olucam o zaman taktırıyorum metal teli öneriyorum dedi doktor bey tedavide 1 buçuk ila 2 yıl arası sürecek dedi hadi bakalım 24 yaşındayım düğünümden önce inş.çıkar dedim çıkar çıkar merak etme dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?