Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim köpek dişlerim de sivri. sanırım doktor en sonunda törpüleme işlemi uygulicak. böylece sivrilik kalmicak...

Merhaba telli güzeller
Ben tedavide son aşamadayım. Şu an geceleri damak kullanıyorum. Yaklaşık 5 ay sonra onu da kullanmayacağım ve estetik müdahaleler başlayacak. Tamamen inci dişlere sahip olacağım nasipse

Merhaba arkadaslar. Benim Önden iki dişimin yanındaki dişler doguştan yok. yani ön iki dişimden sonra köpek diş gelıyor. hemde bariz bir ayrıklıkla. EKSİK DİŞİM VAR. doktorla görüsştüm. ön iki dişe tel. köpek diş ve diğerlerinede arkaya doğru sıkıştrılcak şekilde tel takılması gerektiğini ön iki dişin yanına boşluk açılması gerektigini söyledi. yani teli taktırcam ve hem telli hemde ön iki dişimin yanında kocaman bi boşlukla dolaşcam sonra oraya implant yapılcakmış. yaaa bn 1 yıl boyunca önde o boşlukla nasıl dolaşıyım. kızlar bana akıl verin taktırmasammı yada ön bütün dişlerimi söktürüp implantmı yaptırsam çok moralim bozuk. nolur yardım

canım doktorun ne önerdiyse onu dinle bence ben seneler önce tel taktırmak için gittim dinlemedim dinleseydim şuan tedavim bitmişti ilerde pişman olursun kendi dişin gibisi yok başka doktorlada görüş ama onları muhakkak dinle

Devlette yaptıracaksan öncelikle sıra alman gerekiyor ama sırada uzun bir süre sonra yani seneler sonra geliyor banada sıra yeni geldi dün dişlerime tel takıldı ama hiç memnun değilim normal olarak dişimde ağrılar oluşuyor,bununla beraber telin uçları dilime batıyor,rahat rahat yemek yiyemiyorum.Ama düzelmesi için çekicez napim:)

Bugün doktora gidip telin battığını söylicem kıvırıyor mu ne yapıyorsa yapsın:)

Ben senin yerinde olsam tek bir diş için yaptırmazdım,çok zahmetli bir iş yediklerine içtiklerine dikkat etmen gerekli ben dha 2.günümde olmama rağmen çok bunaldım,alışana kadar nasıl dayanıcam çok merak ediyorum çok takmaya başladım,neyse tercih sana kalmış bişey eğer her türlü şeye hazırsan tak derim :)

canım çok tesekkür ederim ilgi ve alakan için ön iki dişimin yanında diş olmadıgını boşluk oldugunu düşünüyorumda cok kötü ne yapacagım bilemıyorum.

ah tatlım keske tek diş olsa sorun. ön iki dişimin arasında boşluk var ve cok cirkin bir görüntü oluşturuyor. gülemıyorum kahkaha kesinlikle atamıyorum. bir refleks geliştirmişim gülerken mutlaka elimle ağzımı kapatıyorum istem dışı olarak. yada sırıtarak gülüyorum. mesela ağızı açmam gereken harfleri yuvarlıyorum. i diyceksem hafıf ı gibi söylüyorum kimse disimi görmesın diye berbat bi durum.

Hımm..

kafana takma cnm yha dünyanın sonu değil ya canın sağolsun ne diim,peki tel taktırmayı düşünüyormusun?

evet hayatım ama doktorum tel takıldıgı zaman ön iki dişin yanına köpek dişin gelcek o yuzden estetik durmycak diyip moralımı bozdu.

Öylemı dersin. dimi yaa gelirse gelsin. ön iki dişin ortasının açık olmasından iyidir. Tel taktırıcam mecbur :)

Tatlım sen neden taktırdın senın nasıl bır sorunun vardı ?

ya benim dişlerimdede bozukluklar vardı,üst dişim diğer dişlerimden geride öndekiler diğerlerinden ilerde yani öyle çok kötü durmuyordu ama ailem taktıralım dedi bnde kabul ettim..

AAaaaaa!

Kalıptan sonra mı yapılıyormuş estetik müdahaleler?????

Damak dediğin, şeffaf kalıp mı? Peki memnun musun? Dişlerinde herhangi bir bozulma olmadı değil mi?

Kalıp nasıl oluşturuldu? Kullanım zorlukları nedir?

Soru yağmuru

şeymacım;

Bence kendi dişlerini tamamen çektirme fikrinden vazgeçmelisin. Gerçek dişlerine kıyma.

Şimdi, dediğinde haklısın. Ön iki dişinin iki yanında boşluk olacak olması iyi değil. Bu durum seni gerçekten rahatszı edecektir. Ama şöyle düşün, şu an rahatça gülemiyormuşsun zaten, elinle kapatıryomuşsun, konuşmanı değiştiriyormuşsun... Tel tedavisinde ne kadar arada boşluk da kalsa tedavi aşamasında, bi şekilde tolere edebilirsin bi süreliğine bence... yaşın kaç bilmiyorum ama çok geç kalmadıgını düşünüyorum...

farklı iki doktorla mı görüştün? Biri ön dişlerinde köpekler arasında boşluk açıp, araya tedavi bitiminde implant yapmayı düşünmüş, diğeri de ön dişinin yanına köpek dişi gelir demiş sanırım.. doğru mu anlıyorum?

eğer öyleyse, bence implantlı tedaviyi uygulattır. bunu söylemedeki amacım, hem ön dişinin yanında köpek dişi olmaması (hoş, o dişleri estetik müdahalelerle normal diş gibi de gösterebilirler belki... ?? ) hem de üst çenenin yan profilinden bakıldıgında bikaç milim içeri girmesini istemezsin sanırım...

benim dişlerime 10 ay önce şeffaf braket takıldı. iki azı diş çekildi, boşluklar kapanmak üzere... o iki sağlam dişimi çektirdigimde bile içim acımıştı.. dişlerimize sahip çıkalım
şeffafları kesinlikle öneriyorum.. gayet estetik görünüyorlar. metal yuvalı olanları tavsiye ederim, böylelikle sürtünmeden kaynaklanacak tedavi yavaşlatan olumsuz durumu elimine etmiş olursun
dikkatli kullandıgın sürece kırılma da olmayacaktır. benim herhangi bir sorunum olmadı şimdiye kadar.

umarım yardımcı olabilmişimdir...
kolay gelsin...
geç kalma

Onewayticket Öncelikle ilgi ve alakan için çok teşekkür ediyorum. Yasım 19. Farklı iki doktorla görüştüm ama örnek verdigim doktor yanlızca bir tanesi. İmplantı kabul etmezsem ön iki dişimin yanında köpek diş olacağını, estetik açıdan çok gelişim kat edemeyeceğimi, implantın şart oldugunu söyledi. Diğer doktor ise; köpek diş törpüleme ve dolgu tedavisiyle 2 numaralı diş halıne getirilebilir, implanta gerek yok dedi. Ama benim kafam karısıyor ve bana implant yapılması mantıklı köpek diş ne kadar estetik tedavi görsede güzel bir görüntü oluşturmaz gibi gelıyor. Yanlız bunun icin cesaret gerekir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…