• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

tamam canım ;)

şimdilik bi problem yok gibi ağrım falanda yok alıştım,ama tellerin sıkıldığında tekrar ilk 3 günkü ağrıyı cekicem sanırım :(

banada öyle geliyor canım biz farkında değiliz ama dişlerimizde ilerleme vardır muhakkak dimi keşke bişeyler görebilsek umut olurdu ama daha çok erken allah sabır versin ama sonu süper olucak inşallah

Kızlar yeni üye oldum. Diş teli taktırmak istiyorum yaşımda çok geçti ama. Doktor bana 2000 dolar fiyat verdi çok değilmi sizce fiyat araştırıyorum. Daha ucuza yapan bir yer varmı tavsiye edebileceğiniz. Avrupa yakasında. ????

banada öyle geliyor canım biz farkında değiliz ama dişlerimizde ilerleme vardır muhakkak dimi keşke bişeyler görebilsek umut olurdu ama daha çok erken allah sabır versin ama sonu süper olucak inşallah

tedavi süreci uzamaz inşallah 16 ay dedi bana,sana ne kadar süre durucak dedi ?

Kızlar yeni üye oldum. Diş teli taktırmak istiyorum yaşımda çok geçti ama. Doktor bana 2000 dolar fiyat verdi çok değilmi sizce fiyat araştırıyorum. Daha ucuza yapan bir yer varmı tavsiye edebileceğiniz. Avrupa yakasında. ????

2000 dolar şeffaf ya da porselense İstanbul için çok iyi bi fiyat.

Metalse yine fena değil, İstanbulda fiyatlar genelde yüksek..

Ben konyada alt üst şeffaf 1800 dolara yaptırıyorum.

yaşını yazmamışsın ama eminim geç değildir. ben 28 yaşındayım şu an. 9 buçuk ay oldu takılalı. ilerlemesinden gayet memnunum.

Son düzenleme:
2000 dolar şeffaf ya da porselense istanbul için çok iyi bi fiyat.

Metalse yine fena değil, istanbulda fiyatlar genelde yüksek..

Ben konyada alt üst şeffaf 1800 dolara yaptırıyorum.

Yaşını yazmamışsın ama eminim geç değildir. Ben 28 yaşındayım şu an. 9 buçuk ay oldu takılalı. Ilerlemesinden gayet memnunum.

bende
28 yaşındayım :))) metal fiyatı 2000 dolar senin 1800 şeffaf çok iyi. Ben bişeyi merek ediyorum. Istediğimde çıkartıp tekrar taktırabiliyormuyuz acaba??

tedavi süreci uzamaz inşallah 16 ay dedi bana,sana ne kadar süre durucak dedi ?

bana en az 2 sene dedi ama kesin süre veremiyolar çünkü dişin ilerlemesi yapısına göre değişiyo benim damağımdaki yükseltici çıksa tellerden çok rahatsız değilim

merhaba kızlarr sonunda tellerimi taktırdım.. pek mutlu değilim şuan dişlerimde fena bir baskı var yemek yiyemiyorum.. bu baskı bir hafta sürer diyolar umarım öyledir. sonu güzel olur inşallah..şimdilik hoşçakalın

canım ben taktıralıda 2 hafta bitti,başlarda öyle oluyr ama suan agrım falan hiç yok,zamnla alısıyosun bazen dişinde olduklarını bıle hıssetmiyosun.benımkıler şeffaf yanımdakıler bıle hıc farkedılmıyr dıyolar,sonunu güzel düşünyrm tellerımı sevıyorummm :)

bende
28 yaşındayım :))) metal fiyatı 2000 dolar senin 1800 şeffaf çok iyi. Ben bişeyi merek ediyorum. Istediğimde çıkartıp tekrar taktırabiliyormuyuz acaba??

o pek mümkün olmuyor. çünkü bi kez yapıştırıldıktan sonra, çıkarılıp tekrar takıldığında, braketin ikinci kez birinci kez yapıştırıldıgı kadar sağlam yapışmayabiliyormuş. ama belki farklı yöntemler vardır, metal braketler daha farklı olabilir bu konuda. ama bunlar genelde bi kez takılıyor, düşmemesi için de elden gelen itinanın gösterilmesi isteniyor.

duymadım da diyemem, özel günlerde çıkarıp tekrar takan doktorlar da var sanırım...

o pek mümkün olmuyor. çünkü bi kez yapıştırıldıktan sonra, çıkarılıp tekrar takıldığında, braketin ikinci kez birinci kez yapıştırıldıgı kadar sağlam yapışmayabiliyormuş. Ama belki farklı yöntemler vardır, metal braketler daha farklı olabilir bu konuda. Ama bunlar genelde bi kez takılıyor, düşmemesi için de elden gelen itinanın gösterilmesi isteniyor.

Duymadım da diyemem, özel günlerde çıkarıp tekrar takan doktorlar da var sanırım...

şimdi doktordan geldim. şeffaflar için 3500 tl istedi ve istediğim zaman çıkarıp takabilirmiş. Ama artı 500 600 tl daha ödemek zorunda kalırsın dedi.

slm kızlar bende biraz önce ortodontisten geliyorum bana 3.500 tl fiyat verdi ilk 500 tl peşinat istedi malzemeler için şubat ayında maddi açıdan müsait olucam o zaman taktırıyorum metal teli öneriyorum dedi doktor bey tedavide 1 buçuk ila 2 yıl arası sürecek dedi hadi bakalım 24 yaşındayım düğünümden önce inş.çıkar dedim çıkar çıkar merak etme dedi :1:

slm kızlar bende biraz önce ortodontisten geliyorum bana 3.500 tl fiyat verdi ilk 500 tl peşinat istedi malzemeler için şubat ayında maddi açıdan müsait olucam o zaman taktırıyorum metal teli öneriyorum dedi doktor bey tedavide 1 buçuk ila 2 yıl arası sürecek dedi hadi bakalım 24 yaşındayım düğünümden önce inş.çıkar dedim çıkar çıkar merak etme dedi :1:

biran önce başla bence çünkü ne kadar erken okadar iyi hayırlısı olsun şimdiden sormak istediğin bişeyler olursa yardımcı olurum

bende üst çeneme diş teli taktırma ıstıyorum .iç teli diye birşey varmış ama fiyatı soyledıklerınızden daha pahalıdır sanırım.yeni işe gircem anca onu taktırabılırım

bende üst çeneme diş teli taktırma ıstıyorum .iç teli diye birşey varmış ama fiyatı soyledıklerınızden daha pahalıdır sanırım.yeni işe gircem anca onu taktırabılırım

canım iç teli dediğin teller çıktıktan sonra sabitleyici değilmi ya onu da sordum bugünde teller çıktıktan sonra tekrar eski hale dönmemesi için ne yapıcaz dedim doktor beyde içten tel yapıcaz dedi sanırım senin dediğin iç teli o eski haline dönmemesi için.taktıran arkadaşlar bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim muckkkk

şimdi doktordan geldim. şeffaflar için 3500 tl istedi ve istediğim zaman çıkarıp takabilirmiş. Ama artı 500 600 tl daha ödemek zorunda kalırsın dedi.

anladım. o 500 600 de, yeni bi set braketin fiyatı. çıkardıgı braketler kullanılamaz hale gelecegi için demek ki yeni bi set kullanıyor...

evet, en pahalısı o.
dışardan hiç görünmedigi için en iyisi de o.

yalnız, her vakaya uygun olmuyor. çok hafiflerde o uygulanıyor. umarım senin durumuna uygundur.

bi de invisalign var, onu da araştır, yalnız o da hafif bozukluklar için.. şeffaf kalıplarla da tedavi ediyolar..
geçmiş olsun.

Son düzenleme:
canım iç teli dediğin teller çıktıktan sonra sabitleyici değilmi ya onu da sordum bugünde teller çıktıktan sonra tekrar eski hale dönmemesi için ne yapıcaz dedim doktor beyde içten tel yapıcaz dedi sanırım senin dediğin iç teli o eski haline dönmemesi için.taktıran arkadaşlar bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim muckkkk

ikisi ayrı şeyler..

benim bildiğim diş teli çeşidi.görüntüsünden rahatız olanlar için bir alternatif,tabi doktorunuz öneriyorsa.sahsen ben yaptırırsam iç tel yaptırmak isterım.bu yaştan sonra diş teli ile gezemem

evet, en pahalısı o.
dışardan hiç görünmedigi için en iyisi de o.

yalnız, her vakaya uygun olmuyor. çok hafiflerde o uygulanıyor. umarım senin durumuna uygundur.

bi de invisalign var, onu da araştır, yalnız o da hafif bozukluklar için.. şeffaf kalıplarla da tedavi ediyolar..
geçmiş olsun.

teşekkürler canm invisaligni araştırmalıyım hemen

Kızlar yalnız şöyle bir durum var sadece üst çeneye taktıramıyorsunuz. Hem alt hem üst çene ye takılıyor. Ve buna doktor karar veriyor. çünkü üst dişler oynadığı zaman çene tam kapanmayabiliyor ve alt dişlerde oynatılmak zorunda kalınıyor. Bilginize.ayrıca dişin arkasına takılan tel çok zahmetli olduğu için çok para isteniyor. Normalinin 2 katı. Benden şeffaflar için 3500 tl istediler.

Back