üyelik olarak yeni katıldım ama bayağıdır takip ediyorum forumu.
ben 20yaşındayım. üst ön dişimin biri önde yanındakide geride duruyordu. bi kaç doktora sordum zirkon yapabilirmiyiz diye. evet dediler ama tam yapacakları sırada dişini kesmeyiz güçlü dediler. tmm dedim ortodonti önerdiler. bayağı bi araştırdım. iyi bi klinikte 1000dolara üst çeneme aparey taktılar damaklı. bilirsiniz. (yemek yerken çıkarıyorum yarım saati aşmıyorum) ilk gün hiç konuşamadım sonraki günlerde konuşmam biraz düzeldi ama konuşurken s,ş,t, vs harflerde tükürüyorum resmen. toplum içinde olan birisiyim. korkuyorum. doktorlar 6 ay da düzelir demişlerdi. sizce nasıl olur. apareyden sonra pekiştirici tercihime göre sabitleyici yapılacak. bu yolla yapılan varmı size. nasıl oldu gelişmeler. nolur yardımcı olur tşk ederim...bi sorum daha olacak. 20lik dişimi çıktımı çıkmadımı bilmiyorum. çene arkasında azı dişlerimin arkasında bi kaç diş çıkıyo ama bilmiyorum en çok emeklerimin boşa gitmesinden korkuyorum. 20lik diş ön dişlerde çıkabilirmi.
![]()
Bugun bı arkadasımla konustum oda dedı tatlım benım hala cıkmadı 20 lık dişlerim 25 yasına geldım cıkarmı bu saatten sora dedı bende valla bılemıcem bu saatten sora ne olur ama 100 luk dişin kesin çıkar heral dedim