Bantlar o kadar keskin oluyor mu canım ya??
benim bantlar kesmiyor, fazla sürtünme oldugunda tahriş oluyor, o kadar... mesela dilimle bandın etrafında kalan yemekleri temizlemeye çalışırsam, hemen dişlerimi fırçalayamadıım zamanlarda, o zaman mesela dilimin ortası bile tahriş olabiliyor. ama kesme olayı korkutucu geliyor kulaga. acaba bantların benimkinden farklı mı...
benim sadeceüst braketlerimde bile kapanma sorunu yaşıyorum. zaman zaman oluyor, randevulardan hemen sonra özellikle. bandın takıldıgı azı dişelrin yerinden oynaması çok zor aslında dimi? onların milimetreden bile az kıpırdaması diğer azılarla teması etkiliyor bence. şimdi benim ön üst dişlerim geri çekiliyor, 2 ay kadar oluyor. muayenenin ilk günü hemen o dişlerde kapanma sorunu oluyor, sonra ne oluyorsa düzelior. o dişler tedavinin dayanagı, herşeyi o dişler yönetiyor

yani, kapanma sorunu altların takılmasıyla ilgili değil bence pek, alt da üst de bu sorunu yaratıyor.
benim de soldaki bant takıldıgında 2 kez kırıldı, biri tofita yerken çıktı. neden çıktıgını anlıyamadı doktor sanırım ki, ben alt dişime temas ediyor dememle, yöntemi değiştirip farklı bişeyler yaptı, ondan sonra da allaha şükür bi daha çıkmadı. sert şeyler bile yiyorum ama sağlam çok şükür:) en başta benim işim zor demiştim ben de senin gibi...
senin de üst azı dişine değiyor olabilir bandın, o zaman kırılıyor çabukça. bi de buna dikkat edin bakalım...