• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

cevabınız için teşekkür ederim umarım sorun yaşamam bir korkumda 20lik dişi aldırmak sağ alt 20lik dişim yarım çıkmıştı doktor bu tip dişler içten çürüyor aldırsan iyi edersin dedi hamilelikte başıma iş açmasın diye aldırayım diyorum ama korkuyorum.

bence hiç korkmayın. ben 20 like dişten daha büyük kökü olan iki tane diş çektirdim. uygun koşullar sağlandıgında acı ağzı hiseetmiyorsunuz. 10 güne kadar da yara kapanıyor. eğer çekilmei gerekiyorsa, hem ortodontik hem de sağlık açısından, bence çektirin.

$100_2325.webp$100_2326.webp$100_2324.webp arkadaşlar esim yükledim benim gibi sorunu olanlar yardımcı olurmusunuz tedavinin gidişatı hakkında kaç ayda aşağı iner boşluk dolar arkadan öne gelir

damağımdaki tel varya arkadaşlar yükseltici diyolar dişleri alçıyla yükseltiyolar o telde köpek dişim aşağı indirmek için takıldı beni en çok rahatsız eden o tel sayesinde konuşmam değişti yemek yiyemiyorum hayatımı maf etti o tel inş en kısa zamanda kaç ayda olurbilemem ama aşağı iner köğek dişim sizde bu durumda olanlar bilgi verirmisiniz:43:

damağımdaki tel varya arkadaşlar yükseltici diyolar dişleri alçıyla yükseltiyolar o telde köpek dişim aşağı indirmek için takıldı beni en çok rahatsız eden o tel sayesinde konuşmam değişti yemek yiyemiyorum hayatımı maf etti o tel inş en kısa zamanda kaç ayda olurbilemem ama aşağı iner köğek dişim sizde bu durumda olanlar bilgi verirmisiniz:43:

üzülmene gerek yok bence, ne güzel tedavin başlamış. zamanla düzeltigini gözlerinle göreceksin. içini rahat tut....

:43::23:
meraba bende tel taktırtım ama suan sadece braketler takılı be o kadar sert fırçalamama rağmen dişlerimi hiç birşey olmadı çok sağlam yani senin braketlerinin düşmesi bence normal değil. ayrıca ücret alınması çok garip.. ortodonti uzmanım bana istedigin özel bi günde çıkartıyoruz parada almıyoruz demişti. sen nerde yaptırıyosun dişlerini merak ettim

Canım aydan vatansever teziç(Bursa/fomarada) doktoruma sordum olabilir dedi tel takılmadığı için düşme olabiliyormuş alışma süreci demişti zaten,ücret almadı kaypolduğunda alınıyormuski bi tanesi kaybolmuştu onun içinde ilk diye almadı.
24/12/2010dada telerim takıldı ağrılarım oldu ama idare ettim şimdi biraz daha rahatım,cekilen dişlerim nezaman kayma yapıp kapanıcak acaba:97:
bide dişlerim sallanıyor dilimle hafif ittiğimde bu iyi bişey sanırım oynaması,28indede teller sıkılıcak bakalım ozman ne olucak:44:

:43::23:

Canım aydan vatansever teziç(Bursa/fomarada) doktoruma sordum olabilir dedi tel takılmadığı için düşme olabiliyormuş alışma süreci demişti zaten,ücret almadı kaypolduğunda alınıyormuski bi tanesi kaybolmuştu onun içinde ilk diye almadı.
24/12/2010dada telerim takıldı ağrılarım oldu ama idare ettim şimdi biraz daha rahatım,cekilen dişlerim nezaman kayma yapıp kapanıcak acaba:97:
bide dişlerim sallanıyor dilimle hafif ittiğimde bu iyi bişey sanırım oynaması,28indede teller sıkılıcak bakalım ozman ne olucak:44:

seninle aynı zamanda takılmış teller birbirimize yardımcı olalım anlatalım takip edelim tamammı cnm

Eki Görüntüle 123817 Eki Görüntüle 123818 Eki Görüntüle 123819 arkadaşlar esim yükledim benim gibi sorunu olanlar yardımcı olurmusunuz tedavinin gidişatı hakkında kaç ayda aşağı iner boşluk dolar arkadan öne gelir

Selam, benim de köpek dişlerim yukarıdan çıkmıştı şu anda da tel taktırmayı düşünüyorum. Doktorum 6 ayda yerine ineceğini söyledi. Benim de merak ettiğim bir şey damağına vida gibi bir aparat yerleştirdiler mi? Bundan biraz korkuyorum da..

kaç yaşındasın canım,ben 85 liyim ben de küçük değilim,ben de bi kaç ay sonra taktırmayı düşünüyorum

84 lüyüm 26 yaşındayım dişerim çürür falan diye korkuyorum tel minelere zarar veriyor diyorlar ama girdim artık bu yola salı günü ölçü alcak doktor her halde 1aya kadar takılır 1 dişim var çelilcek birde cesaret edersem gömük olan 20lik dişimi aldırcam doktor 20lik dişi istediğin zaman aldır dedi tel takılmasıyla alakası yokmuş diş cürümesine gelince düzenli fırçalar temizlersen problem olmaz dedi doktor artık ona güveniyorum.

olması gereken uzunluktan daha uzun görünen dişler, çeneye doğru itilemiyormuş.

benim köpek dişlerimden biri, üst çenedeki çarpıklıktan kaynaklanan boşluğa doğru uzamış. bu oluyor. daha çok yaşlılarda, düşen ya da çekilen bi dişin yerini kullanarak uzayan dişler...

doktor bu iki köpek dişimi törpüleyecekmiş. ben sıcak bakmıyorum tabii ki uyuz hasta olma hakkımı sonuna kadar kullanıp :) ama itemeyiz, çünkü diş kökünün en altında bir delik vardır, içinden kan damarları ve sinirler geçer dedi, itersek o sinirleri ve damarları zedeleriz, o yüzden törpülemek gerekiyor dedi..

bu törpüleme olayından sonra, mine tabakasının yerine ne koyuluyor? yaptıran var mı?

seninle aynı zamanda takılmış teller birbirimize yardımcı olalım anlatalım takip edelim tamammı cnm

bende 25 nde taktırdım aralığınn..:) aynı zamnalarda takılmış.baslarda zorlandım ama suan alıstım .rabbım sonunu hayır etsin inş.şeffaf taktırdım ben

olması gereken uzunluktan daha uzun görünen dişler, çeneye doğru itilemiyormuş.

benim köpek dişlerimden biri, üst çenedeki çarpıklıktan kaynaklanan boşluğa doğru uzamış. bu oluyor. daha çok yaşlılarda, düşen ya da çekilen bi dişin yerini kullanarak uzayan dişler...

doktor bu iki köpek dişimi törpüleyecekmiş. ben sıcak bakmıyorum tabii ki uyuz hasta olma hakkımı sonuna kadar kullanıp :) ama itemeyiz, çünkü diş kökünün en altında bir delik vardır, içinden kan damarları ve sinirler geçer dedi, itersek o sinirleri ve damarları zedeleriz, o yüzden törpülemek gerekiyor dedi..

bu törpüleme olayından sonra, mine tabakasının yerine ne koyuluyor? yaptıran var mı?

benim de köpek dişlerimden biri baya sivri ; bir de şimdi üst dişleri aşağı indiriyoruz daha da aşağı inecek vampirler gibi olacağım :27:

bana da törpüleme yapılacak ama ben çok da karşı değilim o yüzden sormadım hiç ama sorsam da eminim zarar vermeyecek diyecektir...

benim de köpek dişlerimden biri baya sivri ; bir de şimdi üst dişleri aşağı indiriyoruz daha da aşağı inecek vampirler gibi olacağım :27:

bana da törpüleme yapılacak ama ben çok da karşı değilim o yüzden sormadım hiç ama sorsam da eminim zarar vermeyecek diyecektir...

derler mi hiiiç....

benim bu mızmızlanmalarımın karşılığında doktor, gel yapıyım gör nasıl bişey oldugunu dedi, yaptırmadım :) ne olcak şimdi naapcaksınız diye anlattırdım :P

törpüden sonra, bi karışım sürüyorlarmış, o karışım tükrükle aktive olup orda bi flor tabakası oluşturuyomuş... tabi o tabakanın görüntüsü nasıl olur, diş minesi gibi sert ve parlak olabilir mi, sağlma olur mu bilmiyorum... üzülüyorum ama ya, dişlerimin zarar görmesini istemiyorum :((

zaten dişler ordan oraya taşınıp dururken kökleri aşınıyormuş !!! :( her güzelin bir kusuru varmış...

Son düzenleme:
tel tedavisinden sonra bende dişlerimi törpületecem sanırım. mine tabakaları farklı boyutlarda :D ama önce röntgen çektirmem lazım. 20 lik dişin olup olmadığını bilmeden hareketli aparey takıldı. Doktorum çok rahat ama ben rahat olamıyorum. :)

merhaba kızlarr sonunda tellerimi taktırdım.. pek mutlu değilim şuan dişlerimde fena bir baskı var yemek yiyemiyorum.. bu baskı bir hafta sürer diyolar umarım öyledir. sonu güzel olur inşallah..şimdilik hoşçakalın

merhaba kızlarr sonunda tellerimi taktırdım.. Pek mutlu değilim şuan dişlerimde fena bir baskı var yemek yiyemiyorum.. Bu baskı bir hafta sürer diyolar umarım öyledir. Sonu güzel olur inşallah..şimdilik hoşçakalın

hayırlı olsun canım bende ilk başta öleydim çok zorlandım ama 1 haftada alışıyosun meraklanma bi sayfa önce foto koydum ben normale dönüyo merak etme içini ferah tut sonunu düşünerek mutlu ol bende artık öyle yapıyorum

tamam canım ;)

şimdilik bi problem yok gibi ağrım falanda yok alıştım,ama tellerin sıkıldığında tekrar ilk 3 günkü ağrıyı cekicem sanırım :(

Back