Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

telim takılalı 1ay oldu ve yarın ilk kontrolüm var o kadar çok korkuyorum ki alta bu gittiğimde takıcak diye hala alışamadım 2 yıl nasıl geçicek bilmiyorum yolun çok başındayım daha farkındayım ama telleri çıkıcak olan veya çıkmış olan arkadaşların yazılarını okuyunca sabret seninkide bi gün çıkıcak ve güzel olucaklar diye kendimi teselliye başlıyorum hemen ama teller hala yanaklarımı çiziyor ve canımı yakmaya devam ediyor...bu durum hiç mi geçmiyor hep mi tekrarlıyor tam rahatladım diyorum hoooppp bir kaç gün sonra tekrar canım yanıyor..

canım en kısa sürede alışırsın,ağrın hiç olmaz umarım,telelrin çıkınca mutlu olacağına eminim hihoyyyt canım ankaradasın sanırım,hangi doktora ve ne kadara taktırdın telleri yardımcı olursan sevinirim ben de taktırmayı düşünüyorum bilmiyorumkismile

bende damaklık kullanmıştım
ön dişlerim üstüsteydi
düzeldimi derseniz hayır
yemek yerken tel ve diş arasında besin kaldığı için dişim çürüdü ve kaplama yapıldı

1 haftadır kalıp alması için bekliyorum... bugün gittim ve kalıp almaktan vazgeçti... tek bir dişi dışarı itmek için damaklık taktırmak istemiyormuş bana... tamam çok düşüncelisin de neden 1 hafta önce düşünmedin bunu... offf deliricem ; şimdi de takoz mu ne varmış o malzemenin gelmesini beklicez... kesin sınanıyorum ben de niye bu sınama yıllardır sürüyor onu anlamadım...

dişlerim hem eğriydi,hem azı dişim çürüyüp çekildiğinden yeri boştu hemde olması gerekenden öndeydi..nitekim 10 ay önce bir anda karar verip telleri taktırdım.şuanda ön dişlerimdeki eğrilik düzeldi,geriye alma işlemi de devam ediyor. Azı dişimin boş olan yeride yarı yarıya kapandı bile.Ancak simetri bozulmasın diye diğer taraftan bir sağlam dişimi de feda ettim(doktorum başta 2 yıl sürer dediğinden 1 yıl 2 ay sonra tellerin çıkacağını umuyorum.
takılı kalacağı süreyi problem edenlere sesleniyorum benimde en büyük problemim buydu,nasıl geçer iki sene diyordum oysa 10 ayın nasıl geçtiğini bile anlamadım.öneriyorum.

hakikaten kardeşim ne tedaviymiş bu böyle bi türlü sonu gelmiyor?!?!

Cuma günü randevu vardı

köpek dişlerimin geri çekilme işlemi bitti

eski teli ve tüm lastikleri çıkardı
yeni bir köşeli tel aldı eline
eğdi büktü ağzıma soktu çıkardı bi daha baktı falan filan derken telde iki tane loop oluşturdu tam boşluklara denk gelen yerlere
sonra teli taktı
sağdaki loop dudağıma değiyo. dedim böyle böyle oldu, nromalmi diye normal dedi. dişlerin duruşundan olur, düzelir dedi.
şeffaf lastikler tamamen iptal, braketlere ince tellerle tutturdu teli. tüm dişleri
1 ay sonra diğer randevu
baya acıyolardı. ama hafifledi baya bugün.
ama köpek dişlerime ilk lastigi taktıgı günkü ağrıyı hiç biri geçemez. o gün başım zonklamıştı. bu iyi yani.

sandıgımızdan hızlı gidiyoruz. 7 ay bitti. sanırım 1 seneye kadar çıkıcak. umarım...

senin adına sevindim canım... bir aşamanın bitip diğerine geçmek en azından rahatlatıyor insanı... ağrın da iyice azalır umarım... :teselli:

Bazı arkadaşlar çayı kahveyi pipetle içtiklerini yazmışlar.Çok sıcak içmezseniz pipete gerek yok. 2 dk bekletin sonra için. Sararır diye korkuyor ve fırçalamaya üşeniyorsanız benim gibi: çayı içtikten sonra birkaç dk bekleyin sıcaklığı gitsin sonra ağzınızı suyla çalkalayın.:lepi:

benim doktorum da içer içmez fırçalarsan sararma olmaz demişti ama ben yine de içim rahat etsin diye önce biraz soğumasını bekliyorum ya da su ekliyorum ve pipetle içiyorum. çay kahve türk kahvesi ya da renkli meyve çayı...

benimki şeffaf plastik braket. şimdiye kadar aşırı özenli davranmadım, yine de günde en az üç kez fırçaladım. ama renginde sararma olmadı 7 aydır. sanırım sararma dişte olur olursa. onu da braketler çıkmadan farkedemeyiz...

braketlerde zaten sararma olmuyor dişlerde ve braket çevresindeki lastiklerde olabiliyor. Çaya su koymana gerek yok birkaç dk bekle ılıyınca iç kahve de aynı şekilde. Bende günde 3 kez fırçalıyorum benim de braketlerim şeffaf. çay kahve meyve suyu gibi içeceklerden sonra ağzımı suyla çalkalıyorum fırçalamaya gerek kalmıyor sararmada olmuyor.:ecrin_bebek:

evet.
kenardaki lastikler çok çabuk sararıyodu. artık lastik yok hiçbi braketimde. İnce ince tellerle sardı braketleri. aslında biraz rengi koyu görünüyo artık braketlwerin... amaaan açmıyorum fazla ağzımı, oluyo...

sweetim, senin durum nedir?

benim teller takılalı 1,5 sene oldu doktor ocak ayında çıkarabiliriz büyük ihtimal dedi ama bilmiyorum çünkü eylülde çıkması gerekiyordu ilk konuşmamıza göre ocak gelince de yine ertelemez inşallah:Saruboceq: senin ne zaman çıkacak:ecrin_bebek:

2ay sonra cıkarıtırız dedi ama orta hattım kayık bu sekılde nasıl cıkartıcam:gitme:
off duzelmıcekmı bu

bana en başta 2 sene demişti. aşlayalı 7 ay kadar olsu. bikaç ay önce de 1,5 senede çıkarıcaz gibi duruyor demişti. her gittigimde tahmininden daha hızlı ilerliyoruz. o yüzden bir sene sonra çıkar diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
arkadaşlar bir şey sormak istiyorum üst dişlerime tel takılalı 1buçuk ay oldu tel takılmadan 4 nolu dişlerim çekilmişti nasıl anlatıcam bilemiyorum ama 6 nolu dişlerimde tel bitiyor yani kelepçe gibi bir şey takılı ve 5 nolu dişim çok sallanıyor yani tamam yeri değişiyordur diyorum ama bu normal mi sizce bildiğiniz oynuyor

Kızlar valla benimde köpek dişlerim önde çok kötü görünüyor ama tel taktırmakta çok isteksizim :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…