eveeeeet ! sadece son 30 gün sonra dişlere özgürlük !
süper, tebrikler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eveeeeet ! sadece son 30 gün sonra dişlere özgürlük !
telim takılalı 1ay oldu ve yarın ilk kontrolüm var o kadar çok korkuyorum ki alta bu gittiğimde takıcak diye hala alışamadım 2 yıl nasıl geçicek bilmiyorum yolun çok başındayım daha farkındayım ama telleri çıkıcak olan veya çıkmış olan arkadaşların yazılarını okuyunca sabret seninkide bi gün çıkıcak ve güzel olucaklar diye kendimi teselliye başlıyorum hemen ama teller hala yanaklarımı çiziyor ve canımı yakmaya devam ediyor...bu durum hiç mi geçmiyor hep mi tekrarlıyor tam rahatladım diyorum hoooppp bir kaç gün sonra tekrar canım yanıyor..
1 haftadır kalıp alması için bekliyorum... bugün gittim ve kalıp almaktan vazgeçti... tek bir dişi dışarı itmek için damaklık taktırmak istemiyormuş bana... tamam çok düşüncelisin de neden 1 hafta önce düşünmedin bunu... offf deliricem ; şimdi de takoz mu ne varmış o malzemenin gelmesini beklicez... kesin sınanıyorum ben de niye bu sınama yıllardır sürüyor onu anlamadım...
Cuma günü randevu vardı
köpek dişlerimin geri çekilme işlemi bitti
eski teli ve tüm lastikleri çıkardı
yeni bir köşeli tel aldı eline
eğdi büktü ağzıma soktu çıkardı bi daha baktı falan filan derken telde iki tane loop oluşturdu tam boşluklara denk gelen yerlere
sonra teli taktı
sağdaki loop dudağıma değiyo. dedim böyle böyle oldu, nromalmi diye normal dedi. dişlerin duruşundan olur, düzelir dedi.
şeffaf lastikler tamamen iptal, braketlere ince tellerle tutturdu teli. tüm dişleri
1 ay sonra diğer randevu
baya acıyolardı. ama hafifledi baya bugün.
ama köpek dişlerime ilk lastigi taktıgı günkü ağrıyı hiç biri geçemez. o gün başım zonklamıştı. bu iyi yani.
sandıgımızdan hızlı gidiyoruz. 7 ay bitti. sanırım 1 seneye kadar çıkıcak. umarım...
Bazı arkadaşlar çayı kahveyi pipetle içtiklerini yazmışlar.Çok sıcak içmezseniz pipete gerek yok. 2 dk bekletin sonra için. Sararır diye korkuyor ve fırçalamaya üşeniyorsanız benim gibi: çayı içtikten sonra birkaç dk bekleyin sıcaklığı gitsin sonra ağzınızı suyla çalkalayın.:lepi:
senin adına sevindim canım... bir aşamanın bitip diğerine geçmek en azından rahatlatıyor insanı... ağrın da iyice azalır umarım... :teselli:
benim doktorum da içer içmez fırçalarsan sararma olmaz demişti ama ben yine de içim rahat etsin diye önce biraz soğumasını bekliyorum ya da su ekliyorum ve pipetle içiyorum. çay kahve türk kahvesi ya da renkli meyve çayı...
benimki şeffaf plastik braket. şimdiye kadar aşırı özenli davranmadım, yine de günde en az üç kez fırçaladım. ama renginde sararma olmadı 7 aydır. sanırım sararma dişte olur olursa. onu da braketler çıkmadan farkedemeyiz...
braketlerde zaten sararma olmuyor dişlerde ve braket çevresindeki lastiklerde olabiliyor. Çaya su koymana gerek yok birkaç dk bekle ılıyınca iç kahve de aynı şekilde. Bende günde 3 kez fırçalıyorum benim de braketlerim şeffaf. çay kahve meyve suyu gibi içeceklerden sonra ağzımı suyla çalkalıyorum fırçalamaya gerek kalmıyor sararmada olmuyor.:ecrin_bebek:
sweetim, senin durum nedir?
benim teller takılalı 1,5 sene oldu doktor ocak ayında çıkarabiliriz büyük ihtimal dedi ama bilmiyorum çünkü eylülde çıkması gerekiyordu ilk konuşmamıza göre ocak gelince de yine ertelemez inşallah:Saruboceq: senin ne zaman çıkacak:ecrin_bebek: