• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benimde gömük 20lik dişlerim 1 yıl oldu tel takılalı birkac ay sonra cıkacak fakat 20lik dişlerini çektirmeden çıkartamayız telleri, eski haline dönebilir dedi. korkuyorum bende :S

beni bile korku saldı kullanıyorum okadar teli çilesini çekiyorum yirmilikler çıkar bozarsa fııttırırım

ben artık bu acıya dayanamıyorum :çok üzgünüm:

ağzımın içi yara dolu birşey ısıramıyorum konuşmam bile değişti ne dediğimi bazen ben

bile anlamıyorum zamanla geçicek diye kendimi avututmaya çalışıyorum ama olmuyor ve

daha altada takılcak eve hapsoldum resmen bu tellerle üçüncü günümdü kaç günde

geçiyor bu durum nasıl dayandınız kızlar bu acıya hafifletici bir çözüm yolu vs birşeysi

,varmı bildiğiniz ?:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ben artık bu acıya dayanamıyorum :çok üzgünüm:

ağzımın içi yara dolu birşey ısıramıyorum konuşmam bile değişti ne dediğimi bazen ben

bile anlamıyorum zamanla geçicek diye kendimi avututmaya çalışıyorum ama olmuyor ve

daha altada takılcak eve hapsoldum resmen bu tellerle üçüncü günümdü kaç günde

geçiyor bu durum nasıl dayandınız kızlar bu acıya hafifletici bir çözüm yolu vs birşeysi

,varmı bildiğiniz ?:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Benimde ilk 4 günüm feciydi.Diş etlerim inanılmaz şişti, teller fena deldi yanağımı.Ama bunların olağan şeyler olduğunu bildiğim için psikolojik olarak çok sıkıntım olmadı, gönül katlandı yerimseniben Bikaçgün sonra ağrım sızım hemencecik geçti, Varlığını bile unutuyorum bazen kaydirigubbakcemile3 Alışıcaksın canım üzülme, yeni ayakkabıların ayağı vurması gibi bişey bu :1:

Benimde ilk 4 günüm feciydi.Diş etlerim inanılmaz şişti, teller fena deldi yanağımı.Ama bunların olağan şeyler olduğunu bildiğim için psikolojik olarak çok sıkıntım olmadı, gönül katlandı yerimseniben Bikaçgün sonra ağrım sızım hemencecik geçti, Varlığını bile unutuyorum bazen kaydirigubbakcemile3 Alışıcaksın canım üzülme, yeni ayakkabıların ayağı vurması gibi bişey bu :1:

yeni ayakkabıların ayağı vurması mı :1::1:
sağ tarafım o kadar kötü değil ama sol tarafım berbat durumda apse gibi yara beyaz bzn akıo ve tel hala ona baskı yapıo arasına pamuk koyuyorum

tel aynı tel yanak aynı yanak zamanla nasıl yara yapmıyor çok yumuşak bir dokusu var nasıl alışıyor acaba :S:sm_confused:

sempatiksalakcinnikaydirigubbakcemile5
yeni ayakkabıların ayağı vurması mı :1::1:
sağ tarafım o kadar kötü değil ama sol tarafım berbat durumda apse gibi yara beyaz bzn akıo ve tel hala ona baskı yapıo arasına pamuk koyuyorum

tel aynı tel yanak aynı yanak zamanla nasıl yara yapmıyor çok yumuşak bir dokusu var nasıl alışıyor acaba :S:sm_confused:

bikere o pamugu cekkkkk ve bida koymaakötükedihüsoa bırak yara olsun yer yapsınki sürtüp tekrar oymasın. sen o pamugu koydukca degmio düzelir gibi oluyo ve yineliyo.. 1 haftacık sürüyo.. ve inan yemek yerken hariçç hiç ama hiç farketmiyorum yok gibiler ha arada giriyo bide dudagım kuruyunca ıslatıyım derken yırtabiliyo ama varlıgı hisedilmiyo onun haricinde.. kaydirigubbakcemile3

ben daha bu hafta bas belama gitcem senin gibi dolanırım artık agrıyo diye ve dicekleri laf belli ohh olsun cek ipana kızı kaydirigubbakcemile3 (su ipanadaki hatunlar gibi sırıtma istiyom tel diye tutturmuştumda:1:) mıy mıy dolancam afakanlar bastı bakalım napcak telli turna yaa :1no2:

sempatiksalakcinnikaydirigubbakcemile5

bikere o pamugu cekkkkk ve bida koymaakötükedihüsoa bırak yara olsun yer yapsınki sürtüp tekrar oymasın. sen o pamugu koydukca degmio düzelir gibi oluyo ve yineliyo.. 1 haftacık sürüyo.. ve inan yemek yerken hariçç hiç ama hiç farketmiyorum yok gibiler ha arada giriyo bide dudagım kuruyunca ıslatıyım derken yırtabiliyo ama varlıgı hisedilmiyo onun haricinde.. kaydirigubbakcemile3

ben daha bu hafta bas belama gitcem senin gibi dolanırım artık agrıyo diye ve dicekleri laf belli ohh olsun cek ipana kızı kaydirigubbakcemile3 (su ipanadaki hatunlar gibi sırıtma istiyom tel diye tutturmuştumda:1:) mıy mıy dolancam afakanlar bastı bakalım napcak telli turna yaa :1no2:

pamuksuz duramıyorum ama canım mı çok tatlıdır nedir ağrı eşiğim mi düşük dayanamıyorum tuzlu suyla gargara yapmamı söylemişti doktor alcam direkt bascam o tuzu o olcak :1shok:

batıo ve kanıo nasıl durulur ki :S :çok üzgünüm::çok üzgünüm: resmen pişman oldum taktırdığıma

pamuksuz duramıyorum ama canım mı çok tatlıdır nedir ağrı eşiğim mi düşük dayanamıyorum tuzlu suyla gargara yapmamı söylemişti doktor alcam direkt bascam o tuzu o olcak :1shok:

batıo ve kanıo nasıl durulur ki :S :çok üzgünüm::çok üzgünüm: resmen pişman oldum taktırdığıma

senin agrı esigini yerimkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bak 2 ay oldu ve millet farkediyo üsttekiler indi ön daha düzgün.... saçmalama kıytırık bi acııı gecicekkk o gülüşleri düşünn telli turnammm aklinialirimsmile

senin agrı esigini yerimkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bak 2 ay oldu ve millet farkediyo üsttekiler indi ön daha düzgün.... saçmalama kıytırık bi acııı gecicekkk o gülüşleri düşünn telli turnammm aklinialirimsmile

bu gece bonuaa58 'cim senin için pamuksuz yatıcam kaydirigubbakcemile5
sabaha ne halde olurum bilmiyorum ama yazarım yine buraya bilmiyorumkismile
bende keşke hemen dişlerim düzelsede aynada o görüntüyü görünce brz gaza gelsem diyorum ama nerdeeeee

bu yıl son yılım olaraktan okula gittim çok afedersiniz HÖDÜKLEER yenikten özür diliyorum konuşmamla dalga gecip durdular konuştukça güldüler bi sırıt bakıyım dediler.. ama halaaa telimi seviyorum yerimsenibenşutarafagittişutarafagitti ve böyle yaparakta seviyelerini belli ettier.. sonuçta bu saglıgım ve ben barışık olmayıp bunu sorun yapıp tedavimide yarıda bırakabilirim kendimi ezik hissedip sırf alay ederler diye konuşmaya gülmeyedebilirim.mileti sizde takmayın hem iyi oluyo kalitelerini belli ediyolarkötükedihüso. düşüncesizlikti abartılı bukadar tepkiyi beklemiyodum.. ne degişti acımdan hiçbişey mutluyum üni.de inci gibi olcak. ohhhh rahatladım ammada sinirlenip dolmuşum kötükedihüso

bu gece bonuaa58 'cim senin için pamuksuz yatıcam kaydirigubbakcemile5
sabaha ne halde olurum bilmiyorum ama yazarım yine buraya bilmiyorumkismile
bende keşke hemen dişlerim düzelsede aynada o görüntüyü görünce brz gaza gelsem diyorum ama nerdeeeee

sabrettt pamuksuz kal gecicek. yok öyle pesetmek yerimseniben

bu yıl son yılım olaraktan okula gittim çok afedersiniz HÖDÜKLEER yenikten özür diliyorum konuşmamla dalga gecip durdular konuştukça güldüler bi sırıt bakıyım dediler.. ama halaaa telimi seviyorum yerimsenibenşutarafagittişutarafagitti ve böyle yaparakta seviyelerini belli ettier.. sonuçta bu saglıgım ve ben barışık olmayıp bunu sorun yapıp tedavimide yarıda bırakabilirim kendimi ezik hissedip sırf alay ederler diye konuşmaya gülmeyedebilirim.mileti sizde takmayın hem iyi oluyo kalitelerini belli ediyolarkötükedihüso. düşüncesizlikti abartılı bukadar tepkiyi beklemiyodum.. ne degişti acımdan hiçbişey mutluyum üni.de inci gibi olcak. ohhhh rahatladım ammada sinirlenip dolmuşum kötükedihüso

canım hiç takma kafana ben bu yıl üniversiteden mezun oldum ve dişlerim keşke düzgün olsaydı liseden mezun olduğunda zaten sınıfından kaç kişiyle görüşceksin ki üniversite hayatında inci dişlerinle mutlu mesut okursun önemli olan geleceğin gelecektede o diş macunlarının reklamlarındaki kızlar gibi olucaksın acısına bile katlanıyorsun saçma sapan kendini bilmez insanların kıytırık laflarına mı katlanamıcaksın halt etmiş onlar olumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

benimde gömük 20lik dişlerim 1 yıl oldu tel takılalı birkac ay sonra cıkacak fakat 20lik dişlerini çektirmeden çıkartamayız telleri, eski haline dönebilir dedi. korkuyorum bende :S

cnm mutlaka aldır o kadar emek ziyan olmasın...benim öle oldu yazık oldu çektiğim acı ayrı parası ayrı:sinifsinif:

Pazartesi kontroldeydim diş telimin milimetresi kalınlaştırıldı lastik yada plastik ip gibi birşeyler çaprazlaştırılarak takıldı bantlardan köpek dişlerime kadar ,ön 4 dişimede çapraz teller takıldı yine çok ağrım var ama yinede mutluyum alt tellerim takılacaktı nişanda çok zorlanacaktım rica ettim ve takmadı
ama nedense her pazartesiden bu yana saatler geçtikçe ağrılarım azalmak yerine artıyor :( sanırım bu yeni uygulanan şeyler dişlerimi hılza yerinden kaydırıyorboshayallersmile

slm kızlar... bende tel taktırmak istiorum yaşımın baya olmasına rağmen. bana fiyatlar ve taktırdığınız telin nasıl olduğuna dair yardımcı olursanız sevinirim ...

arkadaşlar bana istanbulda tercihen anadolu yakasında ortodontist önerebilecek olan var mı? lütfen..

ayyy kontrol vardı bugun bilmiyorumkismile alta yine takılmadı üstteki 2 dişe baskı uygulamasına devam bilmiyorumkismile agrıyiiiiiiiii uyyy acıımmmmm:bbo::çok üzgünüm:

slm bugün dişçide çalışan bir arkdaşım tel takılmış halimi ilk defa gördü. keşke taktırmasaydın dedi. sebepse yanında çalıştığı dr.unda dişleri çok çapraşık düzgün değilmiş ama tel tedavisi yaptırınca dişler kökten oynayıp zarar gördüğü için dişlerin ömrü kısalıyomuş böyle kalsın daha iyi hiç olmazsa uzun ömürlü diyormuş. bir diş dr.unun böyle düşünmesi beni endişelendirdi. zaten çok zor karar vermiştim tedaviye...

slm bugün dişçide çalışan bir arkdaşım tel takılmış halimi ilk defa gördü. keşke taktırmasaydın dedi. sebepse yanında çalıştığı dr.unda dişleri çok çapraşık düzgün değilmiş ama tel tedavisi yaptırınca dişler kökten oynayıp zarar gördüğü için dişlerin ömrü kısalıyomuş böyle kalsın daha iyi hiç olmazsa uzun ömürlü diyormuş. bir diş dr.unun böyle düşünmesi beni endişelendirdi. zaten çok zor karar vermiştim tedaviye...

dişlerimiz çapraşık olduğu için nekadr fırçalarsak fırçalayalım gerekli olan temizliği sağlayamıyoruz. bu da dişlerdeki bakterilerin temizlenmemesi demek, yani dişlerin çürümesi.. yani çapraşık dişlerin ömrü uzun değil kısadır.. sen hiç kafanı karıştırmalarına izin verme.. bu ortodonti tedavisi önce sağlık sonra estetik için yaptırıyoruz unutma..

sol köpek dişim arkaya gitti. son iki azı dişlerle beraber köpek dişime çaprazlayarak tel taktı, sabitledim dedi. sağdaki köpek dişim de yolun yarısını geçti. bir iki aya kadar o da yerine gelince ön dişlerim geri çekilmeye başlayacak. 4 5 ay sürermiş. sonra da altlara braketler takılacak o da 5 6 ay sürermiş. yaklaşık bir senem kaldı. 6 ayı geride bıraktım.

kafama takılan, ön dişlerim 3 4 mm geri gidince, dişsiz nineler gibi görünmek. dişlerim iyice içerde durursa çirkin görünür müyüm acaba? zaten alt çenem içerde biraz. üstler de geri çekilecek ?? benneyaptımki

Back