• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

sen yine eve gidince demişsin ben yine tam bi meraklı melehat kaydirigubbakcemile3 tamamdır kalk dedi doktor aval aval bakıp hani altınki hani diyorum kaydirigubbakcemile3 fırlama fırlama çıktım odadan babamın yanına geldim babam dediki altın niye yok diyomki babama cimri bu doktor kayserili kesin üstü düzeltcek o braketleri çıkarıp alta takar artık çakal malzemeyi yarıya indirir bak kara bak kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 çok fenayım çokbilmiyorumkismile

koptum yaaaa :D:dance:
bana 2 yıl dedi en başta daha çok yolun başındayım ilerleyen zamanlarda tekrar sorarım :D
ben her gün lastiğimi değiştircem 24 saatte bir, bir sürü lastik verdide fırçalarken fırlar diye korktum açıkcası ama bişi olmadı şimdilik:D
bir dahaki randevum taaaa 14 ekimde sanki ara çok uzunmuş gibi geldi

eğer sabit braket takılacaksa ölçü almaya gerek yok canım...
yemek yerken takıp çıkarabileceğin damaklı aparey kullanacaksan onun için ölçü alınıyor...

benim telim sabit ve ölçü alındı..aynı şekilde sabit teli olan arkadaslarımın hepsi ölçü aldırmış öncesinde..röntgen de çekildi mesela hem de çene problemim olmadığı halde..arkadaslarım da aynı şekilde..sanırım bzm doktorlar gereksiz detaylarla biraz fazla uğrasıyorlar??

benim telim sabit ve ölçü alındı..aynı şekilde sabit teli olan arkadaslarımın hepsi ölçü aldırmış öncesinde..röntgen de çekildi mesela hem de çene problemim olmadığı halde..arkadaslarım da aynı şekilde..sanırım bzm doktorlar gereksiz detaylarla biraz fazla uğrasıyorlar??

Kızlar artık o ölçülere gore bir aperey vermiceklerse almıyorlar ölçü.Benim 8.ayımda altlara tel takıldı,7.ayda altların ölçüsünü aldı ve damamklık tarzı birşey verdi üst tavşanlar alt braketlerime carpmasın diye alahtan onu pek kullanmadım kabus gibi birşeydi sadece geceleri takıyordum uykumda dişlerimi sıkıyorum da:(

bir de biterken aldı ölçümü hatta dedim niye arkalarına sabit tel takmıyorsunuz diye ona daha cok var dedi güldü :) üst çeneni sürekli lastikle geride tuttuk şimdi ordaki kemik sünger gibidir normal çapraşıklara gore daha dikkatli olmamız lazım dedi.şefaf damaklıktan daha farklı birşey verdi ama dişlerimin üstünde yine düz vir tel geçiyor değişik birşey ama dişlerimin hareket etmesine imkan yok.hareketli yemeklerde cıkarıyorum.

son halinin ölçüsü alında ilk halinin de dişçim her açıdan resimlerini çekti.Ben ilk gittiğimde ölçü almıyor musunuz diye sormuştum artık resim çekiyoruz demişti.

ben de yaklşk 2buçuk yıldr telliyim arkadşlar ağzım mahvoldu resmen dilim yanklarım.. :gitme: ama değdii ohaoldumsmile ekimde de cıkıyo inş..!! delikafadulden

benim altlar aralıkta 3 yıl olacak... artık çıkmasını istiyorum ama sanırım aralığı bulucak...

sakın haa... takıp çıkarıcam derken esnetirsin lastikleri işlevini kaybeder...
zaten büyük ihtimalle de takman pek mümkün olmayacaktır :)

edit olmadığı için kendimden alıntı yapmış oldum ;

kontrollerde gerekirse değiştiriliyor o lastikler... sen çıkarırsan ve takamazsan dişlerine kuvvet uygulanmaz ; zaman kaybı ve diş hekiminden azar da cabası olur :)

yardımlar için hepinize çoook teşekkür ederim çok yardımcı oluyosunuzzz

bu doktorlar niye konuşmayı sevmiyo yaaa :((

bu arada bunlar çok batıo yanağımın içi kesin yara olucak :S napıcazki böyle

canım mum veriyo tuttur diye ama hiç kullanma derim yara olunca takıyon geciyo çıkınca mum tekrar yara bırak yanagın falan yara olsun 1-2 haftaya kadar yara kabarcıklar geçer tel yer yapar bidaha yara olmaz.. haa bu rada dışard yemek yerken dikkat et arada tek yanagı içten kapıyo öyle kalakalırsın sempatiksalakcinni

edit olmadığı için kendimden alıntı yapmış oldum ;

kontrollerde gerekirse değiştiriliyor o lastikler... sen çıkarırsan ve takamazsan dişlerine kuvvet uygulanmaz ; zaman kaybı ve diş hekiminden azar da cabası olur :)

canım doktor bana bi sürü lastik verdi ztn 24 saatte bir yenilerini takıorum ama fırçalarken çıkması gerekiomuydu çözemedim çıkarmadan fırçalıyorum her sabahta yenileriyle değiştircem fakat

şunu sormak istiyorum bu en sonda dişimize takılan ve teli tutan şey varya onun arkasında tel çıkıntısı var ve yanağımı yara yaptı kesmişlerdi ama yeterince kesmedilermi yoksa bu kadarmı kesilebilio anlamadım ama yanımı çok yakıo ve arasına pamuk koyuyorum

canım mum veriyo tuttur diye ama hiç kullanma derim yara olunca takıyon geciyo çıkınca mum tekrar yara bırak yanagın falan yara olsun 1-2 haftaya kadar yara kabarcıklar geçer tel yer yapar bidaha yara olmaz.. haa bu rada dışard yemek yerken dikkat et arada tek yanagı içten kapıyo öyle kalakalırsın sempatiksalakcinni

mum vermiceğini söyledi başkalarından duyarsınız ama ben vermiyorum dedi bnm tel çıkıntısı var ve çizio batıo vs gidip brz daha kesin şunu dememek için kendimi zor tutuyorum :çok üzgünüm:

mum vermiceğini söyledi başkalarından duyarsınız ama ben vermiyorum dedi bnm tel çıkıntısı var ve çizio batıo vs gidip brz daha kesin şunu dememek için kendimi zor tutuyorum :çok üzgünüm:

o tel çıkıntısı dedigin halt canavar törpü parcalayıcı adı neyse kaydirigubbakcemile3 bendede var canım seninki batıyomuş yine benimki dirrek giriyo girdikaydirigubbakcemile3 daha 2 aylık telliyim ama yemedigim yapmadıgım halt kalmadı... yemek yerken yanagıma girdi bi kerede arkadaslarla dışarda yerken girmişti güzelim pizzamöylece kaldı önümde onamı yanıyımmm acıdıgına mı bilemedim kaydirigubbakcemile3
alış telli insan gercekleri bunlarkaydirigubbakcemile3 ve keyifli aslında hayatıma bi ekşın kattı sempatiksalakcinni

kızla 20lik dişlere dikkat edin diş teli tedavisinden sonra her şeyi mahvedebiliyor...20 yaşından sonra mutlaka doktorunuza kontrole gidin...benim 3 senelik tedavim 20lik diş yüzünden rezil oldu...

kızla 20lik dişlere dikkat edin diş teli tedavisinden sonra her şeyi mahvedebiliyor...20 yaşından sonra mutlaka doktorunuza kontrole gidin...benim 3 senelik tedavim 20lik diş yüzünden rezil oldu...

sagol canım ne yaptın peki şimdi ??? aldırılabiliyomuş bildigim kadarıyla aldırabilirsem aldırtcam

Kızlar treli arkdan keserken uzun bıraktılarsa batabilir,bana doktorum en son soruyordu bak bakalım batan yer var mı?Daha sonra battığını farkedersen gel buraya asistanlar ben olmasam da keserler demişti.içine tel giren yerinde kucuk bir cıkıntısı var teli sıkıştırmak için sanırım orası da batıyor olabilir mi acaba?

Kızlar treli arkdan keserken uzun bıraktılarsa batabilir,bana doktorum en son soruyordu bak bakalım batan yer var mı?Daha sonra battığını farkedersen gel buraya asistanlar ben olmasam da keserler demişti.içine tel giren yerinde kucuk bir cıkıntısı var teli sıkıştırmak için sanırım orası da batıyor olabilir mi acaba?

vala canım batmıyo direekkkk giriyoo kaydirigubbakcemile3 ama eskisi kadar sık olan bisey degil yemek yerken ve cignerken olyo yanak sürtüyomu ne girebiliyo

o içine tel giren yerden tel çıkıo yani tamamen kesemiolarmı çok batıo bu ztn her yeri rahatsız edio ağzımda bi ton pamukla duruyorum yakında yutucam o pamukları eyvahedigeldismile

vala canım batmıyo direekkkk giriyoo kaydirigubbakcemile3 ama eskisi kadar sık olan bisey degil yemek yerken ve cignerken olyo yanak sürtüyomu ne girebiliyo

belki seninde kesilmesi gerekiyodur boşuna acı çekmeyelim ama dimi sormak lazım:olmaz: yarın gitmeyi düşünüyorum böyle şiş şiş

sagol canım ne yaptın peki şimdi ??? aldırılabiliyomuş bildigim kadarıyla aldırabilirsem aldırtcam

evt cnm aldırılabiliyor ama bana dr damaklı tel verdi şimdi yemek yerken çıkabiliyor biraz düzeldikten sonra 20lik dişleri aldırmak lazım dedi aldırtmakda çok zormuş şimdiden korku başladı:(

Back