zamanında bende bu ikilemde kalıp diş hekimliğini seçmiştim:)
öncelikle diş hekimliği eğitimi zor, laf olsun diye söylemiyorum gerçekten zor, bizim diğer bölümlerde okuyan arkadaşlarımızın sınavları üç günde bir iki günde bir olurken biz günde 2 bazen 3 sınava girerdi,onların geçme notu 50 bizim 60tı. dersleri alttan alma gibi bi lüksün yok iki dersten kalınca sınıfta kalırsın bir ders olunca tek ders sınavı hakkın olur geçemezsen yine kalrısn. pratik ödevlerden bahsetmiyorum bile
okulda asistan azarlar, hemşire azarlar, temizlikçi azarlar azarlarda azarlar, iyiler yokmudur çok nadir. onlara muhtaçsındır ses çıkaramazsın.
insanlarla çalışmak çok zor, herkes herşeyi bildiğini sanıyor, ilk başlarda herkese çok güler yüzlü davranırdım, artık öyle olamıyorum bakıyorum hasta iyiyse iyi kötüyse kötüyüm, bazen üzülüyorum ama böyle olmak gerek sömürülmemek için.
diğer okullar haziran başında kapanır, ekim başında açılır bizim fakülte temmuz başı kapanır eylül başı açılırdı, aile özlemi tavan yapardı, kaç kez ağladım bu yüzden bilmiyorum.
ve tabiki hastalık kapma ihtimali fazla ne kadar önem versende bu risk her zaman var.
bunlar aklıma gelen kötü yanları iyi yanlarınıda sayayım ama:)
artık bir uzmanlık sınavımız var nasıl tus var aynen öyle uzmanlık dallarına ayrıldık. eskiden bu alanlara girişte torpil gerek ve yeter koşuldu, şimdi çalışarak hakkınla kazanabilirsin istgediğin yeri.
maddi olarak gayet tatmin edici o konuda sıkıntı çekmezsin
sosyal statüsüde fena sayılmaz:) helede çene cerrahı, ortodontist, periocu falansan
dinamik bir meslek, kesinlikle canın sıkılmaz yaparken eğlenirsin.
bir insanın ağrılarını gidermek, tedavi etmek gerçekten güzel bir duygu, çok dua alırsın :) özellikle tonton teyzeler Allah razı olsun dediklerind eçok mutlu oluyorum ben:)
şimdilik bu kadar aklıma geldi
gördüğün gibi sıkıntının büyük kısmı fakülte bitene kadar eğitimi gerçekten zor, tekrar bir tercih aşamasında olsam yine yazardım diş hekimliğini...
tercihinin hayırlı olması dileğiyle