• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Diş Hekimliği mi Eczacılık mı ???

Diş Hekimliği mi Eczacılık mı ?

• İkisini de boşver başka bir meslek seç!!

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    21

lovatic00

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
34
0
16
Kocaeli
Merhaba ben lise 2 deyim. Sayısal bölümdeyim fakat henüz mesleğimi seçemedim. Diş hekimliği istiyorum aslında fakat okumasının çok zor olduğunu söylüyorlar ve pratik ödevleri bana çok zor geliyor. 5 sene boyunca sosyal hayat sıfır , geceni gündüzüne katıcaksın zor geliyor bana. Eczacılık diyorum bu sefer o da bana bakkal işletiliyormuş gibi geliyor. Sizin düşünceleriniz neler fikri olan yazsın lütfenn :14:

Bence eczacılık.Nedenine gelince bakkal işletiyo gibi olmuyosun.Hem oraya gelene kadar ne kadar çok emek harcayacaksın.Benim tanıdığım tüm eczacılar köşeyi döndü bikaç yılda.Bir tane eczacı kadın tanıyorum kesinlikle oturmuyo eczanede.Ve kadın sermayesiyle bi optikçi ve poliklinik açtı.Boş durup durmamak senin elinde yani.Hiç olmadı boş durmayım dersen yüksek lisans master doktora yaparsın.
Ayrıca bişey daha.Para kazandıkça hobilerinle de ilgilenebilirsin vakit doldurmak istiyosan.Hem de en kaliteli şekilde.Mesela fotoğrafçılıkla uğraşmak istesen en güzel makineyi alırsın paran olduğu için.Hem ilerde evlenirsen eşine çocuğuna ayıracak vaktin olur.Kendi işinin patronu olacaksın.bayan için de gayet ideal bi meslek bence.

Bi arkadaşım da diş hekimliğinde okuyor 1 yıl sınıfta kalmış.Ayrıca dişçilik sabır isteyen bir iş.Herkesin ağzının içiyle uğraşacaksın.Hastalık kapma olasılığında daha fazla.Gün boyu ayakta olacaksın neredeyse.

Ama birşey daha ekleyeyim.Eğer istediğin şey gerçekten diş hekimliğiyse de kesinlikle vazgeçme derim.Çünkü insanın istediği işi yapması gibi mükemmel bişey yok.

Diş hekimliği canım.

Eczacılığın geleceği hiç belli değil,uzun vadede(10 yıl içinde) eczacılık bitecek.İlaçlar zincir marketlerde satılmaya başlanılıp,eczacıda kalfa gibi ilaç reyonunun başında durmaya başlayacak deniyor.Çok fazla eczacı arkadaşım var ve hepsi panikte.(kardeşimde eczacı)

Bu bir söylenti bile olsa şuanda yeni çıkan bir yasada bundan sonra eczacı olacaklara büyük zorluklar getiriyor.

Artık her isteyen ,istediği yere eczane açamayacak.Eski eczacıların eczane yerlerini bir kere değiştirme hakkı var,ama yeni eczane açacak olanlar ya devletin gösterdiği ücra köşelere eczane açacak,yada sıra bekleyecekler.

Bence eczacılık.Nedenine gelince bakkal işletiyo gibi olmuyosun.Hem oraya gelene kadar ne kadar çok emek harcayacaksın.Benim tanıdığım tüm eczacılar köşeyi döndü bikaç yılda.Bir tane eczacı kadın tanıyorum kesinlikle oturmuyo eczanede.Ve kadın sermayesiyle bi optikçi ve poliklinik açtı.Boş durup durmamak senin elinde yani.Hiç olmadı boş durmayım dersen yüksek lisans master doktora yaparsın.
Ayrıca bişey daha.Para kazandıkça hobilerinle de ilgilenebilirsin vakit doldurmak istiyosan.Hem de en kaliteli şekilde.Mesela fotoğrafçılıkla uğraşmak istesen en güzel makineyi alırsın paran olduğu için.Hem ilerde evlenirsen eşine çocuğuna ayıracak vaktin olur.Kendi işinin patronu olacaksın.bayan için de gayet ideal bi meslek bence.

Bi arkadaşım da diş hekimliğinde okuyor 1 yıl sınıfta kalmış.Ayrıca dişçilik sabır isteyen bir iş.Herkesin ağzının içiyle uğraşacaksın.Hastalık kapma olasılığında daha fazla.Gün boyu ayakta olacaksın neredeyse.

Ama açtığın eczanenin yeri çok önemli. Ya açıcak doğru düzgün bi yer bulamazsam o zaman ortada kalıcam işte. İleride çıkıcak anayasalarda eczacılığı zorlucak gibi. bilemiyorummmm :44: diş hekimliği konusunda haklısın ama gerçekten insanların agız kokusunu cekmek var işin içinde ama her mesleğin bi zorluğu vardır dimi ama :49::49::49::49:

Diş hekimliği canım.

Eczacılığın geleceği hiç belli değil,uzun vadede(10 yıl içinde) eczacılık bitecek.İlaçlar zincir marketlerde satılmaya başlanılıp,eczacıda kalfa gibi ilaç reyonunun başında durmaya başlayacak deniyor.Çok fazla eczacı arkadaşım var ve hepsi panikte.(kardeşimde eczacı)

Bu bir söylenti bile olsa şuanda yeni çıkan bir yasada bundan sonra eczacı olacaklara büyük zorluklar getiriyor.

Artık her isteyen ,istediği yere eczane açamayacak.Eski eczacıların eczane yerlerini bir kere değiştirme hakkı var,ama yeni eczane açacak olanlar ya devletin gösterdiği ücra köşelere eczane açacak,yada sıra bekleyecekler.

Çok haklısın canım bende senin gibi düşünüyorum :49::49: bakalım daha önümde iki senem var :1:

Ohooo son sınıfa dek daha çok değişir eğer böyle kararsızsan :1::1: Ama kesinlikle diş hekimliği derim, evet okuması zor evet yorucu ama eczacılığın önü kapanıyor tatlım geleceğini riske atma o kadar okuyup da uğraşıp da eczaneni açamazsan başkasının eczanesinde çalışırsan emeklerine değmeyebilir.Sen bilirsin tabi..Bu arada mimarlık da düşünürsen bir ara yazabilirsin sorularını cevaplarım :1:

Diş hekimliği canım.

Aynen öyle arkadaş doğru anlatmış

Ohooo son sınıfa dek daha çok değişir eğer böyle kararsızsan :1::1: Ama kesinlikle diş hekimliği derim, evet okuması zor evet yorucu ama eczacılığın önü kapanıyor tatlım geleceğini riske atma o kadar okuyup da uğraşıp da eczaneni açamazsan başkasının eczanesinde çalışırsan emeklerine değmeyebilir.Sen bilirsin tabi..Bu arada mimarlık da düşünürsen bir ara yazabilirsin sorularını cevaplarım :1:

Çok haklısın canım :42: Mimarlık hmmm :44::44: bana göre değiiilll :1::1::1: :1::1:
ama inceliğin için teşekkür ederim :1::1:

diş hekimliği
artık her kösede eczane var ve gelecekleri hiç parlak değil...o yuzden diş hekimliği diyorum ben

zamanında bende bu ikilemde kalıp diş hekimliğini seçmiştim:)

öncelikle diş hekimliği eğitimi zor, laf olsun diye söylemiyorum gerçekten zor, bizim diğer bölümlerde okuyan arkadaşlarımızın sınavları üç günde bir iki günde bir olurken biz günde 2 bazen 3 sınava girerdi,onların geçme notu 50 bizim 60tı. dersleri alttan alma gibi bi lüksün yok iki dersten kalınca sınıfta kalırsın bir ders olunca tek ders sınavı hakkın olur geçemezsen yine kalrısn. pratik ödevlerden bahsetmiyorum bile:D

okulda asistan azarlar, hemşire azarlar, temizlikçi azarlar azarlarda azarlar, iyiler yokmudur çok nadir. onlara muhtaçsındır ses çıkaramazsın.

insanlarla çalışmak çok zor, herkes herşeyi bildiğini sanıyor, ilk başlarda herkese çok güler yüzlü davranırdım, artık öyle olamıyorum bakıyorum hasta iyiyse iyi kötüyse kötüyüm, bazen üzülüyorum ama böyle olmak gerek sömürülmemek için.

diğer okullar haziran başında kapanır, ekim başında açılır bizim fakülte temmuz başı kapanır eylül başı açılırdı, aile özlemi tavan yapardı, kaç kez ağladım bu yüzden bilmiyorum.

ve tabiki hastalık kapma ihtimali fazla ne kadar önem versende bu risk her zaman var.

bunlar aklıma gelen kötü yanları iyi yanlarınıda sayayım ama:)

artık bir uzmanlık sınavımız var nasıl tus var aynen öyle uzmanlık dallarına ayrıldık. eskiden bu alanlara girişte torpil gerek ve yeter koşuldu, şimdi çalışarak hakkınla kazanabilirsin istgediğin yeri.

maddi olarak gayet tatmin edici o konuda sıkıntı çekmezsin

sosyal statüsüde fena sayılmaz:) helede çene cerrahı, ortodontist, periocu falansan

dinamik bir meslek, kesinlikle canın sıkılmaz yaparken eğlenirsin.

bir insanın ağrılarını gidermek, tedavi etmek gerçekten güzel bir duygu, çok dua alırsın :) özellikle tonton teyzeler Allah razı olsun dediklerind eçok mutlu oluyorum ben:)

şimdilik bu kadar aklıma geldi:D
gördüğün gibi sıkıntının büyük kısmı fakülte bitene kadar eğitimi gerçekten zor, tekrar bir tercih aşamasında olsam yine yazardım diş hekimliğini...

tercihinin hayırlı olması dileğiyle

Back