Hmen ben de sorumu sorayım, bi yakınımın dişeti çekilmesi sorunu var da. Sigara kullanıyodu bıraktı. Başka neler yapsın, bi ilaç filan var mı ya da gargara?
Teşekkür ederim cevapladığın için sorumu.Peki dişçiye gittiğimde bu dişeti çekilemesi için müdahale mi yapar yoksa ilaç tedavisi mi oluyor?Bilgi verirsen sevinirim.Bir de 2,5 yaşında oğlum var dişlerini macunsuz fırçalıyoruz.Macun kullanmaya ne zaman başlamalıyız.Teşekkür ederim.
merhaba
dişlerimin içleri çok oyuk. ne kadar fırçalasamda içleri tam temizleyemdiğimden çürüme başlangıçları oluşuyor.dün doktor bir işlemden bahsetti.dişlrin içleri bir madde ile dolduruluyormuş. bu sayede diş hem güçlü oluyormuş hemde çabuk çürümüyormuş.çocuklara yapılan bir işlem fakat sizde yapabiliriz dedi. bu işlem hakkında bilgi verebilirmisiniz.
bide benim sağ 20 lik dişlerimin üstte olanı yanağımı rahatsız ediyor.çekilmesi gerek.alttakide ön dişlerimi sıkılaştırdı ama çürük.doktorum üstü çekip alttakini dolgu yapmaktan yana.
sizce ikisinide çektirsem böylelikle ön dişlerimde rahatlama olurmu?
Doktor hanim merhaba.Ben ortodonti tedavisi görmek icin hazirlaniyorum.Doktorum bana üst ön disime yer acabilmek icin dis aralarindan bir gerec yardimiyla dis minelerinden biraz almamiz gerektigini söyledi.Böylece 1 veya 2mm kadar yer saglicakmis.Ama ben bunun dislerime ilerki yasantimda ne gibi eksiler getirecegini sormak istiyorum.Böyle bir islem dislerime ne gibi zararlar getirir.Duyduguma göre dislerde hassasiyet artiyormus.Bana bir cevap verirseniz cok sevinirim.Tesekkürler
Evet canım fissur sealent tan bahsediyorsun bence de yaptır, akışkan bir dolgu maddesiyle o oyuk yerler kapatılıp düzleştirilecek, ayrıca eğer yirmilik dişin yer darlığına sebep olsaydı gittiğin diş hekimi çekmeye karar verirdi, ona da açıkca derdini anlat en doğru kararı verecektir, sevgiler...
sevgili abyagmur kızım 28 yaşında henüz 20lik dişleri çıkmadı bazen ağrı yapıyor hatta şişmeler oluyor çenede .dr gitti amaliyat yapalım 20lik dişleri alalım demiş nederece doğru birde çene filmi istenmiş buda çok zor çekiliyormuş bilgi verirseniz sevinirim tşk
cevabın için sağol. 20lik dişle ilgili 3 doktora gittim.
1. çektir önler rahatlar dedi.
2. çektirsende artık önler rahatlamaz boşuna çektirme dedi.
3. dolgu yapalım.ilerde köprüde kullanılır dedi.
anlayacağın herkes farklı bişey söyledi.
şuan 30 yaşındayım. son 1-2 senedir önler yamuldu. şuan 20likleri çektirsem önler rahatlarmı birazda olsa düzelirmi? onu merak ediyorum.
teşekkürler
Meraba arkadaşlar ben diş hekimiyim aranıza yeni katıldım,merak ettiğiniz şeyler olursa severek cevaplar yardımcı olurum, sevgiler...
Canım diş eti çekilmesi durdurulabilir fakat diş hekiminin yaptığı tedaviyle, sigara bırakmasının bir etkisi olduğunu sanmıyorum, tabiki düzenli bakım çok önemli, ama ben yine de muayene olmasını tavsiye ederim çünkü diş eti çekilmeleri diş kayıplarını getirebilir, sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?