Gebeliğe Hazırlık Dış gebelik sonrası tekrardan gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Anladım canim dediğin gibi o yüzden senin doktor öyle bir yol izlemis olabilir. Oyle bir illet ki hersey artik korkutuyor insani. O ağrılar o acılar... Kimseye yasatmasın Rabbim canım. Bide ben adet oldum sanıp 10 gün kanama devam etti. Sonra dayanilmaz ağriyla acillik oldum orda oğrendim gebe olduğumu. Simdi her adet olduğumda ayni endiseyi yasiycam.

Canm bana çektirmene gerek yok dediler 2. Kez yaşıyorum bu durumu. Imkan varsa çekilmesinde fayda var bence . Herkeste tekrarlayacak diye kaide yok ama dikkatli davranmakta da fayda var. Cunku kolay değil yasadiklarimiz yaşayan biliyor

Çok zor çok iyi anlıyorum sizi her şeyde bir hayır vardır diyoruz ama içimizde acısı kalıyor o günlerin benim de hala sol yumurtalığımda tüpümde ağrım sızım oluyor yerini tespit etmemişlerdi ama biliyorum oradaydı ben hamileligimi ogrendim o kadar sakındım ki inanın uyurken bile sağıma soluma dönerken çekinirdim düzelecek mi düzelmeyecek mi derken sağlıksız olduğu anlaşıldı Allah daha beterinden korusun hepimizi

Bilmez miyim çok zor yani bu rahim filminin bir sakıncası mi var da doktorum önermedi bilmiyorum aklımı hep o kurcalıyor özel hastanede oldum tedavimi hatta kesin isterler diye de düşünmüştüm. Siz araştırdınız mi bir sakıncası var mi düşünüyor musunuz yaptırmayı sonrasında korunmak gerekiyor mu acaba

Bende ilk 3 aylikken kaybettigim bebegimde öyleydim canım. Bısey olmasın düsmesin diye ayaga bile kalkmadan yatmadim kaç hafta ama yasatamadık kalbi durdu miniğimin. Sonra kürtajdan iki ay sonra buna hamile kalmışım onu da böyle kaybettim Benimde hala sol kasıgım agriyor, sol bacağıma vuruyor hatta. Beta düsmesine ragmen hala korku var icimde ya iç kanam olursa diye. Nasıl bi psikolojideysem artik. Hastanedeyken acıdan sabahlara kadar ağladıgımi biliyorum. Agri kesici bile yapmiyorlardi iç kanama olur fark edemezsin uyusursa diye. Hatta kemoterapi iğnesini vurmaya gelmisti hemsire bu canini acitacak haberin olsun dedi, esim artik canimin yandıgını görmemek icin dısari kacmisti odadan.. Yalvarıyordum çünkü ona nolur kurtar beni diye.

Çok zor günler hele o iğne gerçekten insani mahvediyor felç oldum sanıyorsun benim şükür ki çok ağrım sızım olmadı ayaktaydım hep sol taraf hep agriyordu yerlesiyo bebek o yüzden diyordum kendime ama olmadı demek ki yaşayacak günleri yokmuş canından can gidiyor ama elinden bi şey gelmiyor devam etseydi cinsiyetini öğreniyor olurdum mesela su aralar... Her şeye rağmen güçlü durmaya çalışmak en zoru bir daha yasar miyim düşüncesi mahvediyor insani benim 3 ayim doluyor doktorum denemeye başlarsın demişti ama çok korkuyorum inan yine ayni şeyler olur diye benim hamilelikten önce enfeksiyonum vardı tedavi olmuştum hemen ilaçların bitiminde hamile kalmışım doktor enfeksiyon temizlenmediyse ondan olmuş olabilir demisti mesela bir sorun yok o zamanki enfeksiyondan oldu diye inandırmaya çalışıyorum kendimi simdi çok dikkat etmeye çalışıyorum sirkeli su falan içiyorum gün aşırı aklında bulunsun kürtaj da enfeksiyona yol açıyor ilk kaybettiğin bebeginin operasyonundan kalan bir enfeksiyon gelişmiş de olabilir belki ikincisi de bu yüzden oldu çok üzüldüm senin adına da ama yalnız değilsin inşallah sağlıklı bebislerimizi alabiliriz kucağımıza daha güzel şeylerden konusuruz burada. Ay ne çok konusasim varmış benim de lütfen kusuruma bakmayın çok içe atıp susunca boyle oluyor

Ne kusuru canim, bizi en iyi yine bizler anliyoruz, o yüzden birbirimize anlatmayacazda kime anliticaz ❤ zaten anlatsakta anlamiyor yasamayan.. kürtajdan sonra evet enfeksiyon olmustu doktor fitil vermisti geçmısti canım. Belki oydu sebep dedigin gibi. Doktorda kürtajdan kaynakli olabilir dış gebeliğin demisti ama açıklamamıştı simdi anliyorum. Insallh teker teker gebe kaldıgımiz günleride görucez hayirlisiyla. Senin 3 ay olmus gecmemis bu kasık agrisi, ne zamana gecer acaba hep mi cekecez acaba. O degil agrimasi sorun degilde dedigim gibi hep bi korku yaratiyor.

Ben bu sefer kesinlikle yaptiricam. Hatta eşim ile ilgilide yapılabilecek ne test ne önlem varsa yaptırıp öyle deneyeceğim tekrar. Bende özel hastanede hemde en iyilerden birindeydim o süreçte hic gerek yok dedi. Ne gerekiyorsa yapalım dememize rağmen. Ama simdi gittiğimde pişman oldu rahim filmi çektirtmedigine. Beklemiyordu 2. Kez. Ama malesef doktorların beklemesine tahminine gore olmuyor. Inanin en iyisi bile olsa doktor dediğin meraklı olacak birseyin bir nedeni sebebi varmı dibine kadar araştıracak. Malesef en iyisi dediklerimiz bile böyle değil. O yuzden kendimiz araştırıp peşine düşücez. Rahim filminin bir zararını duymadım fakat kesin bir bilgim yok. Bende şu durumu atlatabilirsem ilk adetten hemen sonra çektirmeyi düşünüyorum.rahim filminden sonra korunmak gerekmiyor hemen sonrasında hemen hamile kalanlar cok arastirdigim kadarıyla. Sizde araştırın düşünün derim. Allah korusun ayni şeyi tekrar yaşamasın kimse

Ben de çok fazla fitil kullanmıştım hemen ardından hamile kaldım acaba fitillerle alakalı bir durum mu oldu diye düşünüyorum doktor enfeksiyonun geçti diye hamile kaldın ama çok küçük bir iltihap durumu bile kaldıysa ondan kaynaklanmış da olabilir dedi en azından doğal yolla gebe kalabiliyorsun sende de eşinde de bir sorun yok diyerek rahatlattı beni ama 2.sinde yaşayanları duydukça üzülüyorum benim bu ay kontrolum var enfeksiyon varsa onun tedavisini yaparız üç ay kendini dinlendir rahmin tüplerin kendini toplasın demişti

Ben de bir araştırayım canım çok tesekkur ederim sen de yaptırdığında bize bilgi ver olur mu inşallah her şey yolunda gider haklisin isin ucunda para da olsa bazen uğraşmak istemiyorlar sanırım ya da 2.de olmaz diye düşünüyorlar senin değerlerin kaça kadar yükselmişti ilkinde benim 960 civarıydı igneyle hemen de düşünce bi hasar kalmamıştır demişti doktorum

Cok şükür iyim kuzum 12 haftalik oldu iki tarama testimiz güzel çıktı biraz kan sulandirici iğneler zorluyor ama şükür onuda idare ediyoruz sen nasilsin
Maşallah çok şükür canım cinsiyet belli oldumu ben bildiğin gibi beklemeye devam kuzum

Kızlar, şimdi geldim doktordan salı gününe hsg çekimim var. Anestezili çektiricem. O yüzden covid testi, kan testleri vs 1500 tl fiyat verdiler.

Şükürler olsun bugün taburcu oldum. İkinci iğnenin 4. Gününde 2075 olan değerim 7. Günde 1296 olmuş. Artık sifirlanana kadar takip. Rabbim hepimize şifa versin inşallah.

Şükürler olsun bugün taburcu oldum. İkinci iğnenin 4. Gününde 2075 olan değerim 7. Günde 1296 olmuş. Artık sifirlanana kadar takip. Rabbim hepimize şifa versin inşallah.
Gözün aydın canim ❤❤ çabucak sıfırlanir kalan degerlerde insallh. Insanin kendi evinde olması bile büyük nimet.

11 bin üzerindeydi ilkinde ameliyat olmak zorunda kaldım çok yüksek diye. Tüpüm alınmamişti hasar yok dendi. Bu sefer çok yükselmedi. bir cikti bir düştü. 110 du en son iğne yapıldı. Tamam canım bilgi veririm

Kızlar, şimdi geldim doktordan salı gününe hsg çekimim var. Anestezili çektiricem. O yüzden covid testi, kan testleri vs 1500 tl fiyat verdiler.
Canim bende cok gerildim aradim hastaneyi ben anestezili istiyorum dedim pazarteside ben cektiriyorum insallah temiz cikar sonuçlarimiz

Canim bende cok gerildim aradim hastaneyi ben anestezili istiyorum dedim pazarteside ben cektiriyorum insallah temiz cikar sonuçlarimiz
Hadi insallh canım. Hiç bişey çıkmazda kurtuluruz artık şu hastaneye git gellerden. Cok yoruldum artık kac aydir. Bende pazartesi sabah gidip kan testleri vs vercem, sali da hsg.

Ayy hadi hayırlısı, sevindim iyiymiş fiyat gayet makul bence. Sonu iyi olsun inşallah kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…