Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

ya tugba sana memnun oldum demeyı unuttum:)))
ya tugba hakıkaten soyle ayse fatma zehra emıne hatıce gıbı bır ısmın daha yok mu?
cok sasırdım:)))))

ya ılk gunlerdekı gıbı kalacak degılız ya.
ölum bıle nasıl unutuluyor eler unutulmuyor kı
amanAllah korusun ılk zamanlardakı gıbı kalsaydık hııııı
hatırlamak bıle ıstemıyorum.
sana da gecmıser olsun...
bu ay senın altın ayın he?!
yuzdun yuzdun kuyruktasın yanı..
ben de korunmuyorum bu ay.
ustune ustluk soldan yanı dıs gebelıgın oldugu taraftan yumurtladım
fecı hırs yaptım (yıne soyluyorum hırs cok kotu bırsey:))))

evet altın ayımdayım:))
pardon bişi soracağım sol tarafından yumurtladığını nasıl anlıyorsun
pekmi cahil kalmışım nee:kedi:

ayrıca ben sıze dun de soyledım kızlar
bu konu baslıgını degıstırmelıyız dıye.
akımera (ayse) gelınce acalım kendısıne...
oldukca olumsuz gorunuyor, herkes korkuyor...
unutmayın dısgebelık yasadıgımız zamanlar herkesın agzına bakıyorduk...
yıne aynı durumda olanlar ıcın ıc acıcı hatta 'korunmayacagım' dedırtıcı bır konu baslıgı bulalım
'dıs gebelıgı attık ic gebelıgı kucakladık'
'hepımız dıstık, ıce donduk'
.....gıbı seyler mesela:)))

yok bız de yenı yenı mezun oluyoruz zaten...
cahıllık mahıllık dınlemıyor herseyı ogrenıyoruz masallah...
sımdı soyle oluyor..
doktora muayene olmaya gıttıgınde doktor kıst goruyor mesela benım kı 1.6lıktı
bu da yumurta oluyor sol tarafta oldugu ıcın bu ay soldan yumurtladın dıyor.
dıs gebelıgın tekrarlama rıskını dusurmek ıcın bazen dıs gebelıgın atıldıgı taraftan yumurtladıgın ay
hamıle kalmamak ıcın korunuyorsun. bır dahakı ay(genellıkle) dıger taraftan yumurtladıgından
bır nevı hasarlı tarafı atlamıs oluyorsun.
bılmıyorum regl olmadan ya da regl donemınde sancılı mı gecırıyorsn?
sancı hıssedenler anlıyor sag mı sol mu yumurtladıgını...
boyle entrıkalar ıste... kadın dogum uzmanları bızım kadar hesap yapıyor mu
hıc sanmam:)))

bu arada Allah bagıslasın kızın varmıssss:umursamaz:
hava da atarsın sen sımdı ara ara...
valla son gunlerın bızım de cocugumuz olacak az kaldı...

yok canım benım niye hava atayım Allah dileyen arzu eden herkese naasip etsin
Allah bağılarsa inş.. 9 una yenı girmiş bir kızım var
şimcik adetliyken ne tarafın ağrırsa o tarafmı yumurtluyormuş entersanmış ya
yakında cınsıyette belirlenir desene
düşünsene.... bu ay kız olucak onun için ben önumuzdeki ay çocuk yapmayı düşünüyorum falankaydirigubbakcemile3

:))) valla bu konularda tek bılgım 9ay 10 gunde cocuk oldugu ıdı
sımdı masallah herseyı bılıyoruz:))
Allah bagıslasın.. ne guzel 9 yıllık annelık var yanı..
benım de oglum olacak ınsaellah..

:))) valla bu konularda tek bılgım 9ay 10 gunde cocuk oldugu ıdı
sımdı masallah herseyı bılıyoruz:))
Allah bagıslasın.. ne guzel 9 yıllık annelık var yanı..
benım de oglum olacak ınsaellah..

yo ben daha 5 aylık evlıyım 1.5 aylıkken hamıle kaldım
7.haftasında dısgebelıkten amelıyat oldu laparoskopık cerrahı ıle.
ıste 2 ay oldu...:)

aaa nıye?
ay ıyı kı evlılık sonrası korunma gıbı bırsey dusunmemısım.
fatma da korunmus 2 yıl ama pısman...
zaten uzun sure flort et sonra evlen yıne flort et olmuyor...
aıle olmak ıcın cocuk sart!
hem yasım da gec...26 yasında oldum hala cocuk yok!
kızın oldugunda kac yasındaydın?

yok bız de yenı yenı mezun oluyoruz zaten...
cahıllık mahıllık dınlemıyor herseyı ogrenıyoruz masallah...
sımdı soyle oluyor..
doktora muayene olmaya gıttıgınde doktor kıst goruyor mesela benım kı 1.6lıktı
bu da yumurta oluyor sol tarafta oldugu ıcın bu ay soldan yumurtladın dıyor.
dıs gebelıgın tekrarlama rıskını dusurmek ıcın bazen dıs gebelıgın atıldıgı taraftan yumurtladıgın ay
hamıle kalmamak ıcın korunuyorsun. bır dahakı ay(genellıkle) dıger taraftan yumurtladıgından
bır nevı hasarlı tarafı atlamıs oluyorsun.
bılmıyorum regl olmadan ya da regl donemınde sancılı mı gecırıyorsn?
sancı hıssedenler anlıyor sag mı sol mu yumurtladıgını...
boyle entrıkalar ıste... kadın dogum uzmanları bızım kadar hesap yapıyor mu
hıc sanmam:)))

Way bee walla çok enteresan benimde tam adet dönemim olduğu için dikkatimi çekti,ve ben dış gebeliği sağ yumurtalığımda yaşadım ama benim tüplerime dokunmadılar şükür,ama sürekli sağ tarafım ağrıyor adetliyken ve korkuyorum açıkcası tekrar o tarafımda bir sorun yaşarmıyım diye:sinifsinif: Hsg çektirmeden alttan muayene sonucunda öğrenemezmiyiz arkadaşlar yaa yumrtalıkta sorun olup olmadığını çünki yakın zamanda gitmiştim dr.yumrtalıkların gayet sağlıklı hatta 6 tane yumrtan oluşmuş demişti,güvenmelimiyim yoksa illada hsg çektirmelimiyim gebelik öncesi?CADIARZU

günaydın kızlar.ebrucum ultrasonda de ne yazıkki belli olmuyor tüplerin durumu.keşke öyle olsaydı.yalnızca hsg de ilaç enjekte ettiklerinde sorunsuz rahme ulaşıyorsa ilaç,tüplerin açık demektir.ama açık olduğu haldede dış gebelik geçirenler var.yani aslında hsg birdaha dış gebelik geçirmeyeceğin konusunda % 100 garanti vermiyor.yalnızca belki biraz içimiz rahatlamış olacak çektirmeyi düşünürsek.yumurtalıklarımızda çok şükür sorun yok demekki hamile kaldık hepimiz.ama işte tüplerinde görevini yapması önemli.ayrıca dış gebelik olan tarafının ağrımasına çok takılma çünkü benim 3 ay oldu hala ağrıyor dış gebelik tarafı.üstelik hep o taraftan yumurtlamıştım ben ondan ağrıyo diyodum ama bu sefer diğer taraftan yumurtlamama rağmen yinede arada ağrıyor.yani demekki her ay ağrıyabilir çokta korkmuyorum artık.
eminecim ya topiğe bulduğun isimler süper sabah sabah güldürdün beni "dıştık içe döndük" haa.bayıldımm.

kızlar ya ben size bişey sorcam.dünden beri aklıma takıldı.dün bi dizi seyrederken kız hamile ve ikili testmi diyolar ne ondan yaptırdı ve riskli çıktı.sonra bebğin anne babasıyla ilgili form dolduruluyo.doktor sorular soruyor.ailede özürlü varmı diyor.ve bebeğin annesinin tarafında özürlü olması çok etkilenmez ama bebeğin babasının tarafında bir özrülü olması tamamen değiştirebilir herşeyi diyor.benimde eşimin ağabeyi özürlü.allah korusun tabiki allah bilir onu ama erkek tarafında olunca risk daha fazlaymış.cidden çok korktum çünkü birinci dereceden yakını bide.tabiki kader o ayrı kimin başına geleceği belli olmaz ama bu durumda bizim için risk daha mı çok.rahatlatın beni yaaaa :KK43:((

haaa birde sabah eşim canımı sıktı.herzaman olumlu düşünen bana moral veren adam bana bu ay olmayacak gibi geliyo demezmi :KK43:((((((((( bende çok ümitli değilim çünkü ilki 8 ayda olduğu için bunun hemen ilk ayda olması zormuş gibi geliyo.ama böyle düşünsemde ben kendime bile itiraf etmiyodum bunu.ama eşimden duyunca sanki test yaptımda negatif çıkmış gibi oldum.aslında benden dha pozitiftir.neyse hayırlsıı bakalım.bu ay olmasını istememin en büyük nedeni hazır soldan yumurtlamışken bidaha doktordu hastaneydi demeden şu işi bitirmek.hayırlısı bakalım.görcez adet tarihim 20 kasım.2 gün artı eksi olabilir.dua edin kızlarrrrrr

X