canım bazen yumurta çatlıyor ama dönlenemiyor oda şans tuturana klomende daha çok yumurta yapıyor ben geçen seneki düşükten 11 ay koundum 3 ay kounmadım olmadı sonra klomen verdi doktor hiç kontolede çağırmadı beni zaten hamile kaldım adetime daha 1 hafta varken mide bulabtım oldu kan verdim ikiz hamileydim aam dış gebelik oldu bide doktor günde 2 defa kullan demişti ama ben 5 gün günde 1 defa kullandım klomeni baya işe yarıyor bakalım cumartesi başlayacam
bizim annelerimiz eskiden yumurta takibimi yapıyorlardı kırkları çıkınca hamile oluyolardı doktora hiç gimezleddi anneme sorarım nasıl hamile olduyunuzu bilirdiniz adtimiz gelmezdi o zaman bilirdik okadrda iş yaparlardı folik asit falanda yoktu çokta güzel evde doğuulardı bize şimdi yumurtam çatlıyormu olacakmı dış geblik olcakmı kist varmı düşecekmi off çok zor
bilemiyrumki canım ya yani eskisine nazaran azaldımı adetin ama belki bu ay geç geldi falan o yüzdenmi değişti acaba.birde sende ilşki sırasında ağrı oluyo demiştin onu doktora sordunmu çünkü ağrı ya enfeksiyon varsa mantar varsa yada rahim ağsında yara varsa oluyo.mesela yaradan dolayı benimde akıntım değişti biraz(kadın olmak ne zor ya) yani ultrason tamam ama muayenede oldunmu gittiğinde.o konuyuda ihmal etme.her ay bişey çıkıyo karşımıza kist,yara,adet gecikmesi azalması.bi düzene oturtamadık yaa hepimiz bi değişiklik yaşıyoruz her ay.
slm kızlar ilk sorudan baslayayım 15 aylık eliyim evliligimin ilk gününden beride istyorum ikincisi 67 ay demiş bnmde 5. ay zaten bu dıs gebelikten sonra kısmet bakalım bnm kac ay daha var biz yumurtlama günümüzü bilmedigimiz içn 12. 13.. gün falan deniyoruz aam klomeni kullanıp sonra doktora gittigmzde doktor yumurtan catlamıs 48 saatin var diyecek :) yada catlamamıssa igne verecek 1 güne catlar diyecek mesela ona göre calıscan enn azından ne zamn calısacagını bilcn kloemnn bi faydasıda bu akip te oluyosn
benım kafa durdu yaaa
valla hıc bırsey anlamıyorum((
hallahlla hastane havası dokundu mu bana.
aslında hastanede olmam da ıyı!
az once doktorumu asansorde gordum 4. kata cıkana kadar
soracagım herseyı soruyorum tabı:)
ben sımdı soylenenlerdenbırsey anlamadım.
ama benım ısıme yarar bırsey olursa bana anlatın:))
benım bu ay hamıle kalma olasılıgım yok, hastanedeyım malum:))
bır dahakı ay bakalım ınsaellah
yasemın ınsaellah esını mujdeyle karsılarsın:)
inşallah tunemicim.ktg yani yumurt çatladıktan sonra tam çatladığı zaman denk getirmek gerekiyor ha ben öyle anladım.kısacası yumurtlama gününü bilsende hang gün çatlayacağını bilemediğin için en iyisi adet olana kadar gün aşırı devam bence.birde doktor bana gün aşırı daha iyi dedi çünkü sperm kalitesi azalmasın diye.hergün yani en azından yumurtlama döneminde hergün şansı artırırmı azaltırmı şimdi.eşime keçi boynuzu nu kaynatıp içiriyorum 2 gündür :)) bu ay sonuç bekleyen bir benmiyim şimdi.dua edin kızlaaarrr
tunemi bana sormuşsun oğlunda klomenmi kullandın diye yok evlendikten sonra birkez adet oldum ardından oğluma hamile kaldım oğlum 2 yaşındayken istemeden 2 ye hamileydim hiç unutamm test yaptım evde ikinci çizgi çıktıyında çok mağlamışım oğlumu daha emziriyordum hiç istemiyordum bide ben sezeyanla doğum yapıyım için istemiyordum 2 aylık oldyunda kananm olmuştu ve kütaj oldum ama çok üzülmüştüm baya bi sonra11 ay koundum bu sefer çok istekliydim oğlumda biraz büyümüştü 3 ay denememizden olmadı bende dokora gittim klomen verdi kullandım 5 tane klomen iter bitmez mide bulantılarım oldu adetim gelmeden test yaptım ve ikizdi zaten artık biliyorsunuz dış geblik oldu klomeni 2 kullanışım işallah bu seferde tuturuum
inşallah ayşecim ya bendemi kullansam bilemiyorumki.doktor hiç kullan falan demedi.aslında tabiki en doğal yoldan olmasını isterim ama benimde ilki 8 ay uğraştıktan sonra olmuştu yani her zaman öyle olacak değil tabiki ama hemen hamile kalamamıştım yine okadar beklemek istemiyorum.ilk seferde tutmadığı için heralde bu ay çok ümitli değilim.çoğu insanın çektiklerine bakarak bizimki hiç sayılır tabi ama yinede düşününce diyorumki zor günler geçirdik isyan etmedik sabrettik.allah inşallah kısa zamanda sabrımızın karşılığını verir ve bizleri ödüllendirir.
canım çok haklısın en azından ben anneyim yine olur ama çok sabırsız klomenle çok geb klan varmış bayabi doktoruma sordum kist yapıyormuş diye zaten o kistleri çatlam iğnesiyle kullanıyoruz çabuk hamile kalınsın diye denemekte fayda var ben kullanacam bakalım iyi olmasaydı benim dokorum vermezdi çünkü beni çok sever aramız çok iyi
ben deneyeyim olursa sizde uygularsınız bu arad kızlar size bişey diyeyim geçen sene ben 2 aylık gebeyken annemde 6 aylıktı ve bizden saklıyordu dah doğrusu u8tannıyordu bide ben de hamileydim yaa birgün gitiyimde oyla kardeşim halı yıkıyorlardı bende yardım edyim dedim yok sen hamilesin allah korusun düşer dei el üstünde tutuyordu beni canın ne istiyor ne yapayım sana hep diyordu aslında nen o gün şüpelenim zaten göbeği vardı am bu sefer daha büyüktü ve süreklşi uyuyordu demek istediyim annem evde çok çalışı ekmek falan yemek hep o pişirii çünkü kardeşlerim hepsi okuyor geçen ramazanın ilk günü babanm telefon açtı gel anneni hastaneye götürelim doğuruyor götürdüyümğz gibi doğurdu ve çok tatlı bi kızımız oldu ennem ben düşük yapınca keşke seninikini yerinde benimkisi düşseydi bende anneme demeki benimkimin bu dünyada yiyiecek ekmeği yokmışki giitti işalalh yine olur
evet canım ya biz korudukçamı bişey oluyo anlamadım.bende bebek düşünmeye başladıktan sonra daha hamile olmadan bile her ay temizlik falan yaparken dikkat ederdim ya hamileysem bişey olmasın diye.ama özellikle köylerde falan millet hamile olduğunu farketmeden tarlalarda çalışıyolar neler yapıyolar ama bizde dikkat ettikçe daha kötü oluyo.
zaten ünlülerde falan bi hamileliktir gidiyor.herkes hamile gördükçe sinir oluyorum.onların başına hiçmi olumsuluklar gelmiyo ya yada bizmi bilmiyoruz .