Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Benim de sağ tüpüm alındı ve ilk denememde hamile kalıp sağlıkla kavuştum yavruma çok şükür. Ben de artık bebeğim olsa da çok zor olur diye düşünüyordum aksine hemen oldu. Umutsuzluğa kapılmayın. En hayırlı vakitte rabbim size de nasip eder inşallah:)
çok teşekkür ederim ilaç geldi yazılarınız bana amin inşallah

So
bilmiyorum insan korkuyor operasyona girmeden önce çok ağladım ya sol tüpümde alınırsa diye çok şükür onda sıkıntı yok ama korkuyorum ben artık :KK43:
Sol tüpün de alinsa bile tüp bebek yontemiyle yine hamile kalırsın. Hic korkma. Her seyin bi caresi var. Ben de cok agladim , cok uzuldum. Bi de benimkiler ikizdi, düşün artik halimi. Ama cok sukur simdi ogluma hamileyim ve o gunleri hic hatirlamiyorum bile. Üzülme hepsi geçecek.

So
Sol tüpün de alinsa bile tüp bebek yontemiyle yine hamile kalırsın. Hic korkma. Her seyin bi caresi var. Ben de cok agladim , cok uzuldum. Bi de benimkiler ikizdi, düşün artik halimi. Ama cok sukur simdi ogluma hamileyim ve o gunleri hic hatirlamiyorum bile. Üzülme hepsi geçecek.
Bsy sorucam? Buyuk gecmis olsun yeni bebeginizle guzwl gunleriniz olur umarim.
Bu mtx ignesi yan etkileri cokmu sarsiyor dozuna goremi?

şimdiki aklım olsa ilk dış gebeliğimde tüpümü aldırıp diğer yardımcı üreme tekniklerini denemek , ya da spontan gebeliği beklemek yerine derhal tüp bebek tedavisine başlardım. Şimdi mtx lerin yan etkileri ve ameliyatım sayesinde yumurtalık rezervim çöktü. Artık talihin insafına kaldım.

şimdiki aklım olsa ilk dış gebeliğimde tüpümü aldırıp diğer yardımcı üreme tekniklerini denemek , ya da spontan gebeliği beklemek yerine derhal tüp bebek tedavisine başlardım. Şimdi mtx lerin yan etkileri ve ameliyatım sayesinde yumurtalık rezervim çöktü. Artık talihin insafına kaldım.

geçmiş olsun canım tıkalı tüpünle hamile kalmayımı denedin

geçmiş olsun canım tıkalı tüpünle hamile kalmayımı denedin
Canım işin garibi hsg de tüpler açık göründüğü için doktorların normal gebelik şansı tanımalarıydı. Ama her seferinde aynı tüpten dış gebelik geçirdim. Tıp tüpün tıkalı mı açık mı olduğunu teşhis edebiliyor fakat içerisindeki tüycüklerin hareketlerini anlamada yetersiz kalıyor. Bendeki de muhtemelen tüpün içerisinde tıkanıklık kaynaklı olmayan bir aksaklık vardı. 4. dış gebeliğimi de salpenjektomi ile sonlandırdım.

Canım işin garibi hsg de tüpler açık göründüğü için doktorların normal gebelik şansı tanımalarıydı. Ama her seferinde aynı tüpten dış gebelik geçirdim. Tıp tüpün tıkalı mı açık mı olduğunu teşhis edebiliyor fakat içerisindeki tüycüklerin hareketlerini anlamada yetersiz kalıyor. Bendeki de muhtemelen tüpün içerisinde tıkanıklık kaynaklı olmayan bir aksaklık vardı. 4. dış gebeliğimi de salpenjektomi ile sonlandırdım.

yaa canım çok geçmiş olsun çok üzücü bir pskoloji bende 1 kere yaşadım ama zor yani. zaten tüycükler zarar gördüyse yumurta rahme düşmüyor. benm ilk dış gebelikten bi kaç ay sonra aldırdım tüplerimi. şimdi tüp bebek yapcaz nasip olurssa. laraskopi ameliyatı oldum 2 kere ihtimal vermediler zaten normal yolla hamile kalmama :KK43:

Arkadaşlar ben de geçen sene bu zamanlar burayı okuyor ve bir umut benim gibi dış gebelik geçirenlerin sonradan çocuk sahibi olup olamadığını araştırıyordum.Ve birgün eğer çocuk sahibi olursam buraya yazmaya o zaman kendi kendime söz vermiştim.
Ben de geçen sene arka arkaya önce kimyasal ardından dış gebelik geçirdim.Dış gebeliğim iki doz metotreksat iğneyle sonlandırıldı.İki adet gördükten sonra rahim filmi çekildim.Çok ünlü bir profesör iki tüpümde de problem olduğunu anca tüp bebekle bebeğim olabiliceğini söyledi.Bian önce dene ki laparoskpiyle tüpünü alıp tüp bebek için çalışmalara başlayalım dedi.Tamam diyip ordan yıkılmış bir şekilde çıktık eşimle.Bu arada 30 yaşındayım eşim de 32.Hemen denedik ve test yaptım hamileydim ama hiç sevinemedim çünkü dış gebelik geçirmeye odaklanmıştım.Rahim gebeliği yaşıyordum ve başka bir doktor beni haftalarca rahim gebeliği yaşadığma ikna etmeye çalıştı o kadar umutsuzdum.O kadar güvenmiştim sözde profesör aslında tüp bebek ticaretcisine...
Şimdi oğlum yanımda çok şükür ve geçen sene bu zamanlar psikolojmi hatırlıyorum berbat haldeydim.Bir umut arıyordum.
Size tavsiyem mutlaka rahim filminden sonra hemen denemeniz ben ordan biliyorum hamileliğmi ve kesinlikle tek doktorla kalmamanız... inşallah tez zamanda hepinizin kucağı dolar🤲🏻
Umarım biraz da olsa moral olabilirim sizlere🌸

Merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza . Herkeze çok geçmiş olsun öncelikle Allah'ım herkezin kucağını bebekle doldursun boş bırakmasın. Bende 9 aralıkla dış gebelik ameliyatı oldum kapalı . İç kanama gecirmisim ama bende öyle bayılma kanama veya bir ağrı yoktu . Dr bana sen nasıl ayakta duruyorsun dedi. Çikolata kistim vardı o da patlamış bagirsagi sarmış dis gebelik ameliyatı iç kanama ve bağırsak hepsi bir anda oldu 3 buçuk saat sürdü ve genel cerrah da katıldı ameliyat ta . Sol tupum zarar görmüş alındı . Ben hamile olduğumu ogrendikten bir gün sonra deli gibi mide ağrısı çektim ama hissettim sol tarafimda şişkinlik vardı . 6 ay beklememi söyledi . Tekrar hamile kalabilirmiyim bilmiyorum . Ama veren Allah bir kızım çok şükür . Kızım dan önce de kimyasal gebelik . Boş gebelik . Ve dustugum oldu. Yani ben herşeyi yaşadım . Allah'ım beterinden korusun tabi . 6 ay sonra tekrar calismalara başlayacağım . Dr sağ tupumun açık ve sağlıklı oldugunu söylemişti tekrar rahim filimi cektirmek gerekiyormu ve çok aciyormu aceba . Artık çok yoruldum

Kızlar 2 dış gebelik geçirdim ilkinde metotreksatla düştü, ikincide metotreksat yeterli gelmedi ameliyat da oldum, tüpüm de alındı, öyle sonlandı, size soracağım şu, metotreksat dolayısıyla ne kadar süre korundunuz?

Dış gebelik sebebiyle gecen hafta bugun metotreksat igne yapılmıştı. 2 gündür asiri derecede şişkinlik ve gaz sancısı yaşıyorum. Normal bir yan etki midir?
Beta hcg ise ignenin yapıldığı gunden bir gun once 237 cikmisti. Igneden 2 gun sonra 367, igneden 5 gün sonra 239 çıkmıştı. Bugün de 197 çıktı. Yavas da olsa düşüyor gibi. Doktorum haftaya tekrar beta hcg istedi ama bu gaz meselesini sormayı unuttum

Dış gebelik sebebiyle gecen hafta bugun metotreksat igne yapılmıştı. 2 gündür asiri derecede şişkinlik ve gaz sancısı yaşıyorum. Normal bir yan etki midir?
Beta hcg ise ignenin yapıldığı gunden bir gun once 237 cikmisti. Igneden 2 gun sonra 367, igneden 5 gün sonra 239 çıkmıştı. Bugün de 197 çıktı. Yavas da olsa düşüyor gibi. Doktorum haftaya tekrar beta hcg istedi ama bu gaz meselesini sormayı unuttum

Ben tamamen kanamayla atana kadar ağrı ve sızı yaşadım, ve vucudum kalksam batıyor yatsam batıyordu resmen.
Daha vucudun çabalıyor, normal.
Düşüşte normal ilerliyor görünene göre, bnm yüksekti sıfırlanması uzun zaman aldı,yavas yavas iniyor. Ama sıfırlanana kadar takip ediliyor.

Ben tamamen kanamayla atana kadar ağrı ve sızı yaşadım, ve vucudum kalksam batıyor yatsam batıyordu resmen.
Daha vucudun çabalıyor, normal.
Düşüşte normal ilerliyor görünene göre, bnm yüksekti sıfırlanması uzun zaman aldı,yavas yavas iniyor. Ama sıfırlanana kadar takip ediliyor.
Tesekkur ederim. 3 4 gundur adet kanamasi gibi kanama var. Pıhtılı da değil. 1 aydan fazla suredir surekli kanama var yer yer artiyor yer yer azaliyor. Degerlerim aslında hep dusuktu ama bir turlu sifirlanmadi malesef.

Bende 2017 de oldum benim 1000 lere çıkmıştı tek doz iğne ile düştü ama 2 ay sürdü düşmesi. HErkeste farklı etki yapabilir ben hatırlamıyorum gerçi gaz sancısı oldu mu ama olma ihtimali yüksektir sonuçta vücuduna dışardan bir şey veriliyor. Bende kanama vardı baya pıhtılı da oldu zaman zaman azaldı ama zaten bu şekilde atıyor vücudun kanaman olması da iyi. Sancı içinde doktoruna danış yine de.

Bende 2017 de oldum benim 1000 lere çıkmıştı tek doz iğne ile düştü ama 2 ay sürdü düşmesi. HErkeste farklı etki yapabilir ben hatırlamıyorum gerçi gaz sancısı oldu mu ama olma ihtimali yüksektir sonuçta vücuduna dışardan bir şey veriliyor. Bende kanama vardı baya pıhtılı da oldu zaman zaman azaldı ama zaten bu şekilde atıyor vücudun kanaman olması da iyi. Sancı içinde doktoruna danış yine de.
Tesekkur ederim. Yarin randevum var gidicem insallah doktoruma

Bende dış gebeliğin bütün belirtilenlerini yaşayarak 9 mart 2020 de 2 doz iğne oldum. 3 haftada sıfırlandı kanama ağrı hiçbirşey kalmadı. Doktorum 6 ay korun dedi ama ben hemen olsun istiyorum. Sizce ne kadar süre korunmalıyız?

Bende dış gebeliğin bütün belirtilenlerini yaşayarak 9 mart 2020 de 2 doz iğne oldum. 3 haftada sıfırlandı kanama ağrı hiçbirşey kalmadı. Doktorum 6 ay korun dedi ama ben hemen olsun istiyorum. Sizce ne kadar süre korunmalıyız?
Bence 1 ay adetten sonra devam edebilirsin. zaten adet ile atıyorsun

X