Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

bende 6 haftalık hamile kalmışım ve bunun farkına bile varmadım çünkü adet görmeye devam ettim. sonra vucumdaki değişiklikleri fark edip idrar testi yaptımsonuç pozitifti. mutluydum ama içimde bir şüphe vardı imkansız diyordum. kimseye bişey söylemedn ertesi gün kan testi yaptım sonuç pozitif. o gün sevinçle eşime süpriz yaparak söyledim aynı gün ailesiyle paylaştı. ertesi günün akşamı fenalaştım ve hastaneye gittim sonuç dış gebelikti. mutluluğum 2 gün sürmüştü ama ben aileler dışında kimseye söylemedim abi baba anne ve mecburiyetten iş yeri. en yakın arkadaşıma bile söylemedim. çünkü tam herşeyi söylicem laflar boğazımda düğümlenip bana üzülmeden başka ne diyebilir diyip vaz geçiyorum. kendimin en büyük teselleyicisi kendimin olduğuna inanıyorum .

Adet gecikmesiyle kan testi sonucum 56,102,162 iki gün arayla. Doktor sağlıklı değil. Kürtaj yapalım. Yine değer düşmezse dış gebelik için iğne vuralım dedi. Ben de kendi kendine düşsün diye 5 gün bekledim. Bu süreçte ağrılı ve yoğun kanama yaşadım ve bugün düştüğünü düşünürken 267 çıktı hcg. Sizce dış gebelik mi? Çok üzgünüm. Napmalıyım? Doktora gideceğim bugün. Sizce başka bşr doktora da görüneyim mi?

Adet gecikmesiyle kan testi sonucum 56,102,162 iki gün arayla. Doktor sağlıklı değil. Kürtaj yapalım. Yine değer düşmezse dış gebelik için iğne vuralım dedi. Ben de kendi kendine düşsün diye 5 gün bekledim. Bu süreçte ağrılı ve yoğun kanama yaşadım ve bugün düştüğünü düşünürken 267 çıktı hcg. Sizce dış gebelik mi? Çok üzgünüm. Napmalıyım? Doktora gideceğim bugün. Sizce başka bşr doktora da görüneyim mi?

Üzmek istemem ama dış gebelik gibi bence:110: normal düşük olsa değer düşerdi, sizin yavaş yavaş artmış tam aksine. Yerinizde olsam çok beklemeden mtx yaptırırdım değer düşükken ilaç tedavisi çok etkili oluyor. Çok geçmiş olsun

Arkadaşlar bana da bir yardımcı olsanız. Benim beta hcg yavaş arttı baya kimyasal gebelik dedi doktor evde kanamayı bekledim kahverengi akıntı geliyordu sadece. Sonra başka bir doktora gittim iki gün önceki değerim 332 di 610 olmuş yani iki katına çıkmış ilk defa. Doktor dış gebelik olabilir dedi vajinal ultrasonda baktı şimdilik dış gebelik bulgusu yok, rahimde küçük bir kese şüphesi var normal hamilelik olabilir dedi haftaya tekrar gel dedi.

Benim korkum, acaba daha değer küçük olduğu için fark etmemiş olabilir mi dış gebeliği? Ya o arada tüpüm patlarsa? Çok korkuyorum ne yapmalıyım?

Arkadaşlar bana da bir yardımcı olsanız. Benim beta hcg yavaş arttı baya kimyasal gebelik dedi doktor evde kanamayı bekledim kahverengi akıntı geliyordu sadece. Sonra başka bir doktora gittim iki gün önceki değerim 332 di 610 olmuş yani iki katına çıkmış ilk defa. Doktor dış gebelik olabilir dedi vajinal ultrasonda baktı şimdilik dış gebelik bulgusu yok, rahimde küçük bir kese şüphesi var normal hamilelik olabilir dedi haftaya tekrar gel dedi.

Benim korkum, acaba daha değer küçük olduğu için fark etmemiş olabilir mi dış gebeliği? Ya o arada tüpüm patlarsa? Çok korkuyorum ne yapmalıyım?

Beklemekten başka bişey yok, bu kadar küçük değerle tüp patlaması çok çok nadirdir. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir

Arkadaşlar tüp patladığında muhakkak iç kanama olur mu? Mesela şiddetli bir ağrı geçirmeyen birinin tüpü patlamış olabilir mi?

Olamaz ben gecen ay dis gebelik gecirdim dr bana tupun patlarsa bayilir kalirsin dedi . o kadar buyuk agri girerki anlamaman imkansiz dedi cok sukur oyle bir durumum olmadi

Arkadaslar merhaba daha once yazmistim mayis ayında dis gebelik gecirdim diye hsg cektirimmi ne kadar koruncz diye kafayi yicektim ama hsg yi cektirmemeye karar verdim sirf bu film yuzunden dis gebelik gecirenler varmis hicbirseyin dogalligini bozmamak lazim bence korunmayi da biraktik hersey allahtan diyorum ben fakat su an sol kasigimda ve rahmime dogru batma hissediyorum benim dis gebelik sagda olmustu boyle birsey yaşayan var mi aranizda adetime iki gun var yine gebelikmidir bilmiyorum ama umutlanamyrm acaba enfeksiyon usutme boyle yapabilirmi dusuncelerinize cok ihtycm var

bende dış geelik geçirdim ve bnmde sol tarafımda batma var ama biz korunuyoruz çünkü kan değerim daha düşmedi. haftaya kontrole gideceğim ve söyleyeceğim bu durumu bakalım neymiş :KK43: hsg içinde herkes iyi şeyler söylüyor sen neden bu kadar korktun ki hem yanlış yapıyorsun. dış gebeliğin tekrarlanmadı muhtemel bir konu iken ve tüplerinde tıkalıysa. yanlış yapıyorsun bence canımm

moralim çok bozuk arkadaşlar.günlerdir acayip rüyalar görüyodum.bu günde adetim geçeli 2 gün oldu test aldım yaptım .ikinci çizgi varla yok arası çok silik çıktı ama ben hamile olduğuma eminim.canım çok sıkkın.çünkü yine geçen dış gebelikte yaşadığım sıkıntıları yaşıyorum ve yine aynı tüpte sancım var.doktora henüz gitmesemde dış gebe olduğuma eminim.çünkü hsg çektirmemiştim ve aynı tarafta döllenme olduğu taktirde yine dış gebelik olacağını biliyodum doktorum uyarmıştı.onca korunmaya ragmen yine aynı şeyle karşılaştım.dayanamıycam artık.doktora bile gitmek istemiyorum bu gerçeğin bide doktor tarafından yüzüme vurulması yine aynı sıkıntılı döneme girecek olmam bana çok ağır geliyo.lütfenn dua edin hamilelikten geçtim:çok üzgünüm: inşallah hamile deilimdir yine dayanamıycam çünkü.lütfen dua edin benim için
Arkadaşlar merhaba psikolojim berbat Geçen salı dış gebelik olduğunu öğrendim önce iğne sonra da kürtajla sonlandırıldı 1 hafta sonra gel dedi gidince kan değerlerime baktı yine çok yükselmişti ameliyat yapalım dedi mecburen kabul ettim dün ameliyat oldum Sağ tüpüm alındı psikolojim alt üst çok korkuyorum bir taraftan düşünüyorum ya Hamile kalırsam ve aynı şeyleri yaşarsam Bir taraftan da ya hamile kalamazsam diye düşünüyorum Ne yapmam gerekir bilmiyorum hiç kimse bilmiyorum ben ve eşim dışında işi hiç uzatmadan tüp bebeğe mi gitsem 26 yaşındayım ilk hamileliğimde oldu bu olay Ne yapacağım bilmiyorum Bu arada bana corumlu önermedi gelecek ay rahim filmi çekelim dedi sadece Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum Lütfen yardımcı olun yalvarırım

Yanlış yönlendirmek istemem ama klomen haplarının da dış gebeliğe sebep olabileceğini okudum. Eğer kendinden yumurta oluşuyorsa doktora bu durumu iyice sorup akışına mı bıraksan?
Kesinlikle Ben de aynı şeyi düşünüyorum Klomen kullandım ay hamile kalmışım ama dış gebelik oldu aslında yumurtlamam çok büyük bir problem değildi ama doktorum kullan dedi ilk ay olmadı ikinci ay tuttu Onda da Dış gebelik oldu Belki normal bir gebelik olacakken o ilaçlar yüzünden oldu Çok pişmanım En azından üç dört ay kendim demeseydim ama korunmayı bıraktım gibi doktora gittim Öyle korkuttular ki beni çok uzun korundunuz olmayacak ki ben de bir an önce olsun diye Doktora gidip ilaç tedavisi gördüm ve dış gebelik geçirdim

Kesinlikle Ben de aynı şeyi düşünüyorum Klomen kullandım ay hamile kalmışım ama dış gebelik oldu aslında yumurtlamam çok büyük bir problem değildi ama doktorum kullan dedi ilk ay olmadı ikinci ay tuttu Onda da Dış gebelik oldu Belki normal bir gebelik olacakken o ilaçlar yüzünden oldu Çok pişmanım En azından üç dört ay kendim demeseydim ama korunmayı bıraktım gibi doktora gittim Öyle korkuttular ki beni çok uzun korundunuz olmayacak ki ben de bir an önce olsun diye Doktora gidip ilaç tedavisi gördüm ve dış gebelik geçirdim
Çok geçmiş olsun canım Rabbim sınıyor hepimizi. Ben 5 yıllık bebek serüvenimde birçok şey yaşadım hala da yaşıyorum. Tek tüple hamile kalanları okudum. Bence çocuk fikrine ara verin.bir süre sonra kendiniz deneyin. Olmazsa tüp bebek deneyin. Ama iyi bir merkeze git. Tüp bebekte de dış gebelik olabiliyormuş.

Çok geçmiş olsun canım Rabbim sınıyor hepimizi. Ben 5 yıllık bebek serüvenimde birçok şey yaşadım hala da yaşıyorum. Tek tüple hamile kalanları okudum. Bence çocuk fikrine ara verin.bir süre sonra kendiniz deneyin. Olmazsa tüp bebek deneyin. Ama iyi bir merkeze git. Tüp bebekte de dış gebelik olabiliyormuş.
2 ay falan ara vercem zaten çok yenı düşünmeye başladık kasımda korunmayı bıraktık onay kalmışım Bırkaç ay sonra rahım filmi çektirip devam etcem Hayırlısı ne diyeyim ki hiç başımıza gelmez sanıyoruz herşey bizim için Allahım nasıp etsin tüm kadınlara

bence bir hafta çok fazla bekleme ara ara yine kontrole git kan testini yaptır dış gebelikde değer yükseliyor zaten tüpünde başka yerinde büyürse allah korusun patlatır. kontrollü gidin.

Merhabalar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun. Bende 2007 yılında bir doğum yaptım ve kızım oldu. 2009 yılında dış gebelik geçirdim ve erken teşhis olduğu için iğneyle düşürüldü. Tüplerimde alınmadı. 2014 senesinde taktırdığım sprel rahime batmış ve rahim içi dışı komple enfeksiyon olmuş hastaneye yattım antibiyotik tedavisiyle enfeksiyon kurutuldu sprel çıkartıldı. 1 senedir tekrar bebek deniyoruz fakat olmuyor. Doktorum dış gebelik geçirdiğim için rahim filmi çekti 2 tüpünde açıldığını söyledi. Eşimin ve benim bütün testlerimiz güzel çıktı. Sorun yok olur dedi doktor. Bi kaç ay bekledik olmayınca aşılama denedik oda olmadı. Doktor çok kafana takma biraz ara ver dedi. 1 seneye yakın ara verdim ve şimdi tekrardan korunmayı bıraktım. Ama yine olmadı ne yapmam gerekiyor sizce. Nasıl bi tedavi uygulamam gerekiyor. Dış gebelik sonrası tekrar hamile kalan varmı aranızda. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz :KK43:

Merhaba dış gebelik tekrar hamile kalmaya engel bir durum değil, ben ilk dış gebeliğimden üç ay sonra korunma sürem biter bitmez tek tüpüm kapalı olmasına rağmen yine hamile kalmıştım, o da dış gebelik olsa da kalabilmiştim, kalabilen de çok kişi duydum, ikinci dış gebeliğimden sonra altı aydır ben de hamile kalamıyorum daha fazla beklemek istemediğim için tüp bebeğe başlıyorum bu ay, testler aşılama zaten üzerinize düşeni yapmışsınız eksik bir tetkik varsa doktorunuzun yönlendirmesini isteyebilirsiniz, bir sıkıntı yoksa da ya bekle ya tüp bebek diyecektir doktorunuz da, kelin ilacı olsa hesabı hangisi doğru seçenek onu da zaman gösterir ancak rabbim ehil doktorlarla karşılaştırsın gönlünüze göre versin

Merhaba dış gebelik tekrar hamile kalmaya engel bir durum değil, ben ilk dış gebeliğimden üç ay sonra korunma sürem biter bitmez tek tüpüm kapalı olmasına rağmen yine hamile kalmıştım, o da dış gebelik olsa da kalabilmiştim, kalabilen de çok kişi duydum, ikinci dış gebeliğimden sonra altı aydır ben de hamile kalamıyorum daha fazla beklemek istemediğim için tüp bebeğe başlıyorum bu ay, testler aşılama zaten üzerinize düşeni yapmışsınız eksik bir tetkik varsa doktorunuzun yönlendirmesini isteyebilirsiniz, bir sıkıntı yoksa da ya bekle ya tüp bebek diyecektir doktorunuz da, kelin ilacı olsa hesabı hangisi doğru seçenek onu da zaman gösterir ancak rabbim ehil doktorlarla karşılaştırsın gönlünüze göre versin
Amin inşallah Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Doktorum çok iyi bi sorun yok acele etme bekle diyo. Ama ben yaşım geçtiği ve kızım büyüdüğü için biran önce olsun istiyorum. 3 kez aşılama deneriz olmazsa istersen tüp bebek denersin dedi doktorum. Ama bakalım nasip Rabbim ne göstericek. Zamana bıraktım bende Allah ol derse olacak inşallah

Amin inşallah Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Doktorum çok iyi bi sorun yok acele etme bekle diyo. Ama ben yaşım geçtiği ve kızım büyüdüğü için biran önce olsun istiyorum. 3 kez aşılama deneriz olmazsa istersen tüp bebek denersin dedi doktorum. Ama bakalım nasip Rabbim ne göstericek. Zamana bıraktım bende Allah ol derse olacak inşallah
İnşallah en kısa zamanda doğal yolla hamile kalırsınız, aşılamanın hem başarı oranı düşük hem de bizim dış gebelik geçmişimiz olduğu için tekrar etme noktasında risk grubundayız, aşılama dış gebelik riskini azaltmıyor malesef, doktorunuz en doğrusunu bilir tabi vakti saati gelince en hayırlı yoldan olsun inşallah

İnşallah en kısa zamanda doğal yolla hamile kalırsınız, aşılamanın hem başarı oranı düşük hem de bizim dış gebelik geçmişimiz olduğu için tekrar etme noktasında risk grubundayız, aşılama dış gebelik riskini azaltmıyor malesef, doktorunuz en doğrusunu bilir tabi vakti saati gelince en hayırlı yoldan olsun inşallah
Benim dış gebeliğin üzerinden 10 yıl geçti tekrar olmaz inşallah. Doktorum ben olmuyo diye üzülüp acele ettiğim için aşılama yaptı. 3 kere deneyelim dedi. İlki tutmadı 1 ay ara verelim dedi bende çok kilo aldığım için hamileliğim zorlaşır diye tüp mide ameliyatı oldum. 100 kilodan 60 a düştüm. Ameliyattan sonra 1 sene doktor hamilelik önermedi o yüzden tedavi yarım kaldı. Şuan tekrar denemeye başladık. Bakalım bu ilk ayımız bi kaç ay olmazsa tekrar doktora gidicem. Rabbim isteyen herkese hayırlı evlat versin. Ben çok kafaya takıyorum hep olmucak bi sorun var gibi geliyo. Doktorumda bi sorun yok bekle tedaviye bile gerek yok diyo ama bakalım nasip Allah ne zaman dilerse o zaman olacak inşallah. Adet günüm yarın gelmezse inşallah bi kaç gün sonra test yapıcam. Hayırlı haberler veririm burdan inşallah :KK200:

X