Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

çok teşekkür ederim allah herkesin gönlüne göre versin, evet çok kırıcı konuştu bende doktor araştırmasındayım eşim üreloga gitti sayılar gayet iyi bunu çok önemsemiyoruz demişti, şimdi yine havuç suyu içirmeye başlaıdm bide keçiboynuzu pekmezi yediricem umarım faydası olur

Ben de sag tupten dis gebelik gecirdim ve o tupum surekli agriyor. Usutunce daha da bi zorluyor.

Sağol canım olur kullanırım yerim enginarda yeterki sıkıntı olmasın

Benim de sol tüpümden hayır gelmez diye almak istemişlerdi ama ikinci dış gebeliğim sağdan oluşunca iyi ki aldırmamışım dedim, bu ay ki hsg sonucuma göre tüp bebek yapılıp yapılmamasına karar verilecek ama doktorum tüp bebek yapmadan önce tüplerini alalım gibi birşey söylemedi, hatta tek tüpüm açık çıkarsa tüp bebek bile önermiyor ki tüp bebek konusunda meşhur birisi, ikinci dış gebelik olasılığı %5, üçüncü %15 miş bir doktorun fikriyle tüplerini aldırma bence, doktor konusunda da tüp bebek konusunda bir numara memorialda semra kahraman diyorlar ama tüp bebek dışında bakmadığı için ben birgül sarıkamışa gidiyorım ona da tüp bebeğin kraliçesi diyorlar, yücel karaman da iyiymiş özellikle cerrahi konuda , tüp bebek doktorlarını söylememin sebebi tüplerle ilgili en çok vaka gören onlar çünkü tüp bebek tedavisini bizim gibi tüplerinde sorun olanlar sık uygulatıyor ben çareyi onlarda buldum hem de eşinle ilgili de daha sağlıklı yorum yaparlar, ömründe birkaç dış gebelik vakası görmüş rutin gebe kontrolü yapan doktorlarım elimi tutup teselli etmekten, hemen tüplerini alalım, hocamı arayıp sorayım demekten öte geçemedi, doktoruna güvenmek ve rahat hissetmek çok önemli gönlüne göre birisi denk gelsin inşallah

çok teşekkür ederim benzer durumlarımız var gerçekten bazı doktorlar gerçekten çok acımasızca konuşyorlar birdaha o doktora gitmeyeceğim kesinleşti zaten bana 2.dış gebeliğini geçirirsen hepsini alma mantığını anlayabilmiş değilim en kötü bağlatırım am yinede aldırmak istemiyorum tek şansım tüp bebek olacak ozaman oda tutup tutmayacağı garanti değil sonuçta

Canım ben 2. Dış gebeliğide geçirdim hatta şuan değerlerim düşüyor tüplerim tıkalı mı değil mi bilmiyorum hag çektircem cevat beyde ama doktorum daha sonucu bile bilmeden bana umutsuz olma sakın dış gebelik sonrası normal gebelik yaşayan birsürü kadın var vs diye hep teselli etti sakın tek bir doktorla kalma neden normal olmucakmış tüpler tıkalıysada açılıyor çözümü mevcut umutsuz olma herşey güzel olcak

bende cevat beye çektirdim, sağ açık çıktı oradan dış gebelik geçirmiştim, soldanda selektif anjiyo gibi bişi uyguladı sıvı geçişi sağlandı dedi bir doktor bak ne güzel açılmış dedi, diğeri geçirmişler ama o tüpten hayır gelmez dedi 3.bir doktora gidicem artık güvenim kalmadı gerçekten tesellie den dktor bulmak çok zor çok kolay geliyor çat çaat ssöylemek

canım yakın zamanda bir dr ile bu süreci bende yaşadım.
ben 2017 ocak adetimle hamile kaldım mart ayında kürtaj iğne ile dış gebelik sonlandırıldı
mayıs ayında adet oldum rahim filmi çekildi sıkıntı yok dendi tüpler için
2018 mart ayında tüp bebek denedik hamile kaldım 2 gün ara ile 3 testte 2 katı artışlar oldu sonra birden kahverengi lekelenme başladı ve en son değer 250 iken 2 gün sonra 248e ondan sonraki iki gün sonraki testte 415 i gördük eyvah dış gebelik dedik yine aynı süreç başladı diye ağladım çok üzüldüm 2 gün sonra tekrar test yaptığımızda 144e düştü dr bir hafta sonra tekrar yap dedi 62ye düştü o ara tüp bebek dr ile görüşmeler yapıyorduk burdaki dr gideyim birde ondan görüş alalım dedik eşimle gidince süreci anlattık bana direk kürtaj yapalım tüpleri alalım dış gebelik olmaz artık böylece dedi şuanki de dış gebelige benziyor cünkü dedi
Biz şok olduk ben süreçten kurtulmak için eşim olmasa hemen kabul edecektim eşim biz bir düşünelim dedi beni çıkardı odadan eşim bana ne oluyorsun dur biraz bir dr demesi ile tüpler alınırmı dedi
Tüp bebek drumuzu aradık dr ile aramızda geçen konuşmaları anlattık kendisi asla böyle birşey yapmayın dedi. değerin düşüşe geçti bir hafta sonra tekrar testi tekrarla dedi normal yoldan gebe kalabilecek bir bayansınız siz yaşınızdan dolayı bu süreci hızlandırmak istediniz iki kere normal yoldan gebe kaldınız bir oğlunuz var bu gebelik dış gebelik değil kimyasal gebelik bence dedi. Kendisi tüp bebek dr idi tüpler alınsa idi direk yine tüp bebek denemek zorunda kalacaktık buda o dr işine gelirdi buna ragmen hayır szırf şüphe ile bu karar alınmaz tüpler kapalı rahme sıvı akımı yapıyor ve gebelik oluşmasını engelliyorsa o zaman bu değerlendirilir kaldıki yine de ikisi alınacak deyi birşey yok dedi.
Bir hafta soınra 30 nisanda teste tekrarladım 2ye düşmüştü hcg iyidi tüp bebek dr dinledim ve tüpleri aldırmadım. Tüp bebek dr rahim filmi çektirin ilk adetle dedi. şimdi adeti bekliyorum adet olunca yine rahim filmi çektireceğim. bakalım sonuç ne çıkacak

çok haklısınız o kadar çok örnek varki böyle hangi doktora güveneceğimizi şaşırdık valla, çok şükür 1 cocugunuz varmış en azından inanın şu anda hamile kalmaktan korkar hale geldim dış gebelik olursa diye başka doktorlara göstericem asla bir doktorun dediğine göre hareket etmicem

arkadaşım allah insaflı işinin ehli drlara denk getirsin
inan bende korkuyorum 6 yıldır ikinci evlad için uğraşıyorum
sende korkma rabbimden dileyelim hep sağlıklı ve hayırlı bir gebelik inşallah nasip olur

Sen hiç canını sıkma başka doktora git o da olmadı mı bir başkasına git içine sinene kadar.
Hayır gelmez diye neye göre söylüyor tüp mü tıkalı başka bişey mi var açıklamasını yapsın ozaman altını doldursun bi niye hayır gelmiyomuş

o kendisi çekmek istedi eski usülle sonra baktı filme sıvı geçişi sağlanmış ama kapalı sonuçta bu sebepten hayır gelmez dedi

Korunma süren bitmesine 1 ay kala yaptır canım daha iyi olur açılır yapışıklık vs varsa açılır Allhın izniyle sağlıklı gebeliğin olur inşallah
Dışgebeliğim iğneyle sonlandırılmıştı ve sağ tüpümden ümidi kesmiştim. Dış gebeliğimden sonra korunmamızın bitmesini takiben HSG çektirdim çünkü filmden sonra hamile kalma oranlarının çok arttığını okumuştum. HSG sonucunda tüp sağlam çıkınca çok sevindik. Hemen o ay döllenme oldu ama bir haftada gitti. İkinci ay, yani bu ay yine döllenme oldu ve beta-hcg değerlerim iyi.
o Yüzden bence de HSG çektirmek için acele etme çünkü filmi takip eden 3 ayda gebelik şansın artıyor. Korunma süren bittiğinde ya da bir ay kalaya denek getir. Umarım her isteyenin yavrusu olur.

Yani dış gebelik geçirdiğiniz tüpünüzdenmi tekrar hamile kaldınız diğer tüptenmi

Yaa çok iyii umarım herşey güzel olur güzel haberler alırsın inşallah

Rica ederim memorialdaki tüp bebek merkezinde de almaya gerek yok ama sol tüpün bağlanabilir demişlerdi bana, tüpte sıvı olma durumunda alıyorlar mecbur, tüp bebekte de tutmamaktan öte yine dış gebelik ihtimali olduğu için onun da riskleri var haklısınız, tüpler açıksa biri bile, olumlu ihtimale sarılıp denemek en doğrusu sanki

bende aynı fikirdeyim bugün başka bir tüp bebek doktoruna gidicem bakalım o ne diyecek , I am mad bende onu anlamadım güvenemedim sıvı geçişi sağlandı yazıyor rapordada sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…