- 23 Ağustos 2012
- 14.229
- 37.406
Başlayıp ramazana kadar yapayım diyorum aalında bende. Denemekten zarar geşmez inşallah
deneyipte kötü etki gören duymadım, kesinlikle denemelisin. güzel haberlerde buluşmak üzere.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başlayıp ramazana kadar yapayım diyorum aalında bende. Denemekten zarar geşmez inşallah
deneyipte kötü etki gören duymadım, kesinlikle denemelisin. güzel haberlerde buluşmak üzere.
Kızlar Pazartesi ani bi kararla iğne oldum. Doktorum muaynehanede oldugu için özel bi hastaneye yönlendirdi. Orda dogum için gelen gebeler vardı. oda süslemesi ayrıntıları falan konuşuyolardı önemseyerek.4. Hüsranını yaşayan biri olarak baktım kaldım. Okdr umutsuz hissettimki kendimi.Rabbim hepimize yaşatır umarım bu duyguları tatlı telaşları
Ay Allah razı olsun çok teşekkür ederim ne iyi geliyor böyle pozitif şeyler duymak yaşamayan anlamaz Allahım sana da birdaha yaşatmasın inşallah canımBen de senin için dua ettim bugün.
Ben de bu aşamaları yaşadım çünkü çok dua ettim çok yıprandım, korktum ama geçti gitti çok şükür.
Seninki de geçecek Allah'ın izniyle en kısa zamanda 2. iğneye gerek kalmadan sıfırlanacak inşallah.
İğnenin etkileri var evet ama o iğneyi devamlı vurdurmak zorunda olanlar da var o yüzden ufak dozlar vücuda zarar vermez yan etkileri biraz sıkıntılı ama atlatıyoruz hepimiz bir şekilde Allah beterinden korusun.
İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik yaşarsın.
Allahım tekrar yaşatmasın isteyen herkese hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Teşekkür ederim evet o ocak sonuna doğru olmuştu zaten bu da isteyerek olmadı kendiliğinden oldu bizim nasip böyleymiş hayırlısı buymuşCanim gecmis olsun.
Senin ilkiyle ikinci arasida cok az sanki yeni atlatmistin diye hatirliyorum?
Insallah gerek kalmaz ikinci doza.
Dilerim iyi haberlerinizi okuyalimm❤
Allah yardımcın olsun canım hsg felan çekin istersen bi orada çıkıyor herşey tıkanıklık varsa acıyorlarmışSlm kızlar.yaklaşık 2 yıldr uğraşıyorum bebek için. 3 tane kimyasal yaşadım. 2. Gebelikte deger bi artıp bi azaldı. İgne önerildi ama güvendiğim bi doktor bu artışın önemli olmadıgını söyledi igne yaptırmadım oyüzden kendiliginden sonlandı. Onada kimyasal dendi bu arada pıhtılaşma bozukluğu çıktı 4.gebelik başlangıcında igne yapmaya başladım. Ama oda kimyasal oldu . Değer 90 a düştü sonra tekrar yükselmeye başladı. 380 e çıktı. Dün muayne olunca tüpte şüpheli bi alan görüldü ve igne oldum. Değer bugün 320 çıktı. Yani 4 . Gebeliğimde hüsran. Artık bhcg takibi korunma süresi beklicez. 2 yıldır bekliyoruz gerçi. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Evet cnm şu gebelik sonlansın ilk işim hsg olcak inşallahAllah yardımcın olsun canım hsg felan çekin istersen bi orada çıkıyor herşey tıkanıklık varsa acıyorlarmış
Korunma süren bitmesine 1 ay kala yaptır canım daha iyi olur açılır yapışıklık vs varsa açılır Allhın izniyle sağlıklı gebeliğin olur inşallahEvet cnm şu gebelik sonlansın ilk işim hsg olcak inşallah
merhaba, bende 1 yıl önce dış gebelik geçirdim, benim kürtaj + iğne oldu 6 ay koruma verdiler yara oluştu lazerle yaktılar sonra temiz dene dediler 4 ay denedim olmadı, rahim filmi istediler o dediğiniz echomarda ben çektirdim 1 ay önce benki kabusum olabileceğin düşündüğüm erkek doktora hiç muayene olmamış biri olarak inanınki o işlem 10 dkka sürmedi doktor seni utandıracak hiç bişi yapmadı ve benim film sırasında sol tüpüm tıkalı çıktı ve o yöntemle açtı dış gebelik sağ taraftan olmuştu şimdi yumurtlama takibi yapılacak inanın korkulacak bişi yok ben sabah çektirdim ve öğlen işe gittim hiç bu kadar kolay olabileceğini düşünmemiştim sadece sol tarafım kapalı olan yer açarken adet sancısı gibi bir ağrı oluştu okadar.Son durumuma gelecek olursam ilk dozla beta hcgm düşmedi 6000e kadar çıktı ikinci doz sonrası düşmeye başladı şu anda 1300lerde sıfırlanmasını bekliyoruz bir hafta sonra ameliyat riskim kalkacamış , ( ameliyat demişken ilk ve en sağlıklı tercih her zaman iğneymiş ancak iğne tedavisi cevap vermezse veya tüp patlamışsa ameliyat gerekiyormuş, tüp aldırma bağlatma ameliyatıyla ilgili de tüp ciddi zarar görmüşse veya sıvı birikmesi varsa tabi ki alınması yanlış değilmiş ancak sadece tıkalı diye aldırmak bağlatmak dış gebelik şansını sıfırlamıyormuş tüpün bittiği yerde, karın boşluğunda vs ya da diğer tüpten yine risk varmış) beta sıfırlandıktan iki adet sonrası tekrar rahim filmi istediler, selektif salpingografi işlemi varmış onu tavsiye ettiler hsg ile açılmayan tüpe hemen arkasından bunu uyguluyorlarmış ve tüpü açabilme ihtimali daha yüksekmiş istanbulda sadece bir kişi yapıyormuş erkek doktor fobim olduğu için ben gidemeceğim ancak eski rahim filmi travmama dayanarak şunu söyleyebilirim ki asla yeni teknoloji olmayan bir yere gitmeyin, hsg sonrası sağ tüpüm de kapalı çıkarsa tüp bebek tedavisinden başka şansım kalmıyor, ancak açık çıkarsa ya da açılırsa tekrar dene diyorlar, 3.de dış gebelik ihtimalim yüzde 15miş risk grubuna takılmadan normal bir gebelik geçirme şansım yüzde 85miş kalbim beynim sayıları görmüyor artık yine dış gebe olursam ne yaparım nasıl kaldırırım diyor, üç hayal kırıklığı, üç sancılı dönem ama sonra üzülme rabbin bu sıkıntılarını karşılıksız bırakmayacak herşey güzel olacak artık diyor uzun lafın kısası mevlam görelim neylerse güzel eyler... bunlar sadece yaşadıklarımı hissettiklerimi anlatsam kitap olur o yüzden daha fazla uzatıp sıkmayayım sizleri ancak tecrübeli dış gebelik uzmanı olarak her türlü sorunuza severek cevap verebilirim istediğinizde
Baktırdın mı canım kan testi sonucun ne çıktı? 4. Gün biraz artış olabiliyormuş önemli olan 7. Gün inşallah o zamana kadar düşüşe geçerBugün test günüm benimde 4.gün. Evde test yapıyorum artmış gibi geliyor inşallah öyle değildir. Şu çift çizgiyi görmek için kaç ay çabalamışımdr kimbilir. Silik bişey görürmüyüm diye testi gözüme sokardım. Şimdi düşsün diye uğraşıyoruz. Oda inatla beliriyo hemen. Buda bizim sınavımız demekki
Evet cnm düşmüş biraz çok şükür. 320 idi 250 olmuş. Pazartesi 7. Gün de iyi bi sonuç alırım umarım. Her sıkıntıdan sonra rabbim bi güzellik gönderiyor. Çektigimiz bu sıkıntılarda bebişlerimizin habercisidir inşallahBaktırdın mı canım kan testi sonucun ne çıktı? 4. Gün biraz artış olabiliyormuş önemli olan 7. Gün inşallah o zamana kadar düşüşe geçer
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun size de, benim ilk hsg deneyimimde sıvı verilme anı değil ama takılan alet çok canımı yaktı sonrasında kanama ağrım olmadı rahat geçti ama psikolojik olarak çok etkilendim 2 gün sonra vajinal muayenem vardı ona bile giremedim ki acıya dayanıklı bir insanımdır lazerde bile gıkım çıkmaz, herhalde vajina yapımdan dolayı canım yandı, o yüzden bu sefer anestezili çekilme kararı aldım, acım bir ihtimal çekildiğim yerdeki aletten de olabilir ama risk alamayacağım galiba, doktorum kesinlikle cevat beyi tavsiye ediyor türkiyede tek dedi ama çok arada kaldım bu ay sonunda çektirmem gerekiyor ne yapacağım bilmiyorum sol tüpüm zaten kapalı sağın durumu meçhul, bu durumda seçme lüksüm yok aslında ama kendimi ikna edemiyorum, sağolun verdiğiniz bilgiler içinmerhaba, bende 1 yıl önce dış gebelik geçirdim, benim kürtaj + iğne oldu 6 ay koruma verdiler yara oluştu lazerle yaktılar sonra temiz dene dediler 4 ay denedim olmadı, rahim filmi istediler o dediğiniz echomarda ben çektirdim 1 ay önce benki kabusum olabileceğin düşündüğüm erkek doktora hiç muayene olmamış biri olarak inanınki o işlem 10 dkka sürmedi doktor seni utandıracak hiç bişi yapmadı ve benim film sırasında sol tüpüm tıkalı çıktı ve o yöntemle açtı dış gebelik sağ taraftan olmuştu şimdi yumurtlama takibi yapılacak inanın korkulacak bişi yok ben sabah çektirdim ve öğlen işe gittim hiç bu kadar kolay olabileceğini düşünmemiştim sadece sol tarafım kapalı olan yer açarken adet sancısı gibi bir ağrı oluştu okadar.
İlaç en çok karaciğere zarar veriyormuş, kız kardeşim eczacı bana deve dikeni ekstresi içeren vitamin verdi ondan içiyorum karaciğerim için, ayrıca enginar da karaciğere çok iyi geliyor, yemeğini sevmiyorsan onun da kapsül formları var, veee hacamattan korkan ben sırf vücudumdan ilacın zararı toksinler atılsın diye onu bile yaptırdım, bana önceki doktorum ilacın zararı azalsın diye sıfırlanma sürecinde folik asit kullandırmıştı ama şu an gittiğim profesör sürekli kullananlar var birkaç dozla o kadar zararı olmaz içmene gerek yok dediDua ediyorum valla ikinci iğne olmasın diye olursada kabulüm ama çok ağır bilirsiniz yaşadıysanız bir de bu 4. Kez olcak iğne öncekinde de iki doz bunda da 2 doz olcak yan etkileri çok berbat Allahım yardım etsin tek bana değil herkese
Çok karışık hisler di mi, dış gebelik yaşadıktan sonra insan çift çizgiye sevinemiyor zaten artık bi anlam ifade etmiyor, önce değer artsın sonra da düşsün diye beklemek dua etmek bile insanın dengesini alt üst ediyor ama çocuğu olma ihtimali dahi olmayanları düşünüp teselli oluyorum artık , doktorum da hep öyle moral veriyor üç kere dış gebelik yaşayan eski hastasının bile sonra kendiliğinden 2 çocuğu olmuş, hoş 3. de mi olabilir yani diye uykularımı da kaçırmıyor değil ama pozitif düşünelim hayr olsun:) imtihan bizimkisi geçecek inşallahBugün test günüm benimde 4.gün. Evde test yapıyorum artmış gibi geliyor inşallah öyle değildir. Şu çift çizgiyi görmek için kaç ay çabalamışımdr kimbilir. Silik bişey görürmüyüm diye testi gözüme sokardım. Şimdi düşsün diye uğraşıyoruz. Oda inatla beliriyo hemen. Buda bizim sınavımız demekki
Hadi çok geçmiş olsun 4. gün bile düşmüşse bundan sonra düşecektir inşallah hızla, rabbim bir daha yaşatmasın, bizimkiler biraz nazlı tez zamanda gelsinler inşallahEvet cnm düşmüş biraz çok şükür. 320 idi 250 olmuş. Pazartesi 7. Gün de iyi bi sonuç alırım umarım. Her sıkıntıdan sonra rabbim bi güzellik gönderiyor. Çektigimiz bu sıkıntılarda bebişlerimizin habercisidir inşallah
arkadaşlar merhaba kafam allak bullak benzer durumları yaşayan arkadaşlar çok o yüzden sizlerden fikir almak istedim,1 yıl önce dış gebelik yaşadım küttaj+metotrast iğne oldum 6 ay koruma verildi, sonrasında 4 ay denedim olmadı rahim filmi sperm testi hormon testi istediler yaptırdım hormonda bişey çıkmadı, eşimin sperm testinde sayıları gayet iyi ama morfoloji %2 çıktı, rahim filminde sol taraf kapalı çıktı ama açtılar, sağ tarafan dış gebelik geçirmiştim, dış gebelik geçirdiğim doktora gitmek istemiyordum başka doktor deniceksin sonra içim rahat etmeid ilk doktoruma gittim bana demediğini bırakmadı sol taraftan hayır gelmez (rahim filmini kendi çekmek istedi eski üsülle ama ben echomarda çektirdim acı çekmek istemediğim için) sağdanda dış gebelik geçirdin tekrar hamile kalsan dış gebelik geçirmen yüksek ozaman tüm tüplerini alırız direk tüp bebek dedi, eşindede spermler anormal dedi dünya başıma yıkıldı. şimdi napıcamğımı şaşırmış durumdayım zeynep kamile felanmı gitsem yoksa medical parkta nur dokuzeylül hanım varmış onamı gitsem sizlerden tavsiye istiyorum