Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Tamamen etmiyor,yeni hucrelerin olusumunu engelleyip bozulmasini sagliyor gb dusun.
Bende ogrenmeden once de parcali kanama olmustu ama o buyuk parcayi cidden anliyor insan.
Dogum kontrol hapi etkili olmus olabilir.Temizlenmissin sonradan sanirim.
Anladım ben tamamen yok ediyor sanıyordum çok teşekkür ederim

P

Peki nasıl bir adet dönemiydi et parçaları falan düştü mü?

Adet öncesi iğneden sonra düşürdüm öyle parçalar ben. Hatta bende kesin düştü çocuk demiştim ama onun üstüne kaç gün daha adet olmadım. Hatta kontrolde doktoruma ben düşürdüm dedim o da bebek değildir o düşen rahim bayaa kalınlaştı onun parçalarıdır ağrılı ve kalıntılı olur adetin normal dedi.

Aynen yokediyor. Benim düşen parça da resmen cenin gibiydi ama zaten belli bi bhcg değeri falan olmadığından normal haftasındaki bebek kadar bile büyüyemiyormuş gebelik.

Benim rahim kalınlaşmamıştı ama ertesi gün kapı kullandığım için dış gebelik geçirdim çünkü o hap rahmin kalınlaşmasını engelliyor.
Böyle yuvarlak birşeyin içinde kafası karnı var çok tuhaf oldum sizinki de öyle miydi

Canım beta hcg kaçtı ki? Yani genelde iğne yapılan hastalarda değer çok yüksek olmadığı için bebek de öyle pek anlaşılabilir olmuyor aslında..

Benim iğneden sonraki gün bayaa büyük parçalar düşmüştü. O zaten gebelik nedeniyle kalınlaşan rahim duvarı.

198 di ilk farkedildiği zaman iğne vurulana kadar 99 a kadar kendisi düştü 99 dan sonrası iğne ile sıfırlandı.
Ama bebek gibi ya ve onu dün düşürdüm düşürünce kanamam da azaldı bitmek üzere teyzeme fotoğrafını attım o daha önce düşük yaptığı için 2 aylık falan düşük diyor
Acaba iğneden sonra tekrar hamile mi kaldım iğne ve dkh yüzünden mi düştü diycem de böyle birşey mümkün mü onu bilmiyorum

Düşükte çok sancı ve ağrın olur, sende durum nasıldı?

Normal adet sancısının çok katı bi ağrı.

200 falan çok küçük bi değer. Yani ultrasonla falan görünmüyor ki.. 1500 olunca kese ancak beliriyor öyle düşün.. her neyse düşmüş işte, Rabbim kimseye tekrar yaşatmasın

Kılar yakın zamanda dış gebelikten sonra hsg cektirip hamile kalan arkadaşlar varmı acaba umuda ihtiyacım var benim Sol tüp fonksiyonunu yitirmiş durumda kismen tek tupluyum ama tekrar dış gebeliğe açık durumda 5 yıldır olmadı hsg sonrası 4.gündeyim kanamam yeni kesildi sağ tupumde sızLamalar başladı insallh yunurtluyorumdur

Daha önce konuya yazmıştım. 3 Mart'ta metotreksat iğne oldum dış gebelik için. Bir hafta sonra değerlerim 630'dan 510'a düşmüştü. Doktor düşüşü iyi buldu, ikinci iğneye gerek görmedi. 15 gün sonra tekrar beta bakalım dedi. Cumartesi günü beta baktıracağım. İğneyi olmadan önce 3 haftadır aralıksız süren kanamam olmuştu. İlk başlarda hafif kahve lekelenme, sonraları daha parlak kırmızı renkte ve daha yoğun olmuştu. Bir kaç parça da düşürmüştüm ama kan pıhtısı mı bilmiyorum. Buna rağmen beta yükselmişti. Ağrım sızım olmadı. İğneden sonra kanamam devam etti ama çok hafifledi. 10 gün sonra yine başladı ama bu sefer koyu renkte ve yine az miktarda. Üç gün önce gaz ağrısı gibi ama çok daha yoğun, kıvrandırıcı ağrılarım oldu. Doktoru aradım, endişelenecek bir şey olmadığını söyledi. Kendi kendine geçti. Yalnız sorun şu ki tam 1 aydır kanamam var ve bitmiyor. İlk baştakilerden sonra herhangi bir parça düşürmedim. Ufak pıhtılar geliyor sadece. Bu şekilde hamileliği vücuttan atma şansı var mı? Hala hamilelik belirtilerim var bu arada, beta çok fazla düşmedi sanırım.

Canım kişiden kişiye değişiyor sanırım ama adetten uzun sürdüğü kesin benimde ilk dış gebeliğim de kanama önce gelmişti yani hamile olduğumu bilmeden Sol tarafta ağrı ile ve hastanede 10 gün yattım yattığı sürece devam etti iğneden sonra 2.sinde ise hamile olduğumu öğrendikten yaklaşık 1 hafta sonra basladi ve Kia sürdü adet gibi oda iğneyle bitti.birazcık lohusalık gibi düşün sonuçta rahim nekahat döneminde bende parçalar düşürmüştüm ilkinde 2.de olmadı mesela kalınlaşma olduğu için kanama olması normal bence yinede daha da surerse doktora görün derim

Fakat kanama ile atilmiyör gebelik kanama tüp olmasi gerekendenfazla büyüdüğü için kanama yapıyor basta iğneden sonrada betahcg düşüşü olduğu için rahim kana ile atıyor ama bazen bir iğne yeterli olmuyor tekrar yükselme olmuş olabilir 2.iğne gerekebilir ihmal etme kontrolunu

Sadece 2 olcumden sonra 15 gun beklememen gerektigini dusunuyorum ben.
Zaten igneden 4.ve 7.gun arasindaki düşüş önemli.Bence baktir betana.

Kanamaya gelincede herkeste baska oluyor galiba.
Benimde ilk degerlerde hamilelik cikmisti.Sonra 3 gun gunum gecince kanama basladi.Regl oldum sandim ben kimyasal gebelik dedim hatta.Ama parcali yogun bir kanamaydi.2 gun surdu 1 gun hic olmamis gb durdu sonra 2 gun yine devam etmisti.
15 gun boyunca lekelenmeler devam etti ara ara kesilip,bordo,kahverengi fln.
Hic oyle olmayinca bende kontrole gidip oyle ogrenmistim betam firlamis.Sonra takipler oldu en son igne vuruldu.
Igneden 13 gun sonra kanama basladi ve 2.gun cok sancili bi sekilde buyukce bi parca dusurdum digerlerinden tamamen farkli ve buyuktu.O kanamada 1 hafta surdu.

Betanin sifirlanmasida 1 ayı buldu sonra regl oldum tekrar.

Betan sifirlamamistir daha tahmin ediyorum ben.Hatta mutlaka ver kan

Teşekkürler, doktor 4. günde beta baktırmadı, 7. gün gel dedi. Yarın kan vereceğim. Umuyorum sıfırlanmasa da beta azalmıştır ama kanama hiç yoğun olmadı ve hiç parça düşürmedim, o konudan çekiniyorum biraz. İkinci iğneyi hiç olmak istemiyorum.

Yarın beta baktıracağım, umuyorum düşüş olmuştur, yükselmiştir diye korkuyorum. İkinci iğneyi hiç istemiyorum çünkü yumurta rezervim az iyice zarar görsün istemiyorum

Bir de dış gebelik ağrısı nasıldır? Şu ana kadar hiç ağrım olmamıştı. İki gün gaz ağrısı tarzı kıvrandırıcı ağrılarım oldu ama tek tarafta değildi. Genel alt karın kısmında bir ağrıydı. Hala özellikle büyük tuvaletimi çok ağrılı yapıyorum. Doktor telefonda normal deyip geçti.

10 gün önce bakıldığında 510 du.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…