Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Ya arkadaşlar hepimiz ne kadar zor süreçlerden geçmişiz,geçiyoruz.forumu hastanede okudum durdum.neler yaşanmış,hep acı bazen de umut.benim de çok şükür bi evlâdım var kardeşsiz kalmasın istedim hep,Allah biliyor. Eşim başta istemedi 1 yeter buna da şükür dedi.tup tedavisi ile 2. Denemede olmuştu oğlum yeniden uğraşmak istemedi.ben ısrarla denemek istedim o ay kendiliğinden gebe kaldım ama 3 aylıkken düşük ve kürtaj.dunyam başıma yıkıldı.uzuntuden mahvoldum.sonra eşim halime acıdı tup deneriz tekrar dedi ve 6 ay sonra toparladım derken tup sonucu dış gebelik.yani ne yapsam olmuyor demek rabbim yetinmedigim için kızıyor mu.bilmiyorum çok üzücü çok yıpratıcı.bir çocuk ,veya 1 kardeş için çabalamak bu kadar yıpratıcı olmamalı.Allah hayırlısını versin ama yaş da ilerliyor ömür boyu deneyemeyiz.umudumu yitirmeyeyim diyorum ama yaşadıklarım umuda engel oluyor malesef

Vallahi canım en azından bir evladın var .Ben bir tane olsun diyorum ikincide düşük yapsamda bunladar yıkılmam herhalde.Bazen anne olamayacakmıyım korkusu içime salınıyor.Son çarem tüp bebek olarak gmrüyorm.Ama böyle tüp bebektede dış gebelikleri görünce yok diyorum tüp bebekte mi olmayacak bende 1 kürtaj 2 dış gebelik var.Son kez deniycez normal yolla deniyrz hatta belkide hamileyim ama sağ tarafım ağrıyor yine.Dış gebelik olursa diye çok korkuyorm 8 aydır korunuyoduj ancak cesaret ettim düşün yani çok çok zor.Çok zor bir imtihan

Allah yardımcın olsun peki bu tekrarlayan dış gebelik ve düşüğün çaresi yok mu? gerçekten bu onularda daha çok desteğe ihtiyacımız var.böyle durumlarda tüp bebeğin de tamamı karşılansın sigorta tarafından. herkesin araştırma hastanesinde tedavi olması kolaylaşsın. tabi ki anne olacaksın.umudunu yitirme ben bunu yaşadım ama iyi bir doktorla daha güzel sonuçlar olabilir. tıpta her zaman mucizeye yer var.

Gecmis olsun insallah varsie bebis,saglikla tamamina erdirsin Allah.
Tekrarlayan dış gebeliginin arasi ne kadar?Igne mi olmustun?

Canım çok doktora gittim tıpta dış geneliğe çare yok maalesef.Tüp bebek bile yaptırma hamile kalıyorsun diyip gönderiyorlar.Tahlillerde hiçbir sorun yok.

Dış gebeliği niye olmuş olabileceğini araştırırken kist olduğunu öğrendim... Hadi kist neyse dedim, bu sefer tümör markerlarımın yükseldiğini genel cerrahiye gitmem gerektiğini öğrendim, tomografi sonucu 6.5-5xm boyıtunda solda 2 cm boyutunda sağda dermoid kist olduğunu öğrendim..

ki bu dermoid kist denilen şeyin iki taraflı olması nadirmiş.. kendi kendine koybolmazmış..şimdi kimisi aldır kisti mutlaka diyor.. kimi aldırma böyle hamile kal diyor.. kafam allak bullak.. bu arada da adetim biteli on gün oluyor kanamam var yine durduk yere. Valla dış gebelik geçirdiğimi bile unuttum bu süreçte..

Yani diyeceğim o kiii... Hayatta her şey bizler için bazen hiiiç beklemediğimiz durumları yaşamak zorunda kalabiliyoruz... inşallah hepimizin gönlüne göre olur..

6 ay korunduö korunmayı bıraktım yine hamileydim.3 gebeliğe denediğim ay hamile kaldım

Bende 2sinide denedigim ay hamile kaldim.
Insallah bi sonraki hamileligin saglikla ilerler♡

Butun bunlar varken belki de gebelik sureci cok zor olacakti.Icinde bulundugumuz durumun sükrü mutlaka var onu dusunup yine sukrederek ilerlemekten baska carede yok aslinda.
Umarim hepsi hallolur zamanin bekleyerek gecmektense tedaviyle adim adim gebelige yaklasarak gecer♡

İnşşallah hepimizi sağlıklı gebelikler yaşarız bundan sonra. :)

Gunaydin.dilerim ki hepimiz icin aydınlık günler yakın olsun.oncelikle gecmis olsun,hayat surekli bir sinav gibi ve ölümü gösterip sıtmaya razı mı ediyor ne.dis gebeliğin neden olduğunu arastirmak derken neler yaptınız.yolun basındayım ve yas olmus 34 bir kere daha saglikli çocuk dünyaya getirmek icin elimden geleni yapacağım.gerisi Allah 'a kalmış.ama ne yapsam nereden baslasam bilmiyorum.bugun igne sonrasi 4. Gün bakalkm düşecek mi betam.once kurtulayim dış gebelik illetinden ama düşünmeden edemiyor insan .sonrası ne olacak,iceride ne oldu kim bilir diye..

Araştırıp da bişey yapmadım aslında doktor gitmek dışında :) benim değerim 500 dü dış gebelik olup olmadığı da belli değildi o yüzdrn hangi tarafta bilemiyorduk. Gittiğim doktor soldaki kist büyük o tüpün şişmesine neden olmuş olabilir vs dedi.. bilemiyorum hala kesin bişe yok.. zaten bende dış gebeliğin nedenini bıraktım kistlerin peşine düştüm.. :))

Bundan onceki degerle bugun arasi gb dusunme canim.
Yani bugun degerin yuksek ciksada korkma,bugunle 7.gun verdigin deger arasindaki fark onemli olacak ♡

Ne zaman gecirmistin?
Yani kistler o zaman mi cikti sonradan mi merak ettim
Burda bazen bisy sorarkende uzuyor muyum acaba diye dusunuyorum istemeden :))))

Yok canım ne üzmesi haziranın başında geçirdim, 6 ay dolmak üzere kistleri 3 ay önce farketti dr :)

Kızlar öerbsha birşey sorucam size benim değerim 23 çıkmıştı en son doktorum negatif sayalım 2 3 gün içerisinde lekelenmem biter sesi antibiyotik verdi lekelenmem dün bitti gibi ama regl olacakmışım gibi ağrımda var normalmi

Sifirlaninca da regl olurmus,tam kurtulanlar daha iyi bilir.antibiyotik niye ki

Kızlar igneden sonra 4. Gun degerim 950 den 560 a düştü.3 gun sonra tekrar test.igne işe yaradı şükür.ara ara kanama var zaten ben kanamaya bagliyorum deger düşmesini.

Yok canım ne üzmesi haziranın başında geçirdim, 6 ay dolmak üzere kistleri 3 ay önce farketti dr :)

Anladimm :) bende gebelik kisti vardi sadece beta duserkende gitmedi gecen ay Dienille diye bi ilac verdi kist icin doktor.Persembe gunu ilk gunumde ilk regldi hatta gittim kistte gitmisti.
Demek yine de kontrole gitmek lazim.
Aralik reglinden sonra izin verdi gebelik icin.

Regl olursun zaten canim artik.

Kızlar igneden sonra 4. Gun degerim 950 den 560 a düştü.3 gun sonra tekrar test.igne işe yaradı şükür.ara ara kanama var zaten ben kanamaya bagliyorum deger düşmesini.

Ne guzel haber :) Gözünaydın..
Doktorun korunma suresi icin vs ne diyor?

İçerde enfeksiyon fln olmasın die verdi doktor 6 hafta sonra olursun dedide oyüzden sordum

Igneden sonra hic kanaman olmadi mi?
Lekelenme disinda?
Eger olmadiysa 6 hafta sonra bahsettigi sey normal ilk regl,suan ki sadece durumdan dolayi kanama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…