Ama esiniz de problem olsa bebek olmaz tuplere yapismis sonucta dollenme oluyor ama yerlesme olamıyor ya ondanBende duymadim belki de dis gebelikle alakasi yoktur tekrar gebelik istedigim icin istemistir
Evet 2 hafta sonra 6 regl olcak o bitsin folik asit kullanmaya baslayip korunmayi birakicaz ilk yumurtlamayi tutturmaya caliscaz tabi bu arada firsat buldugum bi gun ameliyatimi yapan doktora kontrole gidicem korunmayi birakmadan once.insallah tek tüp ile cok uzun surmeden hemen hamile kalip saglikla dunyaya getiririz bebislerimiziDikkat etmemiz gerek iste cok gecmis olsun korunmayi birakicak misin bana ameliyat eden doktorum 6 ay dedi son kontroldeki doktorda biraka bilirsin dedi ultrason hormon testleri istedi bi sikinti cikmadi bide rahim filmi ve yumurtlamayi takip edelim dedi onlari yaptiramadim gelecek adete yaptiricam insallah pcos var bide bende Rabbim hepimizin gönlüne göre versin ins saglikli gebelikler nasip etsin
Kizlar bugun saglikocagina gttim kaydimi aldirmak icin yeni tasindigm mahalleye.
Laf lafi acti gebelik vs düşük durumuna geldi..
En son dis gebelik gecirdim dedim ultrasonda gorundumu dedi hayir dedim laparoskopi oldnmu dedi hayir dedim..
Ama tanida ektopik gebelik yazıldi hocam kurtaj arti metroteksat oldum dedim 7. Aydir korunuyorum dedim sence cokmu 7 ay rahimin dinlensin ve sen dis gebelik gecrmrmissn kimyasal o dedi... bna cok bisey bilmio gbi geldi ama cokda biliomuscasina konustu esin dna hasarina baktrsn spermlerinin dedi siz ne dusunuosunuz bu konu hakknda
Evet 2 hafta sonra 6 regl olcak o bitsin folik asit kullanmaya baslayip korunmayi birakicaz ilk yumurtlamayi tutturmaya caliscaz tabi bu arada firsat buldugum bi gun ameliyatimi yapan doktora kontrole gidicem korunmayi birakmadan once.insallah tek tüp ile cok uzun surmeden hemen hamile kalip saglikla dunyaya getiririz bebislerimizi
Tabi mutlaka paylasirim.insallah...Kontrolleri,neler gerektigini,doktorununuz fikirlerini bizlerede yazarsaniz sevinirim :)
Bize de fikir olur.
Insallah guzel haberlerde verirsiniz :)
Amin canim insallahEvet 2 hafta sonra 6 regl olcak o bitsin folik asit kullanmaya baslayip korunmayi birakicaz ilk yumurtlamayi tutturmaya caliscaz tabi bu arada firsat buldugum bi gun ameliyatimi yapan doktora kontrole gidicem korunmayi birakmadan once.insallah tek tüp ile cok uzun surmeden hemen hamile kalip saglikla dunyaya getiririz bebislerimizi
Merhaba arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyordum fakat yazmak bugüne kısmetmiş. Geçen ayın başında dış gebelik teşhisi konuldu methotrexate adlı iğneden 1 doz bir kalçaya 1 doz diğer kalçama vuruldu. Yaşadığım acıyı sizlerde bildiğiniz için tarif etmeme gerek yok. 1 hafta hastanede yattım kollarım ve ellerim mosmor oldu açılacak damar yolunu ne doktor ne hemşire bulabildi en son anestezi uzmanı bulabildi. İğneden sonra kanamam başladı hala devam ediyor ama kahverengi şeklinde. İğneden 2-3 gün sonra bir parça düştü doktor bugün o düşen şeyin kese olmadığını söyledi ama ne olduğunu söylemedi. Değerlerim 4500 den 270 e kadar düştü bugünde kan verdim ama henüz çıkmadı sonuçlarım. 3 doktordan bir tanesi 1 sene korunmam gerektiğini söyledi fakat bugün diğeri 3 ay sonra denemeye devam edebilirsin dedi. Açıkçası aklım karıştı internette de araştırdığıma göre 3 ay diyenler daha fazla. Yıllar önce geçirdiğim apandisit ameliyatından kaynaklı yapışıklık nedeniyle dış gebelik olduğundan şüphelendiler ama kesin bir şey henüz yok. İlk gebeliğimdi ve riskin bir sonrakinde artacağı söylendi. Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum hamile bayanları görünce ağlamaya başlıyorum. Geceleri, duşa girdiğimde yalnız kaldığımda kafayı yiyecek gibi oluyorum. İçimi dökecek beni anlayacak insanların burada olduğuna inandığım için ilk kez bir forum sayfasına bunları ağlayarak yazdım. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Kafana takma etme diyen çok ama maalesef takmadan olmuyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Merhaba arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyordum fakat yazmak bugüne kısmetmiş. Geçen ayın başında dış gebelik teşhisi konuldu methotrexate adlı iğneden 1 doz bir kalçaya 1 doz diğer kalçama vuruldu. Yaşadığım acıyı sizlerde bildiğiniz için tarif etmeme gerek yok. 1 hafta hastanede yattım kollarım ve ellerim mosmor oldu açılacak damar yolunu ne doktor ne hemşire bulabildi en son anestezi uzmanı bulabildi. İğneden sonra kanamam başladı hala devam ediyor ama kahverengi şeklinde. İğneden 2-3 gün sonra bir parça düştü doktor bugün o düşen şeyin kese olmadığını söyledi ama ne olduğunu söylemedi. Değerlerim 4500 den 270 e kadar düştü bugünde kan verdim ama henüz çıkmadı sonuçlarım. 3 doktordan bir tanesi 1 sene korunmam gerektiğini söyledi fakat bugün diğeri 3 ay sonra denemeye devam edebilirsin dedi. Açıkçası aklım karıştı internette de araştırdığıma göre 3 ay diyenler daha fazla. Yıllar önce geçirdiğim apandisit ameliyatından kaynaklı yapışıklık nedeniyle dış gebelik olduğundan şüphelendiler ama kesin bir şey henüz yok. İlk gebeliğimdi ve riskin bir sonrakinde artacağı söylendi. Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum hamile bayanları görünce ağlamaya başlıyorum. Geceleri, duşa girdiğimde yalnız kaldığımda kafayı yiyecek gibi oluyorum. İçimi dökecek beni anlayacak insanların burada olduğuna inandığım için ilk kez bir forum sayfasına bunları ağlayarak yazdım. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Kafana takma etme diyen çok ama maalesef takmadan olmuyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Çok geçmiş olsun sana da canım Allah hepimizin gönlüne göre versin. Çevremde kimse böyle bir şey yaşamadığı için bilemiyorlar. Görümcem ve eşim yanımdaydı onlar şahit oldular ne kadar acı çektiğime. 6 ay ideal bir süreç 1 seneyi duyunca dünyam başıma yıkıldı adeta birde bir sonraki daha riskli diye söyleyince doktor Allah'ım bir daha aynı acıları yaşatma dedim içimden hep.. Bugün içime su serpildi resmen.. Ve buraya iyi ki üye oldum çünkü biliyorum herkes bu yollardan geçti hatta daha acılarını yaşadı.. Bir daha yaşanmasın inşallah sağlıklı güzel bebişlerimiz olsun :)Cok cok gecmis olsun ve dilerim yaşadığın tüm sıkıntıların mükafatı olur gonlunuze gore gebe kalip hep iyi haberler alirsin.
Bende gecen hafta Sali vuruldum ayni dedigin gb.Hem bedenen hem zihnen buyuk yorgunluk.Insan kaybinin bile farkina varamiyor.Bende igneden sonra parca dusurdum ama dokudur dedi doktorum.
Bir de kan degerlerim dusuk mudahale gerekirse diye 5 unite kan takviye edildi.
Dedigin gb delik desik heryer...
Muayenelerin hissiyati zaten kotu bide canli canli rahimden parca alindi kurtajla ayni islem.Ignenin acisina sevindim onun yaninda.
Allah kimseye yasatmasin.
Ignenin etkisi icin 3 ay diyorlar yine de canim.Genelde 6 ay duydum bende.
Sen 4-5 ay gecsin kontrollere gidersin o zaman daha iyi fikir olur :)
Ama stres ve uzuntunun salgiladigi hormonlarda gebelige engel oyle dusun.Kendini ancak sen toparlarsin en guzel o yuzden bi guzellik bekliyorsan sende guzel hazirlan,esinle bol bol konus.
Biz isteriz ama Allah en uygun zamani bilir.Hayirlisi olsun insallah.
Teşekkür ederim cevabın için açıkçası aklımda bir soru işaretiydi o düşen şeyin ne olduğu. Birde doktorlar bilimsel konuşuyor sanki anlıyormuşuz gibi :) Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın inşallah her şey bir süreç bekleyip görmekten başka elimizden bir şey gelmiyor ne yazık ki..Geçmiş olsun. Bu süreçleri 3 aşağı 5 yukarı hepimiz yaşadık. Zor ama şöyle düşünmek lazım insanlar ne dertlerle nelerle uğraşıyor, demekki bizim de kaderimizde bunu yaşamak varmış. Ne kadar olumsuz düşünürsek o kadar olumsuz olayları kendimize çekeriz. İnşallah hiç birimiz bir dha yaşamayız..
Parça düştü dediğin şey kalınlaşmış rahim duvarı aslında, dış gebeliği vücut kendi kendine yok ediyor ilacın etkisiyle. Bana 6 ay korun dedi dr, mutlaka korun sakın düşünme dedi. Ama ondan önce 1 ay korun yeterli demişlerdi.. ben garantiye alma taraftarıyım.. Tabii en iyisini Allah bilir.. İnşallah yaşamayız tekrar
Teşekkür ederim cevabın için açıkçası aklımda bir soru işaretiydi o düşen şeyin ne olduğu. Birde doktorlar bilimsel konuşuyor sanki anlıyormuşuz gibi :) Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın inşallah her şey bir süreç bekleyip görmekten başka elimizden bir şey gelmiyor ne yazık ki..
Çok geçmiş olsun sana da canım Allah hepimizin gönlüne göre versin. Çevremde kimse böyle bir şey yaşamadığı için bilemiyorlar. Görümcem ve eşim yanımdaydı onlar şahit oldular ne kadar acı çektiğime. 6 ay ideal bir süreç 1 seneyi duyunca dünyam başıma yıkıldı adeta birde bir sonraki daha riskli diye söyleyince doktor Allah'ım bir daha aynı acıları yaşatma dedim içimden hep.. Bugün içime su serpildi resmen.. Ve buraya iyi ki üye oldum çünkü biliyorum herkes bu yollardan geçti hatta daha acılarını yaşadı.. Bir daha yaşanmasın inşallah sağlıklı güzel bebişlerimiz olsun :)
Cok dogru yere gelmissin kaderdasim hepimiz o kotu gebelik deneyimini yasadik doktorlarin bile zor teshis koydugu tedavi surecinin iyilesme surecinin cok sancili geçtiği o sureç omrumuzden omur aldi goturdu sanki.Teşekkür ederim cevabın için açıkçası aklımda bir soru işaretiydi o düşen şeyin ne olduğu. Birde doktorlar bilimsel konuşuyor sanki anlıyormuşuz gibi :) Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın inşallah her şey bir süreç bekleyip görmekten başka elimizden bir şey gelmiyor ne yazık ki..
Hislerime tercüman olmuşsunuz gerçektenCok dogru yere gelmissin kaderdasim hepimiz o kotu gebelik deneyimini yasadik doktorlarin bile zor teshis koydugu tedavi surecinin iyilesme surecinin cok sancili geçtiği o sureç omrumuzden omur aldi goturdu sanki.
Ben dis gebeligimi ogrendigimde dunyam basima yikildi sandim Allahim normal gebelige donussun die dua ettim kim bilir belki bir mucize tupden yuvarlanir rahime düşerdi utopik dusunceler iste hastane ve doktorla cok icli disli olunca tum terimlerin anlamlarini ogrenince anlıyorsun ki o aslinda senin bebegin degil adeta kurtulman gereken bir virus gbi gelecekteki bebeklerinin yolunu tikayan.
Ogun yatis yaptm bacagina zaten kramp gbi agri giriyordu ters giden biseyler vardi.
Canli canli kurtaja aldi doktor beni ciglijlarm koridorda yanklilanmis esimi zor tutmuslar.
Daha temiz olsun dedi doktor tam kurtaj bitmismen 2.kez takti aleti ve bidaha söktü icimden herseyi gereklimiydi okurtaj hala bilmiyorum.
Sadece sanki tecavuz ediliyor gibi hissettim berbat bi duygu.
Sonra hcg olctuler dusmemis denildi nasil dusecekti tupteki sey anlamis deilim hala kurtajla neyse olduk metroteksati senin gbi sanki felc oldu belden asagim gozumden yas degil kan damlio sanki yorgun bitkin ayni odada yan yatagimda bir kiz 4 aylik gebe bu ikinci bebegim diyor yasi 20 filan...
Nasil pskljk cokuntu nasil bedensel aci anlatamam sonrasi 3..4 ay gece kabuslar aglamalar eşimle sıkıntılar...
Sonra iste sillekeleniosun ve diosun napiyorum ben veren Allah Allan Allah nasip eden o boylesiyse kaderde şükür napacalsin elinden bisey gelmiyor.
Doktor en az 6 en fazla 1 sene korunuyorsun igne haff deil olursa özürlü olur deyip ödümü kopartti ha iyide oldu inanirmisin 6 ay balati gbi gezdm tozdm cokda iyi geldi simdi sanki hapise atilmiscasina surem bitti ve yine maraton basladi korunmayi biraktm strrs var atamuosun icinden hersey olacagina varr diosun ama bisey hep kemiriiyor.
Uzun oldu cok uzun yazdm sanirim bende icimi doktum senn sayende biraz buraya birde yalniz deilsin bil istedm ama burdaki arkadaslarda artik guclu sende hosgeldin guclu ol basaracagiz Allahin izniyle bizde Anne olacagiz insallah
Bu kan tahlilleri işleri bittikten sonra güzel bir check-up yaptıracağım zaten kendime Allah nasip ederse sorun neyden kaynaklı bilmek istiyorum. İnsanın hayatını ufacık bir hata çok kötü şekilde etkiliyor, apandisit doktoru dikiş yaparken tüp bağlarını ayırmadı kesin diye kendi aralarında konuşuyorlardı doktorlarım . Bilemiyorum umarım düzeltilebilecek bir durumdur. Asıl sorun kendi kendime çok kafaya takıyor olmam. 4 yıl insanlar neler yaşıyor yılmıyor ben hemen dünyam başıma yıkıldı gibi dolaşıyorum. Hastanede oysa kız benden küçük 1,5 aydır gelip 2 gün yatıyorum dedi benim çok şükür o parça düştüğünden beri ne ağrım oldu ne sancım ve bugün 74 e düşmüş. Onun ki 1,5 ay olmasına rağmen 300 lerdeydi daha. İlk yatışında benim gibi 4500 müş değerleri. Çok şükür diyorum doktorlar bile böyle hızlı değerlerin düştüğü için çok şanslısın diyorlar ve erken müdahale edildiği için. Rabbim büyüktür vardır bir bildiği inşallah dualarımızı kabul eder.Amin inşallah :)
Belki cidden apandisit ameliyati sebeplidirde bi sonraki denemede riskin daha azdir her gecirene gore.
Dun hastanede yine sonuc beklerken tanistim gencecik kiz,4 yillik evliymis.Aşılamalar,kayıp,ilk tüp denemesi tutmamis,kontroller vs derken tüp bebis tutmus sonunda.Dusununce ne kadar zordur dile kolay 4 sene iste.Elbette insan kendi icinde bulundugu durumun acisini yasiyor ama boyle seylerde bizler icin hem ornek hem umut sonucta.
Bu konuda biraz karisik cidden anlayamiyor insanlarda.Hic takilma :)
Zaten en buyuk destek eş..
Bu kan tahlilleri işleri bittikten sonra güzel bir check-up yaptıracağım zaten kendime Allah nasip ederse sorun neyden kaynaklı bilmek istiyorum. İnsanın hayatını ufacık bir hata çok kötü şekilde etkiliyor, apandisit doktoru dikiş yaparken tüp bağlarını ayırmadı kesin diye kendi aralarında konuşuyorlardı doktorlarım . Bilemiyorum umarım düzeltilebilecek bir durumdur. Asıl sorun kendi kendime çok kafaya takıyor olmam. 4 yıl insanlar neler yaşıyor yılmıyor ben hemen dünyam başıma yıkıldı gibi dolaşıyorum. Hastanede oysa kız benden küçük 1,5 aydır gelip 2 gün yatıyorum dedi benim çok şükür o parça düştüğünden beri ne ağrım oldu ne sancım ve bugün 74 e düşmüş. Onun ki 1,5 ay olmasına rağmen 300 lerdeydi daha. İlk yatışında benim gibi 4500 müş değerleri. Çok şükür diyorum doktorlar bile böyle hızlı değerlerin düştüğü için çok şanslısın diyorlar ve erken müdahale edildiği için. Rabbim büyüktür vardır bir bildiği inşallah dualarımızı kabul eder.
Kesinlikle haklısın Çanakkale’deyim bir yıl oldu evleneli hiç planda yoktu burası ama eşim burda iş bulunca geldik. İlk bir sene alışma süreci çok zor oldu kafayı yedim yalnızlıktan. Birde üstüne böyle bir olay yaşadım insan gerçekten kendini bilmediği şehirde bilmediği insanlarla bir arada bulunca Sudan çıkmış balığa dönüyorCok yeni olunca evet insan mudahaleler sirasinda yasadigi acısını unutamamış oluyor daha ama zamanla unutacagiz.Hic sebep yokken yasayanda var.Kendini sakinlestirdikce daha iyi oturacaktir hersey :) Nereye gelin gittin :)
Cok geçmiş olsun canım inan okurken içim acidi çok zor bir geçiş ve kabullenme surecu insan hiç çocuk sahibi olamayacak gibi hissediyor kendini. Benimarastirmalarima Gore dış gebelik geçirenler bi şekilde bebek sahibi oluyor bizim bi şekilde olacak belki zor süreçlerden gecicez sabrımızın tükendiği noktalar olacak fakat ben işlerimiz elbet bizimle olacak bugunlerinde geçeceğini kendi kendine şöyle ve olumlu düşünmeye calis. Ben de de yapışıklık var hsg sonucunda öğrendim sen de mutlaka cektir ve ona göre önlem al. Allah hepimize bu zor günleri bir melek le unutursun inşMerhaba arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyordum fakat yazmak bugüne kısmetmiş. Geçen ayın başında dış gebelik teşhisi konuldu methotrexate adlı iğneden 1 doz bir kalçaya 1 doz diğer kalçama vuruldu. Yaşadığım acıyı sizlerde bildiğiniz için tarif etmeme gerek yok. 1 hafta hastanede yattım kollarım ve ellerim mosmor oldu açılacak damar yolunu ne doktor ne hemşire bulabildi en son anestezi uzmanı bulabildi. İğneden sonra kanamam başladı hala devam ediyor ama kahverengi şeklinde. İğneden 2-3 gün sonra bir parça düştü doktor bugün o düşen şeyin kese olmadığını söyledi ama ne olduğunu söylemedi. Değerlerim 4500 den 270 e kadar düştü bugünde kan verdim ama henüz çıkmadı sonuçlarım. 3 doktordan bir tanesi 1 sene korunmam gerektiğini söyledi fakat bugün diğeri 3 ay sonra denemeye devam edebilirsin dedi. Açıkçası aklım karıştı internette de araştırdığıma göre 3 ay diyenler daha fazla. Yıllar önce geçirdiğim apandisit ameliyatından kaynaklı yapışıklık nedeniyle dış gebelik olduğundan şüphelendiler ama kesin bir şey henüz yok. İlk gebeliğimdi ve riskin bir sonrakinde artacağı söylendi. Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum hamile bayanları görünce ağlamaya başlıyorum. Geceleri, duşa girdiğimde yalnız kaldığımda kafayı yiyecek gibi oluyorum. İçimi dökecek beni anlayacak insanların burada olduğuna inandığım için ilk kez bir forum sayfasına bunları ağlayarak yazdım. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Kafana takma etme diyen çok ama maalesef takmadan olmuyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Sanada geçmiş olsun canım. Olumlu düşünmek istiyor insan ama yaşanılan o acılar ağrılar insani hep acaba diye düşünmeye itiyor. Hsg dediğin rahim filmi mi oluyor acaba? Şimdi önümde 3-6 ay arasınca bir süre olduğu için doktor değiştirip ona göre adımları atmak istiyorum. Burada maalesef devlette ve araştırmada çok fazla üstüne düşmüyorlar özele gidip görüşmek istiyorum. Ama önce sıfırlansın değerlerim diye düşünüyorum. Önerileriniz varsa dinlemek isterim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun insallahCok geçmiş olsun canım inan okurken içim acidi çok zor bir geçiş ve kabullenme surecu insan hiç çocuk sahibi olamayacak gibi hissediyor kendini. Benimarastirmalarima Gore dış gebelik geçirenler bi şekilde bebek sahibi oluyor bizim bi şekilde olacak belki zor süreçlerden gecicez sabrımızın tükendiği noktalar olacak fakat ben işlerimiz elbet bizimle olacak bugunlerinde geçeceğini kendi kendine şöyle ve olumlu düşünmeye calis. Ben de de yapışıklık var hsg sonucunda öğrendim sen de mutlaka cektir ve ona göre önlem al. Allah hepimize bu zor günleri bir melek le unutursun inş