Çok teşekkür ederim ufak ufak kanamam devam ediyor akşam dört buçukta tahlil sonuçlarını alacağım daha çok başı olduğu için progesteronmda istedi.bu kez de dış gebelik olursa laparoskopi ile histereskopi aynı anda yapıp içerden bakacağız tüplere bazen hsg de sıvı ilerlese de tüplerde bozukluk olabiliyormuş en son ihtimal de tüpleri tıkayıp tüp bebek yaparız üzülme dedi.o halde bile şans normal insanlar ile aynı oranda oluyormuş.her tüp bebekte tutma ihtimali %50 dir dedi.yaşım 34 daha uzun yıllar normal yoldan deneme şansım zaten Yok.bu kez de sonuç hüsran olursa ilk tedavi bitiminde bağlatırım tüplerimiUmarım mutlu haberler alırsın dualarım seninle
Geçmiş olsun canım. Bu değerler gebeliğinin sağlıklı olmadığını gösteriyor yani ister rahim içi gebelik olsun ister dış gebelik bu sağlıklı bir gebelik değil. Bence doktor çok doğru bir tavsiyede bulunmuş metotreksat kullanmadan önce kürtaj iyi bir fikir. Eğer dış gebelik değilse boşuna metotreksat olmamış olursun. Eğer hcg düşmezse dış gebelik olduğu kesinleşir ve iğne olursun. Psikolojini hiç bozma bebeğin yine olur ama şu an senin sağlığın ön planda olmalı. Üzüntünü anlıyorum umarım en kısa zamanda sağlıklı bir bebişin olur. Geçmiş olsun.Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese çok geçmiş olsun. 25 Haziran'da beta değerim 113'tü. 28 Haziran'da kahverengi lekelenmem oldu ve endişelenip tekrar kan testi yaptırdım, sonucum 400'lerdeydi. Keseyi daha göremeyeceğim için midir bilemem kendimi hiç hamile hissedemedim. 5 Temmuz'da tekrar test yaptırdım, değerlerim 600'lerde çıktı. Forumu da takip ettiğim için dış gebelikten endişelendim. 6 Temmuz'da doktora gittim ve kan değerim 400'lerde idi. Doktor ultrasondan baktı, sadece kist gördü ve dış gebelik olacağını söyledi. Metotreksat ile tedavi olacağımı belirtti.
7 Temmuz'da yani bugün tekrar başka bir doktora gittim, kan değerim yine 400'lerde. ayrıntılı ultrasonla baktılar fakat dış gebeliğe dair bir bulguya rastlamadılar. Doktor rahmini vakumla temizleyelim ve çıkanları patolojiye gönderelim dedi, bunun sonucunda betan düşmezse metotreksat yaparız dedi.
Kafam çok karışık, direkt metotreksat mı olsam, biraz daha takipte mi kalsam bilemiyorum. Anne olmaya dair ciddi endişelerim vardı fakat bu kadar istekli olduğumu fark edememiştim. Hemen hamile kalamadım, anne olmama ihtimali beni çok korkutuyor. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, teşekkür ederim şimdiden.
Çok haklisin.her sey nasip .kendimizi de yirtsak olacağına variyor.tıp zaten çaresiz bizim durumumuza.Allah inşallah güzel kapilar da açar bir gün hepimiz için.hakkinda hayırlısı olsun.umarim güzel haberle gelirsin doktordan.ben iğne oldum az önce geldik doktordan.ağlaya ağlaya oldum o igneyi yine.degerim düşmemiş.ya yükseliyor ya yerinde kaliyor.düşüşe geçmedi ki bir türlü.yani dış gebelik olduğu kesinleşti ve iğneyi oldum kurtuldum.doktor diyor ki sen o igneyi olsan da olmasan da yine en az 3 ay beklemelisin diyor.dis gebeligin tekrarlar eger 3 aydan once hamile kalirsan diyor.yani değişen bir şey yok 3 ay artik yasak zaten hamilelik.olusan dis gebelikten ötürü.çok zor bir sinav .bilmiyorum nasil kurtulacaz bu dertten.Evet daha önce dış gebelik geçirdim ben iç kanamam da vardı yeni başlamıştı kürtaj da yaptılar.iğne de yapıldı.bi cesaret ile doktora geldim şuan allahtan doktorum ameliyatta diil sıradayım bekliyorum nasip arkadaşım nasip herşey bizim için kendimizi de yırtsak olacağı varsa oluyor.
Hepimiz yaşadık bunu çok zor biliyorum ama geçecek bu günler. Hiç korkma kürtajda çok basit bir işlem. Sen moralini yüksek tut. Birçok arkadaşımız yeniden hamile kaldı.Arkadaşlar hepinize yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İlk önce kürtaj olacağım. İnternette okuduğum kadarıyla dış gebeliğin görülme riski %1-2 civarında sanırım. O da bizi buldu ya hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun.
Allah razi olsun canim.sen de öyle sözlerinle bazen öyle yüzümü gulduruyorsun ki sağol:) az once doktordan geldim degerim düşmemiş yine.ve igne oldum .doktora dedim ki beklesek kendisi düşmez mi dedim.dusebilir belki ama sana gereksiz stres yapar dedi.ignenin etkisi bir ayda geçiyor öyle çok yan etkileri olan bir iğne degil ya dedi.ama sen o igneyi olsan da olmasan da 3 ay beklemelisin yoksa dis gebeligin yine tekrarlar cok yüksek ihtimalle dedi.ne yapalim ağlaya ağlaya vurulduk yine igneyiCanım benim yaaa çok zor günler senin İçin şu bekleyiş anları umarım en kısa zamanda netliğe kavuşur. Değerin çok küçük belki yine düşüşe geçer bak benim ikinci de hiç umudum yokken 280 den sonra düşmeye başladı inş kanamayla sende atarsın. Eşekten düşenin halini yine eşekten düşten bilirmiş bu süreçte çok yalnız kalmamaya kendini dinlememeye çalış sevdiğin insanlarla vakit geçir yoksa inan zaman geçmiyor sıkışıp kalmış gibi hissediyorsun kendini sorguluyorsun ve eksik hissediyorsun... inş bu günlerde geçecek bu sabrımızın mukafatını alıcaz çok şükür yumurtlayabiliyoruz elbet kuluçka aşamasına da bi şekilde geçicez. Seni tanımıyorum ama iyi enerjini hissedebiliyorum bizim için de güzel günler gelecek
Yok canım ikinci de iğne olmadım kanamayla kendiliğinden düştü. Ya en zoru hamile insanları görmek gerçekten çok zor geliyor gözlerim doluyor kendimi zor tutuyorum ilkinde iğne olurken nts odasında yaptılar ikizler hamile bi kadın vardı bebeklerin kalp sesi bi taraftan anne heyecanı bi taraftan benim iğne acısını bile bastırmıştı dr lara göre çok normal kim bizim psikoljimi düşünüyor ki dr bana tüp bebek dediğinde yanımda dr ola.nTeyzem vardı ağlayınca bana diyor ki ne bekliyordun yani niye ağlıyorsun ki diyor sabır diyerekten şeytana uymadım ses etmedim tabi ama onlara göre hava hoş bi kerede hamile kalıyorlar zaten ayyyy gıcık oluyorum yaaaaa doğuran doğurana arkadaş bu arada bana da 3 ay korunma verdi canım yine bize hüsran yine bize hasrett offff OfAllah razi olsun canim.sen de öyle sözlerinle bazen öyle yüzümü gulduruyorsun ki sağol:) az once doktordan geldim degerim düşmemiş yine.ve igne oldum .doktora dedim ki beklesek kendisi düşmez mi dedim.dusebilir belki ama sana gereksiz stres yapar dedi.ignenin etkisi bir ayda geçiyor öyle çok yan etkileri olan bir iğne degil ya dedi.ama sen o igneyi olsan da olmasan da 3 ay beklemelisin yoksa dis gebeligin yine tekrarlar cok yüksek ihtimalle dedi.ne yapalim ağlaya ağlaya vurulduk yine igneyisana igne yapilmadi mi canim 2. dis gebeliginde? Kuluçka aşamasına geçebilecek miyiz gerçekten canim ya yine dogumhaneyi gördüm yine aglayan bebekleri bu hic adil degil.bizim onlarla ayni katta tedavi edilmemiz çok saçma.
Kendiliğinden düştüyse iyi.benimkiler düşmüyor da ya .yanlis yere yerleşip ugrastiriyor beni.en zoru hamileleri görmek evet.biz onca uğraş veriyoruz olsun diye .ne kolay oluyor bazilarinin şaşıyorum.hayir kısır da değiliz hamile kaliyoruz sonuçta.nasil bir şanssızlık nasil bir bahtsizlik anlamiyorum.doktorlar ne anlar bizim psikolojiden ki.evet canm igne yapilsin veya yapilmasin dış gebelik geçiren biri 3 ay korunmaliymis doktorum bana da aynini dedi bugün.3 ay yasağı başladı yine bize:) Allah sonumuzu hayir etsin .ben tüp bebek düşünüyorum bundan sonraki aşamada.sen de patlat bir tüp bebek:)belki ikizlerimiz olur ne dersin:)Yok canım ikinci de iğne olmadım kanamayla kendiliğinden düştü. Ya en zoru hamile insanları görmek gerçekten çok zor geliyor gözlerim doluyor kendimi zor tutuyorum ilkinde iğne olurken nts odasında yaptılar ikizler hamile bi kadın vardı bebeklerin kalp sesi bi taraftan anne heyecanı bi taraftan benim iğne acısını bile bastırmıştı dr lara göre çok normal kim bizim psikoljimi düşünüyor ki dr bana tüp bebek dediğinde yanımda dr ola.nTeyzem vardı ağlayınca bana diyor ki ne bekliyordun yani niye ağlıyorsun ki diyor sabır diyerekten şeytana uymadım ses etmedim tabi ama onlara göre hava hoş bi kerede hamile kalıyorlar zaten ayyyy gıcık oluyorum yaaaaa doğuran doğurana arkadaş bu arada bana da 3 ay korunma verdi canım yine bize hüsran yine bize hasrett offff Of
Şuan olması gereken değerler normalmiş fakat düşük riski varmış bu yüzden progestan fitil verdi ve yatacaksın dedi.dış gebelik riski tabiiki daha önce geçirdiğimiz için var bu yüzden hafta içi de değerleri takip edeceğiz.hala ağrım var dün de lekelenme oldu allahtan çok çok iyi bir doktorum var ki beni psikolojik olarak da çok rahatlatıyor olumlu olumsuz herşeye hazırladı beni.bundan sonrası nasip herşeye hazırlıklıyız.önümüzdeki 2 hafta içinde durum belli olur artık.firavun1 ne yaptın canım sonuçların nasıl çıktı inşallah hayırlı haberrler duymuşsundur..:)
Şuan olması gereken değerler normalmiş fakat düşük riski varmış bu yüzden progestan fitil verdi ve yatacaksın dedi.dış gebelik riski tabiiki daha önce geçirdiğimiz için var bu yüzden hafta içi de değerleri takip edeceğiz.hala ağrım var dün de lekelenme oldu allahtan çok çok iyi bir doktorum var ki beni psikolojik olarak da çok rahatlatıyor olumlu olumsuz herşeye hazırladı beni.bundan sonrası nasip herşeye hazırlıklıyız.önümüzdeki 2 hafta içinde durum belli olur artık.
Geçmiş olsun canim.Galiba dış gebelik geciriyorsun.ben de ayni durumdayim.benim 2. dış gebeligim bu.Allah bir dahasini yasatmasin.iğne oldum yine.Çarşamba kontrolum var.degerime bakilacak düştü mu diye.ilk dış gebeligimde 700 lerde iken degerim,igne yapilmisti ama muayenede kese falan gorulemiyordu.400 gibi bir değerle kese görmesi ilginç olmuş doktorunun.başka doktora da görün bence.Arkadaşlar merhaba, bugün kasık ağrısından endişelenip acile gittim. Değerlerim 400'lerden 285'e düşmüş. Tabi hastaneden hastaneye değişebilir. Doktor uterusta kese gördü, daha önceki doktorum kiste benziyor demişti. Başka bir doktora daha eşim gitmek istiyor. Dinleyelim napalım sözünü :)
Hadi hayirlisi canm.sem dinlen bakalim ayaklarini uzat hep.benim ilk gebeligim rahim içi gebelikti kahverengi lekeler oluyor onlar muhim degil fazla.progesteronla geçer.ama ben dinlenmeme ve progestan hap ve igne kullanmama rağmen bebegim düştü.Takdir canim yazgi.yapacak bir sey yok.biz elimizden geleni yapalim da.umarim seninki dış gebelik degildir.bizlere umut olursun.Şuan olması gereken değerler normalmiş fakat düşük riski varmış bu yüzden progestan fitil verdi ve yatacaksın dedi.dış gebelik riski tabiiki daha önce geçirdiğimiz için var bu yüzden hafta içi de değerleri takip edeceğiz.hala ağrım var dün de lekelenme oldu allahtan çok çok iyi bir doktorum var ki beni psikolojik olarak da çok rahatlatıyor olumlu olumsuz herşeye hazırladı beni.bundan sonrası nasip herşeye hazırlıklıyız.önümüzdeki 2 hafta içinde durum belli olur artık.
Teşekkür ederim.umarim kisa sürede iyilesebiliriz evet.acı çekiyorum evet.ve bu benim 3. gebelik kaybim biliyor musun? çektiğim acıların bir gün mukafatini alacağımı düşünüyorum.inanmak da istiyorum buna.rahim filmi evet cekilmistim ilk dış gebelikten sonra.her sey normal cikti.tüpler açık.neden oluşuyor bu diş gebelik anlam veremiyorum.benim ilki rahim içi sonra üst üste iki kere de dış gebelik oldu.4. yü kucağıma almayi temenni ediyorum inşallah.ya deneyerek saglikliyi bulmaya çalışacaksınız ya da tüp bebek yaptiracaksiniz diyor doktorum.eşim de ben de tüp bebek taraftariyiz şu anda.çünkü Allah'in hakki üçtür derler ve biz 3 kere dogal yoldan denedik tedavisiz.sonu kötü bitti.bir de böylesini deneyelim bakalim.senin ilk dış gebeligin değil mi?daha önce başka kaybin var mi?Ebru çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşiriz, hem ruhumuz hem de bedenimiz. Rahim filmi çektirmiş miydin? Evet hakikaten ben kese olayını es geçtim o an nedense algılayamadım. Özelde gittiğim keseye benzediğini ama daha çok kistte benzediğini söylemişti. Eşimin ve çevremin de baskısıyla araştırma hastanesine gideceğim yarın. Sadece bana kalsa özeldekinin rahmi temizletip patolojiye gönderelim demesini kabul edeceğim.
tüp bebek aşaması da beni korkutuyor ama hsg sonucuna göre ya tamam ya devam diycem.eğer bi sıkıntı varsa boşuna zorlamanın da bi anlamı yokKendiliğinden düştüyse iyi.benimkiler düşmüyor da ya .yanlis yere yerleşip ugrastiriyor beni.en zoru hamileleri görmek evet.biz onca uğraş veriyoruz olsun diye .ne kolay oluyor bazilarinin şaşıyorum.hayir kısır da değiliz hamile kaliyoruz sonuçta.nasil bir şanssızlık nasil bir bahtsizlik anlamiyorum.doktorlar ne anlar bizim psikolojiden ki.evet canm igne yapilsin veya yapilmasin dış gebelik geçiren biri 3 ay korunmaliymis doktorum bana da aynini dedi bugün.3 ay yasağı başladı yine bize:) Allah sonumuzu hayir etsin .ben tüp bebek düşünüyorum bundan sonraki aşamada.sen de patlat bir tüp bebek:)belki ikizlerimiz olur ne dersin:)
Canım hsg temiz çıksa da bence bir anlami yok.benim temiz çıktı her sey normaldi tuplerim açıktı.eee 2.dış gebelik geldi üstüne.yani bunun başka çözümü olmali.tüp açık da olsa bir kere gecirdin mi demek ki digerlerini de etkiliyor.nasil bir kısır donguyse artik.tüp bebekten neden korkuyorsun ki.sonuçta onu da yaptıran birsürü insan var.haaa tutmadi mi, vardır bur hayir dersin yine dogal denersin veya birkaç ay sonra bir daha tüp bebek.tabi ımkanin varsa.biz ev almayi düşünüyorduk vazgectik .bir tane evlat sahibi olana kadar ev işi yatti.bence değer.bu sıkıntıların mukafatini elbet alacağız arkadaşım.Allah büyük.tüp bebek aşaması da beni korkutuyor ama hsg sonucuna göre ya tamam ya devam diycem.eğer bi sıkıntı varsa boşuna zorlamanın da bi anlamı yok